FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
79
35%

Ukupno glasova: 226

Tatamata1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Tatamata1946 » 22 maj 2023, 21:05

Herson je napisao/la:
22 maj 2023, 18:04
Razlog tvog bojkota su onda bili losi rezultati na pocetku sezone, sad kad se stanje po pitanju rezultata popravilo, ti prekidas bojkot. Prava navijacka svijest i pravi navijacki mentalitet. Svaka cast, tesko klubu koji ima ovakve navijace. Principijelnost? Ustrajnost? Dosljednost? Postujem ljude koji su se od pocetka protivili bojkotu i prisustovovali su svakoj utakmici, isto kao sto postujem one koji su podrzali bojkot i ostali dosljedni tome do ispunjenja uslova. Kljucna stvar-dosljednost. Ali oni koji se nakon par losih rezultata pridruzuju bojkotu ili oni koji nakon par dobrih rezultata prekidaju bojkot, su obicni beskicmenjaci, bez stava i karaktera.
Pola raje sa sjevera na derbiju se slika i oznacuje na istoku i zapadu. Propustamo da budemo sretni na tribini i da navijamo i jedemo se od muke svaku utakmicu. Ne znam da li da navijam da pobijedimo ili izgubimo. Ako ne budemo gubili nikad nece otici Mirza i nikad necemo prekinuti bojkot. Smara to sve. Teska pozicija za nas pojedince sa sjevera koji nismo ni zeljeli bojkot ali koji je donesen i postovali smo odluku. Ali brate ne ide ovo nikako, greska je sve ovo...
A na kraju krajeva raspravljao sam se i kladio da s Mirzom necemo izboriti evropu i izgubio sam opkladu od raje koja ne bojkotuje. Ispostavilo se da su bili upravu a ja nisam

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 22 maj 2023, 21:06

Chony533 je napisao/la:
22 maj 2023, 18:01
Nazalost, zrinjski ce ove godine biti prvi predstavnik Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi nekog takmicenja…
Ne mora značiti. Ako izvuku Rakow, Farul, Aris sa Kipra teško ce proci to prvo pretkolo, a tu je i Hacken iz Švedske, nimalo naivna ekipa.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 maj 2023, 21:10

FCUM je napisao/la:
22 maj 2023, 20:55
Mora biti budala da ode u Ameriku. Eno pidro je primjer. Mlad je i moze imati solidnu karijeru.
Puig je iz Barce otisao u taj LA Galaxy pa ti vidi :D
Pidro nazalost ima konkurenciju u igracu koji je godinama vec tamo

U svakom slucaju za buducnost to i nije neka najbolja opcija, ali za lovu, zivot i sl tesko da moze bolje
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 maj 2023, 21:13

bordobijeli je napisao/la:
Dal je pokazatelj da navijaci, forumi, drustvene mreze nisu objektivan pokazatelj stvarne situacije.
Ma kakvi forumi i drustvene piz.de materine,mlatimo praznu slamu godinama realno(ne samo mi nego globalno),žali bože vremena al mora se covjek istrest negdje jbg,šupljatori realno ,pogotovo mi mahalaši :)

Trla baba lan da joj prodje dan :mrgreen: Ofiramo se realno.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 maj 2023, 21:17

JavierBosnia je napisao/la:
22 maj 2023, 21:10
FCUM je napisao/la:
Mora biti budala da ode u Ameriku. Eno pidro je primjer. Mlad je i moze imati solidnu karijeru.

U svakom slucaju za buducnost to i nije neka najbolja opcija, ali za lovu, zivot i sl tesko da moze bolje

Objasnio je jedan strucni covjek to,to su destinacije za poslije karijere,ako imas bilo kakav plan fudblaski mimo toga da lovu uzmes dole neces otici kao mlad.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 22 maj 2023, 21:20

JavierBosnia je napisao/la:
22 maj 2023, 21:10
FCUM je napisao/la:

Hem je hebeni amerikanac I neće ga izbacit dok bas dobro ne kiksa.
St Louis ima dobar tim i par igraca za koje bi se otimali iz Lige 5 .

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 22 maj 2023, 21:31

Koliko je istina za delaca, da bi se mogao vratiti u fks?
04.10.2009 !

