FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

esprit24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la esprit24 » 02 jul 2023, 16:33

U svakom slucaju za sest mjeseci kolko je kod nas zaradili bi barem 300 hiljada eura na njemu, jer smo ga platili Olimpiji, davali mu plate proljetos. Ja da sam Mirvic ja bih ga prodao bez razmisljanja. Brzo zaboravljate kad ste ga ovdje nazivali sandzom, da ima potez viska itd, a sad od njega pravite Mbapea. Almedin je predobar igrac al u smislu funkcionisanja kluba i finansija ja bih prodo bez razmisljanja!
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 jul 2023, 16:33

**** vas pare, osvajanjem titule sa Ziljkicem uzet ces troduplo vise novaca u Evropi. Ovako ces samo oslabit ekipu pred novu sezonu, vec se vidi ta uigranost prema naprijed Ziljkic - Renan - Avram - Kyeremeh. Ne zavismo kao neki da ga moramo prodat.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 02 jul 2023, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 02 jul 2023, 16:34

https://instagram.com/stories/fk_saraje ... M1YmI2Ng==
Ko zna spanski jezik evo mu finog posla

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 02 jul 2023, 16:34

esprit24 je napisao/la:
02 jul 2023, 16:33
U svakom slucaju za sest mjeseci kolko je kod nas zaradili bi barem 300 hiljada eura na njemu, jer smo ga platili Olimpiji, davali mu plate proljetos. Ja da sam Mirvic ja bih ga prodao bez razmisljanja. Brzo zaboravljate kad ste ga ovdje nazivali sandzom, da ima potez viska itd, a sad od njega pravite Mbapea. Almedin je predobar igrac al u smislu funkcionisanja kluba i finansija ja bih prodo bez razmisljanja!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 16:35

Aduka87 je napisao/la:
02 jul 2023, 16:25
Ne glupirajte se hocete borbu za titulu a prodali bi jednog od najboljih igraca, evo i ako ode ko ce zamjenit, ko, mi imamo samo jedno lijevo krilo koe je u formi, Pena svi znamo kakav je sto se tice fizicke spreme, Boga pitaj kad ce biti u fullu, Ikic je desno krilo shvatite, nije vam ovo Top Eleven.
Na njemu poslije neces neke pare uzet,imas dvije opcije odbaciti pare ili rizik da cemo nesto napraviti ove sezone.

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 02 jul 2023, 16:35

Ako prodamo Ziljkica tu nam je kraj, ne samo zato sto je dobar igrac, nego zato sto je momak koji cuva dobru atmosferu u klubu, a jako je moralna osoba..

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 02 jul 2023, 16:37

Nipošto prodavati Ziljkića. Zahvaliti se na ponudi

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 jul 2023, 16:37

esprit24 je napisao/la:
Kakve su to pare i zarada,zaradit ces te pare od jednog pretkola ako prodjes,a moras priznati da su puno vece šanse sa njim da prodjes to pretkolo nego bez njega.Nema vece zarade nego od dobrih rezultata,ne pricamo mi o transferima od par miliona.Jedan pun stadion na Evropskoj i jedno pretkolo i imaš tu "zaradu".

Btw malo mi je sumnjivo sto je obrisao IG profil,a i onaj sinoc podcast sa njim su pomjerili kao zbog tehnickih razloga :hmmmmm:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 02 jul 2023, 16:39

Prodati Ziljkica za 800.000 i odmah ga kupiti za 400.000
Zarada zagarantovana :opaopa:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 02 jul 2023, 16:41

Min 1m KM i moze ici.
Jes da cemo imati na pocetku problem ali vremenom cemo i to skontati, koga lijevo; ako bude 442 sa Kevinom i Oliveirom u napadu onda lijevo neka igra neki malo defanzivniji igrac. Ono jucer sa Oliveirom kao LM je bezze.
Mene jos zanima situacija sa Viverosom, srpski zet je desno ćaća i nemre ga niko skinuti a Viveros je isto vise desno krilo nego spic…mozda Kevin ode lijevo, nisam protiv toga ako „nauci“ igrati tamo.
Nego recel Krokodil 🐊 kako je Pena 4. najspremniji u ekipi a stomacic malo manji nego kod mene.. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 02 jul 2023, 16:42

esprit24 je napisao/la:
Objektivno i realno.

