FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

Cora1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Cora1946 » 13 jun 2023, 15:55

kengur je napisao/la:
13 jun 2023, 15:27
Haver ! je napisao/la:
13 jun 2023, 15:14
"Izborili smo Evropu" - trebali smo onda napraviti feštu i javni doček kao na Grbavici uz vatromet jer očito mi uz investitora i budžet od 6-7 miliona u najlošijoj ligi evrope trebamo biti zadovoljni samim izlaskom u evropu.
Koliko je potrebno da rahat izborimo Evropu ? 10 miliona ?
Koliko je onda potrebno da se BORIMO za titulu ? 15 miliona ?

Nisam za bojkot, ali razumijem razloge bojkota
Da budemo iskreni, tacno je da idemo u Evropu ali zahvaljujuci Zrinjskom koji je dobio Veleza a mi sami nismo zavrsili treci i izborili taj cilj. Cak sta vise, prosijaci su iznad nas na tabeli. A naravno da je bilo ocekivati da idemo u Evropu kad po izjavi naseg trenera uvijek imamo sudije kao 12-og igraca. Po njemu bruka bi bila da nismo otisli, a bilo je bas tijesno. I onda na kraju kaze - Niko nije vjerovao samo ja. :rol: :rol:
A druze realno glup je taj argument "da nije Zrinjski pobijedio Veleza mi ne bi igrali Europu"...

Samo da napomenem, Sarajevo je kolo prije kraja izborilo Europu, a kone i listica su morali cekati rasplet posljednjeg kola da bi znali na cemu su dok smo mi u to kolo usli sasvim lezerno i bez ikakvog imperativa. Eto bas bi igraci protiv Igmana odigrali da izvinete preko qrca da im je trebalo za Europu. Vidjelo se da je 80% njih glavama vec na odmoru.

Ali bez obzira na to ono u cemu se ja slazem jeste da je bruka i sramota da smo pustili da nas pomozi . ba prestigne na tabeli. Vec smo u derbiju (2 kola prije kraja) mogli obezbijediti Europu sa pobjedom a mi smo sami sebi zakomplikovali i dopustili da nas siluju u mozak jer su nakon 5 godina zavrsili ispred nas na tabeli.
90!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 jun 2023, 15:56

Najvece pojacanje ce biti ako se dogovore sa Vrancicem (pa i sa Baltom) .

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 13 jun 2023, 15:58

Koliko procenata imamo za Mujakica ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jun 2023, 16:02

soe je napisao/la:
13 jun 2023, 15:25
Samozdravlje je napisao/la:
13 jun 2023, 14:59
Ovaj bojkot je zaista orginalan, bojkot domaćih, ali ne i gostujućih utakmica.
Po onom dostupnom iz štampe ispada da je glavni sukob između BP i Hz na jednoj strani i Mirvicevog imenovanja ne baš omiljenih persona. Ok i meni ne mirišu ni trener ni direktorica, ali koje bi ličnosti odgovarale BP i Hz .
Parola: Nema Evrope,nema terena,nema ništa (pojacanja) je pala u vodu.
Šta ako bojkot uspije u potpunosti i tjeranjem nepoželjnih pošaljemo poruku i gosp.Mirvicu da ovdje ne može kako on hoće da vodi Klub. Tad gosp. Mirvic digne ruke i ode. Šta tad? Bio bi to potop veći od Čelika.
Ostaje ti da biraš trenera i direktora bez €,a sa enormnim troškovima i skupim rosterom sa tužbama koje bi naravno Klub morao nadoknaditi. Iz čega?
Reći bojkot nije protiv investitora , ne pije vode. Mislim da i oni koji podržavaju bojkot su svjesni da se dovode ciljana i skupa pojačanja, što diže cijenu Kluba,ali i povećavaju opasnost od bankrota.
Molio bih sve dobronamjerne (a većina je takva) da razmisle , možda i nije pametno igrati se vatrom.
Reci će moj prijatelj @holyman da @Sz ne razumije šta se bojkotuje. Razumijem i te kako.
AKO IMA REZERVNI I BOLJI INVESTITOR U POZADINI , ONDA BIH GA PODRZAO, PA NEK BIRA SARADNIKE. BOJIM SE DA TAKVOG INVESTITORA NEMA. NE IGRAJMO SE VATROM TJ. S KLUBOM.
RAZUMIO SAM BOJKOT SVE DO POBJEDE U LISTICI, TO SE RIJETKO DEŠAVALO I KAD NIJE BILO BOJKOTA . :bih:
Cilj bojkota nije da se unfks pita bilo sta,cilj je jasan da se iz kluba maknu Mirza i Ajla.