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 22 maj 2023, 21:31

GangEvil je napisao/la:
22 maj 2023, 19:29
VenamaHrabrih je napisao/la:
22 maj 2023, 16:24
Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.
Vidim da se tu i tamo pišu pangerici o Mirzi i Dalu, uz nezaobilazno pišanje/svršavanje po faci, tako drag argument svima koji žele reći da su zbog nečega bili u krivu/pravu.
Iskreno, ne znam zbog čega bi se nego oduševljavao pomenutim dvojcem?! U ligi u kojoj su najbolji igrači osobe koje se nisu mogle izboriti za minutažu u nakim korejskim klubovima, 38-omogosišnji Brazilac, Englez iz 8. razreda otočkog nogometa, hrvatski drugoligaški golgeter i ini, odigrati pet iznadprosječnih utakmica nakon dvije godine tavorenja, nije nešto što treba istaći. To je više eksces nego standard.
Europske utakmice su jedino mjerilo nečijeg rada i kvaliteta, osobito na ovako malom uzorku kao što je naša liga. Ponavljam, Dal još ničim nije pokazao da je igrač, a niti Mirza da je trener. Bio je i Musemić neprikosnoven, pa je fasov'o osmicu u susretu sa prvim ozbiljnim suparnikom. Ako su mjera prva dva-tri pretkola nekog takmičenja, onda vjerujem da su i Mirza i Dal vrhunski stručnjaci Ali, ako mislimo postati ozbiljan klub, onda ne vjerujem da su njih dvojica pravi izbor.
Ako uzmemo kao konstantu presjek uobičajenog razmišljanja prosječnog navijača prilikom želja za žrijeb u narednom takmičenju, vidljivo je da se žele izbjeći neki protivnici, a neki opet priželjkuju. Isto tako, razmišljanje o eventualnom puštanju nekog budućeg protivnika zarad tobožnjih dobrih veza, zorno ukazuje na etalon gorepomenutog razmišljanja. Sarajevo ako misli biti značajan klub u malo širem okruženju, mora promijeniti perspektivu . Kako klub, tako i navijači. Naš dijapazon razmišljanja ne smije se kretati između Gibraltara i Farskih Ostrva, te Kosova i Andore. U takvoj konstelaciji možebit da je Mirza Guardiola, a Dal Messi.
Ruku na srce, sa otkupom ugovora, krenulo se u dobrom pravcu. Takav trend može i mora biti nastavljen. Kao baza tog puta, neophodno je ulaganje u omladinski pogon. Rad sa omladincima, prodaja istih i kupovina relevantnih fudbalera, a ne srpskih i hrvatskih polovnjaka samo zato što su džaba.
Uz dužno poštovanje, Mirzu ne vidim kao bitnu kockicu tog mozaika. O njegovom "stručnom" štabu ne vrijedi trošiti slova.
Za mladog Dala sam spreman povući sve svoje izjave i izviniti se ako dečko pokaže kvalitet pod drugim trenerom i u drugom okružju. Ovako, uvijek ostaje doza sumnje da igra samo zbog rodbinskih veza.
POTPIS! :tokralju:
tnx. :salut: 👍

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 22 maj 2023, 21:36

Hajdeee je napisao/la:
22 maj 2023, 20:57
Bez imalo želje da umanjujem nečije postignuće, ali zaista se nema na čemu čestitati. U ovakvoj ligi, sa ovim budžetom, mi još uvijek nismo osigurali treće mjesto, a ne nešto više. Ne znam šta je tu za čestitati i proslavljati uz zvuke "Žikinog kola" i ljepljenje novčanica na čelo. U najmanju ruku - neprofesionalno, da ne kažem koju grublju riječ.
Vidim da se tu i tamo pišu pangerici o Mirzi i Dalu, uz nezaobilazno pišanje/svršavanje po faci, tako drag argument svima koji žele reći da su zbog nečega bili u krivu/pravu.
Iskreno, ne znam zbog čega bi se nego oduševljavao pomenutim dvojcem?! U ligi u kojoj su najbolji igrači osobe koje se nisu mogle izboriti za minutažu u nakim korejskim klubovima, 38-omogosišnji Brazilac, Englez iz 8. razreda otočkog nogometa, hrvatski drugoligaški golgeter i ini, odigrati pet iznadprosječnih utakmica nakon dvije godine tavorenja, nije nešto što treba istaći. To je više eksces nego standard.
Europske utakmice su jedino mjerilo nečijeg rada i kvaliteta, osobito na ovako malom uzorku kao što je naša liga. Ponavljam, Dal još ničim nije pokazao da je igrač, a niti Mirza da je trener. Bio je i Musemić neprikosnoven, pa je fasov'o osmicu u susretu sa prvim ozbiljnim suparnikom. Ako su mjera prva dva-tri pretkola nekog takmičenja, onda vjerujem da su i Mirza i Dal vrhunski stručnjaci Ali, ako mislimo postati ozbiljan klub, onda ne vjerujem da su njih dvojica pravi izbor.
Ako uzmemo kao konstantu presjek uobičajenog razmišljanja prosječnog navijača prilikom želja za žrijeb u narednom takmičenju, vidljivo je da se žele izbjeći neki protivnici, a neki opet priželjkuju. Isto tako, razmišljanje o eventualnom puštanju nekog budućeg protivnika zarad tobožnjih dobrih veza, zorno ukazuje na etalon gorepomenutog razmišljanja. Sarajevo ako misli biti značajan klub u malo širem okruženju, mora promijeniti perspektivu . Kako klub, tako i navijači. Naš dijapazon razmišljanja ne smije se kretati između Gibraltara i Farskih Ostrva, te Kosova i Andore. U takvoj konstelaciji možebit da je Mirza Guardiola, a Dal Messi.
Ruku na srce, sa otkupom ugovora, krenulo se u dobrom pravcu. Takav trend može i mora biti nastavljen. Kao baza tog puta, neophodno je ulaganje u omladinski pogon. Rad sa omladincima, prodaja istih i kupovina relevantnih fudbalera, a ne srpskih i hrvatskih polovnjaka samo zato što su džaba.
Uz dužno poštovanje, Mirzu ne vidim kao bitnu kockicu tog mozaika. O njegovom "stručnom" štabu ne vrijedi trošiti slova.
Za mladog Dala sam spreman povući sve svoje izjave i izviniti se ako dečko pokaže kvalitet pod drugim trenerom i u drugom okružju. Ovako, uvijek ostaje doza sumnje da igra samo zbog rodbinskih veza.
Bra'o :salut:
hvala :salut:

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 22 maj 2023, 21:43

Ne znam šta je teško priznati i nama navijačima ako negdje pogriješimo u procjenama i sranj.ima. Tražimo izvinjenje od Ayle, Mirze itd. Tražimo ispravku grešaka. A i mi sami nekad ne želimo i ne možemo priznati krivicu.

Nije Mirza kriv za cijelu ovu sezonu. Znači sezonu su drugi usrali a on je došao na pola iste.
Stavljen je skoro pa nemoguć zadatak pred njegaa to je Evropa, i zadatak je ispunjen. Preuzeo je klupu na -11, u katastrofalnoj atmosferi u i oko kluba. I uspjeo je izvuć bukvalno maximum. A ovdje se ispisalo hiljade stranica kako Evrope nećemo vidjet, kako će Dal bit zacementiran u prvu postavu, pucat će penale, ispast ćemo itd itd. Na kraju sve ispade kontra od toga, trener koji je od svih prethodnih ipak najvise klupirao Dala( jer par utakmica je sa klupe počeo), vratio ga u formu, stvorio hemiju među igračima i vratio nas na kakav takav pobjednički kolosijek. Ne znam što je pojedinima ovdje teško to priznati.
Ta priča kako ima top ekipu i da na osnovu toga ovo nije nikakav rezultat okačite mačku o rep. I Chelsea je skršio 500 miliona dolara na pojačanja u zadnje dvije godine pa se sprdaju sa njima u Engleskoj.

Kakav god da je Mirza, onaj zadatak koji je ispred njega stavljen i zbog kojeg je doveden, ispunio je i to u velikom stilu. I na tome treba čestitati i zahvaliti se njemu i momcima, a na kraju sezone gospodski se razići.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 22 maj 2023, 21:44

Sve rečeno, bravo. Kakvi hvalospjevi sunce ti poljubim, čovjek bi rekao idemo u grupnu fazu. Bruka teška, još jedna u nizu. Što je najtužnije, ne vidim nadu u bolje sutra da se to neće desiti opet naredne sezone, jer je javašluk u svakoj strukturi Kluba.

Veselimo se neregularnim golovima, zadovoljamo se prolascima u Evropu, iako smo već dosad trebali imati iskorak u istoj. S najvećim budžetom i uslovima kojima imamo, meni to nije baš za toliko hvaljenje. Opet kažem, radovao bih se, svaki klub ima svoje padove, ali ne bi me nikako iznenadilo da ovakva situacija bude i naredne sezone. Zrinjski je jedini pravi klub u BiH, sve ostalo u par deka, puno amaterizma, lopovije i ublehaša.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 maj 2023, 21:45

Cesni kod Yuventusa primi sličan gol kao Dizdarevic prvi protiv Želje .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 22 maj 2023, 21:48

Gdje bi nam bio kraj jos da sistematski radimo sa juniorima, tačnije sa njihovim ubacivanjem u prvi tim, a zadnjih 6 godina je dokaz da u mlađim kategorijama imamo vrhunske mlade igrače, a dokaz je prodaja mnogih, potražnja za sadasnjim, sto nam je svakako popravilo sliku na tržištu, gdje za nase uslove dobro stojimo...

