FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
65
32%

Ukupno glasova: 205

fks74
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fks74 » 04 jul 2023, 23:56

NisamInSajder je napisao/la:
04 jul 2023, 23:49
fks74 je napisao/la:
04 jul 2023, 23:42
Jel mali Tabaković na posudbi u Čeliku ili je napustio klub.
Napustio.

On, Lamadžema, Irfan Ramić..nastavit će se niz u narednim danima.
Zašto to rade, malo su nestrpljivi ?

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 jul 2023, 23:57

nofearhz je napisao/la:
04 jul 2023, 20:10
Vidimo se na kraju sezone momci. Do tada necu bit prijavljen na ovaj profil, ali naravno pratit cu forum. Nadam se da sam vas obradovao koliko toliko. Ovo vam je zadnje sto cete dobit od mene i sami cete morati skontat jer se poslije ovog odma odjavljujem 😁

slika

slika
:urnebes: :thumbup:
Zaokruzi na 60 postova, pa idi radi :kafa:
Ima ona:" Yebo cojka koji rekne, pa ne porekne". Budi ka i ja, reknem, pa poreknem. :puke:
Mjenjaj nick, počni sad. Lp :thumbup: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 04 jul 2023, 23:59

Tan se ne bavi samo cardiffom, covjek ima razvijen biznis, kockarnice i resorti.
Ali ne, njemu ce bosnjo sirotinja sa foruma koji nije dalje maknuo od hrvatskog mora, reci sta i kako treba da radi za svoje pare :facepalm:

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 05 jul 2023, 00:03

fks74 je napisao/la:
04 jul 2023, 23:56
fks74 je napisao/la:
04 jul 2023, 23:42
Jel mali Tabaković na posudbi u Čeliku ili je napustio klub.
Napustio.

On, Lamadžema, Irfan Ramić..nastavit će se niz u narednim danima.
Zašto to rade, malo su nestrpljivi ?
Klub im je rekao idite jer nema mjesta

BordoSaga2
Kontakt:

Post Postao/la BordoSaga2 » 05 jul 2023, 00:04

Zao mi je Lamadzeme i Talhe, a Ramica mi sekunde nije zao.

Edit: Talha ipak posudba na godinu dana

ExchangeOffice

Post Postao/la ExchangeOffice » 05 jul 2023, 00:10

04 jul 2023, 23:52
E.jakih miliona. Cjelokupni proračun kluba do sada u vrh glave 5 miliona. A čovjek milijarder. Doduše ove godine se postavlja standard za proračun, ali ozbiljan.
Mi volimo reci budjet.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 05 jul 2023, 00:11

Nema više dovodženja indijanci
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 jul 2023, 00:12

moreno123 je napisao/la:
04 jul 2023, 23:41
Sad sam razmisljao malo o tome pa sastavio listu pet najvecih krampi i najboljih igraca koji su igrali za nas u zadnjih 10ak godina, od 2012. pa do sada. Bilo je tesko izdvojii po pet i za jednu i za drugu stranu ali evo ovako: krampe- Milanovic, D Comor, Bandovic, Vrsajevic i Almir Bekic. Druga strana: Vrancic, Cimirot, Rahmanovic, Benko i Renan. Da cujem vase??
Zasto se zaustaviti na samo 5 :mrgreen:
Najgorih 11 po pozicijama:
Kanuric
Comor Kramar Radulovic Letic
Rustemovic Sunjevaric
Milanovic Guzina Haurdic
Melunovic

Najboljih 11:
Kovacevic
Sabanovic Milicevic Mujakic Belosevic
Cimirot Vrancic
Fanimo Rahmanovic Tatar
Benko

Honorable mentions: Crepulja, Stanojevic, Jajalo, Krste u prajmu, Merso, Renan, Lazic, Trivunovic, Tatomirovic, Delac, Duljevic...

