FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

ŠTA_JE
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ŠTA_JE » 02 jul 2023, 18:34

ZutiFKS je napisao/la:
02 jul 2023, 18:13
U21 Eng-Por igraju u Kutaisiju, gdje ćemo i mi za 11 dana. Neloš stadion sa odličnim travnjakom.
Ko prenosi?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 jul 2023, 18:38

napoleon72 je napisao/la:
02 jul 2023, 18:20
Ikic u 1066 minuta 5 golova i 2 asistencije - ubleha, nije kvalitet za Sarajevo, nikakva steta ako ode, smotan, trom, los...

Ziljkic u 1035 minuta 5 golova i 4 asistencije - bog igrice, raspadamo se ako ode, ne dajte da, masina, doktor.

Statistika ovisi i o saigracima, Ikic je namjestao sanse Suljicu i Mulahusejnovicu, Ziljkic Kevinu i Renanu. Ikica proigravao Cirjak a Ziljkica Vrancic. Hocu da kazem, u puno goroj konkurenciji statisticki u pet deka, jos Ikic mladji 5 godina. Strasno koliko se pravi pompa oko Ziljkica, lome se koplja ko da je za Renana dosla ponuda.
Ne znam iskreno, meni je Ziljkić bolji od Ikića, ali nije ni Ivan krampa, sasvim dobro krilo koje bi bilo redovno vjerovatno i u Zrinjskom. Ja bi Almedina na zimu prodao.
Adalberto ti u formu uđe do tad aBd, i Ljukovac bi bio za polusezonu iskusniji. Eventualno bi po potrebi doveli još jedno krilo, a ako Ljukovac pokaže da može, pustio bi ga da bude rezerva Penarandi. Taman će 19 napuniti u martu, nije premlad.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 02 jul 2023, 18:44

ZutiFKS je napisao/la:
02 jul 2023, 18:35
ŠTA_JE je napisao/la:
02 jul 2023, 18:34
ZutiFKS je napisao/la:
02 jul 2023, 18:13
U21 Eng-Por igraju u Kutaisiju, gdje ćemo i mi za 11 dana. Neloš stadion sa odličnim travnjakom.
Ko prenosi?
Sat1
Hvala

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 jul 2023, 18:52

-Ako Mirvić i savjetnici ( ne SŠ) misle da se proda ok
- Ako je zadovoljan u FKS , ne bih ga prodavaonica
- Sa eventualnim 3.pretkolom u E. i dobrim plasmanom u PL do zime, uzet ćemo veće pare i sam Ziljkic može u bolju sredinu i izdasniju platu
- Ako mu forma ostane ista i obzirom na klik sa ostalim igračima mislim da su nam izgledi za Titulu puno veći.
- Rizik je narušiti uigranost koja može biti samo veća.
- Na zimu bi možda uz dobre rezultate i Klub i Ziljkic mogli bas profitirati
- Dovodiš stranca nespremnog i dobro plaćaš , a prodati potentnog i spremnog je ČUDNO, malo je reći
- Sreća ima informisanijih od mene.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 jul 2023, 18:58

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
02 jul 2023, 18:38
Ikic u 1066 minuta 5 golova i 2 asistencije - ubleha, nije kvalitet za Sarajevo, nikakva steta ako ode, smotan, trom, los...

Ziljkic u 1035 minuta 5 golova i 4 asistencije - bog igrice, raspadamo se ako ode, ne dajte da, masina, doktor.

Statistika ovisi i o saigracima, Ikic je namjestao sanse Suljicu i Mulahusejnovicu, Ziljkic Kevinu i Renanu. Ikica proigravao Cirjak a Ziljkica Vrancic. Hocu da kazem, u puno goroj konkurenciji statisticki u pet deka, jos Ikic mladji 5 godina. Strasno koliko se pravi pompa oko Ziljkica, lome se koplja ko da je za Renana dosla ponuda.
Ne znam iskreno, meni je Ziljkić bolji od Ikića, ali nije ni Ivan krampa, sasvim dobro krilo koje bi bilo redovno vjerovatno i u Zrinjskom. Ja bi Almedina na zimu prodao.
Adalberto ti u formu uđe do tad aBd, i Ljukovac bi bio za polusezonu iskusniji. Eventualno bi po potrebi doveli još jedno krilo, a ako Ljukovac pokaže da može, pustio bi ga da bude rezerva Penarandi. Taman će 19 napuniti u martu, nije premlad.
Ma i meni je bolji nego mi je interesantno kolika se razlika pravi izmedju dva statisticki vrlo slicna igraca. Ja mislim da uopste necemo bit na gubitku ako Ziljkic ode.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 19:03

Meni statistika nije toliko bitna koliko ono sto mogu vidjeti ocima. Pokretljiviji,agilniji,bolji dribler itd je Ziljkic od Ikica

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 02 jul 2023, 19:21

mosarajvosa83 je napisao/la:
02 jul 2023, 17:53
ubipara je napisao/la:
02 jul 2023, 17:41
Nama nece biti dobro u klubu sve dok budemo prodavali glavne igrace za sicu, ne mogu da vjerujem da se ovdje ljudi fataju za glavu i komentarisu kao ‘oj bez razmisljanja bi ga prodao za 1m km’ sto je 500k€. Pa 500k€ je nista, za te pare trebamo prodavati igrace koji su nam manje bitni ili koji uopste nisu bitni, a niposto glavne igrace. Sto vise jer nam nije neophodna prodaja, jer nam funkcionisanje kluba ne zavisi od prodaje glavnih igraca za sicu.
Nece ga prodat za te pare,treba da namnje trago sto su nasi igraci trazeni,jer iz ove lige otici za 500 milja je naucna fantastika za vecinu. Mozes ti za igrace iz nase lige i 2 mil traziti ili 3 al jel to realno? Repka nikakva,liga nikakva,timovi nigdje nikad nisu otisli i ko ce ponuditi iz takve lige milione za igraca? To su ti sve faktori kad lupas neke cifre,sad sto nas narod nije upucen ili su zaostali,nerealni to je druga prica. Volio bi ja da mi nekog mozemo prodat za 5 mil. Poslusaj Andya Baru,sve je u detalje objasnio,mozda nakon toga ti bude jasnije.
Sve ja to znam drug, nego mi necemo nigdje ni izac u evropu ako budemo najbolje igrace prodavali za bizerne pare, pa bas radi toga i nismo nigdje ni otisli. Sta ces reci za ligu i klub gdje ti najboljeg igraca ovi iz regiona mogu dovest za 500k€. Mi smo hvala Bogu kolko-tolko stabilni i misljenja sam da mozemo napraviti iskorak u evropi ali jedino u slucaju da sacuvamo kostur ekipe i samo da nadopunjujemo mjesta gdje nam skripi i siguran sam da cemo moci napraviti iskorak. Budemo li prodavali igrace kao sto su Rahman, Vladan, Djokan, Ziljkic po 500k€ nidje nas nece biti jos zadugo.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 02 jul 2023, 19:25

ubipara je napisao/la:
02 jul 2023, 19:21
02 jul 2023, 17:53
ubipara je napisao/la:
02 jul 2023, 17:41
Nama nece biti dobro u klubu sve dok budemo prodavali glavne igrace za sicu, ne mogu da vjerujem da se ovdje ljudi fataju za glavu i komentarisu kao ‘oj bez razmisljanja bi ga prodao za 1m km’ sto je 500k€. Pa 500k€ je nista, za te pare trebamo prodavati igrace koji su nam manje bitni ili koji uopste nisu bitni, a niposto glavne igrace. Sto vise jer nam nije neophodna prodaja, jer nam funkcionisanje kluba ne zavisi od prodaje glavnih igraca za sicu.
Nece ga prodat za te pare,treba da namnje trago sto su nasi igraci trazeni,jer iz ove lige otici za 500 milja je naucna fantastika za vecinu. Mozes ti za igrace iz nase lige i 2 mil traziti ili 3 al jel to realno? Repka nikakva,liga nikakva,timovi nigdje nikad nisu otisli i ko ce ponuditi iz takve lige milione za igraca? To su ti sve faktori kad lupas neke cifre,sad sto nas narod nije upucen ili su zaostali,nerealni to je druga prica. Volio bi ja da mi nekog mozemo prodat za 5 mil. Poslusaj Andya Baru,sve je u detalje objasnio,mozda nakon toga ti bude jasnije.
Sve ja to znam drug, nego mi necemo nigdje ni izac u evropu ako budemo najbolje igrace prodavali za bizerne pare, pa bas radi toga i nismo nigdje ni otisli. Sta ces reci za ligu i klub gdje ti najboljeg igraca ovi iz regiona mogu dovest za 500k€. Mi smo hvala Bogu kolko-tolko stabilni i misljenja sam da mozemo napraviti iskorak u evropi ali jedino u slucaju da sacuvamo kostur ekipe i samo da nadopunjujemo mjesta gdje nam skripi i siguran sam da cemo moci napraviti iskorak. Budemo li prodavali igrace kao sto su Rahman, Vladan, Djokan, Ziljkic po 500k€ nidje nas nece biti jos zadugo.
Samim odbijanjem prvih ponuda jer nam ne gori odbijamo te lešinare koji hoće dobre igrače za malo para i dižemo cijenu igračima jer ako dobro odigramo evropu vrijedit će duplo više i kad jednom dignemo tu ljestvicu za prodaju ona će samo ići gore

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 jul 2023, 19:29

Bolje u novembru uzeti 300k, nego sad 500k €, a nadam se i većim parama na zimu. Mala ponuda,a potražnja veća u sljedećem prelaznom roku. Do proljetne sezone i Pena bi trebao biti top. Mali klubovi bi bez razmišljanja prihvatili. Mi ???

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 19:32

Samozdravlje je napisao/la:
02 jul 2023, 19:29
Bolje u novembru uzeti 300k, nego sad 500k €, a nadam se i većim parama na zimu. Mala ponuda,a potražnja veća u sljedećem prelaznom roku. Do proljetne sezone i Pena bi trebao biti top. Mali klubovi bi bez razmišljanja prihvatili. Mi ???
Ko kaze da je 500k u pitanju,mozda je 800 ill 900 milja?

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 02 jul 2023, 19:33

Joj sto mozes nekad pametovati. Bez ljutnje ali bas! Pa uticaj na igru Ziljkica vs Ikica je neuporediv. Ne znam kako mozes tako prosto poredjenje napraviti a sam znas da to nema veze sa vezom i fudbalom. Ako poredia Dal-a i Avrama po tim statistikama ovaj prvi je De Brujne za njega. Pa nije jel? Iako i statisticki je korisniji Ziljkic.
Tebi je i Renan nikakav upgrade bio u odnosu na Mulahusejnovica tako da.
Ovdje raja s pravom kuka ako ode Ziljkic, vjerovatno uz Vranvica najbitniji igrac nas 100% mozes ti ublehariti do sutra sad ali je tako. A ti isto tako konstantno dizes tog Ikica, covjek bi rekao razvalio u turskoj a on ni poluasistenciju nema a kamoli go. Ma hakde bjezi ba kakav Ikic, dabogda da me popisa, al cisto ne vjerujem mu nikako. Bogotovo njega ostaviti da ti bude glavno krilo..

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 jul 2023, 19:35

Ma nema šanse da su ponudili išta vrijedno prodaje, daj bože i 500k eura ne vjerujem ni toliko da su, a kamoli nekakav milion, to je smiješno. Poznaju našu ligu, situaciju u većini naših klubova i vjerovatno kontaju na foru da nas za male pare opeljuše i dovedu dobrog igrača. Apsolutno odje.bat lešinare kao što to Dinamo radi godinama, ili vratiti mejl ništa ispod milion eura i doviđento. Tako se gradi reputacija.

Što se tiče Ikić vs Ziljkic, nema to smisla ni poredit. Ziljkić je s jednom nogom bolji fudbaler. U našoj ligi nema onih naprednih statistika kao u ozbiljnim ligama tipa uspješni driblinzi, kreirane šanse, lopta u posjedu, iznuđeni prekršaji itd, da ima takvih statistika najbolje bi se vidjela razlika između dvojice, a razlika je ogromna.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 02 jul 2023, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 jul 2023, 19:37

bodi123 je napisao/la:
02 jul 2023, 19:35
Ma nema šanse da su ponudili išta vrijedno prodaje, daj bože i 500k eura ne vjerujem ni toliko da su, a kamoli nekakav milion, to je smiješno. Poznaju našu ligu, situaciju u većini naših klubova i vjerovatno kontaju na foru da nas za male pare opeljuše i dovedu dobrog igrača. Apsolutno odje.bat lešinare kao što to Dinamo radi godinama, ili vratiti mejl ništa ispod milion eura i doviđento. Tako se gradi reputacija.
Naravno,bez procenata ikakvih takodje samo kes,jer ima 27. Posto su srbende 1.3 mil pa cemo pricat.