Od sinoc planiram napisati kratki rezime sezone, pa kontam da li se uopšte i isplati, jer mi svi vidimo neko stanje. Mislim drago mi je zbog evrope, ali isto tako i sramota obzirom na potencijal koji imamo. Da se ne lazemo, sve ovo je plod vrhunskih pojedinaca za nasu ligu, nego nekog sistema igre. Treba nama kontinuitet kao prije par sezona kada su najbolji igraci ostali u ekipi i kada smo harali, jer ove hokejaške izmjene kadra svakih pola godine nisu održive i nadam se trunci razuma među svim stranama, valjda nam je Sarajevo svima na prvom mjestu.

Da ne dužim, ako neko i procita nadat se jos boljem od ovog jer svi vidimo da možemo, samo su sitnice u pitanju.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

ExchangeOffice

Post Postao/la ExchangeOffice » 22 maj 2023, 22:12

Zalosno je sto se sve sto ima imalo pozitive ovde pokusa ocrniti.

Mi ovu polusezonu, Mirza konkretno, je igrao 2* sa Zrinjskim, 2* Velez, 2* Zeljo, 2* Siroki i po jednom sa ostalim.

Ovo je najtezi raspored koji je jedan trener mogao imati, u situaciji u kojoj je FKS bio i sa kakvom atmosferom i sa kakvim minusom na tabeli.

Da, ovo je pozitivno. Da, ovo je dobar rezultat jer se sezona izvukla.

Da je Kodro dosao i izvukao sezonu, svrsavanje bi bilo kako je vrhunski sturucnjak, niko mu do koljena nije itd itd

Bolivia
Kontakt:

Post Postao/la Bolivia » 22 maj 2023, 22:16

Hajdeee je napisao/la:
22 maj 2023, 20:57
Bra'o :salut:
Da citiram ako je neko slučajno preskočio. Potpis od riječi do riječi. :thumbup:

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 22 maj 2023, 22:22

ExchangeOffice je napisao/la:
22 maj 2023, 22:12
Zalosno je sto se sve sto ima imalo pozitive ovde pokusa ocrniti.

Mi ovu polusezonu, Mirza konkretno, je igrao 2* sa Zrinjskim, 2* Velez, 2* Zeljo, 2* Siroki i po jednom sa ostalim.

Ovo je najtezi raspored koji je jedan trener mogao imati, u situaciji u kojoj je FKS bio i sa kakvom atmosferom i sa kakvim minusom na tabeli.

Da, ovo je pozitivno. Da, ovo je dobar rezultat jer se sezona izvukla.

Da je Kodro dosao i izvukao sezonu, svrsavanje bi bilo kako je vrhunski sturucnjak, niko mu do koljena nije itd itd
E ovo je 100% tačno. Ne samo Kodro, bilo koji drugi trener da je došao ta bi priča bila. Nakon onako loše polusezone, svakako da nam treba biti drago što smo uspjeli izvuci Europu, ali to nije ono što klub kao Sarajevo i mi navijači želimo a to je napad na titulu svake godine. Dosta faktora je dovelo do toga da kasnimo za Europom 11 bodova, od Artete, prečki, stativa, vjerskih lica, neigranja na Kosevu i nekompetentnog rada uprave u prvom djelu sezone.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 maj 2023, 22:32

To se i ja slažem. Mirza treba ići, to nema dileme, ali realno je sasvim tačno da bi ovdje onanisali da je Kodro preuzeo kad je trebao i ovakve rezultate zaredao :D
Ali dobro, to je jednostavno za objasniti. Ponovit ću po stoti put, majstori da iz očaja u euforiju upadnemo za 10 minuta.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 22 maj 2023, 22:34

Pomirite se vise sa cinjenicom da niko nece otic, pogotovo nakon ovakve polusezone, perete sa jednim te istim iz dana u dan.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 22 maj 2023, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 maj 2023, 22:36

Kod Ajle u officeu grb sa ljiljanom.. hm
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 maj 2023, 22:37

Kakva bi sreća ovdje bila, da je neko drugi trener bez obzira što je Mirza odradio dobar posao.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], belosevic23, bordobijeli, BungaBum, Hordas1990, Mahalac7, PapakIzSa, Pena, strucnjak9 i 81 gost.