FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
65
32%

Ukupno glasova: 205

esprit24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la esprit24 » 04 jul 2023, 22:59

Odavno sam shvatio da za zeljeznicar navijaju g.l.u.p.a.n.i(tjst ljudi koji ne vide dalje od prozora u sobi, cast izuzecima naravno) ali danas kad sam poceo citati da bi ostavili Aylu(nemam nista protiv trebe, da se razumijemo) jer se pojavila prica o amidzinim ljudima trazim adekvatnu rijec kojom bi nas opisao :kafa:
Bog se bas morao potruditi da napravi navijace dva sarajevska kluba :lol:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 jul 2023, 23:00

ElCartel11 je napisao/la:
04 jul 2023, 22:56
Hmm vracaju se prljavi azijski kladionicarski novac i veš mašine :mrgreen:

Neka Tan ulozi ovo samo u infrastrukturu i nek bude zaduzen za to. Nek gradi hotele, restorane, trzne centre, nek da ime stadionu Malaysia zaboli me. Samo nek se nepetlja puno u sportski segment jer je taraba tu zesca.
:pray:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 04 jul 2023, 23:03

Sretno Ilija :salut:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 04 jul 2023, 23:10

Pena prima 25k eu platu.
Cimirot je trazio 90k platu km.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 jul 2023, 23:11

JVVVST je napisao/la:
04 jul 2023, 22:46
Ne mogu da svarim pustanje Ilije nikako, pogotovo nakon novog pravila o strancima.
Posvadjao se sa zalizanim kerom u Mostaru i od tad nije vise ni bio u planu. Malo je jadno da fakticki interim manager tjera igrace na svoju ruku al et.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 04 jul 2023, 23:12

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
04 jul 2023, 22:41
Torino je napisao/la:
04 jul 2023, 22:37
H8Z7 je napisao/la:
04 jul 2023, 22:26

Ne znam brate ali neki osjećaj baš ružan ako mogu tako reći imam u vezi njega, pogotovo ako bude stavljao svoje ljude. Koliko Mirvić ima procenat kluba? Jedino on ako bi nešto u vezi stadiona, tc itd. imao veze. Kad se sjetim Nama čovjek se povukao i umjesto Tan da uskoći gotovu titulu skoro pa duplu krunu ima u rukama oni ništa. Stvarno loš osjećaj imam daj Bože da griješim :pray:
Guro je Tan lovu i kad su poplave bile, pa je pomogo ješ neke institucija. Svidjelo mu se u Sarajevu i klub i navijači i naši ljudi. Imao sam priliku na slikama da vidim Mirvićevu jahtu. Baš imaju love, on je baš zapeo da od nas napravi respektabilan klub. Sječam se kad je preuzimao da je rekao da će raditi na tome i da Tan ulaže novac u klub i koliko vidim pao je dogovor. Tan je mlijarder, ima vizije, Mirvić takođe, a komentarišu ih ljudi koji registraciju na tri rate plate.

Nema tu puno filozofije, samo podrška.
znaci brate Torino podrska u fullu? :mrgreen:
Naravno, vidimo se u Gruziji ako Bog da.
🇵🇸

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 jul 2023, 23:14

Alii je napisao/la:
04 jul 2023, 23:10
Pena prima 25k eu platu.
Neka Cimirota u Arabiji. Za te pare mozes dovesti 2 ekstra igraca.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 04 jul 2023, 23:15

mosarajvosa83 je napisao/la:
04 jul 2023, 22:43
Torino je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:
04 jul 2023, 22:26

Ne znam brate ali neki osjećaj baš ružan ako mogu tako reći imam u vezi njega, pogotovo ako bude stavljao svoje ljude. Koliko Mirvić ima procenat kluba? Jedino on ako bi nešto u vezi stadiona, tc itd. imao veze. Kad se sjetim Nama čovjek se povukao i umjesto Tan da uskoći gotovu titulu skoro pa duplu krunu ima u rukama oni ništa. Stvarno loš osjećaj imam daj Bože da griješim :pray:
Guro je Tan lovu i kad su poplave bile, pa je pomogo ješ neke institucija. Svidjelo mu se u Sarajevu i klub i navijači i naši ljudi. Imao sam priliku na slikama da vidim Mirvićevu jahtu. Baš imaju love, on je baš zapeo da od nas napravi respektabilan klub. Sječam se kad je preuzimao da je rekao da će raditi na tome i da Tan ulaže novac u klub i koliko vidim pao je dogovor. Tan je mlijarder, ima vizije, Mirvić takođe, a komentarišu ih ljudi koji registraciju na tri rate plate.

Tako je buraz,kod nas ce ti ljudi sa 4 razreda osnovne objasniti Tanu ili Mirvicu kako i sta da rade,objasnice im ekonomiju i sve u vezi ekonomije itd to smo mi,zanimljivo kako smo pametni a nigdje nas u nicemu nema,sport ili bilo koja grana. Rekao sam prije dolaska Mirvica i Tana,ovdje ce uspjeti samo covjek koji ne hebe zivu silu,koji nece pitat razne budale kako i gdje da ulaze zamisli svoj novac. Nasi ljudi da mogu, natjerali bi te da ulazes ili kupujes sa svojim parama ono sto oni zele,zaostali smo u svakom pogledu.

+1 :thumbup:

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 04 jul 2023, 23:15

Mirvić dokazao kako se ipak može napraviti pozitivna priča i kako se može napraviti dobit, te kako ulaganje nije uzalud ni u ovoj rupi.

Tan dobio Plakatu grada Sarajeva, voli Sarajevo i one ovacije koje je doživio na Koševu neće nigdje i nikad više, tako da sadisfakcija je tu.

Mirvić predočio dokaze o uspješnom poslovanju Tanu i ovaj se odlučio vratiti unutar i početi ulagati dodatno.

Ono što je Mirvić do sada uložio računajte još toliko i više od Tana, stim da vjerovatno sportski segment ostaje Mirviću jer dobro to radi uz pomoć provjerenih agencija, dok se od Tana više očekuje infrastrukturno ulaganje. Mirvić to ne može sam iznijeti finansijski, a kao duo mogu u bliskoj budućnosti ostvariti višestruku dobit.

Sportski segment se podiže na veći nivo, a od infrastrukturnog ulaganja pored priče o stadionu, dolaze vjerojatno i tržni centri, hoteli, restorani it'd.

Tan ima dobru podlošku za vid dozvola isl, jer je uvezan sa našim vlastima, gurao je i kada je problem bio npr, poplave. Bogastvo Tana je toliko, da sutra hladno može kupiti lanac trgovina Bingo (primjer).

Naše je da damo podršku i da se već jednom prestanemo miješati u ono za što nismo kompetentni, jer veliki igrači igraju sa velikim brojevima, a mi imamo sreću da su baš ti igrači vezani za naš voljeni klub. Naša želja je da gledamo veliko i jako Sarajevo i na dobrom smo putu aBd da se to i ostvari, a to bi nam trebalo biti dovoljno za sreću.

Samo slijep ne može ili ne želi prepoznati dobre namjere prema našem klubu, tako da mislim da je definitivno vrijeme da se riješi problem sa Hordama i da se vrate na tribinu i daju podršku kako igračima tako i investitorima.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 04 jul 2023, 23:16

ElCartel11 je napisao/la:
04 jul 2023, 23:14
Alii je napisao/la:
04 jul 2023, 23:10
Pena prima 25k eu platu.
Neka Cimirota u Arabiji. Za te pare mozes dovesti 2 ekstra igraca.
Vrancica i penu dovedes i ostane ti jos
Vrancic isto ima fino platu ko Pena.
Cimirot je htjeo doci ali 90k za nasu ligu puno.
Delac je htjeo vecu platu od Pene.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 jul 2023, 23:19

Dobro je Ayla rekla za 2 godine najbolji na Balkanu :urnebes:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 04 jul 2023, 23:23

Torino je napisao/la:
04 jul 2023, 23:12
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
04 jul 2023, 22:41
Torino je napisao/la:

znaci brate Torino podrska u fullu? :mrgreen:
Naravno, vidimo se u Gruziji ako Bog da.
Sretno u Gruziji. Koliko vas ide? Mozda se vidimo na nekom drugom gostovanju ako Bog da. Svaka cast, kako su planula mjesta..
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 04 jul 2023, 23:28

Sretno Ilija !
Jesi bio loma lud al si imao mu.da i srce. Presudila je prepirka sa masnokosim kerom, jbg.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 04 jul 2023, 23:41

Sad sam razmisljao malo o tome pa sastavio listu pet najvecih krampi i najboljih igraca koji su igrali za nas u zadnjih 10ak godina, od 2012. pa do sada. Bilo je tesko izdvojii po pet i za jednu i za drugu stranu ali evo ovako: krampe- Milanovic, D Comor, Bandovic, Vrsajevic i Almir Bekic. Druga strana: Vrancic, Cimirot, Rahmanovic, Benko i Renan. Da cujem vase??

