Intenzitet, stres i ova sparina su razorili Carlitosa danas. Nije se znao nositi sa svim tim stvarima, za razliku od Novaka koji je doktorirao svaku vrstu nelagode i može komotno doktorsku disertaciju na temu igranje velikih mečeva odbraniti. Iskustvo je očigledno i dalje najveći faktor, mali sagorio i idemo dalje. Kao što neko napisa, mora naučiti energiju kontrolisati. Taktički još 7-8 stepenica ispod nivoa na kojem treba biti, mada i teniska inteligencija i mentalna stabilnost bi trebale doći iskustvom. Premlad je on.Ne mogu i ne želim povjerovati da je fizički nespreman jer sigurno nije, koliko se jednostavno pogubio u svemu ovome. Da sam razočaran, itekako. Nadal je vjerovatno pola mečeva odigrao pod ko zna kakvim inekcijama, ovaj se prepao meča i otkazale noge i tijelo. Ferreru ogroman minus za pripremu meča, kako taktičku, tako i psihološku. A Alcaraz raste i to rapidno. Iz ovog poraza samo može naučiti i biti bolji. Mediji, bookeri, svi su indirektno krivci za ovo jer su ogromno podcijenili Novaka što je on to vrhunski iskoristio.
Za mene lično, od big 3 je talentovaniji, a da li će njihove visine dosegnuti ostaje da se vidimo. Ima sve da bude veliko ime u ovom sportu, a uspona i padova će uvijek biti, samo je bitno da se iz padova nauči i bude jači. I Nadal i Đoković su kuburili sa svakakvim stvarima, pa su iz toga izašli kao jači i slobodno mogu reći pretvorili se u mentalne stijene.
Idemo na Wimbledomu po revanš i finale uz kvalitetniju i mudriju borbu, za to je sposoban siguran sam.
@LlullSergio
Šteta što se Casperu više medijskog prostora ne daje pored next gena. Čovjek radi, trenira, iskoristi svaku šansu. Ispast će da je u velikim mečevima tanak, a ustvari u svakom je bio autsajder i nije imao teoretske šanse da pobijedi. Uistinu se nadam da će čvoknuti koji slem do kraja karijere jer je oličenje fair play igrača i veliki je gospodin na terenu.