Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bob
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la bob » 25 jun 2023, 23:48

VensanKasel je napisao/la:
25 jun 2023, 23:42
bob je napisao/la:
25 jun 2023, 23:31
Surreal je napisao/la:
25 jun 2023, 17:07

Jedno je reci da je "kultura" u Sarajevu losa, odnosno da ima bruda i kuravela na svakom koraku, ali ove neke gluposti koje si izvalio za talibanizam koji q? Nema kluba koji nije pun vikendom, niko od mojih prijatelja Srba i Hrvata nijedan problem nije imao. Tako da :bow:
e cuj talibanizam :rol: … kafici/pub-ovi puni pogotovo sad ljeti, partiji svako malo na nekoj lokaciji haman vise nema upasti na neko mjesto moras rezervisati, droge na svakom cosku :D mozda sad malo zatisje oko toga :rol: al da je ‘kultura’ losa moze se pricati tj zagreb bg pogotovo zagreb miljama isprwd vjerovatno i platna moc i pristupacnost svijetu .. slabo koncerata i tih aktivnosti, sem sff tanko bas …
Kakvo crno zatišje , nikad se više raje nije drogiralo ...
vise sam mislio na pristupacnost :D prije nego sto su ovi pali mogao si haman na cjenovniku procitati sta se nudi i koja cijena :rol: sad je vec malo diskretno bar mi se cini :D

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 25 jun 2023, 23:52

E cuj talibanizam :rol:
Nikad vise droge, sexa, alkohola, bludi, nemorala
Izadjite malo napolje da vidite svijeta

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 jun 2023, 01:03

Pa očito puse priču medija iz susjedstva, oni furaju priču da smo talibani.

A onda kad stranci dodju, zijane se kad vide da smo mahniti ko i oni i da izmedju nas i zapada i nema neke razlike.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jun 2023, 01:47

Po nekim stvarima smo gori od talibana. Čitam komentare ljudi koji podržavaju gradnju hidroelektrana i sječu šume, pa smatram da su ti ljudi par stepenica u evoluciji ispod talibana.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 26 jun 2023, 01:57

Isto sto ja citam komentare, pa i od tebe, da cemo imati energiju od have. Ono dodje mi da ne pokusavam odgovoriti, evo i sad se zajebaj. Al opet te ne smatram zaostalim, glupim, talibanom (all in one).

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 26 jun 2023, 05:28

Smetaju im spomenici zrtvama rata, Sarajevo im talibanija. Jeste li vi momci na Pinku odgajani ili kako vec?

Ima da ustanete svi na pomen zrtvama rata, poginulim i demobilisanim borcima. Zbog takvih vi disete i imate priliku da napravite nesto od svojih zivota a ne da pljujete po stvarima za koje kad bi vam otac znao da radite svakom minimalno po samar lupio.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 jun 2023, 08:46

ASD je napisao/la:
26 jun 2023, 01:47
Po nekim stvarima smo gori od talibana. Čitam komentare ljudi koji podržavaju gradnju hidroelektrana i sječu šume, pa smatram da su ti ljudi par stepenica u evoluciji ispod talibana.
Pretjerivanje.

Ne postoji opravdanje da se Bošnjaci kao narod porede sa divljim grupama.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 26 jun 2023, 11:03

Prednost četvrtog sudije pored najzgodnije fudbalerke: Pokretom rukom ispunio san mnogih muškarca

Causevicu idi se lijeci sine
naprijed rejal

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jun 2023, 11:08

Sveti je napisao/la:
26 jun 2023, 11:03
Prednost četvrtog sudije pored najzgodnije fudbalerke: Pokretom rukom ispunio san mnogih muškarca

Ovo sam juče vidio na fb mnogi dijele sliku, a ovaj sutradan tekst napisao. :urnebes:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 26 jun 2023, 11:10

ASD je napisao/la:
26 jun 2023, 11:08
Sveti je napisao/la:
26 jun 2023, 11:03

Ovo sam juče vidio na fb mnogi dijele sliku, a ovaj sutradan tekst napisao. :urnebes:
Ma nije on dobar. Ovoliku kolicinu sovinizima i neyebice nemaju ni svi rezimski mediji u srbiji skupa
naprijed rejal

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 jun 2023, 11:13

gdje je najbolje kupiti bicikl u Sarajevu? M-Bike? Scott ili Cube?
Don't believe the hype.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 26 jun 2023, 11:23

Srbizacija sporta preko ssba.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 26 jun 2023, 12:31

Fasada Vijećnice više neće biti osvjetljena osim u posebnim prilikama
Gradonacelnica dominira :salut:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 26 jun 2023, 12:50

u fudbalu Vicko radi sve protiv drzave kao i telgeltija,u rukometu onaj sto je vodio savez poCetnik kaze Srbija je moja zemlja i imat cemo reprezentacijju RS,u kosarci dugo vec nijedan klub nema na dresu grba BiH ili u dvorani zastave

i onda Bosnjo napadne Gradonacelnicu sarajeva jer odbija **** zastavu stavit na vijecnicu ili ****
dupeljupci sa svih strana zarad licnog interesa.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 jun 2023, 13:05

Baboon je napisao/la:
25 jun 2023, 16:37
Sarajevo je kulturološki totalno palo. Multikulturalnost je ono po čemu je nekad Sarajevo bilo poznato, a danas je to mrtvo slovo na papiru.
Današnje Sarajevo je Najnoviji Pazar, kasaba koja baca na talibanizam, a sve zahvaljujući Izmet-beg dinastiji. :sick:
O ovome sam ja "govorio" kada sam napisao to kulturološki (čak i šire), ali vidio sam da su dečki kasnije potpuno promašili temu, pa me mrzilo da se objašnjavamo. Pri tome je potrebno naglasiti da kulturološki i kulturno treba razlikovati.

