Virto pa onMiljacka je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:55Hahhahhahahahaha ovaj lik je najjači forumski štrumf ubjedljivo.Hansestadt je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:51Jesi jesi hajde stavi, bas bih te zaobisli bez prijave. **** klub kad se ne zna ko je sportski direktor.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Decko slabo si ti to skonto sta je pranje para,obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 10:53Pranje para je kad npr potpišeš ugovor sa igračem koji traži platu 7.000 KM a ti mu u ugovor staviš 18.000 pa ti on vraća keša 11.000. Pranje para je kad npr prijaviš da plaćaš obeštećenje za igrača iz neke lijeve države (npr Gruzije) a ustvari većinu tog novca uplatiš možda menadžeru tog igrača pa ti on vrati keš. Nagađam samo, jbg...ima milion opcija. Ili možda kad si u klubu a imaš i svoju firmu pa sa tom firmom dogovoriš pružanje nekih usluga za neku nerealnu cijenu...
Pranje para nije da se kes uzme vec suprotno kes se ubacuje u legalne tokove, ti si naveo obrnuto
Mi samo od Vladanovog narednog transfera možemo kupiti citav kmeljin tim, ali zašto bijurisicduska je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:31Uvidom u finansijski izvještaj Sarajeva dolazimo do zaključka da Sarajevo bez para investitora - ima duplo vise prihoda od Željezničara. Tako da ako ode investitor imat ćemo samo duplo vise novca. I plus nismo dužni ništa nikom.tako da i taj mit razbijemo ako ode investitor. Mi imamo ove sad godine izlaznih transfera u vrijednosti vašeg poreznog duga.

