Sarajevo je kulturološki totalno palo. Multikulturalnost je ono po čemu je nekad Sarajevo bilo poznato, a danas je to mrtvo slovo na papiru.
Današnje Sarajevo je Najnoviji Pazar, kasaba koja baca na talibanizam, a sve zahvaljujući Izmet-beg dinastiji.
Jedno je reci da je "kultura" u Sarajevu losa, odnosno da ima bruda i kuravela na svakom koraku, ali ove neke gluposti koje si izvalio za talibanizam koji q? Nema kluba koji nije pun vikendom, niko od mojih prijatelja Srba i Hrvata nijedan problem nije imao. Tako da
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ma ima dosta zgrada uz obalu sa ove strane gdje je carsija koje se nikako ne obnavljaju, a fakat su prelijepe i "samo" ih treba odrzavati. Skoro kompletna obala od Vijecnice do Skenderije sve austrougarske zgrade i bile bi prelijepe da nisu zapustene. Sad opet se vracamo na to da ne moze grad to sve obnavljati nego da se stanari moraju dogovoriti, a znajuci nas mentalitet nema tu pretjeranog sluha. S druge strane Miljacke bi onu Papagajku iz temelja srusit trebalo. Sta je ono onako odvratno tobejarabi
Možda jeste odvratno (pogotovo boje) ali to je jedini primjer arhitektonskog brutalizma u gradu, neka vrsta baštine
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Jel sad sto smo mi i cetnici postavili 15 000 mina u Bejha, trebaju ostat aktivne, cisto da bi se posjetili da smo nekad ratovali s cetnicima i da su oni pocinili zlocine? Pitam jel zbog tog trebaju, jer ima otrpilike toliko mina koje nisu deminirane, a proslo 30 godina od rata!
Učini nam uslugu i smanji broj mina makar na 14999.
Sarajevo je kulturološki totalno palo. Multikulturalnost je ono po čemu je nekad Sarajevo bilo poznato, a danas je to mrtvo slovo na papiru.
Današnje Sarajevo je Najnoviji Pazar, kasaba koja baca na talibanizam, a sve zahvaljujući Izmet-beg dinastiji.
Jedno je reci da je "kultura" u Sarajevu losa, odnosno da ima bruda i kuravela na svakom koraku, ali ove neke gluposti koje si izvalio za talibanizam koji q? Nema kluba koji nije pun vikendom, niko od mojih prijatelja Srba i Hrvata nijedan problem nije imao. Tako da
e cuj talibanizam … kafici/pub-ovi puni pogotovo sad ljeti, partiji svako malo na nekoj lokaciji haman vise nema upasti na neko mjesto moras rezervisati, droge na svakom cosku mozda sad malo zatisje oko toga al da je ‘kultura’ losa moze se pricati tj zagreb bg pogotovo zagreb miljama isprwd vjerovatno i platna moc i pristupacnost svijetu .. slabo koncerata i tih aktivnosti, sem sff tanko bas …
e cuj talibanizam … kafici/pub-ovi puni pogotovo sad ljeti, partiji svako malo na nekoj lokaciji haman vise nema upasti na neko mjesto moras rezervisati, droge na svakom cosku mozda sad malo zatisje oko toga al da je ‘kultura’ losa moze se pricati tj zagreb bg pogotovo zagreb miljama isprwd vjerovatno i platna moc i pristupacnost svijetu .. slabo koncerata i tih aktivnosti, sem sff tanko bas …
Kakvo crno zatišje , nikad se više raje nije drogiralo ...
Kakvo crno zatišje , nikad se više raje nije drogiralo ...
vise sam mislio na pristupacnost prije nego sto su ovi pali mogao si haman na cjenovniku procitati sta se nudi i koja cijena sad je vec malo diskretno bar mi se cini
Pa očito puse priču medija iz susjedstva, oni furaju priču da smo talibani.
A onda kad stranci dodju, zijane se kad vide da smo mahniti ko i oni i da izmedju nas i zapada i nema neke razlike.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Po nekim stvarima smo gori od talibana. Čitam komentare ljudi koji podržavaju gradnju hidroelektrana i sječu šume, pa smatram da su ti ljudi par stepenica u evoluciji ispod talibana.
Isto sto ja citam komentare, pa i od tebe, da cemo imati energiju od have. Ono dodje mi da ne pokusavam odgovoriti, evo i sad se zajebaj. Al opet te ne smatram zaostalim, glupim, talibanom (all in one).
Smetaju im spomenici zrtvama rata, Sarajevo im talibanija. Jeste li vi momci na Pinku odgajani ili kako vec?
Ima da ustanete svi na pomen zrtvama rata, poginulim i demobilisanim borcima. Zbog takvih vi disete i imate priliku da napravite nesto od svojih zivota a ne da pljujete po stvarima za koje kad bi vam otac znao da radite svakom minimalno po samar lupio.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Po nekim stvarima smo gori od talibana. Čitam komentare ljudi koji podržavaju gradnju hidroelektrana i sječu šume, pa smatram da su ti ljudi par stepenica u evoluciji ispod talibana.
Pretjerivanje.
Ne postoji opravdanje da se Bošnjaci kao narod porede sa divljim grupama.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić