FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

nokee
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la nokee » 02 jul 2023, 16:06

NisamInSajder je napisao/la:
02 jul 2023, 15:45
Ma Partizan je u nekoj konstrukciji ekipe, ne znaju ni šta imaju u ekipi, gdje će im trebati pojačanja. Ništa. Imaju pare, budžet za transfere će im biti sigurno 2-3 miliona €. Što se nas tiče, Ziljkić, ništa više nije pokazao od drugih krila, i uopće ga ne bi bilo teško zamjeniti. Ako je ponuda dobro, neka ide. Imaš Ikića, prebaci na tu stranu, dobit ćeš top igrača, mnogo direktnijeg i potencijalno opasnijeg od Ziljkića. Potraži još krilo koje igra sa lijevom nogom i za konkurenciju i to je to.

Po trenutnom stanju, nakon dolaska golmana ekipa bi trebala biti kompletirana, možda eventualno još jedan veznjak, nešto što je bio Čirjak, eto samo da imaš zamjenu za Vrančića.
To je jedino da bacas grah i cekas da Ikic eksplodira. = Rizik je ogroman, jer Ikic ne obecava bas toliko. Ok, mlad je, moguce je da se dozove ali nesto mu ja ne vjerujem.
S druge strane Ziljkic je igrac poteza, igrac koji vec sad rijesava utakmice, najbolje krilo koje imamo. Sve ostalo je naglabanje i mlacenje prazne slame.
Ako je bas ponuda tipa 600k€ ili vise, ok je prodaja. Ipak su to puno vece pare nego za koje je placen.

ExchangeOffice

Post Postao/la ExchangeOffice » 02 jul 2023, 16:07

Odkud Partizanu pare, ono sto sam upratio da su bas kokuzi...

Osim ako nece kod Obradovica, da kosarku igra. Oni daju sakom i kapom

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 jul 2023, 16:09

ExchangeOffice je napisao/la:
02 jul 2023, 16:07
Odkud Partizanu pare, ono sto sam upratio da su bas kokuzi...

Osim ako nece kod Obradovica, da kosarku igra. Oni daju sakom i kapom
Prodali su baš stopera Vujacica u Rubin za 1mil €.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

edgarallanpoe04
Kontakt:

Post Postao/la edgarallanpoe04 » 02 jul 2023, 16:09

Ma Partizan je u nekoj konstrukciji ekipe, ne znaju ni šta imaju u ekipi, gdje će im trebati pojačanja. Ništa. Imaju pare, budžet za transfere će im biti sigurno 2-3 miliona €. Što se nas tiče, Ziljkić, ništa više nije pokazao od drugih krila, i uopće ga ne bi bilo teško zamjeniti. Ako je ponuda dobro, neka ide. Imaš Ikića, prebaci na tu stranu, dobit ćeš top igrača, mnogo direktnijeg i potencijalno opasnijeg od Ziljkića. Potraži još krilo koje igra sa lijevom nogom i za konkurenciju i to je to.

Po trenutnom stanju, nakon dolaska golmana ekipa bi trebala biti kompletirana, možda eventualno još jedan veznjak, nešto što je bio Čirjak, eto samo da imaš zamjenu za Vrančića.
pojma ti nemas

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 02 jul 2023, 16:10

Mig_Mig je napisao/la:
02 jul 2023, 15:59
1 000 000 eura je nesto sto ne mozes odbiti! Ne ocekujem da ovo Mirvic odbije, covjek ulaze svoj novac, nesto se mora vratiti!! Ne treba nam neki ogroman gubitak koji ce dovesti do nezadovoljstva, nama se sa ovim novcem otvaraju dva nova pojacanja!
Da dovedes tri nova dzaba ako se nece uklopiti,rezultati treba da budu na prvom mjestu,sa tim i dobijas pare nazad,a trenutni trojac iz napada ne treba dirati upravo zbog rezultata.

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 02 jul 2023, 16:15

Trenutno smo slozili ekipu, koja je dostojna da osvaja iduce sezone titulu, kup i da se korektno bori u Evropi. Na osnovu toga bi bas glup potez bio prodati bilo koga iz citavog rostera, znamo vec sta znaci rijesiti se jednog od kljucnih igraca.