Najboljih 11 izabrano po doprinosu kod nas, statistici, ucinku u trofejima itd. Najgorih 11 prema negativnom dojmu kojeg su ostavili. Neki nisu igrali dugo al dovoljno su se pokazali.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 jul 2023, 00:18

DBR1987 je napisao/la:
napoleon72 je napisao/la:
04 jul 2023, 22:23
E cuj Tan popusio pare u fudbalu haahha, lik sa dvije promocije u Premiership zaradio vise love nego sto zaradi osvajac triplete u bilo kojoj ligi. :rol: :rol:
Lik nije dobar fudbalski gazda al je vrhunski biznismen, Cardiff je uz Fulham i Norwich najpoznatiji jojo klub u Engleskoj. Ispadnu, vrate se, okrenu oko 250 miliona funti samo od FA, a gdje su sponzori i TV prava. U pojacanja ulozi 50ak miliona, opet ispadne i tako u krug.
Pa ne ispadne svake sezone i ne vraca ce svake sljedece.
Gdje su godine koje je je vec vlasnik klubova ?
Kad je usao kod nas u klub tad je nekad god. gore dole usao tamo.

Gdje je sad vec 7...8 god plata i silnih troskova odrzavanja stadiona itd?
Ako kod nas sezona kosta skoro 10mil km (8) koliko kosta u jednoj engleskoj i Belgiji ?

Nedavno je bio clanak u engleskim sportskim vijestima da je zalutao u fudbal.
Eno City ulozio 1.5 MILIJARDU da kraljuje Engleskom ligom nakon skoro 10 god.

Meni ovo vise lici da on tamo nema sta trazit sa realno sitnim ulaganjima za Elnglesku i Belgiju.
On tamo nema sanse u evropu izac, a svi znamo da se i tamo tezi tome i garantuje neku finansijsku inekciju.

Dok kod nas za cetvrtinu tih ulaganja se mogu cuda napravit !

To je jedini razlog sto se povukao iz Eng i Belgije a da je "omastio brk" kao sto ti tvrdis bas i nije.....

Smijesno je bilo sta pricat za lika lik je milijarder znaci sposoban je drama al ja samo govorim da se u sportu bas nije naj bolje snasao.
Ta dva puta su mu dovoljno da se namiri na narednih 20 godina. Ne ulazi cesce jer vrlo.malo.ulaze u igracki kadar,.promociju ganja sitnim ulaganjima i ceka da se poklopi takva sezona.

Ovo boldirano, kakva ba finansijska injekcija u Engleskoj? Haj Belgija tu i tamo, al znas li da u Engleskoj vise novca zaradi 7. ekipa na tabeli nego osvajac Lige prvaka? A njemu nije u interesu da ulozi toliko para da ganja gornji dio tabele jer mu to niko ne moze garantovat, vidi Boehlyja i Chelsea. Tan je pametan, udje i onda fakticki odmah halali sezonu. Uzme lovu i ceka narednu promociju koja ce doc kad tad, evo Luton usao u ligu, stadion im usred nekih zgrada, prima.manje nego Grbavica.

Tan je vrhunski biznismen al i gazda kojem se yebe za sportske uspjehe. Lik gleda profit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 05 jul 2023, 00:18

05 jul 2023, 00:12
moreno123 je napisao/la:
Sad sam razmisljao malo o tome pa sastavio listu pet najvecih krampi i najboljih igraca koji su igrali za nas u zadnjih 10ak godina, od 2012. pa do sada. Bilo je tesko izdvojii po pet i za jednu i za drugu stranu ali evo ovako: krampe- Milanovic, D Comor, Bandovic, Vrsajevic i Almir Bekic. Druga strana: Vrancic, Cimirot, Rahmanovic, Benko i Renan. Da cujem vase??
Zasto se zaustaviti na samo 5 :mrgreen:
Najgorih 11 po pozicijama:
Kanuric
Comor Kramar Radulovic Letic
Rustemovic Sunjevaric
Milanovic Guzina Haurdic
Melunovic

Najboljih 11:
Kovacevic
Sabanovic Milicevic Mujakic Belosevic
Cimirot Vrancic
Fanimo Rahmanovic Tatar
Benko

Honorable mentions: Crepulja, Stanojevic, Jajalo, Krste u prajmu, Merso, Renan, Lazic, Trivunovic, Tatomirovic, Delac, Duljevic...

