RSD Velež - Igrački kadar i transferi
Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi
Naravno da nijedan igrač u nasoj ligi ne vrijedi više od 10k mjesečno.
Ali zakon ponude i potražnje je nametnuo takve uslove.
Ali zakon ponude i potražnje je nametnuo takve uslove.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
-
- Kontakt:
Hajduk ima budzet 50 puta veci od naseg, kupe talente iz citave hrvatske i zapadne hercegovine, pola hrvatske navija za Hajduk, ulazu u omladinski pogon imaju 10 terena i kampova i cuda. Mi imamo jedan teren. Sve to fino izgleda sto si ti napisao a nista to ne funkcionise u praksi. Ispali bi iz Pl kao dva puta dosad kad smo radili tako kako ti kazes.r3start je napisao/la: ↑21 jun 2023, 16:41Espiritosanto je napisao/la: ↑21 jun 2023, 16:25Jesi gledao Borac -Sarajevo.Dzaba ti i Vrančić i Renan od 150 hiljada eura?Direktorcic je napisao/la: ↑21 jun 2023, 16:19
Slazem se jednim dijelom, ali ti kad imas kvalitetnu ekipu dobijes Borca 3 - 0 u Banja luci, ne daju ti da prijed golu ali zato npr imas dobrog sutera u ekipi koji ga zavali iz slobodnjaka.. Ima to sve svoje,pa mi smo veci gnjev navukli na sebe iz saveza sa proslom upravom,probali su nam raditi o glavi,ali nisu mogli jer smo bili dovoljno dobri da idemo u evropska takmicenja.Sta znam, ima i te tvoje ali ima i one da se fudbal igra radi rezulrata, a bez kvalitetnih igraca ne mozes napravit rezultate.Iskreno meni je ovo zasad dobsr prelazni rok (ocjena 3 od 5). Cak stavise,ja mislim da ce Peco u ovoj epizodi biti onaj pravi.njemu nikad ne manjka truda,zalaganja,hrabrosti i ako nije kvalitetom mozda,onda ce to nadomjestit ovako.
Ne kažem ni ja da ne treba dovoditi dobre igrače i ne treba ih plaćati ali prvo i osnovno po meni je da klub nema minusa.
Koliko je Hasić morao živaca i para dati da bi samo mogao doći na neka vrata a ne dogovoriti reprogram poreza i ostalih stvari.Pitaj ga ako ga sretneš ikada.
Nisam siguran da bi nam opet uspjelo onako se izvući iz one situacije gdje smo bili.
Ja mislim da nijedan igrac u premijer ligi ne vrijedi 10-15 hiljada mjesecno.
Nas najbolji potez bi bio da se seniorski tim Veleza pravi od igraca iz omladinskog pogona koji iole imaju nekog talenta a znamo da ima par igraca u omladinskom pogonu koji imaju talenta. Oko njih treba gradit ekipu i tako klub prodajom moze postat samoodrziv.
Pogledajte samo primjer Hajduka i Vuskovica koji igra za prvi tim Hajduka.
Treba dat ovim mladim nogometasima priliku da igraju na oba fronta, i za seniore i za juniore da bi nastavili napredovati.
To sto ti kazes se moze provesti ali treba minimalno 10 godina ulaganja i treniranja i novih terena da bi se to moglo tako uraditi.
Nije za ovu temu
Ali je meni najbitniji parking kad smo već kod infrastrukture. Ono sada je lose i kada je lijepo vrijeme, a ne kada kiše padaju. To treba fino Napravit, i možda staviti 1 KM = 2 sata parking (to je koliko utakmica traje). A možda i dvije marke sta ja znam. Sta vi mislite?
Ali je meni najbitniji parking kad smo već kod infrastrukture. Ono sada je lose i kada je lijepo vrijeme, a ne kada kiše padaju. To treba fino Napravit, i možda staviti 1 KM = 2 sata parking (to je koliko utakmica traje). A možda i dvije marke sta ja znam. Sta vi mislite?