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 04 jul 2023, 23:42

Jel mali Tabaković na posudbi u Čeliku ili je napustio klub.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 jul 2023, 23:44

miky_hz je napisao/la:
04 jul 2023, 21:38
Prema nezvaničnim informacijama Martinović je bio jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici, a navodno je zarađivao petocifreni iznos na mjesečnom nivou.
E ako nam je Ilija bio medju najplacenim a došao iz Uzbekistana :mrgreen:
Čega ba. To koga god tjera ova struktura iz ovog ili onog razloga, najplaćeniji, nova floskula se oravi hladno. Prošle zime Suljić, sada Martinović, na zimu, neki novi igrač koji se ne bude svidio treneru.

Martinović daleko od najplaćenijeg. Čak šta više realan iznos koji je dobijao spram kvalitetom.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 04 jul 2023, 23:49

napoleon72 je napisao/la:
04 jul 2023, 22:23
E cuj Tan popusio pare u fudbalu haahha, lik sa dvije promocije u Premiership zaradio vise love nego sto zaradi osvajac triplete u bilo kojoj ligi. :rol: :rol:
Lik nije dobar fudbalski gazda al je vrhunski biznismen, Cardiff je uz Fulham i Norwich najpoznatiji jojo klub u Engleskoj. Ispadnu, vrate se, okrenu oko 250 miliona funti samo od FA, a gdje su sponzori i TV prava. U pojacanja ulozi 50ak miliona, opet ispadne i tako u krug.
Pa ne ispadne svake sezone i ne vraca ce svake sljedece.
Gdje su godine koje je je vec vlasnik klubova ?
Kad je usao kod nas u klub tad je nekad god. gore dole usao tamo.

Gdje je sad vec 7...8 god plata i silnih troskova odrzavanja stadiona itd?
Ako kod nas sezona kosta skoro 10mil km (8) koliko kosta u jednoj engleskoj i Belgiji ?

Nedavno je bio clanak u engleskim sportskim vijestima da je zalutao u fudbal.
Eno City ulozio 1.5 MILIJARDU da kraljuje Engleskom ligom nakon skoro 10 god.

Meni ovo vise lici da on tamo nema sta trazit sa realno sitnim ulaganjima za Elnglesku i Belgiju.
On tamo nema sanse u evropu izac, a svi znamo da se i tamo tezi tome i garantuje neku finansijsku inekciju.

Dok kod nas za cetvrtinu tih ulaganja se mogu cuda napravit !

To je jedini razlog sto se povukao iz Eng i Belgije a da je "omastio brk" kao sto ti tvrdis bas i nije.....

Smijesno je bilo sta pricat za lika lik je milijarder znaci sposoban je drama al ja samo govorim da se u sportu bas nije naj bolje snasao.
Zadnja izmjena: DBR1987, dana/u 04 jul 2023, 23:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 jul 2023, 23:49

fks74 je napisao/la:
04 jul 2023, 23:42
Jel mali Tabaković na posudbi u Čeliku ili je napustio klub.
Napustio.

On, Lamadžema, Irfan Ramić..nastavit će se niz u narednim danima.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Kimun
Kontakt:

Post Postao/la Kimun » 04 jul 2023, 23:49

Pitar6785 je napisao/la:
04 jul 2023, 22:47
Meni licno nepase to sto ce se Tan vrtit oko kluba.. vako da bude vanjski bankomat tu je odlican..

Jer u mirvica ta jahta u rangu multi milionera ili multi milijardera..

Dati je lakse odlucit jel po duga po siroka 50 zena u bikiniju oko njega sisu mu daju to ti je znak milijardera

Ako je velicina ko camac i ponjoj hoda Ayla potura i 5-6 zena guzovi vise onda neka Tana nesmetami
Ni meni. Imam osjecaj da su namirisali opet milione, pa daj udri. Mirva za Maršala

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 jul 2023, 23:52

E.jakih miliona. Cjelokupni proračun kluba do sada u vrh glave 5 miliona. A čovjek milijarder. Doduše ove godine se postavlja standard za proračun, ali ozbiljan.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], bordobijeli, N3R3D, riki46 i 55 gostiju.