Ovo nije prvi put da se grupa bori protiv nekoga ili nečega i svaki put je izlazila kao pobjednik i svaki put je to bilo u korist FK Sarajevo.Također svaki put je bilo takvih kao sto si ti koji banalizuju stvari i pljuju grupu neki zato sto su zlonamjerni a neki zato sto potkapacitirani, ti ces sam znati u kojoj si skupini.
Bogom Ti se kunem nisam u prvoj grupi, a da li sam u drugoj, ne znam. Moguće, naivan.
Ne može neko ko je od 10-te godine iz Švrakina, koristio 3 prevoza i do dana danasnjeg (60+g), izvrsava svoje obaveze prema klubu (članska, godisnja) biti u prvoj grupi. Bio i neaktivni član UNFKS-a. Od FKS dobio paket u vrijeme pa de mi je i srčane aritmije.
Nejse, kontam pomoć svojim mišljenjem, očito ne ide. Tema bojkot je za mene (kako kazes podkapacitiranog -valjda) zatvorena. Da si živ i zdrav :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 13 jun 2023, 16:05

Aduka87 je napisao/la:
13 jun 2023, 15:58
Koliko procenata imamo za Mujakica ?

Imas sigurnih 4% od fonda solidarnosti, a mislim da nemamo nista od transfera dodatno ili grijesim

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 13 jun 2023, 16:06

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 jun 2023, 15:47
Istinasamo123 je napisao/la:
13 jun 2023, 15:29
13 jun 2023, 14:07

ali ne mogu da skopcam jos to, navijaci rezultata?? Pa mi, bas naprotiv, nemamo rezultate posljednih 2,5 godine. Tako da ta tvrdnja, idu jer ima rezultata ne pije vode.
Persone pa persone, sta sad? Nece Sarajevo trpiti radi njih? molim vas urazumite se, i radite ono zbog cega i postoji jedna navijacka grupa.
Ovaj nacin trenutno zastpuljen.. nista vise do vise stete nego koristi u svakom smislu. Makar Scolari sutra bio trener, Monchi sportski direktor a De Laurentiis vlasnik.
I dodatni minus ovaj bojkto steti direktno Hordama.
Sta ti znas kome steti ovaj bojkot...
Nikad jaca gostovanja u neznam koliko godina odradjena i ti balavis a vjerovatno nemas pojma niti imas kakvih saznanja o grupi...
A sve je obrnuto od onoga sto mislis..
objektivno, steti vec klubu, atmosferi oko kluba, atmosferi oko navijaca FK Sarajeva.. a nastavli se ona atmosfera dzenaze s Koseva, moguce da ce ta atmosfera zavladati u i oko naseg voljenog kluba.

ja pitam,. sto se nismo borili bojkotom protiv ljudi, bijeda i sirotinje koja nije znala kako pa da na direktnu stetu kluba, uzima neka vozila marke Seat? To je bilo za huka sa Sjevera.. isto tako, Brazilci mijanmarci, takodjer za podrske bili.
Pa prije toga Ibrakovic u grckoj svrsava od veselja s Hordama vec razmisljajuci kako ce se utaliti i ugraditi u transfere Ikandea, Stepanova i ostalih..
I sad ti meni reci, to je sve ok bilo.

I konacno dodje covjek kome ne bude zao izvaliti, a to navodim samo jedan od primjera, na obestecenje u ovoj ligi gdje sudija svira po vaterpolo pravilima.
ne mislim forsirati pricu bojkot, nebojkot. Ali bez Hordi tu to nije to. Moze se mudrije ova borba voditi. To je sve sto zelim reci.

Nisu svi kao sto smo mi...
Slažem se sa tobom, Dino Selimović i Abdulah Ibraković uz ekipu BP u tadašnjoj upravi su napravili direktnu finansijsku i sportsku štetu zbog koje se godinama ispaštalo. Ali nikom ništa jer su bili tad rezultati. U ovom gradu bi 95% ljudi potpisalo da se vrate, da između ostalog opet dovedu 50 igrača na osnovu kojih pokradu klub i obogate se ali da bude neki trofej. To što te narednih 5 sezona nema nigdje, nema veze. :bih:

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 13 jun 2023, 16:07

amypitar je napisao/la:
13 jun 2023, 13:24
pjankesarajevo je napisao/la:
13 jun 2023, 13:08
ExchangeOffice je napisao/la:
13 jun 2023, 11:19
Ovo je napokon pojacanje koje ce dugorovno da se isplati. Dobrodosao :bih:

Kako radi uprava :tokralju:
Sad ce te cuvari foruma napast sto branis Upravu, ti stvarno ne pazis :kralj:
Ma ko **** vise njih I njihov bojkot.
Bojkot kakav u drzavi nikad nije zabiljezen.
Imamo organizovan klub,redovne plate, dobra pojacanja,finansije,sve funkcionise na najvecem mogucem nivou.Doši smo u situaciju da na prozivci gledamo jel predstavljanje trebalo biti ovako ili onako,jer nemamo vise apsolutno ama bas zamjeriti.Eto I kamp se radi na Butmiru.
Neko daje lovu, a neko zeli da mu namece kako I sta da radi,a 30 godina na birou.Ceka nana da mu umre ,da dobije svoju sobu.
Dok.je bojkota ja se ne brinem za buducnost kluba
Ma meni je zao sto je grupa kompletna izmanipulisana. Nije mi zao ovih par pojedinaca ovdje sto smradaju oni su nebitni. Ali komentar amypitar ti je za cistu 10. hvala, isto mislimo. :opaopa:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 13 jun 2023, 16:23

kenoHZ je napisao/la:
13 jun 2023, 16:06
13 jun 2023, 15:47
Istinasamo123 je napisao/la:
13 jun 2023, 15:29

Sta ti znas kome steti ovaj bojkot...
Nikad jaca gostovanja u neznam koliko godina odradjena i ti balavis a vjerovatno nemas pojma niti imas kakvih saznanja o grupi...
A sve je obrnuto od onoga sto mislis..
objektivno, steti vec klubu, atmosferi oko kluba, atmosferi oko navijaca FK Sarajeva.. a nastavli se ona atmosfera dzenaze s Koseva, moguce da ce ta atmosfera zavladati u i oko naseg voljenog kluba.

ja pitam,. sto se nismo borili bojkotom protiv ljudi, bijeda i sirotinje koja nije znala kako pa da na direktnu stetu kluba, uzima neka vozila marke Seat? To je bilo za huka sa Sjevera.. isto tako, Brazilci mijanmarci, takodjer za podrske bili.
Pa prije toga Ibrakovic u grckoj svrsava od veselja s Hordama vec razmisljajuci kako ce se utaliti i ugraditi u transfere Ikandea, Stepanova i ostalih..
I sad ti meni reci, to je sve ok bilo.

I konacno dodje covjek kome ne bude zao izvaliti, a to navodim samo jedan od primjera, na obestecenje u ovoj ligi gdje sudija svira po vaterpolo pravilima.
ne mislim forsirati pricu bojkot, nebojkot. Ali bez Hordi tu to nije to. Moze se mudrije ova borba voditi. To je sve sto zelim reci.

Nisu svi kao sto smo mi...
Slažem se sa tobom, Dino Selimović i Abdulah Ibraković uz ekipu BP u tadašnjoj upravi su napravili direktnu finansijsku i sportsku štetu zbog koje se godinama ispaštalo. Ali nikom ništa jer su bili tad rezultati. U ovom gradu bi 95% ljudi potpisalo da se vrate, da između ostalog opet dovedu 50 igrača na osnovu kojih pokradu klub i obogate se ali da bude neki trofej. To što te narednih 5 sezona nema nigdje, nema veze. :bih:
I dan danas bi bili tu da ih sjever nije otjerao..
Da niste vi isli i ganjali se po gradu sa Dinom i Elvirom sto ce se na kraju desiti i sa ovo dvoje ljudi koji sada trebaju da odu.
Jer ocito samo silom i motkom mozes bagru narkomansku i simpatizerku plavih rastjerati.
Al ono stavi hz u nick kao zajebanije da bude a pusi **** plavoj ravi... I pljuje to sto drzi kao potpis

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 13 jun 2023, 16:27

Koliko ste nezadovoljni tacno, da nam umjesto Renana dovedu Melunovica vi bi opet srali.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 13 jun 2023, 16:31

Cuj nije se borilo protiv njih.
Likovi bukvalno silom(!) otjerani.

