Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dzoni
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Dzoni » 24 jun 2023, 14:42

Konzerva je napisao/la:
24 jun 2023, 14:12
Najelitnija vojska rusije da napada MOskvu i Rusiju i bori se protiv ruske vojske, pa ovo ni HOlivud nije mogao smisliti u nekom filmu, da smo to na filmu vidjeli rekli bi daj ne pretjerujte, presli ste u tesku fantaziju, budim se jutros i imam sta vidjeti rusi se rokaju izmedju sebe, skidaju helikoptere jedni drugima :D kakav naglgi rasplet situacije , ovo je da samo sjedes uz kaficu i kokice i posmatras :D :D
Holivud i jest smislio.
Samo nek se rokaju ko ih ****.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 24 jun 2023, 14:46

Wagnerovci napali na skladište nuklearnih bombi u Voronježu. Moskva se priprema da ugasi internet.
Avionske karte rasprodane, gužve na aerodromima narod bježi.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 24 jun 2023, 14:52

numanumaye22 je napisao/la:
24 jun 2023, 14:21
LegendKiller je napisao/la:
24 jun 2023, 12:57
19vendetta87 je napisao/la:
24 jun 2023, 11:56

Ako 25000 vojnika moze zauzeti grad poput Moskve, onda su Rusi tesko nesposoban narod i vojska.
ako nema vojske koja će braniti grad, dovoljno je i manje. Grad napada vojska sa teškom artiljerijom, a brane ga policija i nacionalna garda, Rosgvardia. Policija kao policija se ne može suprostaviti vojsci, a Rosgvardia je obučena samo pozira na crvenom trgu i da tuče političke demostrante, čim im neko uzvrati metkom to će se razbježati.

Međutim ja i dalje ne vjerujem da će se desiti nešto značajno, i dalje sve liči na predstavu. Iskreno se nadam da griješim.
Mitovi o Moskvi i Rusiji su najjaci. Zauzeo bi je Hitler bez pola muke da nije ratovao na svim zivim frontovima. Pa na pocetku je toliko porazio vojsku Rusije da Staljin nije danima izlazio iz sobe i bio u depresiji. I onda lafo crvena armija ih pobijedila, a 5 puta vise vojnika im poginulo nego nijemcima koji su ratovali sa svim silama na svijetu. :rol:
Fakticki je ratovao na jednom frontu ako izuzmemo mali dio vojske sa Rommelom u Africi. Nijemci nisu imali nikakvu sansu, to su price za djecu oko zime i frontova.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 24 jun 2023, 14:56

Kajzer10 je napisao/la:
24 jun 2023, 14:52
24 jun 2023, 12:57

ako nema vojske koja će braniti grad, dovoljno je i manje. Grad napada vojska sa teškom artiljerijom, a brane ga policija i nacionalna garda, Rosgvardia. Policija kao policija se ne može suprostaviti vojsci, a Rosgvardia je obučena samo pozira na crvenom trgu i da tuče političke demostrante, čim im neko uzvrati metkom to će se razbježati.

Međutim ja i dalje ne vjerujem da će se desiti nešto značajno, i dalje sve liči na predstavu. Iskreno se nadam da griješim.
Mitovi o Moskvi i Rusiji su najjaci. Zauzeo bi je Hitler bez pola muke da nije ratovao na svim zivim frontovima. Pa na pocetku je toliko porazio vojsku Rusije da Staljin nije danima izlazio iz sobe i bio u depresiji. I onda lafo crvena armija ih pobijedila, a 5 puta vise vojnika im poginulo nego nijemcima koji su ratovali sa svim silama na svijetu. :rol:
Fakticki je ratovao na jednom frontu ako izuzmemo mali dio vojske sa Rommelom u Africi. Nijemci nisu imali nikakvu sansu, to su price za djecu oko zime i frontova.
Imas dobre knjige, 12 ih ima, od Sven Hassela, na tu temu
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 jun 2023, 14:56

