Pa standardan naziv za vas na forumu. Isto kao što i vi imate neke druge nazive za ostale članove foruma osim za pitare ipak su vam oni drugi tim za koji navijate pored Veleža.killafrommanilla je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:47Hajde razumijem skutore sa pijacari, oni bi svakako da nas nema, ali mozes li mi ti reci na sta se odnosi to tvoje pijacari?
Osim ako i ti ne nosis carape na papuce, onda ok
BH klubovi u Europi 23/24
Re: BH klubovi u Europi 23/24
Ne gleda se jacina lige po koeficijentu ni po vrijednosti najjaceg kluba sa transfermarkta.MortemHz je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:19Apsolutno. Panatinaikos, Olimpiakos, AEK, Aris i svi ostali zajedno manje ''vrijede'' od jednog Dinama i eto tih par pretkola što ostvare ostali Hrvati ali mislim da nikad niko nije grupu igrao osim Rijeke jednom? Srbi su već daleko, daleko iznad. Da me ne shvatiš pogrešno, grčka liga je ok ali daleko od nekog vrhunskog nivoa.
Sarajevo je izbacilo Atromitos tamo u EL, na gostujućem terenu im dali tricu a te sezone nisu nijedan poraz imali u svojoj ligi na domaćem terenu![]()
Skotska liga je smijesna kad izuzmes dva najjaca kluba koja im nabijaju koeficijent, isto kao i Srbija i Hrvatska.
Grcka liga je jaca od svih ovih jer su treci, cetvrti, peti, sesti... klub u Grckoj jaci od treceg, cetvrtog, petog, sestog... kluba iz Skotske, Srbije i Hrvatske.
Ili jednostavnije, kad bi pravio zajednicku ligu od 16 ekipa iz ove 4 lige, imao bi 8 grckih klubova i 8 klubova iz ove tri lige zajedno.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ti si upravo rekao da se veličina kluba ogleda u tome kada je neki klub nastao tako da ova rasprava postaje suvišna. Opet, fudbalska gromada u okviru svoje države kao jedini validan argument - svakako.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:26Kakve veze ima liga trenutna trzisna vrijednost ili koeficijent sa velicinom nekog kluba. Po tebi je onda Hofenhajm veliki klub ili mi koji smo nekad imali bolje koeficijente od Milana i PSGMortemHz je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:19Apsolutno. Panatinaikos, Olimpiakos, AEK, Aris i svi ostali zajedno manje ''vrijede'' od jednog Dinama i eto tih par pretkola što ostvare ostali Hrvati ali mislim da nikad niko nije grupu igrao osim Rijeke jednom? Srbi su već daleko, daleko iznad. Da me ne shvatiš pogrešno, grčka liga je ok ali daleko od nekog vrhunskog nivoa.
Sarajevo je izbacilo Atromitos tamo u EL, na gostujućem terenu im dali tricu a te sezone nisu nijedan poraz imali u svojoj ligi na domaćem terenu![]()
![]()
Zna se sta je AEK to je jedna evropska fudbalska gromada i usporedjivati Genk ili neki drugi klub koje smo izbacivali sa njim je paradoksalno. Zaboravio sam Ferencvaros koji je isto velicina ogromna ali opet koplje iza AEK-a
Realno pricamo![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Aha aha, a zbog cega pijacari nemas pojma jel? Kakav beduin, da ne navijas za Zelju da ti posaljem dvicu kredita?arelinho je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:50Pa standardan naziv za vas na forumu. Isto kao što i vi imate neke druge nazive za ostale članove foruma osim za pitare ipak su vam oni drugi tim za koji navijate pored Veleža.killafrommanilla je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:47Hajde razumijem skutore sa pijacari, oni bi svakako da nas nema, ali mozes li mi ti reci na sta se odnosi to tvoje pijacari?
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne znam otkud ti to za transfermarket, bit će da nisi shvatio nešto. Po koeficijentu se itekako gleda, tako i dobiješ ranking lige. To što ti govoriš je scenario šbbkbb, ja govorim o činjenicama. Da su jaki onda bi i njihovi glavni klubovi ostvarivali zapažene rezultate u Europi međutim to nije tako. AEK i Atromitos poraženi od Veleža i Sarajeva, duplo slabije lige. I ja mislim da je hrvatska daleko kvalitetnija od srbijanske na osnovu komplet lige ali to nije relevantno. Niko živ ne gleda je li Javor jači od Gorice pa tako ni UEFA.Suvorov je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:51Ne gleda se jacina lige po koeficijentu ni po vrijednosti najjaceg kluba sa transfermarkta.MortemHz je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:19Apsolutno. Panatinaikos, Olimpiakos, AEK, Aris i svi ostali zajedno manje ''vrijede'' od jednog Dinama i eto tih par pretkola što ostvare ostali Hrvati ali mislim da nikad niko nije grupu igrao osim Rijeke jednom? Srbi su već daleko, daleko iznad. Da me ne shvatiš pogrešno, grčka liga je ok ali daleko od nekog vrhunskog nivoa.
Skotska liga je smijesna kad izuzmes dva najjaca kluba koja im nabijaju koeficijent, isto kao i Srbija i Hrvatska.
Grcka liga je jaca od svih ovih jer su treci, cetvrti, peti, sesti... klub u Grckoj jaci od treceg, cetvrtog, petog, sestog... kluba iz Skotske, Srbije i Hrvatske.
Ili jednostavnije, kad bi pravio zajednicku ligu od 16 ekipa iz ove 4 lige, imao bi 8 grckih klubova i 8 klubova iz ove tri lige zajedno.
killafrommanilla je napisao/la: ↑06 jul 2023, 17:07Aha aha, a zbog cega pijacari nemas pojma jel? Kakav beduin, da ne navijas za Zelju da ti posaljem dvicu kredita?arelinho je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:50Pa standardan naziv za vas na forumu. Isto kao što i vi imate neke druge nazive za ostale članove foruma osim za pitare ipak su vam oni drugi tim za koji navijate pored Veleža.killafrommanilla je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:47
Hajde razumijem skutore sa pijacari, oni bi svakako da nas nema, ali mozes li mi ti reci na sta se odnosi to tvoje pijacari?

Daj nemojte da sad kvarimo temu koja se tiče klubova u Evropi u sezoni 23/24 sa preseravanjem o nekakvim ranijim uspjesima. Super, uspjeh izbacili AEK-a i gotovo. I jesmo tu gdje jesmo jer odmjeravamo ko je pogledao na gol jačem klubu, ko je izbacio koga u **** 2. kolu kvaliikacija za Konferencijsku ligu.
Nije moguće izmjeriti koji je klub veći, koji najveći i ne postoji konsenzus kojim će se to ikad moći napraviti. Dok je za jedne strašan uspjeh izbaciti ekipu iz nizozemske lige, ma kakva ona bila, za druge je ekipu koja ima puno navijača, za treće ekipu koja je slavna itd. Ništa od tih argumenata vam ne pije previše vode. Željezničar je izbacio Ferencvaroša, koji ima 34 titule državnog prvaka, 24 kupa, 1 Kup sajamskih gradova, finale Kupa pobjednika kupova itd. Poređenja radi, AEK ima 13 liga, 16 kupova i ni blizu evropske uspjehe kao Ferencvaroš. Ili još bolji primjer Levski, sa 26 titula, 26 kupova, 5 puta četvrtfinala velikih evropskih takmičenja. Međutim, suština je da je Ferencvaroš bio kita od ovce kad ga je Željezničar izbacio, baš kao i Levski kada ga je izbacilo Sarajevo, ili AEK kada ga je izbacio Velež. Grčka liga je u tom trenutku bila 20. u Evropi, Bugarska 28., a Mađarska 31.
I puno bi slavnije i vrijednije bilo da recimo neki naš klub sada izbaci Racing Union, nego AEK, Steauu, pa i Olimpijakos, koji su kao slavni. Međutim, ljudi koji i dalje žive u 80-tim to ne mogu shvatiti.
Gore od ovog je samo odmjeravanje ko je ispao od lošijeg kluba
Nije moguće izmjeriti koji je klub veći, koji najveći i ne postoji konsenzus kojim će se to ikad moći napraviti. Dok je za jedne strašan uspjeh izbaciti ekipu iz nizozemske lige, ma kakva ona bila, za druge je ekipu koja ima puno navijača, za treće ekipu koja je slavna itd. Ništa od tih argumenata vam ne pije previše vode. Željezničar je izbacio Ferencvaroša, koji ima 34 titule državnog prvaka, 24 kupa, 1 Kup sajamskih gradova, finale Kupa pobjednika kupova itd. Poređenja radi, AEK ima 13 liga, 16 kupova i ni blizu evropske uspjehe kao Ferencvaroš. Ili još bolji primjer Levski, sa 26 titula, 26 kupova, 5 puta četvrtfinala velikih evropskih takmičenja. Međutim, suština je da je Ferencvaroš bio kita od ovce kad ga je Željezničar izbacio, baš kao i Levski kada ga je izbacilo Sarajevo, ili AEK kada ga je izbacio Velež. Grčka liga je u tom trenutku bila 20. u Evropi, Bugarska 28., a Mađarska 31.

I puno bi slavnije i vrijednije bilo da recimo neki naš klub sada izbaci Racing Union, nego AEK, Steauu, pa i Olimpijakos, koji su kao slavni. Međutim, ljudi koji i dalje žive u 80-tim to ne mogu shvatiti.
Gore od ovog je samo odmjeravanje ko je ispao od lošijeg kluba

AEK je bar duplo veći klub od Genta, a izbacivanje AEKa je ujedno i najveći evropski skalp kojeg je neki BH skinuo u posljednnih 35 godina. Ne bi smjelo biti nikakve rasprave po pitanju ove dvije činjenice.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Meni je ovo sustina, ali jbg ne moze se izmjeriti.MortemHz je napisao/la: ↑06 jul 2023, 17:10Ne znam otkud ti to za transfermarket, bit će da nisi shvatio nešto. Po koeficijentu se itekako gleda, tako i dobiješ ranking lige. To što ti govoriš je scenario šbbkbb, ja govorim o činjenicama. Da su jaki onda bi i njihovi glavni klubovi ostvarivali zapažene rezultate u Europi međutim to nije tako. AEK i Atromitos poraženi od Veleža i Sarajeva, duplo slabije lige. I ja mislim da je hrvatska daleko kvalitetnija od srbijanske na osnovu komplet lige ali to nije relevantno. Niko živ ne gleda je li Javor jači od Gorice pa tako ni UEFA.Suvorov je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:51Ne gleda se jacina lige po koeficijentu ni po vrijednosti najjaceg kluba sa transfermarkta.MortemHz je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:19
Apsolutno. Panatinaikos, Olimpiakos, AEK, Aris i svi ostali zajedno manje ''vrijede'' od jednog Dinama i eto tih par pretkola što ostvare ostali Hrvati ali mislim da nikad niko nije grupu igrao osim Rijeke jednom? Srbi su već daleko, daleko iznad. Da me ne shvatiš pogrešno, grčka liga je ok ali daleko od nekog vrhunskog nivoa.
Možeš li naći kriterije po kojim je AEK veći skalp istovremeno i od Ferencvaroša, i od Utrechta, i od Genka?
Po meni je najvažniji kriterij jačina lige uz plasman kluba u toj ligi. Opet ponavljam, Racing Union bi bio 3x veći skalp danas nego Olimpijakos. Napiši slobodno 5 ili 10 kriterija koji su bitni da je klub "najveći", pa se da izmjeriti

Ma jok.
To je kao da objašnjavam da je nebo plavo. To ostavljam takvim stručnjacima kakav si i sam.
To je kao da objašnjavam da je nebo plavo. To ostavljam takvim stručnjacima kakav si i sam.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Antipolitika3
- Kontakt:
Ljudi koji su ostali u osamdesetim i to je to. Tačno je milina što vas nema u Evropi i što su ovo vapaji nekakvi ovdje. Pustite velike klubove da igraju Evropu, a vi valjda u narednih 30 opet izađete. A toplo preporučujem i ispadanje u Federalku, pa da opet slavite titulu, pa onda nekad možda nekog budete i ubjeđivali da ste tu negdje s trofejima sa uspješnijom mostarskom ekipom.
Zadnja izmjena: zaostrog, dana/u 06 jul 2023, 17:45, ukupno mijenjano 1 put.

Smiješan si

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
pijaĆari ponovno pobenavili?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
MortemHz je napisao/la: ↑06 jul 2023, 15:33Teško i nezahvalno je to posmatrati na takav način. Tu možeš imati jedan argument - AEK ima dosta trofeja u svojoj ligi, čak preko 30+ što je za svaku pohvalu ali dolaze iz lige koja je slabija od naprimjer srbijanske i hrvatske. Znači hrvatska je iznad a tu faktički imaš samo Dinamo koji donosi te bodove. Recimo Genk ima manje domaćih trofeja ali dolaze iz mnogo, mnogo jače lige i imaju dosta veći koeficijent od AEK-a, razlika je čak 7000 i oko 50 mjesta su iznad njih. Isto tako i vrijede višestruko više. Genk je poražen u ligi prvaka a AEK u konferencijskog ligi itd.CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑06 jul 2023, 13:15Jedno sam siguran a to je da ce Velez i poslje ove godine ostati bh predstavnik koji je izbacio najveci klub u evropskim natjecanjima
6:42
70 000![]()
Sretno Borcu i Sarajevu![]()

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Mozda ih jos podsjetiti da smo u bivsoj drzavi jedini izbacili klub iz lige petice da i tu zaokruzimo najvece uspjehe bosansko hercegovackih klubova

AEK vs Gent
Bolji u Evropi
Vise trofeja
Poznatiji
AEK je najmanje duplo veći klub
Ne znam koje još mjerilo hoćete. Navijači, stadion???
Bolji u Evropi
Vise trofeja
Poznatiji
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Mole se simpatizeri kluba iz Vrapcica da ne spamuju temu sa svojim glupostima. Ovdje je rijec o bh klubovima u Evropi, a ne vasim rezultatima iz proslosti
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
OnlyLeft22 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 19:14AEK vs Gent
Bolji u Evropi
Vise trofeja
Poznatiji

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, NeSamSafetee, senad82 i 25 gostiju.