FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

bordobijelisampion
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijelisampion » 15 jun 2023, 18:31

pjankesarajevo je napisao/la:
15 jun 2023, 18:29
MaroonBjelave je napisao/la:
15 jun 2023, 18:15
Duljević slobodan
#samokazem
Uh i ja bih ga volio vidjet kod nas.
:thumbup:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jun 2023, 18:31

Objektivac1946 je napisao/la:
15 jun 2023, 18:11
MortemHz je napisao/la:
15 jun 2023, 18:05
Ostalo je još da Sarajevo i Horsens završe proceduru oko papirologije, a Delač se sa Bordo klubom već dogovorio oko uslova saradnje, te će se, nakon što dobije zeleno svjetlo, pridružiti pripremama Sarajeva.
:opaopa:
Valjda bude spreman pa da može braniti na prvoj prijateljskoj utakmici 26-og :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 15 jun 2023, 18:32

MortemHz je napisao/la:
15 jun 2023, 18:27
Premijer Uk i ministar Magoda u posjeti FK Sarajevo: Ponosni smo što smo od sada vodeći partner FK Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda posjetili su jučer FK Sarajevo i tom prilikom razgovarali sa direktoricom Ajlom Alimanović.

Vlada KS će u narednom periodu uložiti značajna sredstva za unapređenje sportske infrastrukture i razvoja FK Sarajevo. Kroz povećanje budžeta za sport u Kantonu Sarajevo, ministar Magoda je naglasio ozbiljnost i želju Vlade KS da sport i sportske vrijednosti vrati na mjesto koje zaslužuju i učini Sarajevo regionalnim centrom vrhunskog sporta.
"FK Sarajevo je jedan od simbola glavnog grada BiH i zaslužuje apsolutnu podršku Vlade KS, koja je na čelu sa premijerom Ukom pokazala istinsku želju i napore da podrži razvoj ovog kluba. Napravili smo najveći iskorak do sada u vidu finansiranja kluba, te očekujemo najbolje rezultate", rekao je ministar Magoda.

Dodao je kako je ponosan što su resorno ministarstvo i Vlada KS od sada vodeći partner FK Sarajevo, te da će pratiti razvoj kluba, kako u infrastrukturnim projektima tako i u takmičarskom segmentu.
"Sport ima univerzalni jezik uspjeha, uloženog truda i zalaganja s vrlo preciznim kriterijima. Ranije sam govorio kako nećemo biti nijemi posmatrači koji daju novac. Naprotiv, bit ćemo stalni učesnici u razvoju kluba", naglasio je ministar Magoda.
Direktorica FK Sarajevo je na sastanku prezentovala projekt Akademije FK Sarajevo u Butmiru, gdje je planirana izgradnja novih multifunkcionalnih terena.

Premijer Uk je naglasio opredjeljenje Vlade KS da u budžetu za 2024. godinu izdvoji sredstva kako bi se projekt realizovao u narednom periodu.

slika
Simpatican decko ovaj u sredini.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 jun 2023, 18:34

Ado_77 je napisao/la:
15 jun 2023, 18:26
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
15 jun 2023, 18:17
Ado_77 je napisao/la:
15 jun 2023, 18:10
Dzaba investitor,dzaba ovoliki uhljebi u klubu, barselona nema ovoliku administraciju,mi i dalje nismo naucili iz gresaka.blizi se evropa ti nemas definisan kadar ,nemas kako treba golmana, svasta nesto fali ,ispucali za dan one tri prinove, nisu pojacanja dok ih ne vidimo na terenu daleko smo mi od ozbiljnog kluba.
Europske utakmice za mjesec dana. Šta su to drugi klubovi doveli? Pripreme prije 3 dana krenule, imamo 3 igrača kvalitetna dovedena već, evo i Delač stiže, kao i Kevin.
Može se svašta prigovoriti za rad kluba, ali prelazni rok i sama dovođenja do sad su veoma dobra bila.
Slabo pratis sta ostali klubovi rade,potpisuje ugovore sa bitnim igracima,dovode se solidni igraci,meni ovo sto smo mi doveli nije nikakav garant,ako bude taj golman to je dobro,sta je sa Musom,Vrancicem,Baltom,oni sigurno idu ,ja mislim da smo slabiji nego sto smo bili.
Uputi me ti onda. Kone( iako ih ne volim spominjati, jer je bruka da su iznad nas na tabeli završili ) su produžili ugovore sa Kosorićem, Štilićem. Borac doveo nekog veoma upitnog stranca, i dovelo starog Kvržića i onog veznjaka iz Sloge koji je bezveze igrač. Zrinjski doveo Luku Marina, Tarika Ramića i Čanađiju, znači isto 3 pojačanja kao i mi. Široki Brijeg raspustio pola ekipe i u trenutku mislim da nemaju ni trenera, iako se spominje Budimir. Evo, ja ne vidim da je iko uradio bolji posao od nas, osim Zrinjskog koji nas prati u stopama. Ostanak Muse je nepotreban jer imamo dva desna beka, a ne znam po čemu si zaključio da Vrančić i Balta “sigurno” idu.
Ispast će još da branim razne mane dvojca koji su uljezi u klubu, ali nisam ništa slagao.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 15 jun 2023, 18:34

💀 "Zagor" danas slavi 62. rođendan 😎

Na današnji dan 1961. godine objavljena je prva epizoda italijanskog stripa "Zagor" čiji su orginalni tvorci scenarista Sergio Bonelli i strip crtač Gallieno Ferri. Prvi broj pod nazivom "La foresta degli agguati" ("Zasjeda u šumi") pojavio se na kioscima prije tačno 62 godine.