Naravno, transfer dolazi u obzir samo u slucaju kad je ponuda dobra i kad imas igraca koji ce korektno zamjeniti igraca koji odlazi, a mi trenutno nemamo nikog ko bi mogao da zamjeni Ziljkica, cak i da dovedemo nekog da ga dostojno zamjeni momentalno je trenutno tesko izvodljivo.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 16:17

MSOZ101 je napisao/la:
02 jul 2023, 15:44
Kapiram da na Ziljkiću ne moramo zarađivati vidim ga kao igrača koji će tu biti još osam godina, kvalitetan igrač koji sam može donijet bodove. Ima tu drugih igrača koji će vremenom biti u izlogu. Daj da mi vidimo šta možemo u Evropi naredne sezone. Usput može i Partizan u trećem pretkolu.
Jest eto sve trci da ostane 8 godina

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 16:19

Ikic uopste nije neki kvalitet,valjda pratite igre naseg tima. Ikic Ziljkica nije u stanju ni 20 posto da zamijeni

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 02 jul 2023, 16:19

mosarajvosa83 je napisao/la:
02 jul 2023, 16:17
MSOZ101 je napisao/la:
02 jul 2023, 15:44
Kapiram da na Ziljkiću ne moramo zarađivati vidim ga kao igrača koji će tu biti još osam godina, kvalitetan igrač koji sam može donijet bodove. Ima tu drugih igrača koji će vremenom biti u izlogu. Daj da mi vidimo šta možemo u Evropi naredne sezone. Usput može i Partizan u trećem pretkolu.
Jest eto sve trci da ostane 8 godina
Ne moze ni ostati ako trci :rol:

Bane
Kontakt:

Post Postao/la Bane » 02 jul 2023, 16:20

Ako prelazi 800k onda ga prodati,mislim da ga Peneranda i Ikic mogu mjenjati,a i Ljukovac treba da dobija minutazu,on meni top izgleda moglo bi biti nesto od njega.

Herson

Post Postao/la Herson » 02 jul 2023, 16:21

Ako je u pitanju ponuda iznad 550 000 € onda ne treba biti iznenadjenje ako se ista prihvati, ipak se radi o igracu koji ima 27 godina i tesko da cemo biti u drugoj prilici za takvu prodaju. Sto se tice igrackog kadra i pozicije na kojoj igra, mogli bi se naci u problemu. Na toj poziciji ostaju Ljukovac i Penaranda, a obzirom na Penarandinu fizicku spremu, zasad se moze racunati samo na Ljukovca. Nije pametno u evropske izazove krenuti sa krilom koje je tek prikljuceno prvom timu i nema seniorskog iskustva. Ikic je nekoliko puta u prosloj sezoni prebacen na poziciju lijevog krila i nije to djelovalo dobro, tako da tu opciju treba iskljuciti u startu.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 16:23

Normalno da ce mi biti zao ako ode,medjutim lako je tudjim k gloginje mlatiti. Ajde bil neko da vodi klub odbio ponudu jaku,zaradio 7 puta vise nego si ulozio u igraca? Valja i pokrit finansije malo,da se hoce Kova prodat dobro sada.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 jul 2023, 16:23

Ikic je dobar igrac nemojte zajebavati ali nije ni blizu bolji od Ziljkica koji je najbolji krilni igrac lige.Ko garantuje da ce Penaranda odma proigrati bez utakmice godinu?Ja ne bi Ziljku pustao jos jednu sezonu
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 jul 2023, 16:25

Ne glupirajte se hocete borbu za titulu a prodali bi jednog od najboljih igraca, evo i ako ode ko ce zamjenit, ko, mi imamo samo jedno lijevo krilo koe je u formi, Pena svi znamo kakav je sto se tice fizicke spreme, Boga pitaj kad ce biti u fullu, Ikic je desno krilo shvatite, nije vam ovo Top Eleven.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 02 jul 2023, 16:27, ukupno mijenjano 2 puta.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 02 jul 2023, 16:26

NajvecaRadosti je napisao/la:
02 jul 2023, 16:23
Ikic je dobar igrac nemojte zajebavati ali nije ni blizu bolji od Ziljkica koji je najbolji krilni igrac lige.Ko garantuje da ce Penaranda odma proigrati bez utakmice godinu?Ja ne bi Ziljku pustao jos jednu sezonu
Ko kaže da će Penaranda uopšte proigrati ?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 02 jul 2023, 16:27

