Nama se nudila fuzija sa Olimpicom ne sa Zeljeznicarom. Ocit primjer ti je Laipzig i milion drugih koji vise nemaju navijace vec babe,dede itd fuzija ti je brisanje historije htjeo ti to ili ne,svako ima svoje,oni jajbolje znaju sta i kako.LegendaIvica je napisao/la: ↑29 maj 2023, 14:56Kod vas je svakako druga situacije jer vama se nudilo da napravite novi klub a njima se nudi fuzija. Fuzija znaci da godine osnivanja i „uspijeh“ kluba ostaju samo sto je u tom slucaju 2 u 1. Kad smo vec kod njemacke SSV ULM 1846 je sada nakon dugo godina usao opet u veci rang (3. Bundesliga). Taj klub je fuzija od TSG ULM 1846 i SSV ULM 1928. U TSG ULMu su igrali igraci kao Uli Hoeneß i niko se tada nije bunio znog fuzije i glumio budalu. Sloboda i Tuzla city nisu nikakvi rivali kao Zeljznlcar i Sarajevo i kad oni igraju to je daleko od nekog derbija.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑29 maj 2023, 14:43Kako se ugasio prvi, tako bi se kod nas ugasio i drugi, predlagao bi se treci... Čelik je Čelik, sve ostalo nije. Uostalom, da smo pristali na novi klub, opet bi ga vodili stari ljudi koji su doveli i ovaj do tog gdje je. Ja to ne bih pratio.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑29 maj 2023, 14:41
Celik FC je nista a Celika Zenica je ponos Zenice od davnina,jelde ima razlike? Laipzig je bio tim sa ogromnom bazom navijaca,sad su Red Bull Laipzig i ti ljudi sad prate timove iz tog grada treceligase nece da gledaju i prate Red Bull. Robijasi su znali isto ovo uraditi laksim putem kao Azmir ali su se odlucili za tesku borbu kao sto smo i mi uradili.
Mogu ovo i bez Azmira uraditi i bez fuzije ako im je to cilj. Inace,Azmir je mutan u svakom pogledu mada oni to bolje znaju.amypitar je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:00Ma nemaju oni niti ce ikad imati, sto ima Velez,Celik,Zeljo ,Sarajevo.avenija je napisao/la: ↑29 maj 2023, 14:50Tako je, Isto je pokušano sa Sarajevom, Čelikom i Borcem. Naravno sva tri kluba imaju ozbiljne navijace koji su se nasmijali na to i obranili svoje klubove. Neko lakše nego na jako težak i krvav način kao Čelikovi.MortemHz je napisao/la: ↑29 maj 2023, 14:47
Tuzla City bi u ovom slučaju promijenila ime u Sloboda Tuzla i oni bi igrali prvu ligu. Prava Sloboda je trenutno u drugoj ligi i taj klub bi se faktički ugasio a pomoć od grada, navijači, sponzori i slično bi se trebali preusmjeriti u novi klub. Ne znam jesam li ja njega dobro shvatio ali mislim da je to to po ovom što je izjavio. Ovo bi bilo top za Tuzlake sa sportske strane ali to nije više isti klub.
Stečaj znaci nestanak Slobode iz 1919 godine.
Ja mislim da će ovo Azmiru proći jer teško da ko ima Slobodu da odbrani u ovom trenutku.
Svejedno mi proslo ne proslo njihova stvar.
Samo mi nije jasno,ako im fuzija nije problem,sta su cekali do sada.Proglasis stecaj izbrises indetitet kluba ,tradiciju, stavis ime Sloboda - Tuzla.City i krenes od nule.
“Ništa specijalno se neće izgubiti. Prvi trofej kada dođe svi će zaboraviti na sve. Nemam ništa protiv ni da boje ostanu iste, jedino što FK Tuzla City zahtjeva jeste da umjesto lopte na grbu Slobode bude cvijet Srebrenice. U tom slučaju sva priča je završena“, rekao je Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.vlakanje je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:12Ocekivano.
Samo sto moras biti dobro blesav pa da povjerujes da bi to bila fuzija.
U sustini, azmir bi (ponovo) promijenio ime SSH,ovaj put u npr fk "Sloboda Tuzla", promijenio bi tj uzeo boje Slobode, malo primijenio grb...
I eto ga, fuzija na azmirov nacin. SSH- tc-... isto sra.nj.e samo drugo pakovanje.
Fakticki bi klub iz siminog hana ukrao identitet Slobodi, stadion, boje, istoriju...
Apsolutno,KK Bosnu su ugasili,gledam danas podcast sa Felixom sto je igrao za Bosnu u tom periodu,kaze Konakovic mu govorio,Allaha mi sacekaj bice plata sutra sad ti taj vodi drzavu.Srebrenko je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:11Ova politika u BiH uništi sve redom!Syebali su davno tvornice,firme,zdravstvo,školstvo...a čini mi se da je i sport dotakao samo dno!Koja tuga i jad od saveza(čitaj političara u savezu).Dijele 1.5 mil.KM na 10 klubova za najpopularniji sport u državi i onda se postavljaju pitanja zašto su toliko loši klubovi i rezultati.Mogu samo zamisliti koliko onda dobiju košarka,rukomet i ostali sportovi ako nogomet ovako "dobro" kotira.
Pitam se hoće li i kada doći kraj ovim kokošarima što se uvukoše preko politika u fotelje i upravljaju nečim za što nisu stručni i sposobni.![]()
od ovog nema nistaMortemHz je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:15“Ništa specijalno se neće izgubiti. Prvi trofej kada dođe svi će zaboraviti na sve. Nemam ništa protiv ni da boje ostanu iste, jedino što FK Tuzla City zahtjeva jeste da umjesto lopte na grbu Slobode bude cvijet Srebrenice. U tom slučaju sva priča je završena“, rekao je Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.vlakanje je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:12Ocekivano.
U sustini, azmir bi (ponovo) promijenio ime SSH,ovaj put u npr fk "Sloboda Tuzla", promijenio bi tj uzeo boje Slobode, malo primijenio grb...
I eto ga, fuzija na azmirov nacin. SSH- tc-... isto sra.nj.e samo drugo pakovanje.
Fakticki bi klub iz siminog hana ukrao identitet Slobodi, stadion, boje, istoriju...
Pa ako je tako voli brzo ce rijesiti sve. Ustanoviti tacan dug,bazirati se na vracanje duga,sacekat 2 ili 3 godine i vratiti se na zdravim nogama.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:15ma Azmir je mutan, ali i svaki nas milioner je mutan. Makar se nije kradjom obogation i na ovoj nasoj sirotinji
a opet nije bas i da na grani nicu milioneri koji vole neki od nasih klubova.
Ne moze Azmir bez Slobode. Pa ima svoj klub s kojim je i evropu igrao i samo o Slobodi prica. Pa svi znamo da ga je Zeljo molio da ih preuzme, samo se pravimo englezi, pa covjek nije htio, cak im je i dao neke pare.
Znaci nije stvar ega, da je ego **** uzeo bi Zelju pa drkao ****, kud i kamo je vece drkanje nego sa Slobodom.
njega Sloboda boli
a ovo sad svako tvrdi pazar, i svoju poziciju, logicno da covjek hoce da opipa teren i prodje jeftinije, ali ako postoji interes ima tu jos rjesenja
ja opet pitam, sta kazu pravila ako Leotar odigra baraz sa Krupom a TC istupi iz lige?
ima nacina, sad samo svako tvrdi pazar
Opet kazem, sav posao oko fuzije bi se sveo na to da ode u opstinski sud(ili ko je vec nadlezan) i preimenuje (ponovo) klub iz siminog hana.MortemHz je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:15“Ništa specijalno se neće izgubiti. Prvi trofej kada dođe svi će zaboraviti na sve. Nemam ništa protiv ni da boje ostanu iste, jedino što FK Tuzla City zahtjeva jeste da umjesto lopte na grbu Slobode bude cvijet Srebrenice. U tom slučaju sva priča je završena“, rekao je Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.vlakanje je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:12Ocekivano.
Ma sta cekate onda? Rijesite se dugova na brzinu,budite sad NK Zeljeznicar Sarajevo ili Bosna ili NapredakRaonffa je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:18Fuzionisale su se i u Srbiji košarkaške sekcije Partizana i Zvezde, izbrišeš dugove, kozmetički promijeniš ime (a kroz historiju ime mijenjalo milion klubova sto puta većih od Slobode) a sve ostalo ti ostaje isto računajući i historiju.
Koga boli qurac kad ti imaš rezultat je l' ti se klub zove FK Sloboda ili FK Sloboda Tuzla.
Nego je kod nas problem što su sve te opcije za fuzije samo izbjegavanje plaćanja dugova, bez ikakvog plana za napredak. Da Sloboda igra za 5 godina grupnu fazu nekog euro takmičenja vidio bih ja te što ne žele fuziju
Jedina negativna stvar svega toga je što te rivali mogu prcati za to.
Taj zenički klub nije imao navijače i lako je zaboravljen.phillies je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:16Prvi slucaj fuzije dva kluba cini mi se bio je "Frankenstajn" Dzerzelez Zenica. Namjenski ugasen zenicki klub zarad interesa odredjenih skupina iz Sa i Ze. Naravno danas se samo rijetki sjecaju tog kluba.
Husicu je izgleda neprezaljena zelja da Slobodu stavi pod svoje. Pa kaf nije mogao u prvom mandatu, valjda mu je sad ovo plan kad je Sloboda na koljenima da za male novce ostvari svoje komplekse.
Ipak mislim da ce to biti odbijeno, jer ovaj modus operandi moze ici kod klubova koji nemaju ni neku navijacku brojnost niti neki interes od sire zajednice. Jest da dugovi pritiscu Slobodu, ali nista nije nemoguce sko se nadje zelje i znanja kod navijaca.
Jedno je stecaj,jer tad ukidas sve i klub ne postoji.Raonffa je napisao/la: ↑29 maj 2023, 15:18Fuzionisale su se i u Srbiji košarkaške sekcije Partizana i Zvezde, izbrišeš dugove, kozmetički promijeniš ime (a kroz historiju ime mijenjalo milion klubova sto puta većih od Slobode) a sve ostalo ti ostaje isto računajući i historiju.
Koga boli qurac kad ti imaš rezultat je l' ti se klub zove FK Sloboda ili FK Sloboda Tuzla.
Nego je kod nas problem što su sve te opcije za fuzije samo izbjegavanje plaćanja dugova, bez ikakvog plana za napredak. Da Sloboda igra za 5 godina grupnu fazu nekog euro takmičenja vidio bih ja te što ne žele fuziju
Jedina negativna stvar svega toga je što te rivali mogu prcati za to.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Bordo10, CAZIN, chily-rz, Cwirek, drzgemboadislic, fks74, gh0stHZ, Giuseppe1, Grk1234, Guest1945, Hrammm1921, MaroonBjelave, MikiPirs, MokraKifla, MostarNeretva, NEZALAGANJE, Pact1921, Taree, Venom, VivaLaLiberta, Zevs i 158 gostiju.