FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

Alii
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Alii » 14 jun 2023, 00:57

cookiech je napisao/la:
14 jun 2023, 00:39
Alii je napisao/la:
13 jun 2023, 19:59
Zukanovic je napisao/la:
13 jun 2023, 19:54

TM isto pise za Mujakica.ali kako znam nemamo %.
1.5 do 3 mil ce biti transfer
Nemaml procenat na njemu za sada Kovačević i Andrej nad njima jedino imamo procenat.
Kova ide a i mozda i Andrej
Andrej i Nihad nigdje ne idu, njihovi agenti za sad ne znaju i o kakvim ponudama, samo price
:opaopa: :bow: :rol:
Hahahahaha

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 14 jun 2023, 01:00

Alii je napisao/la:
14 jun 2023, 00:57
cookiech je napisao/la:
14 jun 2023, 00:39
Alii je napisao/la:
13 jun 2023, 19:59

1.5 do 3 mil ce biti transfer
Nemaml procenat na njemu za sada Kovačević i Andrej nad njima jedino imamo procenat.
Kova ide a i mozda i Andrej
Andrej i Nihad nigdje ne idu, njihovi agenti za sad ne znaju i o kakvim ponudama, samo price
:opaopa: :bow: :rol:
Hahahahaha
Ne znam sta je smijesno?
Sve mi znamo.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 jun 2023, 01:02

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
14 jun 2023, 00:24
Samozdravlje je napisao/la:
14 jun 2023, 00:18
[quote=Lobudaraczapamcenje post_id=9321720 time=1686694123 ?

Lob udarac za pamćenje :rol:

Bogati odakle ti ideja za taj nick?

Dzemo Smjecanin ili malo vjerovatno Mirsad Fazlagic ? :urnebes:

,

Valjal :P

Lob udarac za pamcenje, lob udarac za trece pretkolo lige prvaka. A moze i Dzemo. Imali smo ih vise :mrgreen:
Kako mene podsjeća na jedan derbi možda 1970g.

1:0 Vahidin Musemic
1:1 Fikret Pike Mujkic, čudan gol primio rahmetli Refik Muftic
2:1 Mirsad Fazlagic, lob sa vrha 16, branio pokojni Čiko Radovic

Koliko mi se to urezale u sjećanje . Bilo je radosti , ali i tegoba, pogotovo ovih zadnjih 25 godina.
Zato možda i nije moje da se s vama raspravljam, ali jače od mene :rol:
Namjere su mi dobre,ali možda ne shvatam danasnjicu i ovu furku vas mladih. Utusi ja :zzz: :rol:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 14 jun 2023, 01:09

,

Lob udarac za pamcenje, lob udarac za trece pretkolo lige prvaka. A moze i Dzemo. Imali smo ih vise :mrgreen:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 jun 2023, 01:19

FKSDoGroba je napisao/la:
14 jun 2023, 01:09

,

Hvala, baš si me ovom podlogom nasmijao. Gol o kome ja se napisah je "prema semaforu" -staro Kosevo .
Možda i to ima negdje mrežama. I mi smo imali tv i "Sportski pregled".Hvala :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 14 jun 2023, 05:21

Može li neko od vas ko je blizak sa upravom pitati istu kada će objaviti finansijske rezultate rada Bordo Prijatelja i koliko su, makar cca, izvukli para iz kluba.Ljudi koji su radili u to vrijeme u klubu a sada rade u drugim firmama, pričaju da je to strašno, da se radi o dvocifrenim milionskim iznosima.Majku li vam pijateljsku yebem.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 14 jun 2023, 05:58