Najboljih 11 izabrano po doprinosu kod nas, statistici, ucinku u trofejima itd. Najgorih 11 prema negativnom dojmu kojeg su ostavili. Neki nisu igrali dugo al dovoljno su se pokazali.
Secerovic je bio gori od Rustemovica.

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 05 jul 2023, 00:19

Ilija hvala i sretno. Nije mi žao što je otišao jer ništa specijalno nije pokazao osim jeftinog populizma po društvenim mrežama. Vjerujem da bi vremenom bio bolji, ali bio mu je brži jezik od pameti.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 05 jul 2023, 00:25

@nofearhz, poštapalica "brate" :think:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 jul 2023, 00:29

Amcho1 je napisao/la:
04 jul 2023, 23:15
Mirvić dokazao kako se ipak može napraviti pozitivna priča i kako se može napraviti dobit, te kako ulaganje nije uzalud ni u ovoj rupi.

Tan dobio Plakatu grada Sarajeva, voli Sarajevo i one ovacije koje je doživio na Koševu neće nigdje i nikad više, tako da sadisfakcija je tu.

Mirvić predočio dokaze o uspješnom poslovanju Tanu i ovaj se odlučio vratiti unutar i početi ulagati dodatno.

Ono što je Mirvić do sada uložio računajte još toliko i više od Tana, stim da vjerovatno sportski segment ostaje Mirviću jer dobro to radi uz pomoć provjerenih agencija, dok se od Tana više očekuje infrastrukturno ulaganje. Mirvić to ne može sam iznijeti finansijski, a kao duo mogu u bliskoj budućnosti ostvariti višestruku dobit.

Sportski segment se podiže na veći nivo, a od infrastrukturnog ulaganja pored priče o stadionu, dolaze vjerojatno i tržni centri, hoteli, restorani it'd.

Tan ima dobru podlošku za vid dozvola isl, jer je uvezan sa našim vlastima, gurao je i kada je problem bio npr, poplave. Bogastvo Tana je toliko, da sutra hladno može kupiti lanac trgovina Bingo (primjer).

Naše je da damo podršku i da se već jednom prestanemo miješati u ono za što nismo kompetentni, jer veliki igrači igraju sa velikim brojevima, a mi imamo sreću da su baš ti igrači vezani za naš voljeni klub. Naša želja je da gledamo veliko i jako Sarajevo i na dobrom smo putu aBd da se to i ostvari, a to bi nam trebalo biti dovoljno za sreću.

Samo slijep ne može ili ne želi prepoznati dobre namjere prema našem klubu, tako da mislim da je definitivno vrijeme da se riješi problem sa Hordama i da se vrate na tribinu i daju podršku kako igračima tako i investitorima.
Mirvic sa svojim partnerima,poznanstvima moze sve iznijeti sam,za to nema potrebe jer je i Tan u klubu,on ce takodje pogurat i to ti je dobitna kombinacija. Samo pustiti Mirvica da on kolo vodi ovi neka prate.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 jul 2023, 00:34

05 jul 2023, 00:18
DBR1987 je napisao/la:
04 jul 2023, 22:23
E cuj Tan popusio pare u fudbalu haahha, lik sa dvije promocije u Premiership zaradio vise love nego sto zaradi osvajac triplete u bilo kojoj ligi. :rol: :rol:
Lik nije dobar fudbalski gazda al je vrhunski biznismen, Cardiff je uz Fulham i Norwich najpoznatiji jojo klub u Engleskoj. Ispadnu, vrate se, okrenu oko 250 miliona funti samo od FA, a gdje su sponzori i TV prava. U pojacanja ulozi 50ak miliona, opet ispadne i tako u krug.
Pa ne ispadne svake sezone i ne vraca ce svake sljedece.
Gdje su godine koje je je vec vlasnik klubova ?
Kad je usao kod nas u klub tad je nekad god. gore dole usao tamo.