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
2 ili 3 KM je ok za jednu tekmu. Moramo razmišljati i o tome koliko bi taj projekat koštao. Ako će se raditi kako treba, onda se trebaju napraviti rampe, odvodnja, ivičnjaci, ocrtati mjesta. Također bi bilo fino uraditi jedan izlsz sa rampom preko jezera, jer veliki broj ljudi koristi taj put... To bi možda najbolje bilo uraditi preko projekta, da neki nivo vlasti financira. Mislim da je prioritet kluba, što se tiče infrastukture, u ovom trenutku tribina i sve pare će ići tu. Parking treba održavati i držati pokošenim, a mi ćemo se snalaziti još malo dok ne dođe na red...OnlyLeft22 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 17:15Nije za ovu temu
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Istog sam mišljenjaaimar21 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 17:392 ili 3 KM je ok za jednu tekmu. Moramo razmišljati i o tome koliko bi taj projekat koštao. Ako će se raditi kako treba, onda se trebaju napraviti rampe, odvodnja, ivičnjaci, ocrtati mjesta. Također bi bilo fino uraditi jedan izlsz sa rampom preko jezera, jer veliki broj ljudi koristi taj put... To bi možda najbolje bilo uraditi preko projekta, da neki nivo vlasti financira. Mislim da je prioritet kluba, što se tiče infrastukture, u ovom trenutku tribina i sve pare će ići tu. Parking treba održavati i držati pokošenim, a mi ćemo se snalaziti još malo dok ne dođe na red...OnlyLeft22 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 17:15Nije za ovu temu
Ali je meni najbitniji parking kad smo već kod infrastrukture. Ono sada je lose i kada je lijepo vrijeme, a ne kada kiše padaju. To treba fino Napravit, i možda staviti 1 KM = 2 sata parking (to je koliko utakmica traje). A možda i dvije marke sta ja znam. Sta vi mislite?![]()
Bravo
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
To je milionski projekat, neizvodiv trenutno, mozda za 10 ak godina ako sve bude ok u klubu.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 17:52Istog sam mišljenjaaimar21 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 17:392 ili 3 KM je ok za jednu tekmu. Moramo razmišljati i o tome koliko bi taj projekat koštao. Ako će se raditi kako treba, onda se trebaju napraviti rampe, odvodnja, ivičnjaci, ocrtati mjesta. Također bi bilo fino uraditi jedan izlsz sa rampom preko jezera, jer veliki broj ljudi koristi taj put... To bi možda najbolje bilo uraditi preko projekta, da neki nivo vlasti financira. Mislim da je prioritet kluba, što se tiče infrastukture, u ovom trenutku tribina i sve pare će ići tu. Parking treba održavati i držati pokošenim, a mi ćemo se snalaziti još malo dok ne dođe na red...OnlyLeft22 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 17:15Nije za ovu temu
Ali je meni najbitniji parking kad smo već kod infrastrukture. Ono sada je lose i kada je lijepo vrijeme, a ne kada kiše padaju. To treba fino Napravit, i možda staviti 1 KM = 2 sata parking (to je koliko utakmica traje). A možda i dvije marke sta ja znam. Sta vi mislite?![]()
Bravo
Milionski?Deco je napisao/la: ↑21 jun 2023, 18:46To je milionski projekat, neizvodiv trenutno, mozda za 10 ak godina ako sve bude ok u klubu.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 17:52Istog sam mišljenjaaimar21 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 17:39
2 ili 3 KM je ok za jednu tekmu. Moramo razmišljati i o tome koliko bi taj projekat koštao. Ako će se raditi kako treba, onda se trebaju napraviti rampe, odvodnja, ivičnjaci, ocrtati mjesta. Također bi bilo fino uraditi jedan izlsz sa rampom preko jezera, jer veliki broj ljudi koristi taj put... To bi možda najbolje bilo uraditi preko projekta, da neki nivo vlasti financira. Mislim da je prioritet kluba, što se tiče infrastukture, u ovom trenutku tribina i sve pare će ići tu. Parking treba održavati i držati pokošenim, a mi ćemo se snalaziti još malo dok ne dođe na red...![]()
Bravo
Objasni mi to
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Ja također smatram da je trenutno neizvodivo, bar na nekom zadovoljavajućem nivou. Možda nije milionski, ali sigurno nekoliko stotina hiljada. Smatram da je taj novac bolje uložiti u stadion, npr. dio krova. Bolje da auto kisne nego jaOnlyLeft22 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 18:50Milionski?
Objasni mi to
City of sunshine... MUSVDG
Sto se ne da nekome, Kemi npr da on to izgradi i da drzi pod svojim neko odredjeno vrijeme dok ne isfinansira svoja ulaganja i odredjeni profit.
Mnogo brze i bolje rjesenje kako za klub tako i za raju.
Mnogo brze i bolje rjesenje kako za klub tako i za raju.
Pa da brat pukne ko u starom gradu 3 marke sat

Zezam se, sto rece neko gore bolje da auto kisne nego mi, sve pare za infrastrukturu uloziti u posljednju tribinu pa poslije ostalo redom.
19V22
-
- Kontakt:
Jebbo parking dje su bekovi 

Pa ev oprobat cu brat moj, ja pred svojom kucom imam parking nekih stotinjak kvadrata, gdje sam mislio da ga asfaltiram, pomislih odo se raspitati po firmama da vidim koliko bi me izaslo, kontam radi djece nebitno. I kad su mi rekli da bi mi za to trebalo nekih 14 000 km, koja stotina gore dole. Zamisli koliko bi trebalo da nas Velez uradi ono ondje, pa barem i jedan dio, ne mora sve. Tako da ostase u mene djeca da biciklo vozaju po pjesku i travi, neka ih. a i mi navijaci mozemo parkiravat na ono ondje, nema potrebe da razmisljamo o tome sada. Al tebi svaka cast na ideji.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑21 jun 2023, 18:50Milionski?
Objasni mi to
-
- Kontakt:
4 hiljade je kubik asfalta a zamislite klk ondje kubika trebaDeco je napisao/la: ↑21 jun 2023, 21:11Pa ev oprobat cu brat moj, ja pred svojom kucom imam parking nekih stotinjak kvadrata, gdje sam mislio da ga asfaltiram, pomislih odo se raspitati po firmama da vidim koliko bi me izaslo, kontam radi djece nebitno. I kad su mi rekli da bi mi za to trebalo nekih 14 000 km, koja stotina gore dole. Zamisli koliko bi trebalo da nas Velez uradi ono ondje, pa barem i jedan dio, ne mora sve. Tako da ostase u mene djeca da biciklo vozaju po pjesku i travi, neka ih. a i mi navijaci mozemo parkiravat na ono ondje, nema potrebe da razmisljamo o tome sada. Al tebi svaka cast na ideji.
Ne mora biti Kemo.
Ja ga spomenuh bas zato sto radi sa parkingom a i u stanju je izgradit parking kako treba. Ne mora biti on.

Ugovor na odredjeno vrijeme, uz takav zeljeni parking i vrijednost kluba bi rasla. A i raja bi dobila odredjeno olaksanje za auta dok gledaju utakmicu.
PoštenoDeco je napisao/la: ↑21 jun 2023, 21:11Pa ev oprobat cu brat moj, ja pred svojom kucom imam parking nekih stotinjak kvadrata, gdje sam mislio da ga asfaltiram, pomislih odo se raspitati po firmama da vidim koliko bi me izaslo, kontam radi djece nebitno. I kad su mi rekli da bi mi za to trebalo nekih 14 000 km, koja stotina gore dole. Zamisli koliko bi trebalo da nas Velez uradi ono ondje, pa barem i jedan dio, ne mora sve. Tako da ostase u mene djeca da biciklo vozaju po pjesku i travi, neka ih. a i mi navijaci mozemo parkiravat na ono ondje, nema potrebe da razmisljamo o tome sada. Al tebi svaka cast na ideji.