Još kad je @leorey napisao da mi ne bi snimili film da nije bilo rata, došlo mi je da zaplačem.

Sarajevo, pa i generalno naši prostori bivše države su kulturološki bili u zenitu od 60-ih do kraja 80-ih godina. Nijedna nacija poslije rata nije izbacila nikakav značajniji kulturološki fenomen. Najdalje od svih je nekako otišla Hrvatska. Mi, ili nismo svjesni, ili ne želimo da vidimo njihov napedak, te su oni nekako nacija u usponu i elanu, iiii oni se nekako osjećaju ponosno za ono što su postigli, odnosno dobili od razvijene zapadane civilizacije, iako se nalaze na njenoj margini.

Ja nemam ništa protiv Sarajeva, da ne bi bilo zabune, gluho bilo. Vjerujem da (možda) imam više poštovanja za njega od mnogih Sarajlija i na njega sam ponosan.Tako sam im'o želju da studiram tamo, al' nije bilo nafake. Iako u debeloj sjeni Beograda i Zagreba ono je izbacilo toliko fenomena gdje dva nabrojana grada, uz sve moguće resurse, nisu mogla da dobace.

Ono radi ono što je nekada Beograd, na našu žalost. Namjerno ili ne, radi se jedna nepotrebna i pogubna centralizacija za naše društvo, al' čak i u takvoj situaciji, ono još uvijek (kao i ruina od betona, Beograd) baštini neke uspjehe i veličine iz starijih dana.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jun 2023, 14:10

Na Dubravama kradljivci uglja ubili zaštitara.

Da li je vrijeme da se stane u kraj ovim mafijašima, u TK obitavaju.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 jun 2023, 14:14

ASD je napisao/la:
26 jun 2023, 14:10

Je li to neka friška informacija ili je nešto starije ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jun 2023, 14:16

Centre forward je napisao/la:
26 jun 2023, 14:14
ASD je napisao/la:
26 jun 2023, 14:10

Je li to neka friška informacija ili je nešto starije ?
https://n1info.ba/crna-hronika/tuzla-ub ... u-dubrave/

Prije 2-3 sata.

Ti kradljivci uglja su kao narko-karteli. Rudnici su dosta osjetljivi i na krađu benzina zato što imaju jako puno vozila za transport.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 jun 2023, 14:51

26 jun 2023, 13:05
Baboon je napisao/la:
Sarajevo je kulturološki totalno palo. Multikulturalnost je ono po čemu je nekad Sarajevo bilo poznato, a danas je to mrtvo slovo na papiru.
Današnje Sarajevo je Najnoviji Pazar, kasaba koja baca na talibanizam, a sve zahvaljujući Izmet-beg dinastiji. :sick:
O ovome sam ja "govorio" kada sam napisao to kulturološki (čak i šire), ali vidio sam da su dečki kasnije potpuno promašili temu, pa me mrzilo da se objašnjavamo. Pri tome je potrebno naglasiti da kulturološki i kulturno treba razlikovati.

Još kad je @leorey napisao da mi ne bi snimili film da nije bilo rata, došlo mi je da zaplačem.

Sarajevo, pa i generalno naši prostori bivše države su kulturološki bili u zenitu od 60-ih do kraja 80-ih godina. Nijedna nacija poslije rata nije izbacila nikakav značajniji kulturološki fenomen. Najdalje od svih je nekako otišla Hrvatska. Mi, ili nismo svjesni, ili ne želimo da vidimo njihov napedak, te su oni nekako nacija u usponu i elanu, iiii oni se nekako osjećaju ponosno za ono što su postigli, odnosno dobili od razvijene zapadane civilizacije, iako se nalaze na njenoj margini.

Ja nemam ništa protiv Sarajeva, da ne bi bilo zabune, gluho bilo. Vjerujem da (možda) imam više poštovanja za njega od mnogih Sarajlija i na njega sam ponosan.Tako sam im'o želju da studiram tamo, al' nije bilo nafake. Iako u debeloj sjeni Beograda i Zagreba ono je izbacilo toliko fenomena gdje dva nabrojana grada, uz sve moguće resurse, nisu mogla da dobace.

Ono radi ono što je nekada Beograd, na našu žalost. Namjerno ili ne, radi se jedna nepotrebna i pogubna centralizacija za naše društvo, al' čak i u takvoj situaciji, ono još uvijek (kao i ruina od betona, Beograd) baštini neke uspjehe i veličine iz starijih dana.
Ako pod fenomenom podrazumijevaš neki muzički izražaj ili ti ga pravac, onda Sarajevo ima svoje konje za utrku, Jalu i Bubu :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jun 2023, 15:04

rio_Ferdy88 je napisao/la:
26 jun 2023, 14:51
26 jun 2023, 13:05
Baboon je napisao/la:

Ako pod fenomenom podrazumijevaš neki muzički izražaj ili ti ga pravac, onda Sarajevo ima svoje konje za utrku, Jalu i Bubu :mrgreen:
Upravo, 80ih je bio boom tog zanra, ne izbacuju ni Ameri vise Guns N Roses

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.