Gdje je sad vec 7...8 god plata i silnih troskova odrzavanja stadiona itd?
Ako kod nas sezona kosta skoro 10mil km (8) koliko kosta u jednoj engleskoj i Belgiji ?

Nedavno je bio clanak u engleskim sportskim vijestima da je zalutao u fudbal.
Eno City ulozio 1.5 MILIJARDU da kraljuje Engleskom ligom nakon skoro 10 god.

Meni ovo vise lici da on tamo nema sta trazit sa realno sitnim ulaganjima za Elnglesku i Belgiju.
On tamo nema sanse u evropu izac, a svi znamo da se i tamo tezi tome i garantuje neku finansijsku inekciju.

Dok kod nas za cetvrtinu tih ulaganja se mogu cuda napravit !

To je jedini razlog sto se povukao iz Eng i Belgije a da je "omastio brk" kao sto ti tvrdis bas i nije.....

Smijesno je bilo sta pricat za lika lik je milijarder znaci sposoban je drama al ja samo govorim da se u sportu bas nije naj bolje snasao.
Ta dva puta su mu dovoljno da se namiri na narednih 20 godina. Ne ulazi cesce jer vrlo.malo.ulaze u igracki kadar,.promociju ganja sitnim ulaganjima i ceka da se poklopi takva sezona.

Ovo boldirano, kakva ba finansijska injekcija u Engleskoj? Haj Belgija tu i tamo, al znas li da u Engleskoj vise novca zaradi 7. ekipa na tabeli nego osvajac Lige prvaka? A njemu nije u interesu da ulozi toliko para da ganja gornji dio tabele jer mu to niko ne moze garantovat, vidi Boehlyja i Chelsea. Tan je pametan, udje i onda fakticki odmah halali sezonu. Uzme lovu i ceka narednu promociju koja ce doc kad tad, evo Luton usao u ligu, stadion im usred nekih zgrada, prima.manje nego Grbavica.

Tan je vrhunski biznismen al i gazda kojem se yebe za sportske uspjehe. Lik gleda profit.
Tan to pametno hendla,uzme 200 milki,zna da je suludo gurnut 500mil u pojacanja i takmicit se sa arapima koji milijarde guraju,sad da ulozi 500 mil ko mu garantuje da ce evropu u Engleskoj izboriti?

moram
Kontakt:

Post Postao/la moram » 05 jul 2023, 00:40

moreno123 je napisao/la:
Odakle Comor 2012, fulio si 2,3 god.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 jul 2023, 00:40

Mirvić je postavio novo rukovodstvo kluba s direktoricom Ajlom Alimanović kao vodećom osobom. Tan bi želio uključiti svoje ljude u rad kluba, ali trenutno nije poznato hoće li se njegova desna ruka Ken Choo ili ostali suradnici iz prethodnog razdoblja (Nguyen Thi Quy Phuong, Phan Thu Huong i Nguyen Tho Hai) vratiti u upravne strukture kluba, prenosi Klix

Utjecaj eventualnog povratka Tana i njegovih ljudi na administraciju kluba, uključujući ostanak direktorice Alimanović i njenih trenutnih suradnika na njihovim pozicijama, ostaje vidjeti.

:think:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 jul 2023, 00:42

moram je napisao/la:
05 jul 2023, 00:40
moreno123 je napisao/la:
Igrao je Comor za nas 2012

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 jul 2023, 00:45

Znao je Tan po 40 mil bacit za pojacanja u Engleskoj,znao je i dobre transfere napraviti.

moram
Kontakt:

Post Postao/la moram » 05 jul 2023, 00:48

Lucas je napisao/la:
05 jul 2023, 00:42
moram je napisao/la:
05 jul 2023, 00:40
moreno123 je napisao/la:
Tacno, i na kraju sezone otisao u Slaviju. Pomijesao sam ga.

Igrao je Comor za nas 2012

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 jul 2023, 00:48

Najebat ce sad Sahinaga i ovaj Rogic ako ne zabiju po pet golova do kraja sezone..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Dave, dlakavijazavac, relativizam, Rodman, ubipara, UltraSa46 i 88 gostiju.