Postao/la kolezeljovac » 27 maj 2023, 13:18
Vidim što se tiče Senada Misimovića da ste se raspisali.
Hajmo biti realni, tada smo zaista izgledali odlično kao klub. Od prvih akcija kupi stolicu za evropsku Grbavicu, istočne tribine, slanja ponuda potencijalnim generalnim sponzorima, kao i sve ono što je mimo terena bilo je vrh, ali, uvijek ima ali, problem je bio što se miješao u ono što ne zna, a to je teren. Preko 50 dovođenih igrača, sjećam se da je Graovac rekao Željo igračima služi kao bankomat. Ja bi prvi sad bio za njega kad bi se samo brinuo o poslovanju kluba, ali da se ne miješa u vezi terena, tj. igrača i SŠ.
Idealno bi bilo da je on tu i da se poslože stvari, da se otplaćuju dugovi, da poboljša odnos sa potencijalnim sponzorima, a da što se tiče sportskog segmenta sve prepusti sportskom direktoru. To bi bila win-win situacija i da pred svaku pauzu određeni budžet omogući Samiru, pa da ovaj radi u suradnji sa SŠ. Ukoliko nakon određenog vremena ispašta rezultat što je krajnji cilj, onda ne da on smjenjuje i slično, već da obavlja razgovore sa Sportskim Direktorom. Pa ako stvari idu silaznom putanjom da smijeni SD, a ne da se miješa u njegove poslove.
I da nikad mu halaliti sakrivanje dokumentacije i molbi partnerima da prekinuo partnerstvo kad je odlazio iz kluba!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!