Ne znam, previse je ovo dobro da bi bilo istinito, moze uspjet ako neko iz regularne vojske zavali Putina.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 24 jun 2023, 14:57

Pa dobro je li dotle kriza u sportsportu da i na ovome treba klikove skupljati i **** i sportski portal vise :bow:

slika

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 24 jun 2023, 15:05

Sage je napisao/la:
24 jun 2023, 14:56
Kajzer10 je napisao/la:

Ma ljudi su po Uralu, Sibiru i Kazastanu stancali na hiljade tenkova i aviona mjesecno, te su imali nepresusan izvor ljudstva, vjerovatno i na desetine miliona kako je rat isao dalje.
Ja sam siguran da nije bilo sanse da izgube rat, jedino na nacin kako je Hitler i kontao da ce biti, da ce se drzava i vojska raspasti cim ovi pokucaju na vrata.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jun 2023, 15:06

Pa i Hitler je išao na sve ili ništa gore. Kada mu je invazija propala sve je ostalo nebranjeno.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jun 2023, 15:08

Kajzer10 je napisao/la:
24 jun 2023, 15:05
Sage je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:

Ma ljudi su po Uralu, Sibiru i Kazastanu stancali na hiljade tenkova i aviona mjesecno, te su imali nepresusan izvor ljudstva, vjerovatno i na desetine miliona kako je rat isao dalje.
Ja sam siguran da nije bilo sanse da izgube rat, jedino na nacin kako je Hitler i kontao da ce biti, da ce se drzava i vojska raspasti cim ovi pokucaju na vrata.
Ni blizu jednog fronta još su svi bili protiv njega osim par država. Amerika je dala mnogo novca Britancima, Francuzima i Sovjetskom savezu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 24 jun 2023, 15:13

MortemHz je napisao/la:
24 jun 2023, 15:08
Kajzer10 je napisao/la:
24 jun 2023, 15:05
Sage je napisao/la:

Ni blizu jednog fronta još su svi bili protiv njega osim par država. Amerika je dala mnogo novca Britancima, Francuzima i Sovjetskom savezu.
Pa s kim je ratovao? Sa Britancima u Africi i ostavio sta vojske u Francuskoj, a fatkicki citav luftwaffe koji je dotad terorisao Britance prebacio na istok. Sovjete je napao citav axis (minus Japan) plus Finska. Rat je dobila logistika, resursi i proizvodnja, ne zima, broj frontova ili nesto trece.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jun 2023, 15:41

Postoje dvije opcije ili je Prigožin lud ili dobio od nekog "instrukcije" da izazove probleme unutar Rusije a možda i građanski rat.Putko će ih izbrisati sa lica zemlje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jun 2023, 15:46

:mrgreen:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 24 jun 2023, 16:17

Saurman je napisao/la:
24 jun 2023, 15:41
Postoje dvije opcije ili je Prigožin lud ili dobio od nekog "instrukcije" da izazove probleme unutar Rusije a možda i građanski rat.Putko će ih izbrisati sa lica zemlje.
jao ovih zavjerenika ala semir osmanagić, vazda je neko treći kriv, vazda mrski zapad zavađa slobodne narode koji odbijaju da se pokore kapitalizmu, masonima, rokfelerima, ili šta već znam ko još pokorava po tim teorijama.
Postoji i teća opcija, koja počiva na logici i razumu, a ne na teoriji zavjere. Putin je sam pustio iz zatvora najveći kriminalni ološ koji je imao od ubica, silovatelja, psihopata, narkomana i dao im još oružje. Ti ljudi su već ubijali Ruse, nemaju problem to ponoviti. Dakle, sam je sebi izazvao probleme, ne trebaju instrukcije sa strane.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 jun 2023, 16:24

Na žalost medijsko ludilo i klik članci će napraviti da je u Rusiji nešto specijalno na pomolu, ali bojim se da neće ništa od toga biti, niti je 1% od onog što bi htjeli. Ali kakav god da je haos u rusiji dobro je, radi ukrajinaca i svih nas generalno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2023, 16:25

Prigozin je sposoban. Svega cega se uhvatio je uspio do sada. Bio je zbog kradja osamdesetih godina u zatvoru, a onda je od 1991. od prodavaca hot dogova dogurao do nekog ko je bogatas. Cak je i prije Putina se ostvario u biznisu, a onda nakon sto se priblizio Putinu jos vise eksplodirao u biznisu. I onda je dostigao neki vrhunac i zeli jos vise, onda se desio Wagner i stvari kao mijesanje u izbore USA kada je Trump dosao zbog cega ga trazi FBI.

I ovo sa Wagnerom on ima sve pobjede, ima sposobne oficire. Za razliku od obicne Ruske armije.

Po meni je lud sto nije sjedio i uzivao u zivotu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jun 2023, 16:27

sljivo je napisao/la:
24 jun 2023, 16:24
Na žalost medijsko ludilo i klik članci će napraviti da je u Rusiji nešto specijalno na pomolu, ali bojim se da neće ništa od toga biti, niti je 1% od onog što bi htjeli. Ali kakav god da je haos u rusiji dobro je, radi ukrajinaca i svih nas generalno.
Ma ovo sve mi izgleda kao previše da bi bilo istinito.
99 posto što čitamo su dezinformacije i trebati će mnogo dana da prođe da se vidi šta je istina.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 24 jun 2023, 16:29

Tu Wagnerovu vojsku bi zaustavila 7 muslimanska na linijama Vlašića, malo mi je nejasno šta se dešava u Rusiji a iskreno niti pratim. Koliko uopste ima boraca ta Wagner jedinica?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 24 jun 2023, 16:33

sljivo je napisao/la:
24 jun 2023, 16:24
slažem se da je ovo više medijsko i twiter ludilo nego što je na terenu tako. Zbog toga sve što pročitam uzimam sa velikom dozom opreza, osim teorija da je neko treći kriv :stop:
Mada kao što kažeš zbog Ukrajinaca a i nas samih, najbolje bi bilo da je da sve istina

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jun 2023, 16:37

24 jun 2023, 16:17
Saurman je napisao/la:
24 jun 2023, 15:41
jao ovih zavjerenika ala semir osmanagić, vazda je neko treći kriv, vazda mrski zapad zavađa slobodne narode koji odbijaju da se pokore kapitalizmu, masonima, rokfelerima, ili šta već znam ko još pokorava po tim teorijama.
Postoji i teća opcija, koja počiva na logici i razumu, a ne na teoriji zavjere. Putin je sam pustio iz zatvora najveći kriminalni ološ koji je imao od ubica, silovatelja, psihopata, narkomana i dao im još oružje. Ti ljudi su već ubijali Ruse, nemaju problem to ponoviti. Dakle, sam je sebi izazvao probleme, ne trebaju instrukcije sa strane.
Logika i razum ne stanuju u Rusiji ako nisi znao.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jun 2023, 16:38

avenija je napisao/la:
24 jun 2023, 16:29
Tu Wagnerovu vojsku bi zaustavila 7 muslimanska na linijama Vlašića, malo mi je nejasno šta se dešava u Rusiji a iskreno niti pratim. Koliko uopste ima boraca ta Wagner jedinica?
Ko ce znati, ima ih sigurno svakog dana sve vise i sada im se pridruzuju dezerteri iz Ruske vojske. Imaju 50 do 100k sigurno.

Mada vjerovatno ih nece niko podrzati sa vana jer ne zele da dodje do gradjanskog rata i anarhije gdje bi neko mogao koristiti nuklearke. A i Rusija ima nekih X naroda i pokrajina koji bi se mogli otcjepiti. Vjerovatno im je ovdje kraj, a ako im nije kraj Rusija ide u anarhiju.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.