NEMA NAZAD
Sve to datira još od Selimovića i Ibrakovića. Prva liga Federacije će im biti premija kad krene da ih se kažnjava. Oprali su desetine miliona maraka.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 10:53Pranje para je kad npr potpišeš ugovor sa igračem koji traži platu 7.000 KM a ti mu u ugovor staviš 18.000 pa ti on vraća keša 11.000. Pranje para je kad npr prijaviš da plaćaš obeštećenje za igrača iz neke lijeve države (npr Gruzije) a ustvari većinu tog novca uplatiš možda menadžeru tog igrača pa ti on vrati keš. Nagađam samo, jbg...ima milion opcija. Ili možda kad si u klubu a imaš i svoju firmu pa sa tom firmom dogovoriš pružanje nekih usluga za neku nerealnu cijenu...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne može ti linkedin biti relevantan jer ne znaš kad i kako mijenjaju podatke.Hansestadt je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:51Jesi jesi hajde stavi, bas bih te zaobisli bez prijave. **** klub kad se ne zna ko je sportski direktor.
Način na koji pišeš aludira na to da hoćeš da kažeš da je to Sarajevo, a pored toga pogrešno si objasnio pranje para. Evo ja kažem, ako imaš dokaz da to Sarajevo radi, iznesi javno.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:55Ja sam napisao šta je pranje para, ti si to odmah povezao sa Sarajevom.tabba77 je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:00Imaš neke dokaze da je Sarajevo to radilo? Ne računaš doprinose na tih 18.000 KM? Baš je to tako jednostavno i lahko kako želiš da prikažeš.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 10:53
Pranje para je kad npr potpišeš ugovor sa igračem koji traži platu 7.000 KM a ti mu u ugovor staviš 18.000 pa ti on vraća keša 11.000. Pranje para je kad npr prijaviš da plaćaš obeštećenje za igrača iz neke lijeve države (npr Gruzije) a ustvari većinu tog novca uplatiš možda menadžeru tog igrača pa ti on vrati keš. Nagađam samo, jbg...ima milion opcija. Ili možda kad si u klubu a imaš i svoju firmu pa sa tom firmom dogovoriš pružanje nekih usluga za neku nerealnu cijenu...
Nego, bolje vam je skontajte kakvo ćete saopštenje na ovu bruku objaviti i šta slagati, koga optužiti...
Željo za vrijeme Misimovića je prvi klub koji je pokrenuo tu praksu prijave igrača na pune iznose i plaćanja doprinosa.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:10Vi ste bas budale. Da je tako nebi mi prijavili ovakve plate da nam oporezuju,vec bi krili kao zeljkan,TC. Placamo obestecenja za Renana,Ziljkica,Serbecica sta ti je tu cudno? Platimo onoga ko nam treba,ne prijavljujemo da igraju za 500k vec za 15k npr Trebate reci svaka cast Sarajevu sto sve placa drzavi,sto na ovolike plate placa doprinose,ne kao zeljkan.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 10:53Pranje para je kad npr potpišeš ugovor sa igračem koji traži platu 7.000 KM a ti mu u ugovor staviš 18.000 pa ti on vraća keša 11.000. Pranje para je kad npr prijaviš da plaćaš obeštećenje za igrača iz neke lijeve države (npr Gruzije) a ustvari većinu tog novca uplatiš možda menadžeru tog igrača pa ti on vrati keš. Nagađam samo, jbg...ima milion opcija. Ili možda kad si u klubu a imaš i svoju firmu pa sa tom firmom dogovoriš pružanje nekih usluga za neku nerealnu cijenu...
Bolje je imati upražnjeno mjesto nego da to obnaša rumeni seljak Bekrić koji vam izbi titulu protiv zrinjskogHansestadt je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:51Jesi jesi hajde stavi, bas bih te zaobisli bez prijave. **** klub kad se ne zna ko je sportski direktor.
-
- Kontakt:
Laz,to je Sarajevo radilo od dolaska investitora,zeljo je tad umanjivao i onda su poceli kao mi prijavu na pune iznose.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 12:02Željo za vrijeme Misimovića je prvi klub koji je pokrenuo tu praksu prijave igrača na pune iznose i plaćanja doprinosa.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:10Vi ste bas budale. Da je tako nebi mi prijavili ovakve plate da nam oporezuju,vec bi krili kao zeljkan,TC. Placamo obestecenja za Renana,Ziljkica,Serbecica sta ti je tu cudno? Platimo onoga ko nam treba,ne prijavljujemo da igraju za 500k vec za 15k npr Trebate reci svaka cast Sarajevu sto sve placa drzavi,sto na ovolike plate placa doprinose,ne kao zeljkan.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 10:53
Pranje para je kad npr potpišeš ugovor sa igračem koji traži platu 7.000 KM a ti mu u ugovor staviš 18.000 pa ti on vraća keša 11.000. Pranje para je kad npr prijaviš da plaćaš obeštećenje za igrača iz neke lijeve države (npr Gruzije) a ustvari većinu tog novca uplatiš možda menadžeru tog igrača pa ti on vrati keš. Nagađam samo, jbg...ima milion opcija. Ili možda kad si u klubu a imaš i svoju firmu pa sa tom firmom dogovoriš pružanje nekih usluga za neku nerealnu cijenu...
Imaš li ti dokaze da je Željo lažirao dokumentaciju za Santosa?tabba77 je napisao/la: ↑06 jun 2023, 12:01Način na koji pišeš aludira na to da hoćeš da kažeš da je to Sarajevo, a pored toga pogrešno si objasnio pranje para. Evo ja kažem, ako imaš dokaz da to Sarajevo radi, iznesi javno.
Ja nigdje nisam napisao ništa za Santosa, očigledno si me zamijenio s nekim.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 12:04Imaš li ti dokaze da je Željo lažirao dokumentaciju za Santosa?
Kriv si dok se ne dokaže suprotno. Tako i vi za Santosa.
-
- Kontakt:
Imaju li ovi tamnoputi iz Vrapčića profi ugovore 

Željo za vrijeme Misimovića je prvi klub koje je ispustio namještenu titulu sa suspendovanim sudijama. Golemi, golemi Željkan!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Idi bolan traži pečat,vidi ko je dao potvrdu da se u dane prosidbe odričete naknade za treniranje,da je ikakvog zakona i pravde bilo vi bi davno u kantonalnoj završiliVirtu4l je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:58Sve to datira još od Selimovića i Ibrakovića. Prva liga Federacije će im biti premija kad krene da ih se kažnjava. Oprali su desetine miliona maraka.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 10:53Pranje para je kad npr potpišeš ugovor sa igračem koji traži platu 7.000 KM a ti mu u ugovor staviš 18.000 pa ti on vraća keša 11.000. Pranje para je kad npr prijaviš da plaćaš obeštećenje za igrača iz neke lijeve države (npr Gruzije) a ustvari većinu tog novca uplatiš možda menadžeru tog igrača pa ti on vrati keš. Nagađam samo, jbg...ima milion opcija. Ili možda kad si u klubu a imaš i svoju firmu pa sa tom firmom dogovoriš pružanje nekih usluga za neku nerealnu cijenu...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Bolje da mi tu funkciju obnasa i Jadranko Bogicevic ako treba, nego imati Aylah u klubu...Anex je napisao/la: ↑06 jun 2023, 12:03Bolje je imati upražnjeno mjesto nego da to obnaša rumeni seljak Bekrić koji vam izbi titulu protiv zrinjskogHansestadt je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:51Jesi jesi hajde stavi, bas bih te zaobisli bez prijave. **** klub kad se ne zna ko je sportski direktor.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- SedrenikHz
- Kontakt:
Sve smo pokupovali, i Ceferina i vas, a sta tek sljedujeferroviere87 je napisao/la: ↑06 jun 2023, 06:57Vidjet ćemo aBdElCartel11 je napisao/la: ↑06 jun 2023, 06:29Ako vas investitor napusti ugasit cete se since 2013
Od tad otisao Tan, pa Nam, pa se vratio Tan, pa sad Mirvic a mi se ne gasimo Bgm![]()
![]()