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Sarajevo u petak ide u Sloveniju na pripreme,sutra će se znati konačna odluka oko Mulalića.On nema ništa protiv da dođe na posudbu sad šta će biti ovo vezano za novo pravilo nisam siguran ali mislim da neće produžiti ugovor sa Musom.Bili su se dogovorili ali nije valjda ništa potpisano.Šta će odlučiti, vjerojatno ga neće slati na posudbu jer će onda ostati na jednom beku to su neka nagađanja.Ali sutra ćemo više znati do petka i zvanično.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Izvinjavam se na upadu,
Musa je trebao ostati kod nas, međutim ništa od toga. Pretpostavljam da je presudilo ovo novo pravilo, pa da nema svrhe trošiti stranca na beku pored Beganovića i Enedina, a moraš ka naprijed naći prostora za Oliveiru, Viverosa i Penarandu.
Što se tiče Gulaša, mislim da će doći kod vas na posudbu, ali ako je suditi prema današnjoj utakmici, mogli bi Gruzijci svoju grupu proći. Tako da će te se vrlo vjerovatno načekati na njega
Musa je trebao ostati kod nas, međutim ništa od toga. Pretpostavljam da je presudilo ovo novo pravilo, pa da nema svrhe trošiti stranca na beku pored Beganovića i Enedina, a moraš ka naprijed naći prostora za Oliveiru, Viverosa i Penarandu.
Što se tiče Gulaša, mislim da će doći kod vas na posudbu, ali ako je suditi prema današnjoj utakmici, mogli bi Gruzijci svoju grupu proći. Tako da će te se vrlo vjerovatno načekati na njega

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- JuzniBosanac
- Kontakt:
Nije mi jasno otkud ovoliko upada ovih iz FKS ali nejse.
Ja opet kazem-nikakve posudbe od vas vise ne bih prihvatio.Ako saljete igrace na posudbu,saljite ih u Famos,Stupcanicu i sl.A mozete i da"klauzirate" do mile volje.
Jer mi u konacnici nemamo NISTA od toga.
MOJ licni stav..
Musa je igrac koji bi se preporodio u Velezu,bez ikakve sumnje.
Ja opet kazem-nikakve posudbe od vas vise ne bih prihvatio.Ako saljete igrace na posudbu,saljite ih u Famos,Stupcanicu i sl.A mozete i da"klauzirate" do mile volje.
MOJ licni stav..
-
- Kontakt:
Koga smo mi to vama posudjivali psim Salcina na vas zahtjev kad vam je trebao u21 igrac? Musu zaboravi, kao sto sam ti prije rekao,ne zbog Sarajeva vec zato sto nema Velez u planu. Mi smo isto posudjivali igrace. Ako Musa mora da ode negdje,volio bi da ode kod vas,paklen je igrac ali ono sto znam vrlo tesko.JuzniBosanac je napisao/la: ↑21 jun 2023, 23:00Nije mi jasno otkud ovoliko upada ovih iz FKS ali nejse.
MOJ licni stav..
Zadnja izmjena: mosarajvosa83, dana/u 21 jun 2023, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
Pa evo ja cu ti odgovoriti...JuzniBosanac je napisao/la: ↑21 jun 2023, 23:00Nije mi jasno otkud ovoliko upada ovih iz FKS ali nejse.
MOJ licni stav..
Ne obracamo se mi Velezu za posudbu, vec se Velez obratio nasoj Upravi...
Nemamo mi problem za posudbu, mi smo igrace slali u Soveniju, Rusiju,Tursku...
Ono sto ti ne bi, tvoja Uprava izgleda da bi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.