FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Idemo nastaviti niz bez crvenih rezultata
Bukvalno sam isto htio napisat. Kako neko ko kao prati Zelju i navija za Zelju moze tako nesto pisat a do skora bili na ivici ambisa. Sad smo mozda korak od ambisa.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Mi kao nacija smo generalno kritičari i sveznalice.Zgevenger je napisao/la: ↑06 jul 2023, 18:57Pitanje je koliko su ova pojacanja kvalitetna rješenja, ali ne bih bas trcao sa kritikama unaprijed. Puno loseg to moze donijeti. Da se neke stvari nisu odvile kako su se odvile, daleko bi lakse pregrmili ovaj prelazni rok (koji nije ni blizu kraja jos). Recimo Rustemovica bi prihvatili daleko lakse i cak bi bio dobro rjesenje, da Hodžić nije otišao džaba. I da nije pitar naravno. To mjenja percepciju iz koje gledamo i automatski je katastrofa. Onda dovodjenje Mulalića. Za klasu je bolji i iskusniji golman od Muftića, ali tu nam percepciju mijenja to što nam juniori odoše, pa smo u fazonu, e sad ćemo branit naše dijete koje je tu. Osim Santosa i Hodžića, kostur ekipe nam je ostao, pa i nije neka katastrofa za razliku od prosle sezone. Ono sto nam je sad lakse jeste da imamo širu klupu i jaču konkurenciju. Imamo duple bekove, 4 štopera, za razliku od prosle sezone kad je Drina znao na beku zaigrat. Štila kolko vidim diže formu, Drljo godinu stariji. Ostali igrači, osim "lijevog krila" su prinove i pustite ljude da se dokazu, sigurno nisu dosli za neke pare. A opet ponavljam, sezona nije ni blizu, mozda i dodje neko, zbog evrope ranije pocinjemo sve. Vidi se da nismo navikli na to.
Ja recimo gledam na ovu ekipu kao kompaktnu i dobro izbalansiranu i trenutno jako dobro vodjenu.
Smatram da će Gasal biti pojačanje, da će Biber dobro doći ovoj ekipi a da je Dubackic isto dobro rješenje.
Treba nam kvalitetan spic, volio bih da brazilca probaju gore, a da se dosta energije ulozi u zamjenu za Santosa.
Spominjao se Denis Stojković iz Leotara, mlad školovan i zanimljiv igrač.
Eno onaj mali Nikola Trunjanin nije ni dosao ismijavali su mnogi ovdje taj transfer
Momak odmah zabi niko ga vise ni ne spomenu
Dinamo ce biti mjerlo svega
Tu cemo znati sta smo
A do tad samo jako
Momak odmah zabi niko ga vise ni ne spomenu
Dinamo ce biti mjerlo svega
Tu cemo znati sta smo
A do tad samo jako
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 06 jul 2023, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ma razumije to svak, ali treba onda uprava reci da nema love za neka ozbiljnija pojacanja i da cemo dovoditi po procjeni iz niseligasa igrace. A ovako naloze raju da ce dovoditi samo provjerene igrace, i onda ti Biber dođe u klub, a Vitonji na probu (ne znam ni gdje njega iskopase).
I sta ce biti sa Amoahom, valjda ce na vrijeme poceti razmisljati o njemu, ponuditi mu novi ugovor, ako nece, odmah ga prodati, a ne da i on ode besplatno iz kluba
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Kod Bosnje ti je najgore sto on sve svoje ljude gazi.Pririsak je napisao/la: ↑06 jul 2023, 20:49A hajde argumenti po cemu je ovaj prelazni rok los kad jos nismo poceli igrati i kad jos nije gotov prelazni rok. Po cemu je to prosli prelazni rok bio bolji kad se gleda onako na papiru kao sad (bez da se razmatra ono kakvi su igraci kasnije ispali).
Ja razumijem da je nekima tesko shvatiti da se fudbal igra na terenu a ne na papiru i hvala bogu pa je takvih malo, samo su oni jedini koji pisu ovdje da bi ispoljili svoje neke frustracije.
Kazem opet, procjena svega se moze dati tek nakon 5 6 kola, a i to mozda nije dobro mjerilo jer ce biti uzasne vrucine kad pocne prvenstvo a i treba da igraci udju u igracku formu.
Nekima je mozda ovaj nenadani uspjeh izlaska u europu stvorio iluziju da smo mnogo jaci nego sto jesmo. Ovo je nase realno stanje sada i sto se mene tice uopste nismo losi kako ovdje neki koji nisu odgledali utakmicu kako treba pokusavaju predstaviti.
Slazem se da nisu jaka imena, ali ni santos ni hodzic ni amoah nisu bili imena pa su se ispostavili kao dobitna kombinacija. S druge strane smo doveli neka druga velika imena na koje ste svrshavali zimus pa su se ispostavili kao trube. I sta se donijelo tim velikim imenima, samo neopravdan pritisak na svlacionicu.
Kazem, ko imalo zna nesto o fudbalu nece pisati ovako kako neki ovdje pisu.
Ja ti garantujem da je bilo ko drugi na mjestu Bekrica da bi 80% ovih ljudi koji pljuju Bekrica tog drugog uzdizali i trazili mu opravdanja i branili ga zivotom a posto je Bekric u pitanju on se treba pljuvat i svaku izjavu mu treba vagati i traziti mane.
- MocMahale444
+1BarbareZeljin je napisao/la: ↑06 jul 2023, 20:53Znam da su interesi u pitanju,ali opet ne razumijem sta smo sebi dopustili i kako vec jednom ne krenemo ka mjestu gdje realno pripadamo.
Dojadilo je svima vise.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Nisam bio nikad do sad kad se bilo ko tjerao iz kluba ali ovu upravu definitivno treba otjerati. Ako če največi klub u državi sa najviše navijača biti najsiromašniji u ligi a oni su dovoljno dugo tu i ne mogu ništa da promjene onda moraju iči. Mislim da iza svega ovoga stoji čovjek koji nas je več jednom zavio u crno samo što je tad imao velike pare na raspolaganju.
Najmanji su problem ovi sto sto ih vidis na slikama, klipovimabojamora je napisao/la: ↑07 jul 2023, 00:23Nisam bio nikad do sad kad se bilo ko tjerao iz kluba ali ovu upravu definitivno treba otjerati. Ako če največi klub u državi sa najviše navijača biti najsiromašniji u ligi a oni su dovoljno dugo tu i ne mogu ništa da promjene onda moraju iči. Mislim da iza svega ovoga stoji čovjek koji nas je več jednom zavio u crno samo što je tad imao velike pare na raspolaganju.
ko nor Kovacevic, Bekric il nasa direktorica
Problem su ljudi u sjeni koje mozda nikad nisi vidio
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
bojamora je napisao/la: ↑07 jul 2023, 00:23Nisam bio nikad do sad kad se bilo ko tjerao iz kluba ali ovu upravu definitivno treba otjerati. Ako če največi klub u državi sa najviše navijača biti najsiromašniji u ligi a oni su dovoljno dugo tu i ne mogu ništa da promjene onda moraju iči. Mislim da iza svega ovoga stoji čovjek koji nas je več jednom zavio u crno samo što je tad imao velike pare na raspolaganju.

Dobro je,nemoj vise
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
Evo i Kobasevic otiso u Radnik iz Hadzica
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Da nije bilo Mladosti DK mi pola "svoje djece" ne bi nikada imali u prvom timu. Ne sjećam se kad smo juniora izbacili koji je bio igrač, pri tome ne mislim tipa Drina ili Hajdar.
Ljudi kojima pošaljemo igrača na posudbu prave od njih fudbalere ili kad odu u druge klubove pa ih vraćaj.
Neću i ne mogu vjerovati nikad da od juniora nema baš nijedan ali nijedan igrač koji bi upotpunio mjesto u rosteru, ne očekujemo ni mi sad da rešeta sve redom.
Ljudi kojima pošaljemo igrača na posudbu prave od njih fudbalere ili kad odu u druge klubove pa ih vraćaj.
Neću i ne mogu vjerovati nikad da od juniora nema baš nijedan ali nijedan igrač koji bi upotpunio mjesto u rosteru, ne očekujemo ni mi sad da rešeta sve redom.
Mene opasno nerviraju ovi ugovori na godinu dana. Jbg sta je tu je, nase je da pratimo navijamo, nerviramo se i cekamo bolje dane.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Prošle sezone je njihov budžet za igrački kadar bio 2,5 puta veći od našeg, ove sezone će to otići debelo preko 3, pa možda i do 4 puta. Završili su iza nas na tabeli.BarbareZeljin je napisao/la: ↑06 jul 2023, 20:53Mnogi gledaju sta radi Sarajevo.
Ovako na prvu i gledajuci kako lako na pripremama prolaze,izgledaju vas jaki.
Zaista ne znam da je neko ovako dominirao na pripremama.
Ali ovo sto oni rade,u 80 posto slucajeva donosi haos.
Gomilanje igraca,potanak trener,puno nekog nazovimo kvaliteta na jednom mjestu,tesko je to uklopiti.
Oni zaista mogu lako biti top,ali jos lakse da bi mogli sve otici u krivom smjeru.
Sto bi mi svi voljeli iskreno.
Imaju čovjeka koji je ove sezone odlučio da presiječe, da vidi može li ili ne može. Uložiće brdo para i pokušati da napravi taj famozni iskorak i to se mora poštovati, čovjek gura svoje pare, a trebaš biti ili veoma lud ili veoma hrabar pa gurati lovu u naš fudbal.
E sad, ovo im je minimalno peti pokušaj da naprave iskorak, ali ovaj mi djeluje daleko najozbiljniji. S tim da je Mirvić odabrao najtežu moguću sezonu za ovolika ulaganja.
Čeka nas najjača sezona premijer lige ikada, Borac i Sarajevo su mnogo jači nego lani, uz Zrinjski koji je svakako bio prejak. Tako da ni ovolika ulaganja ne mogu garantovati nikakav rezultat, pod rezultat smatram titulu. Borac će praviti cirkus i ove sezone, možda i veći nego prethodnih. Zamisli uložiš ovoliko para, pa te onda Gigović unakazi na tri utakmice, i doviđenja titula.
Mi moramo biti svjesni svog dometa. Čekati razvoj situacije u kupu i boriti se za to četvrto mjesto ili ako se otvori šansa da se i u kupu nešto uradi pa tako u Evropu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- MocMahale444
Virtu4l je napisao/la:07 jul 2023, 00:23Vidite koliko su se komsije uzbudile zbog kupa, zato uvijek kazem da je to utjesna nagrada. Takmicenje kojim nista ne dobijas, apsolutno nista, samo prividnu satisfakciju.
Radnik nam je mnogo vazniji od Sirokog. