FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 03 jul 2023, 21:58

NoDi80 je napisao/la:
03 jul 2023, 21:37
A sto ne bi bilo
Pa otisli bi mnogi da se uclane i da kupe kartu
Je li to ima neki bojkot clanski ko pitari?
Bolje 5.000 pravih nego 10.000 instagram navijaca
De uozbilji se jarane.
1921

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jul 2023, 22:04

Ko nema clansku ne treba ni da dobije kartu i .
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 03 jul 2023, 22:11

NoDi80 je napisao/la:
03 jul 2023, 21:37
ristagrad je napisao/la:
03 jul 2023, 20:28
NoDi80 je napisao/la:
03 jul 2023, 19:56
Ne znam sta da kazem
Jedino mi je krivo sto nisu stavili da samo sa clanskom mozes kuptii kartu za utakmicu
Tako bi se mnogi uclanili
neki dan ti, na slican tvoj upis, napisah i ponavljam, ne bi bilo ni 5.000 na tekmi. od ovog broja vazecih clanskih (4.982), objavljenog na stranici kluba, odbij dosta dijaspore koja nece biti tu, ljude koji su na odmoru van sa, ljude koje ce nesto drugo sprijeciti da dodju na tekmu... a, mozes i baciti matematiku. eto, nek se zbog karte uclani 1.000 ljudi (daj Boze i blizu toga), to je 20.000 KM. nek i svi sada aktivni clanovi dodju na tekmu i kupe kartu. dodjemo do cifre 6.000 gledalaca. kolko gubimo love na praznih 6.000 stolica? je li isto kada ti podrsku na utakmici daje 6.000 i +10.000 navijaca?

dodatno, dosta raje je "kivno" sto se prelazni rok do sada odvija kako se odvija, sto se nisu zadrzali santos i hodzic, sto je ocito da i dalje kuburimo sa finansijama, sto je uprava "nesposobna" da namakne pare svojim angazmanom ... mislim da bi takav potez samo nanio stetu, jer bi se vratili na pricu da uprava zna namicati pare samo preko navijaca (mada cifra od pomenutih 20.000 KM ne predstavlja nista sto bi znacajno promjenilo finansijsku situaciju u klubu)

ko je osjecao potrebu i zelju, platio je clanarinu davno. neki dan sam pogledao stimca na podkastu inkubator. naveo je kako je bilo slicnih prijedloga i od strane navijaca hajduka, da karte za tekme mogu kupovati samo clanovi kluba ili torcide (nisam siguran na koje clanstvo se odnosilo). fino covjek rece, hajduk ima 30.000 clanova, a milion navijaca i simpatizera i da takav prijedlog nema nikakve logike i da je cista diskriminacija.

ovo sto se clanovima omogucio prioritet kupovine karte, apsolutno podrzavam.

A sto ne bi bilo
Pa otisli bi mnogi da se uclane i da kupe kartu
Je li to ima neki bojkot clanski ko pitari?
Bolje 5.000 pravih nego 10.000 instagram navijaca
a, sto ih nema sad? nego ih moras uslovljavat, da ne kazem tjerati, da se uclane. sto je prosle godine bilo 12.826 aktivnih clanova, a ove, pomenutih, 4.982? za taj proslogodisnji broj clanskih je zasluzna akcija i hajp da se pomogne klubu. e, zato si pred obnove ovogodisnjih clanskih imao onu akciju da navijaci budu generalni sponzor, pa je raja lovu usmjerila u tom smjeru, sto se odrazilo na broj clanskih. akcija za generalno sponzorstvo je imala za cilj skupljanje 300.000 KM, a skupilo se cca 175.000 KM. sto ne ostvarismo cilj? dva razloga. 1. raja tanka s lovom, 2. dosta raje je "dozlogrdilo" da se klub oslanja samo na navijace kada su finansije u pitanju. tih 175.000 KM za sponzorstvo je ekvivalent 8.750 clanarina. znaci, ni blizu onih 12.826 za proslu godinu. nikada nisam volio zavirivati u tudji dzep, niti volim da drugi zaviruju u moj, niti podzavam druge koji zaviruju u tudje dzepove, tipa, "jel se dzeko sta "isprsio", kada su u pitanju neke akcije. ali, zivim i radim u sa/bih, imam dovoljno i zivotnog i adnog iskustva da mogu reci kako vidim da vecina obicnog naroda sve teze zivi i sastavlja kraj s krajem i da svaku KM vazu 3 puta prije nego je raspute iz slajpeka. a, taj obican narod su u ogromnoj vecini ti koji navijaju i simpatisu Zelju. uzmi navijace iz drugih gradova, koji dolaze redovno na tekme. koji su njihovi troskovi? ima ih i stopiraju da dodju na tekmu, jer nemaju lovu za prevoz. i sada, takvim i njima slicnim, treba reci, nema tekme za tebe, nisi clan. a, bio bi, ali mu ta cvaja previse znaci, koliko god to grubo ili glupo zvucalo.

i ova cifra od blizu 5.000 clanova je super, u odnosu kakav je prosjek bio prije. ako nisi znao, znalo se desiti da nemamo ni 500 aktivnih clanova.

sto se tice tvoje zadnje recenice, DEMAGOGIJA. opet ti kazem, podvuci crtu razlike u zaradi kada je na tekmi 5.000 i 10.000 gladalaca. ispada da je, po tebi, bolje da klub zaradjuje manje od prodaje karata. AFERIM, momce. i, da, ako vec tako mislis, nemoj onda da se busamo u prsa kako smo treci najposjeceniji stadion na balkanu. jer, nisu to nasi navijaci, nego neka bez veze raja, dosadno im bilo, pa naletili na tekmu.
Zadnja izmjena: ristagrad, dana/u 03 jul 2023, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 03 jul 2023, 22:24

NoDi80 je napisao/la:
03 jul 2023, 22:04
Ko nema clansku ne treba ni da dobije kartu i .
slazem se, apsolutno! s tim, da niko ne treba da je dobije, nego da svi imaju pravo da je kupe. uz to, da clanovi imaju prioritet kod kupovine, tipa, prvih dan-dva prodaje samo je clanovi mogu kupiti, po sistemu, jedna clanska, jedna karta.

ps, da ne bude kako sam kontradiktoran sam sebi u pocetku ovog upisa, mucni glavom i skontaj razliku izmedju pojmova dobiti i kupiti. ni priblizno, nemaju isto ili slicno znacenje.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jul 2023, 22:43

Ma dobar si ti momak nemam ja problem s normalnima pricati haha
Mada ne slazem se s tobom sto se tice karti za europske utakmice
Al eto boze moj ne mozemo se svi u svemu slagati
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 03 jul 2023, 23:04

Samo ne znam gdje nalaze ove igrace. Evo sada ovaj Nikola Turanjanin, isto tako onaj zuti sto je dosao na probu i igrao protiv Tuzla City. Golman sto je dosao, ono malo sto se moglo viditi jeste da bude back-up za Muftica. Brazilac nije nista pokazao protiv Tuzle, jedino mi je drago zbog onog navijaca sto je investirao u zastavu Brazila pa mu se jos isplatila.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 03 jul 2023, 23:08

NoDi80 je napisao/la:
03 jul 2023, 22:43
ja sam momak bio prije 25-30 godina, sad sam vec u trecoj zivotnoj dobi. okusio i blagostanje i kokuluk, rat pregurao u lasti, promjenio 6 radnih mjesta i poslodavaca... svasta se proslo. kao momak sam, kako rece dzordz best, pola love skrsio na alkohol i zene, a ostatak potrosio na gluposti. kad se ozenih, odoh od staraca, kupuj stan, placaj rezije, hranu, odjecu, kupuj sebi auto (do tada se sve to grebo od staraca), dodje dijete, daj hranu, daj pelene, doktore...

a, govorim o periodu prije 33 godine, kada je sve nekako bilo drugacije i lakse. kako ono kazu, drina bila marka.

moras shvatiti da svako normalan prvo sebe, svoj interes i potrebe gleda, pa onda ide dalje. nedavno napisah da Zelju pratim i volim od pocetka sedamdesetih godina, sjecam se dobro i prve titule i druge lige sfrj koju smo igrali, i videtona i zubandana, i zvezde "masine za golove" koju razgulismo 3-0 na Grbavici (i amar je tada igrao :mrgreen: )... ali, da Zelju stavim ispred sebe licno i moje porodice, ni u ludilu. u akcijama ucestvujem onoliko koliko procjenim da mogu, bez da nesto privatno trpim zbog toga, ne kupujem sezonsku, ali sam na 90% domacih tekmi i kupujem karte za sjever (ima nas petorica koji smo na sjeveru otkako je otvoren i stalno na istom mjestu).

hocu reci, ne osudjuj raju sto se nisu uclanili, pogotovo je pogresno "tjerati" ih na to. to moze uticati i na atmosferu. iskreno, mislim da vrlo mali procenat raje sa juga ima klupsku clansku kartu. a znamo da je taj jug zasluzan za mnogo toga dobrog sto se odigralo prosle sezone.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jul 2023, 23:17

ristagrad je napisao/la:
03 jul 2023, 23:08
NoDi80 je napisao/la:
03 jul 2023, 22:43
ja sam momak bio prije 25-30 godina, sad sam vec u trecoj zivotnoj dobi. okusio i blagostanje i kokuluk, rat pregurao u lasti, promjenio 6 radnih mjesta i poslodavaca... svasta se proslo. kao momak sam, kako rece dzordz best, pola love skrsio na alkohol i zene, a ostatak potrosio na gluposti. kad se ozenih, odoh od staraca, kupuj stan, placaj rezije, hranu, odjecu, kupuj sebi auto (do tada se sve to grebo od staraca), dodje dijete, daj hranu, daj pelene, doktore...

a, govorim o periodu prije 33 godine, kada je sve nekako bilo drugacije i lakse. kako ono kazu, drina bila marka.

moras shvatiti da svako normalan prvo sebe, svoj interes i potrebe gleda, pa onda ide dalje. nedavno napisah da Zelju pratim i volim od pocetka sedamdesetih godina, sjecam se dobro i prve titule i druge lige sfrj koju smo igrali, i videtona i zubandana, i zvezde "masine za golove" koju razgulismo 3-0 na Grbavici (i amar je tada igrao :mrgreen: )... ali, da Zelju stavim ispred sebe licno i moje porodice, ni u ludilu. u akcijama ucestvujem onoliko koliko procjenim da mogu, bez da nesto privatno trpim zbog toga, ne kupujem sezonsku, ali sam na 90% domacih tekmi i kupujem karte za sjever (ima nas petorica koji smo na sjeveru otkako je otvoren i stalno na istom mjestu).

hocu reci, ne osudjuj raju sto se nisu uclanili, pogotovo je pogresno "tjerati" ih na to. to moze uticati i na atmosferu. iskreno, mislim da vrlo mali procenat raje sa juga ima klupsku clansku kartu. a znamo da je taj jug zasluzan za mnogo toga dobrog sto se odigralo prosle sezone.
Hahah deduka nas dobri
Sala mala
Razumijem te al ja sam izgleda previse razocaran s ovim brojem
Pa potenciram tu pricu clanska>kartaa
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 03 jul 2023, 23:32

Kad budemo u play-offu za konferenciju zazalit cete sto niste uzeli clansku jer cemo imati 2 dana fore da uzmemo karte.

Salu na stranu, ne treba davati nikakve uvjetr, clanska ksrtica kluba je licna karta svakog navijaca. Samo se kod nas taj mentalitet da moras da platis nesto nikad nece promijeniti, mi bi sve dzaba. Na stranu navijaci koji su u teskoj situaciji da ne mogu izdvojiti i da im to nije na listi prioriteta ali vi koji pusite kutiju dnevno, bar jedna kafica u kaficu svaki dan, ne brukajte se.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 03 jul 2023, 23:39

Odmah da kažem da potpuno podržavam poskupljenje ulaznica
Što se tiče sastava koji ima Bašić u odnosu na početak prošlog prvenstva ne mislim da ima slabije igrače nego možda i bolje. Sjetite se da su Santos i Amoa tek bili došli kao mačak u vreči a da je Beganović igrao špica- Sada tu imamo Krpića, imamo i Drlju od kojeg puno očekujem, Bender više nije na golu, Rustemović možda zamjeni Hodžića iako ja nikad ne bi doveo bivšeg pitara a možda i neko od prinova ili omladinaca iskoči. Po meni največa Mulaličeva greška je bila što je otjero Malića i tu još škripimo. Bitno je da budemo blizu makar četvrtog mjesta a na prolječe se možda i pojačamo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 03 jul 2023, 23:45

A moras im obecati topli obrok, kafu, kocke i rahat lokum uz clansku. Jos ih zamoliti.

Malo i klub mora bolje utopit tu clansku raji, vidis da je lakse dati pare za nekog cetnickog pjevaca nego za clansku. Nabijem ih na napojnu žilu.

Ljudi onaj alison seoska varalica moze santosu kopacke cistiti.
Nesto pogodi iz penala to slavlje neko grdna rano nije se sastavio s loptom.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 03 jul 2023, 23:51

Hansestadt je napisao/la:
03 jul 2023, 23:04
Samo ne znam gdje nalaze ove igrace. Evo sada ovaj Nikola Turanjanin, isto tako onaj zuti sto je dosao na probu i igrao protiv Tuzla City. Golman sto je dosao, ono malo sto se moglo viditi jeste da bude back-up za Muftica. Brazilac nije nista pokazao protiv Tuzle, jedino mi je drago zbog onog navijaca sto je investirao u zastavu Brazila pa mu se jos isplatila.
:urnebes: :urnebes:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 03 jul 2023, 23:57

Pririsak je napisao/la:
03 jul 2023, 23:32
Kad budemo u play-offu za konferenciju zazalit cete sto niste uzeli clansku jer cemo imati 2 dana fore da uzmemo karte.

Salu na stranu, ne treba davati nikakve uvjetr, clanska ksrtica kluba je licna karta svakog navijaca. Samo se kod nas taj mentalitet da moras da platis nesto nikad nece promijeniti, mi bi sve dzaba. Na stranu navijaci koji su u teskoj situaciji da ne mogu izdvojiti i da im to nije na listi prioriteta ali vi koji pusite kutiju dnevno, bar jedna kafica u kaficu svaki dan, ne brukajte se.
Cijelu sezonu imas prosjek preko 6.000 navijaca na domacoj utakmici
I preko 100.000 navijaca je ukupno pratilo zelju
I ti ne mozes 5000 clanski

Imas 200.000 pratitelja na Facebook , 72.000 na instagramu
Reklamacija smijesna znaci
ne znas navuc tolike navijace
Znaci ljudi oko marketinga su nesposbni
**** mirza hatic navuce vise ljudi da plato budalastinju na tiktoku nego ti clanske
I **** i navijaca koji nema clanske
Osim oni koji imaju fakat finansijske probleme
Al ovi sto se duvaju slaufove svaki boziji dan
A nemaju clanske i glume navijace te nabijem n ****
Mentalitet eto hajduk je primjer tamo penzioneri prvo sto urade clansku izvade pa kupe lijekove
Sramota bgm ljudi 75.000 clanova imaju
Vise nego svi klubovi u nasoj ligi zajedno
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 04 jul 2023, 00:02

19vendetta87 je napisao/la:
03 jul 2023, 23:51
Hansestadt je napisao/la:
03 jul 2023, 23:04
:urnebes: :urnebes:
ko da su mu dali da puca penal eto samo radi nekog hajpa

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 04 jul 2023, 00:14

Nikola Turanjanin … “joj mama”
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 04 jul 2023, 07:22

Halo.Cuj 2 marke.Halo pa cevapi su cener.Bune se za 2 marke a ja podero farmerki hejbet kad smo preskakali zid iza Juga.Kokuzluk bio sta ces.Još kad te opali onim stapom bole guzovi još 10 dana.Koja stolica da sjedis.Beton pasa pa tu još fasujes upalu mokracnih kanala.Pa koji krov pokisnes ko macka na otvorenom pluca te bole heftu.I ono mi sad kuka za 2 marke Remze mi moje nemojte me palit na sabahu.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 04 jul 2023, 07:27

Al' đe samo iskopamo ovakva imena da mi je znati.. i po čemu naši misle da bi nam takvi mogli valjati?
Ja većih ubleha odavno ne viđoh da se povezuju sa našim klubom u jednom prijelaznom roku.
Šta bi tek bilo da nismo izborili Europu, to ne smijem ni zamisliti.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 04 jul 2023, 10:49

Sutra utakmica sa Kapfenbergom
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 04 jul 2023, 10:58

avalPacidoroP je napisao/la:
04 jul 2023, 07:27
Al' đe samo iskopamo ovakva imena da mi je znati.. i po čemu naši misle da bi nam takvi mogli valjati?
Ja većih ubleha odavno ne viđoh da se povezuju sa našim klubom u jednom prijelaznom roku.
Ovaj se ne povezuje nego potpisuje,koliko znam.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 04 jul 2023, 11:10

avalPacidoroP je napisao/la:
04 jul 2023, 07:27
bolan nemamo marke, bezveze se lazemo, ovakva ce nam pojacanja biti, ako ubodemo ubodemo

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.