Aduka87 je napisao/la:
**** vas pare, osvajanjem titule sa Ziljkicem uzet ces troduplo vise novaca u Evropi. Ovako ces samo oslabit ekipu pred novu sezonu, vec se vidi ta uigranost prema naprijed Ziljkic - Renan - Avram - Kyeremeh. Ne zavismo kao neki da ga moramo prodat.
Ko garantuje da ćeš osvojiti titulu ?

Imao si početak pripreme isto kao i prošle godine, hajp. I ono polusezona najgora. Ovdje se sada nudi čista para, imaš opet kvalitetne opcije već u klubu, imaš kvalitetne i jeftine opcije na tržištu koji istu ili efikansije mogu zamjeniti Ziljkića, također iste te opcije mogu ispasti kao gore. No, opet mnogo manji je rizik kada sad uzmeš pare na Ziljkiću, dovedeš evenutalno još jedno krilo da zaoštriš konkurenciju i to je to.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 jul 2023, 16:44

Aduka87 je napisao/la:
Nije Almedin nikakva garancija da ćeš titulu osvojiti. Veća je garancija titule ako ode (ne)stručni štab.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 jul 2023, 16:45

Burazeru, vec su prosle tri pripremne utakmice, prvo pretkolo je za 13 dana, krajni rok za prijavu igraca je valjda do 10. jula, kad ces uigrat novo krilo, nemas vremena, nije vam ovo FM, prodali smo Mujakica u toku sezone pa smo igrali sa Djokanovicem i povrijedjenim Drobarovom.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 02 jul 2023, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 02 jul 2023, 16:46

Da li su predstavnici iz Humske zainteresovani za jos boljeg igraca iz nasih redova, buduceg reprezentativnog kapaciteta, nebrusenog dijamanta, mladog igraca koji tek treba da eksplodira. Sa Ziljkicem se ne bi nesto usrecili, ali Dal Varesanovic bi bio pun pogodak
90!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 jul 2023, 16:48

Aduka87 je napisao/la:
02 jul 2023, 16:45
Burazeru, vec su prosle tri pripremne utakmice, prvo pretkolo je za 13 dana, krajni rok za prijavu igraca je valjda do 10. jula, kad ces uigrat novo krilo, nemas vremena.
Jedino je upitno kad ćeš naći zamjenu. I je li ta zamjena fizički spremna. Ja bi volio da mi imamo neki uigranost, ali nemamo je skoro pa nikako. Više ćeš na gubitku biti jer je u svlačionici “bitan”.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 16:50

Aduka87 je napisao/la:
02 jul 2023, 16:45
Burazeru, vec su prosle tri pripremne utakmice, prvo pretkolo je za 13 dana, krajni rok za prijavu igraca je valjda do 10. jula, kad ces uigrat novo krilo, nemas vremena, nije vam ovo FM, prodali smo Mujakica u toku sezone pa smo igrali sa Djokanovicem i povrijedjenim Drobarovom.
Kad se prodaju igraci,imal neko univerzalno pravilo? Nisam za prodaju ali bi je apsolutno razumio. Vise cemo ozgubiti nego dobiti,medjutim ako je cifra ozbiljna hajd budi pametan i mangup pa da odbijes hladno.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 02 jul 2023, 16:53

Sigurno da ce ova ekipa sa dobrim partijama biti na radaru bogatijih klubova.
I sve cemo teze odolijavati ponudama,
Kako ce sve ispasti vidjet cemo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 16:56

NisamInSajder je napisao/la:
02 jul 2023, 16:27
nokee je napisao/la:
02 jul 2023, 16:06
NisamInSajder je napisao/la:
02 jul 2023, 15:45
Ma Partizan je u nekoj konstrukciji ekipe, ne znaju ni šta imaju u ekipi, gdje će im trebati pojačanja. Ništa. Imaju pare, budžet za transfere će im biti sigurno 2-3 miliona €. Što se nas tiče, Ziljkić, ništa više nije pokazao od drugih krila, i uopće ga ne bi bilo teško zamjeniti. Ako je ponuda dobro, neka ide. Imaš Ikića, prebaci na tu stranu, dobit ćeš top igrača, mnogo direktnijeg i potencijalno opasnijeg od Ziljkića. Potraži još krilo koje igra sa lijevom nogom i za konkurenciju i to je to.

