FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- kupus army
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dal Varesanovic igra brutalnu polusezonu, dečko je igrač za velike domete, većina raje ovdje piše loše o Dalu zbog sukoba HZ-Mirza.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Opa LA GalaxyGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑22 maj 2023, 20:07
Jovan Kirovski je ovo sa Ismirom.
Pregovarali za Dala.

A Tan ima udjel u LAFC

Bilo kako bilo sretno Dal

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Onda bi Dal sigurno ostao kod nas do kraja godine.
-
- Kontakt:
Nek daju 2 mio pa me baš zaboli za karijeru.
Najbolji primjer je Biuk koji je dati ću glavu mnogo mnogo bolji od Dala. E taj biuk koji je imao ponude iz premijer lige sada igra ispod prosjeka u MLS-u. Ta liga jeste mnogo bolja od naše i biti će sigurno sve bolja i bolja, ali se tu jednostavno igra duplo manje fudbala a život van fudbala duplo bolji.
Treba navijati da Horsens ispadne iz lige, mislim da bi bilo dosta lakse dovesti Delaca. Trenutno su u zestokoj borbi za opstanak.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Ne mora znacit. Pidro je odmah otišao i cekao 6 mjeseci njihovo prvenstvo
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Dal je takav igrac da moze rijesiti tekmu sa dva poteza, a moze se vuci po terenu i bespotrebno solirati...
Najbolja slika Dala je jesenja i ova sad polusezona...
Voljeli ga ili ne , ali momak ima potencijal za vrhunske klubove, e sad koliko je on psihicki spreman , to je vec druga prica...
Ali kako god, da ce nam napuniti kasu to hoce i zelim mu da svoj puni potencijal u potpunosti iskaze.
Sretno
Najbolja slika Dala je jesenja i ova sad polusezona...
Voljeli ga ili ne , ali momak ima potencijal za vrhunske klubove, e sad koliko je on psihicki spreman , to je vec druga prica...
Ali kako god, da ce nam napuniti kasu to hoce i zelim mu da svoj puni potencijal u potpunosti iskaze.
Sretno
Ima dobre zadnje 3-4 utakmice. Nikakvu BRUTALNU POLUSEZONU.kupus army je napisao/la: ↑22 maj 2023, 20:14Dal Varesanovic igra brutalnu polusezonu, dečko je igrač za velike domete, većina raje ovdje piše loše o Dalu zbog sukoba HZ-Mirza.
Samo ispravka krivog navoda
Neka mu je sretno, gdje god otisao.
- FKS -
-
- Kontakt:
Zna li neko imaju li neke azurirane cifre za Dala?
Club Brugge i Anderlecht takodjer su zainteresovani.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 22 maj 2023, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Ako želiš voditi normalnu diskusiju, nevezano za ovaj post, moraš naučiti da ne vadiš iz konteksta. Svakako da cijenim tvoje mišljenje i poštujem tvoje stavove, bez obzira na slaganje/neslaganje, ali vađenje iz konteksta čini te neozbiljnim sagovornikom.Antikloc je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:41Sto je u naseg Dala jaka i mnogobrojna rodbina !VenamaHrabrih je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:24Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.