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
13 jun 2023, 22:53
Prvo prelazni rok, a onda možemo o tome s kime ćemo se moći potuči. Mi moramo biti svjesni da po trenutnoj situaciji stoperske pozicije će biti Trako i Besim, a vezni red Mustafić i Zeljković. Desetka samo Daniel, a i to ako ostane.
Tacno tako,prvo se mora vidjeti ko ce doci i kad ce doci,tojeste hoce li doci na vrijeme da se uigraju i uklope,jer opet nemamo kostur ekipe u koju uklapas par igraca nego je opet generalni remont,sa puno novih. Za to je kriv Dudic,koji nam je svojim kretenlukom ukrao pola a mozda i cijelu sezonu. Jer bio je cilj da se stvori osnova uigrane ekipe koja ce lagano biti druga a ako bi se ukazala prilika ukljucila bi se u borbu za prvo mjesto i kup. No taj glavni cilj prosle sezone je bilo to pravljenje temelja,ekipe,koja bi uz par pojacanja mogla biti ove sezone dominantna u prvenstvu i takmicarski relevantna za Evropu. Taj plan je skoro sasvim propao. Tek u drugom dijelu sezone smo grcevito ostvarili minimalni cilj-Evropu i to najvise zahvaljujuci nasem dragulju Dalu Varesanovicu a od ekipe smo dobili samo naznake.Tako da taj glavni cilj,izgradnja respektabilne ekipe kasni pola sezone a mozda i citavu. Pred nama tek stoji izgradnja ekipe. No,dokle god se biljezi napredak,ne smijemo biti nezadovoljni. A da li mozemo biti zadovljni ili ne znacemo za 10 dana,do polaska u Sloveniju ili mozda par dana kasnije. Do tada bi se trebala skupiti pojacanja,koja se misle ili mogu skupiti. Sve zavisi koliko su investitori spremni uloziti. Nadam se da nece zaliti para. :mrgreen:
A ova ekipa sto je bila na prozivki ne bi mogla Stpcanicu izbaciti,Celik da ne pominjem.
U principu,stvar je jednostavna,sve je u soldima. Ako skupis ekipicu vrijednosti 12-15 miliona € ,pomesces pola Evrope,ako imas neku sirotinjsku granapsku varijantu,svi ce te napatiti ,i cekaces iznenadjenje i 'srecu prilikom izvlacenja :mrgreen:
Tipa Velez,iznenadili su mamurne i nespremne Grke uz sudijsku pomoc ali su ih onda trecerazredni Swedi,postavili na mjesto. Inace i Grke bi mogli proci,njima prvenstvo pocinje kasno i oni su u ovoj fazi totalno nespremni. No,20-og kada bude izvlacenje,bicemo pametniji :mrgreen:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 14 jun 2023, 07:28

Hrasnicki influenser, hrasnicka ubleha a svrsavaju kad se dovede igrac kojeg smo mogli sanjati do sada.
PRVA sezona citava je tek iza njega, pa vidjecemo, valjda imate dovoljno mozga da skontate da ako ovako nastavi ulagati bice nesto od nas.
Sve ovo oko ovolikog hejta je vrlo upitno i 100% sam siguran sad da to vise nema veze ni sa Mirzom ni sa Ajlom.
Zamisli situaciju da imas lika koji uvaljuje toliku lovu, pokusava nesto napraviti i tebi je samo hejt na pameti. Kakva vise Ajla i Mirza

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 14 jun 2023, 07:44

nokee je napisao/la:
14 jun 2023, 07:28
Hrasnicki influenser, hrasnicka ubleha a svrsavaju kad se dovede igrac kojeg smo mogli sanjati do sada.
PRVA sezona citava je tek iza njega, pa vidjecemo, valjda imate dovoljno mozga da skontate da ako ovako nastavi ulagati bice nesto od nas.
Sve ovo oko ovolikog hejta je vrlo upitno i 100% sam siguran sad da to vise nema veze ni sa Mirzom ni sa Ajlom.
Zamisli situaciju da imas lika koji uvaljuje toliku lovu, pokusava nesto napraviti i tebi je samo hejt na pameti. Kakva vise Ajla i Mirza
Ti, Amkec1 i Lobzapamcenje bas imate zivaca da se raspravljate sa hejterima kluba koji se btw prodaju za navijace. A ocito je da nemaju pojma o cemu pricaju. Danas ovako, sutra onako. Svaka vam cast majke mi. :bow:
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 14 jun 2023, 07:45

Imamo organizovan klub, redovne plate, dobra pojacanja, finansije, sve funkcionise na najvecem mogucem nivou. Došli smo u situaciju da na prozivci gledamo je li predstavljanje trebalo biti ovako ili onako, jer nemamo više apsolutno ama baš šta zamjeriti.

I četvrti smo na tabeli.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 14 jun 2023, 07:54

