West Ham - Stoke (16:00h)
Tip: under 2,5 goals @ 1,73
West Ham je davljenik, nemaju što izgubiti i napast će od prve minute, iskreno, tečaj na njih nije uopće loš, ali ako je u čemu Stoke dobar, to je u čuvanju svoje, a i protivničke mreže. U zadnjih 6 u gostima su postigli čak 1 gol, i sve utakmice ostavili ispod 2,5 gola.
Fulham - Blackburn (16:00h)
Tip: over 2,5 goals @ 2,12
Od posljednjih 10 gostujućih Blackburna samo u jednom susretu nije bilo više od 2,5 gola i to kod Chelsea jer je Blackburn igrao bunker cijeli susret, ali kad god se otvori, to završi s puno golova na obje strane, posebno u njihovoj mreži, a protiv Fulhama će se sigurno otvoriti i probati nadigravati. Prosjek golova na zadnjih 10 gostovanja Blackburna je 4,5!
*****************************************************************************************************************************************
NK OSIJEK-ISTRA 1961 PULA, subota 15:00
11. Osijek 5-8-6 20:20, doma 3-5-1 11:9
15. Istra 5-3-11 14:28, gost 1-2-6 7:20
Osječani su bili više nego sretni Lokomotivinim lijenim pristupom i spremno su prihvatili igru na 0:0 i vrijedan bod na gostovanju. Osječke pobjede se mogu nabrojati na prste jedne ruke, slaba su i mlada momčad koja će se u ovom dijelu sezone pouzdati u Gorana Ljubojevića i stvoriti novi slavni napadački tandem s Dinom Špeharom. Neće uspjeti, ostatak momčadi je preslab da bi ih gurao u šanse. Istra je čudna momčad. Imali su seriju od četiri pobjede, uključujući i onu nad Hajdukom, a usput su i izbacili Hajduk iz kupa. I onda na otvaranju novog stadiona izgube od fenjeraša. Ovdje će zaigrati puno bolje, a možda čak i preuzmu terensku inicijativu. Istra u Osijeku sigurno neće izgubiti s hendikepom, a s obzirom da se radi od dvije nepredvidljive momčadi, to je i jedina prognoza koju sam spreman dati.
NK ZADAR-HAJDUK SPLIT, subota 17:00
10. Zadar 7-3-9 23:24, doma 6-2-1 13:6
2. Hajduk 12-5-2 39:15, gost 4-3-2 15:9
Opet ću ponoviti što sam već rekao, Zadar uvijek igra dobro u proljetnom dijelu sezone. Tko god se kladi na HNL, trebao bi zaboraviti formulu "Dinamo i Hajduk su uvijek ziceri", jer nisu. Hajduk u gostima ima samo 4-3-2, a to je statistika iz perioda kad su igrali Ibričić i Andrić i kad je trener bio Poklepović. S odlaskom glavnih igrača, Hajduk jednostavno nema igru za gostovanja. Ne vidim kako bi se s postojećim kadrom mogli nametnuti u gostima. Dugim loptama na Vukušića? To nije nametanje nego igra bez igre. Što god tko rekao, ja ću igrati na Zadar jer mislim da treba igrati protiv Hajduka u baš svakom kolu, sve dok kladionice ne shvate da su oslabljeni odlaskom dvojice kapetana. Koeficijent na Zadar je oko 5.00, što je potpuno nerealno. Bit će još nevolja u Splitu i prosvjeda navijača, a Hajduk će se dignuti tek kad se smanji bodovna prednost koju imaju nad trećeplasiranim (10 bodova). Zadar je deseti na tablici, to im je najbolji rezultat u zadnje vrijeme. A tek sad dolazi njihov period, proljeće. Ako ne bude trgovine bodovima, a nekako mislim da je neće biti, Zadar pobjeđuje.
NK ŠIBENIK-LOKOMOTIVA ZAGREB, subota 17:00
14. Šibenik 6-4-9 17:27, doma 2-4-3 12:12
13, Lokomotiva 4-7-8 22:26, gost 2-1-6 7:18
Prošla su vremena kad je Šubićevac bio vrući domaćinski teren, Šibenik je sad predzadnja najlošija domaća momčad, gori je samo Dragovoljac, koji nema pobjedu. Zanimljivo je da su sve tri međusobne utakmice ovih momčadi završile 0:0, mogla bi i ova. Ako ne bez golova, onda neriješeno. Ovo nikako nije zicer na Šibenik, nekako bolje igraju na gostovanjima već duže vrijeme. Ne znam, Lokosi su najnepredvidljivija momčad u ligi, možda je jedina preporuka koju mogu dati 1x. Ne treba zaboraviti činjenicu da je Lokomotiva Dinamo B i da ima igrače koji će prije ili kasnije nositi igru Dinama. Znači, imaju individualnu kvalitetu, koja u nekim utakmicama dođe do izražaja, u nekima ne, a imaju i kvalitetnog trenera. I još jedna stvar - momčad su bez pobjedničkog mentaliteta jer su juniori. Šibenik je slabiji, ali ima Alispahića i zna igrati na rezultat. Neriješeno?
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......