Vidim da se tu i tamo pišu pangerici o Mirzi i Dalu, uz nezaobilazno pišanje/svršavanje po faci, tako drag argument svima koji žele reći da su zbog nečega bili u krivu/pravu.
Iskreno, ne znam zbog čega bi se nego oduševljavao pomenutim dvojcem?! U ligi u kojoj su najbolji igrači osobe koje se nisu mogle izboriti za minutažu u nakim korejskim klubovima, 38-omogosišnji Brazilac, Englez iz 8. razreda otočkog nogometa, hrvatski drugoligaški golgeter i ini, odigrati pet iznadprosječnih utakmica nakon dvije godine tavorenja, nije nešto što treba istaći. To je više eksces nego standard.
Europske utakmice su jedino mjerilo nečijeg rada i kvaliteta, osobito na ovako malom uzorku kao što je naša liga. Ponavljam, Dal još ničim nije pokazao da je igrač, a niti Mirza da je trener. Bio je i Musemić neprikosnoven, pa je fasov'o osmicu u susretu sa prvim ozbiljnim suparnikom. Ako su mjera prva dva-tri pretkola nekog takmičenja, onda vjerujem da su i Mirza i Dal vrhunski stručnjaci Ali, ako mislimo postati ozbiljan klub, onda ne vjerujem da su njih dvojica pravi izbor.
Ako uzmemo kao konstantu presjek uobičajenog razmišljanja prosječnog navijača prilikom želja za žrijeb u narednom takmičenju, vidljivo je da se žele izbjeći neki protivnici, a neki opet priželjkuju. Isto tako, razmišljanje o eventualnom puštanju nekog budućeg protivnika zarad tobožnjih dobrih veza, zorno ukazuje na etalon gorepomenutog razmišljanja. Sarajevo ako misli biti značajan klub u malo širem okruženju, mora promijeniti perspektivu . Kako klub, tako i navijači. Naš dijapazon razmišljanja ne smije se kretati između Gibraltara i Farskih Ostrva, te Kosova i Andore. U takvoj konstelaciji možebit da je Mirza Guardiola, a Dal Messi.
Ruku na srce, sa otkupom ugovora, krenulo se u dobrom pravcu. Takav trend može i mora biti nastavljen. Kao baza tog puta, neophodno je ulaganje u omladinski pogon. Rad sa omladincima, prodaja istih i kupovina relevantnih fudbalera, a ne srpskih i hrvatskih polovnjaka samo zato što su džaba.
Uz dužno poštovanje, Mirzu ne vidim kao bitnu kockicu tog mozaika. O njegovom "stručnom" štabu ne vrijedi trošiti slova.
Za mladog Dala sam spreman povući sve svoje izjave i izviniti se ako dečko pokaže kvalitet pod drugim trenerom i u drugom okružju. Ovako, uvijek ostaje doza sumnje da igra samo zbog rodbinskih veza.![]()
Gospodin Vinko Marinovic,Goran Sablic,Aleksandar Vasoski,Fedja Dudic. Kod svih tih 'rodjaka' je bio prvi izbor![]()
Dal je dragulj,dijamant. Nebruseni dijamant ! Ko drugacije kaze ili veze nema s fudbalom ili je zlonamjerna plava ckapi .
Ponovit ću, ako nisam bio dovoljno jasan. Mladi Dal Varešamović je za FKS odigrao 50-ak utakmica. Od tog broja, možda je 7 odigrao onako kako se od njega očekuje i vratio ono što se njega uložilo i što se ulaže. Za 20-ogodišnjeg igrača, njegove provenijencije, to je više nego skroman učinak.
Znači, ako su mjera utakmice sa vazda nezgodnim Andorcima i goropadnim Estoncima, onda vjerujem u nebrušenost pomenutog. A obzirom na njegove izvedbe sa gorenavedenim trenerima, jasna je poenta.
Na ovu "zlonamjernost" i tome pripadajućim epitetima neću ni odgovarati, mada baca jasan uvid o pravcu razmišljanja.