Jedno od najvažnijih tržišta za strip bila je bivša Jugoslavija u koju je ovaj kultni strip stigao 1968. godine i doživio nevjerovatan uspjeh.

Zanimljivo je i da su navijači Sarajeva "Horde zla" dobili ime po Zagorovoj 641. epizodi "Horde zla". Na osnivačkom sastanku razmatrali su se brojni prijedlozi, a upravo naslov Zagorove 641. epizode usvojen je kao ime navijačke grupe koja FK Sarajevo bodri već duže od 35 godina.
🇵🇸

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 15 jun 2023, 18:34

MortemHz je napisao/la:
15 jun 2023, 18:27
Premijer Uk i ministar Magoda u posjeti FK Sarajevo: Ponosni smo što smo od sada vodeći partner FK Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda posjetili su jučer FK Sarajevo i tom prilikom razgovarali sa direktoricom Ajlom Alimanović.

Vlada KS će u narednom periodu uložiti značajna sredstva za unapređenje sportske infrastrukture i razvoja FK Sarajevo. Kroz povećanje budžeta za sport u Kantonu Sarajevo, ministar Magoda je naglasio ozbiljnost i želju Vlade KS da sport i sportske vrijednosti vrati na mjesto koje zaslužuju i učini Sarajevo regionalnim centrom vrhunskog sporta.
"FK Sarajevo je jedan od simbola glavnog grada BiH i zaslužuje apsolutnu podršku Vlade KS, koja je na čelu sa premijerom Ukom pokazala istinsku želju i napore da podrži razvoj ovog kluba. Napravili smo najveći iskorak do sada u vidu finansiranja kluba, te očekujemo najbolje rezultate", rekao je ministar Magoda.

Dodao je kako je ponosan što su resorno ministarstvo i Vlada KS od sada vodeći partner FK Sarajevo, te da će pratiti razvoj kluba, kako u infrastrukturnim projektima tako i u takmičarskom segmentu.
"Sport ima univerzalni jezik uspjeha, uloženog truda i zalaganja s vrlo preciznim kriterijima. Ranije sam govorio kako nećemo biti nijemi posmatrači koji daju novac. Naprotiv, bit ćemo stalni učesnici u razvoju kluba", naglasio je ministar Magoda.
Direktorica FK Sarajevo je na sastanku prezentovala projekt Akademije FK Sarajevo u Butmiru, gdje je planirana izgradnja novih multifunkcionalnih terena.

Premijer Uk je naglasio opredjeljenje Vlade KS da u budžetu za 2024. godinu izdvoji sredstva kako bi se projekt realizovao u narednom periodu.

slika
Ma neka prica ko god sta hoce ovo je jos jedan korak ka samostalnom finansiranju kluba. Sta fali da dio budzeta kluba pune opstina, kanton, drzava? Pa svi ostali klubovi na svijetu imaju podrsku, sto mi ne bismo imali? A svaki investitor voli vidjeti da se osnovni troskovi finansiraju od sponzora i partnera, onda je i njima cilj ulagati za vise ciljeve. Samo se bojim da ce ovo sto sam napisao ovdje razumjeti samo 5-6 momaka. Ali sta me briga. Ja mislim ovako.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 jun 2023, 18:40

Ado_77 je napisao/la:
15 jun 2023, 18:10
Dzaba investitor,dzaba ovoliki uhljebi u klubu, barselona nema ovoliku administraciju,mi i dalje nismo naucili iz gresaka.blizi se evropa ti nemas definisan kadar ,nemas kako treba golmana, svasta nesto fali ,ispucali za dan one tri prinove, nisu pojacanja dok ih ne vidimo na terenu daleko smo mi od ozbiljnog kluba.
Ti i FCUM ruku pod ruku :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 15 jun 2023, 19:07

Kakav je ovo crno dres kod premijera UK?
- FKS -

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 15 jun 2023, 19:08

Hajdeee je napisao/la:
15 jun 2023, 19:07
Golmanski ili onaj za zagrijavanje ili trening za šta je već
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 15 jun 2023, 19:10

15 jun 2023, 18:34
Ado_77 je napisao/la:
15 jun 2023, 18:26
15 jun 2023, 18:17

Europske utakmice za mjesec dana. Šta su to drugi klubovi doveli? Pripreme prije 3 dana krenule, imamo 3 igrača kvalitetna dovedena već, evo i Delač stiže, kao i Kevin.
Može se svašta prigovoriti za rad kluba, ali prelazni rok i sama dovođenja do sad su veoma dobra bila.
Slabo pratis sta ostali klubovi rade,potpisuje ugovore sa bitnim igracima,dovode se solidni igraci,meni ovo sto smo mi doveli nije nikakav garant,ako bude taj golman to je dobro,sta je sa Musom,Vrancicem,Baltom,oni sigurno idu ,ja mislim da smo slabiji nego sto smo bili.
Uputi me ti onda. Kone( iako ih ne volim spominjati, jer je bruka da su iznad nas na tabeli završili ) su produžili ugovore sa Kosorićem, Štilićem. Borac doveo nekog veoma upitnog stranca, i dovelo starog Kvržića i onog veznjaka iz Sloge koji je bezveze igrač. Zrinjski doveo Luku Marina, Tarika Ramića i Čanađiju, znači isto 3 pojačanja kao i mi. Široki Brijeg raspustio pola ekipe i u trenutku mislim da nemaju ni trenera, iako se spominje Budimir. Evo, ja ne vidim da je iko uradio bolji posao od nas, osim Zrinjskog koji nas prati u stopama. Ostanak Muse je nepotreban jer imamo dva desna beka, a ne znam po čemu si zaključio da Vrančić i Balta “sigurno” idu.
Ispast će još da branim razne mane dvojca koji su uljezi u klubu, ali nisam ništa slagao.
Dodaj Velez rastjerali 11 igraca i samo 1 igraca doveli , sta radi Tuzla City sta radi i jedan klub????????

Ocigledno ne prati kad se dovode igraci , nisu ni pocele prijateljske utakmice jbt ono hoce vec sve spremno da ima pa to ni Liverpool nema.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 15 jun 2023, 19:11

I sta je zaključeno sa vladom ks . Nista. **** kao i obično. Malo se slikaju i ko fol nesta obećaju. A Kosevo u stanju ko da je u cernobilu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jun 2023, 19:12

Hajdeee je napisao/la:
Dali mu neki bezveze jer navija za Željezničar :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 15 jun 2023, 19:13

Ko je sad ovaj hebeni Uk jel to taj novi premijer kantona ljudi. :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 15 jun 2023, 19:14

MortemHz je napisao/la:
15 jun 2023, 19:12
Hajdeee je napisao/la:
Dali mu neki bezveze jer navija za Željezničar :rol:
Ma ja ba, trening majica. Dosta mu.
Magodi zalijepiti ovu desetku, k'o dusmaninu najvecem :rol: . Zguzvali je pod onom presom.
- FKS -

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 15 jun 2023, 19:16

Daniel Pavlović stavio Vinka Soldu i napisao dobro nam došao
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 15 jun 2023, 19:20

pjankesarajevo je napisao/la:
15 jun 2023, 18:34
slika

Ma neka prica ko god sta hoce ovo je jos jedan korak ka samostalnom finansiranju kluba. Sta fali da dio budzeta kluba pune opstina, kanton, drzava? Pa svi ostali klubovi na svijetu imaju podrsku, sto mi ne bismo imali? A svaki investitor voli vidjeti da se osnovni troskovi finansiraju od sponzora i partnera, onda je i njima cilj ulagati za vise ciljeve. Samo se bojim da ce ovo sto sam napisao ovdje razumjeti samo 5-6 momaka. Ali sta me briga. Ja mislim ovako.
Nemoj da se bojis nista, nemas razloga. Prvo broj onih koji ce te podrzati je bar dvocifren jer toliko ima Aylinih pushikuraca.
Drugo tvoja grupa dobija naknadu po broju postova tako da nije ni bitno ko ce razumjeti tvoje visokoumne postove (iako ironicno ti je IQ jako nizak da bi te bas to brinulo).

Pitanje je da li ovo tvoja sefica rukama daje signale svom sefu Vicku ili se samo onako zanijela zbog Magode ?

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 15 jun 2023, 19:23

Delac je nas novi golman
Dobro dosao Matej.
- FKS -

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 15 jun 2023, 19:23

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
15 jun 2023, 19:16
Daniel Pavlović stavio Vinka Soldu i napisao dobro nam došao
Slavni insajder

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 15 jun 2023, 19:26

Hajdeee je napisao/la:
15 jun 2023, 19:23
Delac je nas novi golman
Dobro dosao Matej.
:thumbup: :opaopa:

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 15 jun 2023, 19:27

Hajdeee je napisao/la:
15 jun 2023, 19:23
Delac je nas novi golman
Dobro dosao Matej.
:zviz:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, Dave, Google Adsense [Bot], Hajdeee, hase73, Jadnimi, mnon46, propoklopac, rimljanin90, SamoDaKazeem, Seipronto, soe, ubipara, Uvijeknapravojstrani i 91 gost.