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 02 jul 2023, 19:37

VenamaHrabrih je napisao/la:
02 jul 2023, 17:54
Dobro, yebiga, stave se na papir pro et contra razlozi i dobiješ rješenje.
Dobre stvari su: iskustvo, uigranost, brzina, efikasnost, svlačionica, domaći igrač.
Loše: prgavost, nezrelost, preblizak sa Mirzom, povremena bezidejnost ("peljanje" lopte).
Ključne: godine, sklonost povredama, visina transfera.
Staviš na papir, izračunaš, podvučeš i ako ti se isplati - tušneš!

Gaće i frizuru nisam uzimao u obzir.
Al' preblizak sa Mirzom hahahahah

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 02 jul 2023, 19:37

nokee je napisao/la:
02 jul 2023, 19:33

Joj sto mozes nekad pametovati. Bez ljutnje ali bas! Pa uticaj na igru Ziljkica vs Ikica je neuporediv. Ne znam kako mozes tako prosto poredjenje napraviti a sam znas da to nema veze sa vezom i fudbalom. Ako poredia Dal-a i Avrama po tim statistikama ovaj prvi je De Brujne za njega. Pa nije jel? Iako i statisticki je korisniji Ziljkic.
Ovdje raja s pravom kuka ako ode Ziljkic, vjerovatno uz Vranvica najbitniji igrac nas 100% mozes ti ublehariti do sutra sad ali je tako. A ti isto tako konstantno dizes tog Ikica, covjek bi rekao razvalio u turskoj a on ni poluasistenciju nema a kamoli go. Ma hakde bjezi ba kakav Ikic, dabogda da me popisa, al cisto ne vjerujem mu nikako. Bogotovo njega ostaviti da ti bude glavno krilo..
+1
Plus dodas Ziljkic skoro sam borac odveo do titule, 10 golova 10 asistencija plus naravno sudije borcu tad pomagale ali velik doprinos je dao, pa u Olimpiji odigrao sasvim korektno..

Ikic fin igrac ali ni blizu Ziljkica i te golove sto je davao bilo je vs Leotara , Sloge i tjt.

Mlad je moze se od njeg napraviti dobar igrac al sad da je bolji od Almedina to je smijesno.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 jul 2023, 19:38

Izgleda Mulalic je malo više nadrljao jucer...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 jul 2023, 19:42

02 jul 2023, 19:32
Samozdravlje je napisao/la:
02 jul 2023, 19:29
Ko kaze da je 500k u pitanju,mozda je 800 ill 900 milja?
Dobro onda bolje 500k u novembru. Bitno je shvatiti da je rizik prodati , a i ne prodati . Mirvicu bujrum odluči , nemoj mene pitati :urnebes:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 02 jul 2023, 19:43

Ima li šta za Dala to nam recite?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 02 jul 2023, 19:44

Mig_Mig je napisao/la:
02 jul 2023, 15:59
1 000 000 eura je nesto sto ne mozes odbiti! Ne ocekujem da ovo Mirvic odbije, covjek ulaze svoj novac, nesto se mora vratiti!! Ne treba nam neki ogroman gubitak koji ce dovesti do nezadovoljstva, nama se sa ovim novcem otvaraju dva nova pojacanja!
Zaista smatras da bi Partizan ponudio za Ziljkica?

Ne zelim na temi Sarajeva omalovazavati igrace.
Niti lopovska uprava Partizana ima te pare, niti igrac ima kvalitet za Partizan. Pojeli smo govance sa Subicem, necemo valjda opet

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 jul 2023, 19:47

nokee je napisao/la:
02 jul 2023, 19:33

Ako su isti nivo , eno im Ikic za 100k., ako su sličnih kvaliteta. Imamo li ikakvu ponudu za Ikica, posudba nešto kao u Turskoj. Sumnjam.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, bordobijeli, keli, MaroonBjelave, nedimmmm1337, Proximic, rimljanin90, skoJaa, ubipara i 43 gosta.