H8Z7 je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:51VenamaHrabrih je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:24Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.
Vidim da se tu i tamo pišu pangerici o Mirzi i Dalu, uz nezaobilazno pišanje/svršavanje po faci, tako drag argument svima koji žele reći da su zbog nečega bili u krivu/pravu.
Iskreno, ne znam zbog čega bi se nego oduševljavao pomenutim dvojcem?! U ligi u kojoj su najbolji igrači osobe koje se nisu mogle izboriti za minutažu u nakim korejskim klubovima, 38-omogosišnji Brazilac, Englez iz 8. razreda otočkog nogometa, hrvatski drugoligaški golgeter i ini, odigrati pet iznadprosječnih utakmica nakon dvije godine tavorenja, nije nešto što treba istaći. To je više eksces nego standard.
Europske utakmice su jedino mjerilo nečijeg rada i kvaliteta, osobito na ovako malom uzorku kao što je naša liga. Ponavljam, Dal još ničim nije pokazao da je igrač, a niti Mirza da je trener. Bio je i Musemić neprikosnoven, pa je fasov'o osmicu u susretu sa prvim ozbiljnim suparnikom. Ako su mjera prva dva-tri pretkola nekog takmičenja, onda vjerujem da su i Mirza i Dal vrhunski stručnjaci Ali, ako mislimo postati ozbiljan klub, onda ne vjerujem da su njih dvojica pravi izbor.
Ako uzmemo kao konstantu presjek uobičajenog razmišljanja prosječnog navijača prilikom želja za žrijeb u narednom takmičenju, vidljivo je da se žele izbjeći neki protivnici, a neki opet priželjkuju. Isto tako, razmišljanje o eventualnom puštanju nekog budućeg protivnika zarad tobožnjih dobrih veza, zorno ukazuje na etalon gorepomenutog razmišljanja. Sarajevo ako misli biti značajan klub u malo širem okruženju, mora promijeniti perspektivu . Kako klub, tako i navijači. Naš dijapazon razmišljanja ne smije se kretati između Gibraltara i Farskih Ostrva, te Kosova i Andore. U takvoj konstelaciji možebit da je Mirza Guardiola, a Dal Messi.
Ruku na srce, sa otkupom ugovora, krenulo se u dobrom pravcu. Takav trend može i mora biti nastavljen. Kao baza tog puta, neophodno je ulaganje u omladinski pogon. Rad sa omladincima, prodaja istih i kupovina relevantnih fudbalera, a ne srpskih i hrvatskih polovnjaka samo zato što su džaba.
Uz dužno poštovanje, Mirzu ne vidim kao bitnu kockicu tog mozaika. O njegovom "stručnom" štabu ne vrijedi trošiti slova.
Za mladog Dala sam spreman povući sve svoje izjave i izviniti se ako dečko pokaže kvalitet pod drugim trenerom i u drugom okružju. Ovako, uvijek ostaje doza sumnje da igra samo zbog rodbinskih veza.![]()
- ExchangeOffice
Ovde nas ubjedjivali da ce Dal karijeru nastaviti u Celik Zenicu, a gle cuda, evropski i svjetski klubovi stoje u redu za razgovor 
Jos jedan poraz mrzitelja varesanovica.
Jos jedan poraz mrzitelja varesanovica.
-
- Kontakt:
Dal je pokazatelj da navijaci, forumi, drustvene mreze nisu objektivan pokazatelj stvarne situacije.
Mora biti budala da ode u Ameriku. Eno pidro je primjer. Mlad je i moze imati solidnu karijeru.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Bra'oVenamaHrabrih je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:24Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.
Za mladog Dala sam spreman povući sve svoje izjave i izviniti se ako dečko pokaže kvalitet pod drugim trenerom i u drugom okružju. Ovako, uvijek ostaje doza sumnje da igra samo zbog rodbinskih veza.

- FKS -
Govorim o karijeri i uspjesima. Može i u Kinu onda otici i uzimati pare. Nije mu 32 godine pa da pare ganja. Ima 22 godine i moze kao Vladan otici u neki klub gdje ce igrati i onda sa 25 napravit veliki iskorak i transfer u veliki klub
Treba Brugge zamjena za De Ketelaerea izgleda. Šalu na stranu sretno Dal da pokida gdje god bude igrao.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Samo se cestita zaostatak koji je na polusezoni nadoknadjen. 3 mjesto nije uspjeh ali nakon rezultata u prvoj polusezoni ovo je uspjehHajdeee je napisao/la: ↑22 maj 2023, 20:57Bra'oVenamaHrabrih je napisao/la: ↑22 maj 2023, 16:24Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.
Trenutno korisnika/ca: Amcho1, Antikloc, Beli98, boki86, bordobijeli, budzak, Cwirek, dacco, Dadox, Evander, Fudo, gh0stHZ, Grk1234, iliyaa8, kanarinac, Lecler, maroon46, MaroonWhite1946, misstianopenaldo, MokraKifla, MSOZ101, Napapijri, Pantelija, plisek, Posejdon, ronaldo99, sekac, Serha, Taree, TefalTava i 281 gost.