14 jun 2023, 00:08
NazorUso je napisao/la:
13 jun 2023, 23:59
13 jun 2023, 23:54

I kad’ tesko je i kad redas poraze… i u dobru i u zlu. Ali ne tako davno nisi mogao golu pogledati prema Ljubicu, krpio sastav ko kakva seoska ekipa itd itd. Nema potrebe za ubleha i slicnim “atributima”. Zato i sluzi forum da iznosimo stavove
Zato u eri Mirvaha imamo cetvrto mjesto, neizborenu Evropu prosle sezone ali smo Celiku pogledali prema golu, i na tome ostali.... Jbt kako pricate kao da imamo dvije titule od dolaska influensera i qrve direktorice !
Jedan igrac za godinu i pol dana ne stigne da pokaze sta zna a ne da ustrojis citav klub, odredis kako ces raditi (pa mozda si u drugoj zemlji poceo raditi, valja se i na to navici i sta sve nosi s tim).
Znaci covjek njje tu ni cestite dvije sezone a ti bi da imamo dvije titule. U filmovima nije realno.
Vjerovatno Sve ostale ekipe sjede, ne treniraju i cekaju da neko napravi sredi tim Fk Sarajeva da bi mi pobjedivali tek tako?
Pa i drugi brate rade, lopta je okrugla. Ko kaze da je titula zagarantovana bilo kome uopste? Koji je to recept uspjeha?
S Tanom se za pola godine uzeo kup, naredne titula. S Namom se za pola godine klepila dupla, naredne sezone titula, pa playoff EL i godina dana bez poraza. Nije u filmu al je ostvarivo kad imas sposobne ljude. A sama kolicina novca nikad nije igrala ulogu, Njukastl ulozio 3 puta manje nego Chelsea i igra LP, Chelsea jedva opstanak izborio.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 14 jun 2023, 08:26

nokee je napisao/la:
A koji su to brate igraci o kojima smo mogli samo sanjati ? Jajalo, Delac, Stepanov (propast), Bilbija,Stojcev, Benko... mali milion strasnih igraca koji su imali i rezultate od kako su investitori tu prije Mirvica, ovdje majke mi samo se spinuje , niti je ko protiv Mirvica , niti bi ista gori sa rezultatima bili i bez njega, niti cemo propasti ni sa njim ni bez njega. Ali eto imamo Ajlicu :opaopa:
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 14 jun 2023, 08:30, ukupno mijenjano 3 puta.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 14 jun 2023, 08:26

Bez obzira voljeli Mirvica ili ne, sjetite se 2021. godine i toga sta se desi kada investitor prestane da daje novac. Nismo imali para da dovedemo zamjene za Rahmana i Tatara, izgubili titulu zbog toga, igraci raskidali ugovore jer nisu imali plate, nismo imali pripreme, nismo mogli registrovati strance itd. Mirvic je ili covjek koji je dao ogroman novac u periodu kokuzluka, ili covjek kojeg je doveo covjek koji je dao ogroman novac u periodu kokuzluka(Tan). Pare se nisu stvorile same od sebe, neko je morao dati novac. Naravno, i da te pare tada nisu dosle, FK Sarajevo se ne bi ugasio. Prevelik je ovo Klub, ima veliki broj ljudi koji ga vole i koji nikad ne bi dopustili takav scenarij, ali situacija bi bila mnogo gora nego sad. Ne bi tad ni imali ovo cetvrto mjesto, nit bi pratili protivnike u 2. ili 3. pretkolu. Ni Horde nisu u bojkotu zbog Mirvica(dobro jesu zbog ljudi koje je on doveo, ali nisu njega licno), jer vide da taj covjek ipak daje nesto ovom Klubu. Jesam i ja pisao da treba Mirvic da ode, uglavnom u revoltu nakon nekih losih poteza i utakmica prvog tima, ali jednostavno ne ide to tako.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 14 jun 2023, 08:39

guadalupe je napisao/la:
14 jun 2023, 08:26
nokee je napisao/la:
A koji su to brate igraci o kojima smo mogli samo sanjati ? Jajalo, Delac, Stepanov (propast), Bilbija,Stojcev... mali milon strasnih igraca koji su imali i rezultate od kako su investitori tu prije Mirvica, ovdje majke mi samo se spinuje , niti je ko protiv Mirvica , niti bi ista gori sa rezultatima bili i bez njega, niti cemo propasti ni sa njim ni bez njega. Ali eto imamo Ajlicu :opaopa:
Gubitak pamćenja ili poznatije kao amnezija je izgleda ovdje na pdfu vrlo česta pojava. Bitno je da smo naucili da svakome ko se ne slaze sa misljenjem kažemo da spinuje.
O kome smo mogli sanjati prije investitora? Pa ako te ja trebam podjećati koga smo mi dovodili prije (generalno investitora) onda jbg.
Evo ovako bi ti ličio prelazni rok kao kod komsinice otprilike. Ganjali bi igrače iz Prve lige Federacije i eventualno nekog otpadak Zrinjskog ili povratak nekog našeg igraca kad nema gdje. Stvarno mislis da bi mi bez investitora mogli plaćati igrače, otkupljivati ugovore?? Stvarno mislis da bi imali para za bilo sta? Jbt Borca gura citava RS pa vidi sta dovode..dajte ba, isto djeca. Mnogo se toga promjenilo od vremena kad su igrači igrali za hiljadu dvije i kad se moglo nesto uraditi s malim parama. Mi sad u ovom svjetu fudbala bez ozbiljnih para sa strane, moozda nebi propali ž, ne odma sigurno ali bi kuburili na sredinama tabele sa tandencijom borbe za opstanak. milijardu posto!
Ti ljudi koji su se odlučili boriti na ovaj nacin bojkota, gdje vidim da pripadas. Prvo nađite alternativnu soluciju finansiranja kluba pa idemo tjerati, al tjerati zna se koga. Ne možes tjerati uposlenika firme a gazda ga stavio tu, jbg on se pita.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 14 jun 2023, 08:44