Eto koliko pojma nemate, sa tako "sanouvjreno" pisete o tome.
- FKS -

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 jun 2023, 16:34

Hajdeee je napisao/la:
13 jun 2023, 16:31

nije se borilo na ovaj nacin prijatelju. Da se ne dolazi na stadion. Nego je bilo uprava napolje i dobit cete batine
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 13 jun 2023, 16:34

I zbog ovog velikog licemjerstva i prodanih dusa zarad 3 dzabne ulaznice ove evropske utakmice gostujuce treba staviti samo za clanove grupe da se ide organizovano a ovi ostali nek se snalaze kako znaju bar jednom da misljenje zadrzite i da se jednom zauvijek raskrsti sa ostalim tribinama.
Na kraju balade cemo vidjeti ko je ipak ispravno postupio
a ko je tu da popuni samo brojku i da zuji kao muha bez glave

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 13 jun 2023, 16:35

U najglupljoj smo situaciji mi obicni navijaci koji smo svaku utakmicu vec preko 20 godina na sjeveru i koji postujemo odluku grupe a ne slazemo se da je bojkot najbolje rijesenje. Pojedosmo se od muke sto ne idemo na Kosevo i molimo Boga da zavrsi bojkot a ne mozemo nista promijeniti

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 jun 2023, 16:37

Tatamata1946 je napisao/la:
13 jun 2023, 16:35
U najglupljoj smo situaciji mi obicni navijaci koji smo svaku utakmicu vec preko 20 godina na sjeveru i koji postujemo odluku grupe a ne slazemo se da je bojkot najbolje rijesenje. Pojedosmo se od muke sto ne idemo na Kosevo i molimo Boga da zavrsi bojkot a ne mozemo nista promijeniti
imate i vi pravo na misljenje valjda, pa se borite ako si vec na tribini. Nije fazon da se izjedas a ne kazes sta te to izjeda. Nek se napravi anketa jel bojkot u smislu nedolaska na stadion potreban pa bi vidjeli
- 1 9 4 6 -

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 13 jun 2023, 16:41

13 jun 2023, 16:34
Hajdeee je napisao/la:

nije se borilo na ovaj nacin prijatelju. Da se ne dolazi na stadion. Nego je bilo uprava napolje i dobit cete batine
Nisam se referirao na to. Nego na cinjenicu da se borilo. Neki tvrde da nije. Zato moj komentar.
- FKS -

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 13 jun 2023, 16:45

Mujakic u Bešiktaš

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 13 jun 2023, 16:46

Evo ga opet pocese smarat sa bojkotom.

Ajde novi igrac molim te Sarajevo samo da ne smaraju vise

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 jun 2023, 16:46

Hajdeee je napisao/la:
13 jun 2023, 16:41
13 jun 2023, 16:34
Hajdeee je napisao/la:

Nisam se referirao na to. Nego na cinjenicu da se borilo. Neki tvrde da nije. Zato moj komentar.
obrni - okreni nase Sarajevo ovo ne zasluzuje, borilo se i ne sumnjam da ce i ovaj put uspjeti ali na malo drugaciji nacin. Potpuno razumijem revolt medjutim siguran sam da je ovo akumulirano nezadovoljstvo vec duzi niz godina. To se moglo vidjeti u tome, sto je neprirodno za nas, koliku je podrsku Dudic dobio, sto kolicinski sto vremenski. Jer nam je svima vise puna kapa bila lutanja.
- 1 9 4 6 -

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jun 2023, 16:47

soe je napisao/la:
13 jun 2023, 15:25

Cilj bojkota nije da se unfks pita bilo sta,cilj je jasan da se iz kluba maknu Mirza i Ajla.

Ovo nije prvi put da se grupa bori protiv nekoga ili nečega i svaki put je izlazila kao pobjednik i svaki put je to bilo u korist FK Sarajevo.Također svaki put je bilo takvih kao sto si ti koji banalizuju stvari i pljuju grupu neki zato sto su zlonamjerni a neki zato sto potkapacitirani, ti ces sam znati u kojoj si skupini.

Malo si mi jarane dirnulo u ego s ovim podkapacitiran .

Neposredno prije osvajanja DK sam rekao da je za FKS presudan (dan D) prelazni rok 30.06.20 19g.
Produzise na 2-je godine Krsti,Oremusu,Ahmi ,Handzicu, Hebi . :ljepota: ..... ,umjesto da smo ih nagradili sa 100kKM (bilo bi puno jeftinije) i doveli pojacanja ala ova u zadnjih 4-5 mjeseci. Poslije 2 godine i drugi shvatise, ali skupo bješe.
Bio sam medju rijetkim koji su branili Kovacevica,Sabanovica,Pidru,Mustafica, Kurdica, Mujakica (2).... Za sve smo uzeli pare. Branio Cajnoslu kad su ga prozivali mma, da i napadao Deraca Dresa .
Možda ima još forumasa koji su se smijali kad sam branio Šabanovica i pisao svaki min i sec. njegovog kontakta s fudbalom. Pogrešna ti je percepcija :rol: :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 13 jun 2023, 16:51

Bochum nudi za dala 500k eu

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, HariTz i 27 gostiju.