nokee je napisao/la:
02 jul 2023, 16:06

To je jedino da bacas grah i cekas da Ikic eksplodira. = Rizik je ogroman, jer Ikic ne obecava bas toliko. Ok, mlad je, moguce je da se dozove ali nesto mu ja ne vjerujem.
S druge strane Ziljkic je igrac poteza, igrac koji vec sad rijesava utakmice, najbolje krilo koje imamo. Sve ostalo je naglabanje i mlacenje prazne slame.
Ako je bas ponuda tipa 600k€ ili vise, ok je prodaja. Ipak su to puno vece pare nego za koje je placen.
Bez rizika nema ni uspjeha :D.
A smatram da bi Ikić vrlo dobro može odigrati u kontinuitetu, a pogotovo kad bi ga prebacio na lijevu stranu i kada bi bio prilikom ulaska u sredinu na svojoj jačoj desnoj nozi. Tada bi mogao koristiti svoje glavno oružje, vrlo dobar šut s distance, pa i mislim da je većinu golova u Sarajevu zabio van 16m. Brz, vrlo dobro se rješava čuvara. Mnogo bolje možeš te njegove kvalitete iskoristiti na lijevom krilu.Plus što bi se ostatku ekipe vrlo bolje uklopilo krilo kao Ikić, nego do sada Ziljkić. Imaš lijevog beka Durakovića, koji ima dosta ofanzivnih kvaliteta, prvenstveno centaršut, pa taj prostor koji bi Ikićevim ulaskom u sredinu ostajao on bi pokrivao, imao bi i dodatnog igrača, na desnom krilu. Plus što imaš Ljukovca, koji se nameće kao neko koga treba gurati i gdje bi njegovim sazrijevanjem i mogao dobit opet novi transfer neki, a imaš i Adalberta kojeg trebaš revitalizirati, realno do početka septembra Adalberto se može spremiti top. S obzirom da je već bio spreman na vrhunski način, u Engleskoj, Španiji, Italiji, a vremenski nije prošlo toliko dugo od tog, njemu ne treba puno. Par sedmica i on je vrlo brzo na nekom odličnom nivou za naš rang.

Ziljkić je kvalitetan igrač, ali da li je toliko kvalitetan da odbiješ ponude od tipa 600-700k € (izgleda i više), a da ga ne možeš zamjeniti sa nekim, mislim da ne. Opet, ne treba ga pošto-poto prodati, dobra ponuda, imaš opcije i u klubu da pokriju tu, a imaš i dosta opcija na tržištu.

Razlog, zašto Partizan traži Ziljkića, leži u tome da je Dibate na pragu transfera. Dakle, dio novca kojeg dobiju od Diabatea odmah će preusmjeriti u njegovu zamjenu. Ziljkić im je već duže vrijeme na radaru, već 2 puta su bili kontakti.
Zadnja izmjena: NisamInSajder, dana/u 02 jul 2023, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 02 jul 2023, 16:28

Mig_Mig je napisao/la:
02 jul 2023, 15:59
1 000 000 eura je nesto sto ne mozes odbiti! Ne ocekujem da ovo Mirvic odbije, covjek ulaze svoj novac, nesto se mora vratiti!! Ne treba nam neki ogroman gubitak koji ce dovesti do nezadovoljstva, nama se sa ovim novcem otvaraju dva nova pojacanja!
Ako je toliki iznos u igri, bas bas teska odluka. Cinjenica je da imamo naprijed rjesenja, koja mogu nadomjestiti Almedinov odlazak.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 jul 2023, 16:30

fks74 je napisao/la:
02 jul 2023, 16:26
NajvecaRadosti je napisao/la:
02 jul 2023, 16:23
Ko kaže da će Penaranda uopšte proigrati ?
Upravo tako
Niko ne garantuje nista,i sta onda?I za njega i za nas je bolje da ostane jos jednu sezonu,ali eto ako je bas 900k-milion u pitanju razumijem ih.Teska odluka u svakom slucaju.Isto tako niko ne garantuje da se Ziljka nece povrijediti ili ispasti iz forme i onda nemas nista.Ozbiljne pare za igraca od 27 godina
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 02 jul 2023, 16:31

800 000 eura + 20% od iduceg transfera je minimum za kojeg bi ga prodao!
Max Allegri

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 02 jul 2023, 16:31

Aduka87 je napisao/la:
02 jul 2023, 16:25
Ne glupirajte se hocete borbu za titulu a prodali bi jednog od najboljih igraca, evo i ako ode ko ce zamjenit, ko, mi imamo samo jedno lijevo krilo koe je u formi, Pena svi znamo kakav je sto se tice fizicke spreme, Boga pitaj kad ce biti u fullu, Ikic je desno krilo shvatite, nije vam ovo Top Eleven.
Upravo to odigrali polusezonu top, atmosfera među igračima dobra i sad bi ga prodavao umjesto da konačno uđemo u sezonu kako Bog zapovijeda.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 24 gosta.