Pripremi apaurine
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
-
- Kontakt:
Imaju macak profi ugovore i Lea’i i Wallace

Ti si naša ljubav jedina!
Tad je bio cigan, danas legenda.Anex je napisao/la: ↑06 jun 2023, 12:03Bolje je imati upražnjeno mjesto nego da to obnaša rumeni seljak Bekrić koji vam izbi titulu protiv zrinjskogHansestadt je napisao/la: ↑06 jun 2023, 11:51Jesi jesi hajde stavi, bas bih te zaobisli bez prijave. **** klub kad se ne zna ko je sportski direktor.

To nije pranje para. Ako ne znaš šta znači, onda bolje nemoj o tome pričati, a ni pisati.obagol je napisao/la: ↑06 jun 2023, 10:53Pranje para je kad npr potpišeš ugovor sa igračem koji traži platu 7.000 KM a ti mu u ugovor staviš 18.000 pa ti on vraća keša 11.000. Pranje para je kad npr prijaviš da plaćaš obeštećenje za igrača iz neke lijeve države (npr Gruzije) a ustvari većinu tog novca uplatiš možda menadžeru tog igrača pa ti on vrati keš. Nagađam samo, jbg...ima milion opcija. Ili možda kad si u klubu a imaš i svoju firmu pa sa tom firmom dogovoriš pružanje nekih usluga za neku nerealnu cijenu...
Pranje novca znači kada novac koji si stekao nezakonito, kao što je iznuđivanje, nelegalno kockanje, ucjena, utaja poreza i sl., moraš legalizovati, odnosno provući ga kroz legalni sistem. Ukratko, novac koji je prljav treba biti očišćen, tako da izgleda da je dobiven na legalan način. U tu svrhu, npr. osnuje se neka firma sa uposlenicima koji dobivaju za platu prljav novac koji troše u legalnom sistemu, tj. uplaćuju drugoj firmi i pojedincu preko banaka i tako čiste taj novac
Ako je, in concreto, u pitanju FKS, onda je nužno dokazati nelegalnost Mirvićevih, odnosno Tanovih prihoda, e da bi se uopšte moglo pričati o pranju novca. Dok god su ulazni prihodi u klubu čisti, ne postoji pranje novca. Isto važi i za obeštećenjaza igrače iz neke lijeve države (npr. Gruzije). Ako je novac koji uplaćuješ na ime njegovg obeštećenja legalno stečen, onda ne postoji pranje novca ni u kom slučaju.
Isto važi i za vrijenosne papire, a u konkretnom slučaju, amaterski ugovor. Amaterski ugovor, u ovom slučaju, predstavlja novac, ukratko, jer se na osnovu njega, igrači isplaćuje određeni dohodak. Ako je amaterski ugovor nelegalan, svi prihodi koji se stječu na osnovu njega, jesu nelegalni, bez obzira na saznanja potpisnika ugovora. Sukladno pozitivno-pravnim propisima, neznanje je na vlastitu štetu, jer su zakoni javni i dostupni. Dakle, u slučaju ovog ugovora, pod uslovom da sa istim, kao takvim, nije smio nastupati, dešava se obrnut proces, odnosno - prljanje novca. To znači, kad legalno stečen novac putem vrijednosnog papira, postaje nelegalan i kao takav se pušta u opticaj, odnosno pere. To se zove gotovinsko-intenzivno poslovanje i spada u kategorije pranja novca.
Nadam se da si naučio nešto i bilo bi mi izuzetno drago da jesi.
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, nedimmmm1337 i 9 gostiju.