Amirutah1988 je napisao/la: ↑30 jun 2023, 07:27
Elber111 je napisao/la: ↑30 jun 2023, 06:39
FRANK RIBERY je napisao/la: ↑29 jun 2023, 11:34
Leipzig radi interesantan posao na trzistu.
Dosli Seiwald, Sesko, Carvalho i Baumgartner.
Poslali ponude za Opendu, Geertruidu i Sutalo.
Ocekujes se da ce potrositi izmedju 150-170 mil eura.
Otisli Nkunku, Leimer i Gvardiol.
Neznam bas,Seiwald je zamjena za Laimera,Sesko ima 19 godina i veliki je potencijal,ali to je to sigurno nine igrac koji ce praviti razliku i lomiti utakmice.
Gertruida i Sutalo bek i stoper po meni nista specijalno.
Openda koliko znam odbijena im je ponuda od 30 tak miliona.
Sve u svemu pojacanja nema,u biti zamjene sa dosta potencijala ali i upitnikom hoceli se taj potencijal ostavriti.
Carvalho i liverpoola mislim posudba bez prava otkupa.
Po meni nedeovoljno za neki iskorak i u ligi a posebno u evropi.
A sve se vise prica da ih napusta i Soboszlai.
Dortmund odustao od Alvareza preskup im izgleda,Ajax trazi 40-50 mil.
Sta reci za njemacki totenhem,opet se brukaju ganjaju igraca bukvalno dva mjeseca da bi se povukli,ali zato je Nemcha tu,pojacanje za titulu.
Ja se zaista nadam da ce leverkuzen zavrsiti i Xaku iz Arsenala,i dovesti jos par igraca i zaigrati za jedno od prva 4 mjesta napokon.
Fali ovoj ligi jedan ozbiljan klub uz Bayern.
Cudno mi je da pored uniona niko.ne pokusava dovesti Gosensa iz intera,Pulisic isto tako.
Sve u svemu Bayern ako dovede Kejna ja mislim da nema sta tu da trazi iko u narednoj sezoni.
Po meni ako vec nema.novca za bacanje onda bar da dovedu treneska imena s renomeom i stavrnim kvalitetom da tako privuku bolje igrace,ovako Terzic moze pozvati jedino igrace iz turske i belgije.
Murinho evo romu vratio u zivot,pojacali se bas fino.
Tacno mi fale vremena kada smo.u ligi imali jak Schalke HSV Werder Stutgart....
Dortmund je po meni jos vece razocarenje od Leipziga,bez adekvatnog pojacanja,po meni. Opet iste ambicije biti u top4,i razviti neko.mlado cudo od djeteta
Nije ti tacno da Gosensa ,osim Uniona ,niko ne traži.
Wolfsburg je dao vecu ponudu,a Union se ušutio po pitanju tog transfera.
A krivca što nema "jakih" HSV,Werder ,Stutgart,Schalke,može se zahvaliti Minhenu,jer su polako ali sigurno unazad 5-10 godina ubijali ovakve i slične timove.
Bundesliga se više uopšte ne prati ,niti ima euforije kao što je bilo recimo 2000tih godina.
I da meni recimo nedostaju ekipu kao sto su Nimberg,Hanover,K'lautern,a ne ovi Union Betlinci ,Frajburg,Hajdenhajm,i ovo polako čini Bundesligu sve slabijom i ne interesantnijom ligom
Krivica sto nema jakih HSV,Werdera,Schalkea,itd je jer imaju nesposobne uprave,jer svi odreda glasaju protiv ukidanja pravila 50+1.
Nemoze Bayern biti kriv sto salke u 2-3 godine napusti bukvalno svaki dobar igrac dzaba jer mu istice ugovor.
Nemoze Bayern biti kriv sto Werder dok je igrao ligu prvaka i imao Klosea,Diega,Borovskig,Fringsa,Nalda itd nije bukvalno centa od tog novca ulozio u neka ozbiljnija pojacanja a lagano prodavao od Diega pa nadalje.
HSV klub sa najgorom upravom na svijetu.
Pa ti ljudi su bukvalno opustosili klub,za koji je u jednom trenutku igrao VanderVart,Company,i more drugih igraca koji su lako prodani otisli i zamjene su bile smijesne a samim tim i rezultati padali.
Brate kriviti Bayern za pad tih klubova je smijesno.
Pogledaj Wolfsburg od tima u kojem su bili Dzeko i Grafite Misimovic pa do onog sa Debruineom i sadasnji tim.
Bez kvalitetnih igraca nema rezultata,a za to se mora platiti.
Sve dok se pojacanja traze po rezervama Citya kao nor Schalke sto je prije par sezona kupio onog wingera za 10-15 mil covjek propao kao i novac bacen.
Zasto je problem dovesti igraca od 30 28 pa i 33 godine da ti par sezona bude najbolji igrac.
U bundesligi se sve svelo na kupi mlado i prodaj a rezultati ako se sta desi dobro i jest.
Brate samo.pogledaj Arsenal,bili drugi napokon bili u borbi za titulu,ljudi odlucili ici korak dalje kupili Havertza,Ricea,Timbera,potrosili 230 miliona vec.
Sad pogledaj Dortmund bio drugi nakon godina se borili za titulu
Epilog
Prodali Belinghama....
Preskup im Alvarez 40 mil
Dovode Nemchu kao direktnu zamjenu za Belinghama
.......eto to je to.
Koji **** je tu Bayern kriv sto nesposobne uprave neznaju uloziti novac,rizikovati malo pojacati tim,ne samo talentom,vec kvalitetom imenom koke ce automatski podici i moral ostataka ekipe.
Pa jeboga zar je isto kupiti Ricea i Havertza i **** Nemchu
A imas novac,prodao si igraca za 100 mil valjda si inao i neki budzet odredjen za ovo ljeto recimo 50 mil.
Eto nek od transfera u budzet ide 70 posto vec imas 120 pa kupi **** Alvareza ako mislis da je to igrac koji ce te pojacati uciniti boljim.
Pa probaj ti kupiti Havertza,zamisli dortmun sa Havertzom.
Koliko je kostao 60-70 mil plus bonusi.
I onda se ovdje sere Bayern unistio nekoga
Dajte ba malo objektivnosti i pogledaj malo stvari kako stoje a to je da vecinu Bundesligasa vode **** skrtice koje bi najradije igrale sa omladincina pa makar titulu nikad nevidjeli