FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

tabba77
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tabba77 » 30 maj 2023, 10:23

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 30 maj 2023, 10:24

tabba77 je napisao/la:
30 maj 2023, 10:23
koji brat je ovaj Renan :bih:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 30 maj 2023, 10:29

napoleon72 je napisao/la:
30 maj 2023, 10:06
Mi smo kao narod takvi da ne volimo disciplinu i rad. Pogotovo kad ti je okruzenje takvo. Ja dodjem na posao, 7 ljudi tipka na telefon, odmah ni ja nemam nekog entuzijazma za rad, uzmem i ja mobitel i cao. Atmosfera mora bit dobra kad je Mirza odrzava kafanskim pristupom, da ih tjera da se znoje na treninzima ne bi bilo te neke atmosfere. Nerijetko se ovdje pise "sta ti imas nasim igracima crtat taktike i formacije, vecina ih je nesposobna i jednu poziciju da igra". Al ti igraci odu vani i igraju vise pozicija, uklope se u sve, postanu dio dobrog sistema. Nije do pojedinaca, do tima je kompletnog.
Slazem se u potpunosti, 100% je ovako ne samo u fudbalu, nego u svim sferama naseg drustva, koje zato i jeste takvo kakvo jeste.

Kome onda dovodimo skupe trenere s, kad ce ih grupa fakina i neradnika bojkotovat i tjerat nakon mjesec, cim ovi budu trazili rad i disciplinu?! Isto se desilo Kodri, pa i Dudicu, po kom ovdje seremo, ali stoji cinjenica da je trazio rad i 100% trud, pa merso kaze da su se sprdali s njim...

Morao bi se promijeniti citav sistem, kultura, dovesti sve igrace koje se uklapaju, jer evo ja vec vidim pet igraca u ovoj ekipi koji bi se poceli zalit da moraju trenirat svaki dan 100% intenzitetom...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 maj 2023, 10:35

hurem je napisao/la:
30 maj 2023, 10:18
Priča da smo završili 4. i da smo zahvaljujući Zrinjskom u Europi je glupa, preglupa.
Jedina istina jeste da smo 1 KOLO prije kraja osigurali Europu i da su se igrači u zadnjem kolu opustili. Želji je gorila Europa u zadnjem kolu jer se borio sa Sirokim...nama je zadnje kolo bilo NEBITNO što se toga tice.
Nevjerovatno kako se nastoji ispreturati priča onako kako nekima paše jer im je blaćenje jedina zanimacija...zasto blaćenje? Jer totalno neargumentovano i zlonamjerno pišu. :puke:
Da nam je trebala pobjeda protiv Igmana sigurno bi rezultat drugačiji bio.
Pristup bi svakako bio drugačiji.
Vjerujem da ne bi ni rezultat izostao.
Koševo Zapad

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 maj 2023, 10:42

Mi smo kao narod takvi da ne volimo disciplinu i rad. Pogotovo kad ti je okruzenje takvo. Ja dodjem na posao, 7 ljudi tipka na telefon, odmah ni ja nemam nekog entuzijazma za rad, uzmem i ja mobitel i cao. Atmosfera mora bit dobra kad je Mirza odrzava kafanskim pristupom, da ih tjera da se znoje na treninzima ne bi bilo te neke atmosfere. Nerijetko se ovdje pise "sta ti imas nasim igracima crtat taktike i formacije, vecina ih je nesposobna i jednu poziciju da igra". Al ti igraci odu vani i igraju vise pozicija, uklope se u sve, postanu dio dobrog sistema. Nije do pojedinaca, do tima je kompletnog.
Ovo sto pricas si apsolutno upravu, al je ova tema kompleksna i trebaju ti pravi ljudi da to sprovedeš i dati im odrješene ruke i VRIJEME. A kod nas nikad nema vremena i strpljenja sve mora odma, za ovo sto si napisao treba ti trener s tom vizijom i da on kroz 3 sezone slozi sebi ekipu koja ce biti radna i 100 % profesionalna

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 maj 2023, 10:43

spezial je napisao/la:
30 maj 2023, 10:29
Slazem se u potpunosti, 100% je ovako ne samo u fudbalu, nego u svim sferama naseg drustva, koje zato i jeste takvo kakvo jeste.

Kome onda dovodimo skupe trenere s, kad ce ih grupa fakina i neradnika bojkotovat i tjerat nakon mjesec, cim ovi budu trazili rad i disciplinu?! Isto se desilo Kodri, pa i Dudicu, po kom ovdje seremo, ali stoji cinjenica da je trazio rad i 100% trud, pa merso kaze da su se sprdali s njim...