Po trenutnom stanju, nakon dolaska golmana ekipa bi trebala biti kompletirana, možda eventualno još jedan veznjak, nešto što je bio Čirjak, eto samo da imaš zamjenu za Vrančića.
To je jedino da bacas grah i cekas da Ikic eksplodira. = Rizik je ogroman, jer Ikic ne obecava bas toliko. Ok, mlad je, moguce je da se dozove ali nesto mu ja ne vjerujem.
S druge strane Ziljkic je igrac poteza, igrac koji vec sad rijesava utakmice, najbolje krilo koje imamo. Sve ostalo je naglabanje i mlacenje prazne slame.
Ako je bas ponuda tipa 600k€ ili vise, ok je prodaja. Ipak su to puno vece pare nego za koje je placen.
Bez rizika nema ni uspjeha :D.
A smatram da bi Ikić vrlo dobro može odigrati u kontinuitetu, a pogotovo kad bi ga prebacio na lijevu stranu i kada bi bio prilikom ulaska u sredinu na svojoj jačoj desnoj nozi. Tada bi mogao koristiti svoje glavno oružje, vrlo dobar šut s distance, pa i mislim da je većinu golova u Sarajevu zabio van 16m. Brz, vrlo dobro se rješava čuvara. Mnogo bolje možeš te njegove kvalitete iskoristiti na lijevom krilu.Plus što bi se ostatku ekipe vrlo bolje uklopilo krilo kao Ikić, nego do sada Ziljkić. Imaš lijevog beka Durakovića, koji ima dosta ofanzivnih kvaliteta, prvenstveno centaršut, pa taj prostor koji bi Ikićevim ulaskom u sredinu ostajao on bi pokrivao, imao bi i dodatnog igrača, na desnom krilu. Plus što imaš Ljukovca, koji se nameće kao neko koga treba gurati i gdje bi njegovim sazrijevanjem i mogao dobit opet novi transfer neki, a imaš i Adalberta kojeg trebaš revitalizirati, realno do početka septembra Adalberto se može spremiti top. S obzirom da je već bio spreman na vrhunski način, u Engleskoj, Španiji, Italiji, a vremenski nije prošlo toliko dugo od tog, njemu ne treba puno. Par sedmica i on je vrlo brzo na nekom odličnom nivou za naš rang.

Ziljkić je kvalitetan igrač, ali da li je toliko kvalitetan da odbiješ ponude od tipa 600-700k € (izgleda i više), a da ga ne možeš zamjeniti sa nekim, mislim da ne. Opet, ne treba ga pošto-poto prodati, dobra ponuda, imaš opcije i u klubu da pokriju tu, a imaš i dosta opcija na tržištu.

Razlog, zašto Partizan traži Ziljkića, leži u tome da je Dibate na pragu transfera. Dakle, dio novca kojeg dobiju od Diabatea odmah će preusmjeriti u njegovu zamjenu. Ziljkić im je već duže vrijeme na radaru, već 2 puta su bili kontakti.
Druze,mozel neki klip kako se Ikic bilo koga brzo rijesava,ne da je los u tom segmentu nego je nikakav

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 02 jul 2023, 16:57

Prodaćemo ga ako smo ludi. Ziljkić je domaći igrač. Da je došla ponuda za Oliveiru pa ni po muke da se sjede za pregovarački stol i dogovori x3.

Ovako em je domaći igrač, em je neko ko ima uticaja na svlačionicu itd. Treba nam da održimo neku stabilnost naredne dvije-tri sezone. Zadnje što nam treba su turbulencije bilo kakve vrste.

I kao krilo on je drugačiji od drugih krila. Zbog svoje nepredvidivosti i želje da igra 1na1 treba nam da razbijemo monotoniju u napadu.

Jedini slučaj gdje bih (uslovno) podržavao njegovu prodaju je da se kaže idemo ga prodati pa ćemo taj milion potrošit u Butmir.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 02 jul 2023, 16:59

Ako ga prodaju odma Duljevića zaganjati

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, HyperOS, Maestro^^, Proximic, SHZ82 i 110 gostiju.