Ima jos jedan lob, zna li neko?

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 jun 2023, 08:46

Dosta toga nam ovisi od količine mozzartovanja u sezoni koja je pred nama.. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 14 jun 2023, 08:47

Treba mirvahu 4-5 godina da se navikne, pa ce biti nesto 🤣 jbg ipak je ovo Bundesliga i drugi ulazu i rade 🍒🪗
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 14 jun 2023, 08:57

NazorUso je napisao/la:
14 jun 2023, 08:47
Treba mirvahu 4-5 godina da se navikne, pa ce biti nesto 🤣 jbg ipak je ovo Bundesliga i drugi ulazu i rade 🍒🪗
Najjače kad napiše neko imamo redovne plate, isto kao da je to neka čudna stvar i da to neko ne očekuje.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 14 jun 2023, 09:07

Samo dobro je Sabra sastavila ekipu Slobodi :urnebes:
Kako prodje kapitalac Marko Pervan? :beba:

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 14 jun 2023, 09:19

nokee je napisao/la:
14 jun 2023, 08:39
guadalupe je napisao/la:
14 jun 2023, 08:26
nokee je napisao/la:
A koji su to brate igraci o kojima smo mogli samo sanjati ? Jajalo, Delac, Stepanov (propast), Bilbija,Stojcev... mali milon strasnih igraca koji su imali i rezultate od kako su investitori tu prije Mirvica, ovdje majke mi samo se spinuje , niti je ko protiv Mirvica , niti bi ista gori sa rezultatima bili i bez njega, niti cemo propasti ni sa njim ni bez njega. Ali eto imamo Ajlicu :opaopa:
Gubitak pamćenja ili poznatije kao amnezija je izgleda ovdje na pdfu vrlo česta pojava. Bitno je da smo naucili da svakome ko se ne slaze sa misljenjem kažemo da spinuje.
O kome smo mogli sanjati prije investitora? Pa ako te ja trebam podjećati koga smo mi dovodili prije (generalno investitora) onda jbg.
Evo ovako bi ti ličio prelazni rok kao kod komsinice otprilike. Ganjali bi igrače iz Prve lige Federacije i eventualno nekog otpadak Zrinjskog ili povratak nekog našeg igraca kad nema gdje. Stvarno mislis da bi mi bez investitora mogli plaćati igrače, otkupljivati ugovore?? Stvarno mislis da bi imali para za bilo sta? Jbt Borca gura citava RS pa vidi sta dovode..dajte ba, isto djeca. Mnogo se toga promjenilo od vremena kad su igrači igrali za hiljadu dvije i kad se moglo nesto uraditi s malim parama. Mi sad u ovom svjetu fudbala bez ozbiljnih para sa strane, moozda nebi propali ž, ne odma sigurno ali bi kuburili na sredinama tabele sa tandencijom borbe za opstanak. milijardu posto!
Ti ljudi koji su se odlučili boriti na ovaj nacin bojkota, gdje vidim da pripadas. Prvo nađite alternativnu soluciju finansiranja kluba pa idemo tjerati, al tjerati zna se koga. Ne možes tjerati uposlenika firme a gazda ga stavio tu, jbg on se pita.
Covjece napisa toliki post, ocito nisi razumio ili sta prije "Hrasnickog influensera" su se dovodili prejebeni igraci od strane drugih investitora, ne govorim za period prije Tana covjece. Napisao si da se konkretno pod njim dovode igraci kakve smo mogli sanjati na to sam aludirao i covjece dragi ovi sto se pljuju navijaci , drvlje i kamenje protiv njih su napravili ovaj modus investiranja i doveli investitore, tako da niko nije protiv toga niti ima drugog nacina finansiranja.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337, SamoDaKazeem i 35 gostiju.