Morao bi se promijeniti citav sistem, kultura, dovesti sve igrace koje se uklapaju, jer evo ja vec vidim pet igraca u ovoj ekipi koji bi se poceli zalit da moraju trenirat svaki dan 100% intenzitetom...
Pa sjecas se kad je onaj Thomas Brdaric bio u opticaju komentara ovdje. Sta ce on, dronas, daj ti helikopter da treniras, kakvi moderni pristupi, tjeraj ih na Igman nek trce... Okej, ne kazem da je taj Brdaric neki Murinjo, al svaki iole kvalitetniji i moderniji trener ce htjet pristup, zalaganje, mozda i neku tehnologiju da isprati sve... I onda sto kazes idu bojkoti, nezadovoljstvo, izbjegavanje treninga, klanovi... Bas to, takav smo narod u svim sferama. Uvijek se vodimo politikom "kad njemu prolazi tako, nisam ni ja budala da budem drugaciji". I onda voznja bez vozacke, svercanje tramvajem, bacanje smeca u rijeku, telefon u rukama na poslu itd.
Al zato kad nas covjek, radnik, inzinjer, fudbaler... ode na Zapad, gdje se svi slijepo drze sistema, i on postane takav. Mora.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 30 maj 2023, 11:00

siroki osvojio 12 bodova na proljece tako da mi njih nismo stigli nego su oni strasno podbacili. O ostalim ekipama bi se dalo pricati ali siroki ne treba uopste uzeti u razmatranje jer je glupo.

Varesanovic jeste ostvario cilj i da nam je trebalo uzeli bi mi Igmana tako da nema tu naglabat Jel ili nije. Bio je i drugi sa juniorima davno.
Ali isto tako nije ni neki super trener jer da jeste pokazao bi to u ovih 10-15 godina. On bi se trebao mjenjat na bolje a nikako nekim marinovicima i slicnim tako da neka ga dok ne nadju nekog ko ce biti korak naprijed.

Nas narod VOLI disciplinu i notorna laz je da ne voli.
Disciplinu ne vole nesposobni poslovodje, šefovi, direktori koji tako pokrivaju svoj nerad i neznanje. Jbg dopusti javasluk i onda su svi krivi i niko nece da radi. Riba od glave smrdi.
A svako ko prihvati javasluk i taj sistem vrijednosti izabrao je i svoju buducnost.
Odradi svoj posao posteno i kvalitetno da si miran da ti i tvoja porodica djeca jede hljeb posteno kupljen ili ti Halal.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 30 maj 2023, 11:05

ShofaII je napisao/la:
30 maj 2023, 11:00
siroki osvojio 12 bodova na proljece tako da mi njih nismo stigli nego su oni strasno podbacili. O ostalim ekipama bi se dalo pricati ali siroki ne treba uopste uzeti u razmatranje jer je glupo.

Varesanovic jeste ostvario cilj i da nam je trebalo uzeli bi mi Igmana tako da nema tu naglabat Jel ili nije. Bio je i drugi sa juniorima davno.
Ali isto tako nije ni neki super trener jer da jeste pokazao bi to u ovih 10-15 godina. On bi se trebao mjenjat na bolje a nikako nekim marinovicima i slicnim tako da neka ga dok ne nadju nekog ko ce biti korak naprijed.

Disciplinu ne vole nesposobni poslovodje, šefovi, direktori koji tako pokrivaju svoj nerad i neznanje. Jbg dopusti javasluk i onda su svi krivi i niko nece da radi. Riba od glave smrdi.
A svako ko prihvati javasluk i taj sistem vrijednosti izabrao je i svoju buducnost.
Odradi svoj posao posteno i kvalitetno da si miran da ti i tvoja porodica djeca jede hljeb posteno kupljen ili ti Halal.
Tačno, volimo mi disciplinu. Problem nastaje kad vidimo kako oni koji ne vole, prolaze bolje od nas koji to volimo. Tu onda idu razni bojkoti, nerad, lijenost i traženje lakšeg načina da uradimo nešto.
Edit:
Kroz posao koji radim, uvidio sam da naši ljudi gledaju samo trenutno stanje i da mu je trenutno dobro. Neki dan baš s jednim klijentom pričam i pitam ga šta bi izabrao, 500 KM odmah ili 3000 KM kroz 6 mjeseci. Naravno, njegov odgovor, daj ti meni 500 KM, za 6 mjeseci ko zna šta će biti.
Zadnja izmjena: tabba77, dana/u 30 maj 2023, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 30 maj 2023, 11:05

Shategabri je napisao/la:
30 maj 2023, 10:35
hurem je napisao/la:
Priča da smo završili 4. i da smo zahvaljujući Zrinjskom u Europi je glupa, preglupa.
Jedina istina jeste da smo 1 KOLO prije kraja osigurali Europu i da su se igrači u zadnjem kolu opustili. Želji je gorila Europa u zadnjem kolu jer se borio sa Sirokim...nama je zadnje kolo bilo NEBITNO što se toga tice.
Nevjerovatno kako se nastoji ispreturati priča onako kako nekima paše jer im je blaćenje jedina zanimacija...zasto blaćenje? Jer totalno neargumentovano i zlonamjerno pišu. :puke:
Pristup bi svakako bio drugačiji.
Vjerujem da ne bi ni rezultat izostao.
U Mostaru smo odigrali jer nam je trebalo i zabili 5 komada, i mogli jos dva da smo bili prisebniji

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 maj 2023, 11:12

tabba77 je napisao/la:
30 maj 2023, 11:05
ShofaII je napisao/la:

Tačno, volimo mi disciplinu. Problem nastaje kad vidimo kako oni koji ne vole, prolaze bolje od nas koji to volimo. Tu onda idu razni bojkoti, nerad, lijenost i traženje lakšeg načina da uradimo nešto.
Edit:
Kroz posao koji radim, uvidio sam da naši ljudi gledaju samo trenutno stanje i da mu je trenutno dobro. Neki dan baš s jednim klijentom pričam i pitam ga šta bi izabrao, 500 KM odmah ili 3000 KM kroz 6 mjeseci. Naravno, njegov odgovor, daj ti meni 500 KM, za 6 mjeseci ko zna šta će biti.
Pa to i ja kazem. Ti dodjes i kupis kartu za tramvaj, iza tebe 15 ljudi ne kupi. Odu s Ilidze na Otoku dzaba, niko ih i ne pogleda. Naredni put neces ni ti bit lud i kupovat kartu. Ili na poslu, ti dodjes u 8, ostanes do 5, frajer do tebe dodje u 9, izadje u 3, i ima istu platu kao i ti, cak ga direktor i vise gotivi i ne dira ni za sta. Pa sutra ti dodjes u posao u 10, yebo disciplinu kad ispadas levat.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 30 maj 2023, 11:19

ShofaII je napisao/la:

Sva mi kafa na nos izadje,polio sam cijeli stol :urnebes: :mrgreen:
Jasta radi da voli disciplinu :mrgreen:
Kraljevi discipline :
Indijci
Afganistanci
Bosanci
:urnebes: :urnebes:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 maj 2023, 11:33

Antikloc je napisao/la:
30 maj 2023, 11:19
ShofaII je napisao/la:

Sva mi kafa na nos izadje,polio sam cijeli stol :urnebes: :mrgreen:
Jasta radi da voli disciplinu :mrgreen:
Kraljevi discipline :
Indijci
Afganistanci
Bosanci
:urnebes: :urnebes:
Voli kad je pod Švabom na građevini :mrgreen:

Što se tiče naših prostora, nema većeg javašluka nadaleko.
Još prije rata su snimane serije i filmovi u kojima se prikazivao nepotizam i korupcija, a narod naviko da nosi iz fabrike sve kući, cijevi, ambalažu, alat :mrgreen: :mrgreen:
Zakidanje i klepanje svega i svačeg je duboko u genima našeg naroda.
IMT politika, zapošljavanje rođaka nehljeba, muljanje propisa...to nam je sve strano, jel :urnebes:
Koševo Zapad

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 30 maj 2023, 11:39

hurem je napisao/la:
Znaci pustili,nastimali,prodali...?? I sta ocekivati onda od takvih ljudi u klubu,jel zrinjskom trebalo zadnjih 4-5 ? Pa samo su mislim zadnju izgubili.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 30 maj 2023, 11:45

holyman je napisao/la:
30 maj 2022, 23:23
Popljuvat i trenera i svakog igraca kojeg ovaj prevarant dovede. Nabijem ih na khurac sve zajedno, i ove sto su tu i one sto trebaju doci. Karinasi mrtvi

Ovako je pisao nas drug o E. Hadzicu kad se vratio za SD. Taj čovjek je sve predvidio. Pošto sam penzioner imam vremena da pročešljati Šta je ko pisao. Ponukalo me priča o Dzaficu. Sad neki pišu da je promašaj, a drugačije su pisali kad je potpisan.. Od str. 2462 + je priča o Dzaficu .

@holyman javi se, ako si živ :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 maj 2023, 11:45

Sanchez87hz je napisao/la:
30 maj 2023, 11:39
hurem je napisao/la:
Znaci pustili,nastimali,prodali...?? I sta ocekivati onda od takvih ljudi u klubu,jel zrinjskom trebalo zadnjih 4-5 ? Pa samo su mislim zadnju izgubili.
Zato što su previše kvalitetni, sudija ih je klao protiv Sloge samo tako. Sudija je njima priznao 2 nepostojeća gola u sad ovoj utakmici a mi nismo dovoljno kvalitetni da zabijemo 4 i to je to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 30 maj 2023, 11:50

Igra li se evropa na Kosevu? Kako ono ide, prva pretkola se mogu igrati koliko se sjecam

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 30 maj 2023, 11:52

Tatamata1946 je napisao/la:
30 maj 2023, 11:50
Igra li se evropa na Kosevu? Kako ono ide, prva pretkola se mogu igrati koliko se sjecam
Ako je Zrinjski mogao na onom sranju možemo i mi čak i grupe igrati

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 30 maj 2023, 11:56

Tatamata1946 je napisao/la:
30 maj 2023, 11:50
ne bi me cudilo u ukletu zenicu da nas posalju
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 30 maj 2023, 12:02

Sanchez87hz je napisao/la:
30 maj 2023, 11:39
hurem je napisao/la:
Znaci zrinjski je prodao TC-iju a mi Igmanu. :mrgreen: To je onda OK. 1-1 u prodanim :mrgreen:
Inace ako imas nesto viska,najbolje prodati a moze se i pokloniti sportskim prijateljima.
S obzirom na ostale rezultate ,tekma nije ni trebala Igmanu. Zanimljiv momenat,kasnili su na drugo poluvrijeme. Dobro kasnili,cak je Bandic morao otici po njih u svlacionicu i potjerati ih. Kupovali su vrijeme da kasnije zavrse da mogu ispratiti ostale rezultate :mrgreen:
Inace tekma i nije djelovala ni prodano,ni namjesteno. Racunaj da mi i nemamo neku sega-mega ekipu. Nas skor na proljece pred Igman je 8-3-3 ,sto nije nista narocito,sad je 8-4-4. S takvim skorom se ne uzimaju titule. Dodajmo da su ljudi malo umorni, mahmurni,opusteni. Da si izasao u kombinovanom sastavu. Experiment sa Anicicem,koji je igrao prvu od pocetke poslije povrede,sa Cirjakom na beku,nesigurnim Serbecicem. Nasu odbranu bi i Stupcanica razhebala a kamoli majstori fudbala poput Bodula i Hebe !! :mrgreen:
Sredina sa dizelasima Vranom i Avramom,ne bi nadtrcala Vrbanjusu sa kraja 70-ih :mrgreen:
Nas najbolji igrac,nas dragulj,golgeter,trkac i asistent Dal Varesanovic se odmarao,zasluzio je to. Bez njega Ziljkic i Renan su se ubili trceci ali dzaba sami nisu nista mogli. Cuo sam mahalsku da im se je Renan poslije tekme u svlacionici dobro nagovorio.
Zamjene Dzafic,Mustafic,Gulas nisu kvalitet koji moze okretati utakmice,da jesu,ne bi bili na klupi.
I kad s takvom ekipom izadjes i odigras kako odigras ,poraz je ocekivan i realan.
Zadnja izmjena: Antikloc, dana/u 30 maj 2023, 12:12, ukupno mijenjano 1 put.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 30 maj 2023, 12:02

holyman je napisao/la:
04 jun 2022, 12:27
Nema dobrog igrača koji će doći igrati ovdje. Postoje loši i lošiji.
Ovdje dolazi onaj ko se ne izbori za minutažu u ligama poput druge turske, hrvatske, mađarske, austrije itd. Valjda ste to shvatili do sad

E ovdje se nas drug zayebao , Renan,Francis,Mario, Ivan-Borna.....
Dakle kad se ima dobar nijet može se ugovoriti dobar igrač. Samo sad ovo treba ponoviti 2-3 x, i eto temelja za izgraditi naš Klub, a da svi budemo sretni.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Aduka87, edgarallanpoe04, Google Adsense [Bot], Maestro^^, mnon46, Proximic, THEC, Turo, ubipara i 46 gostiju.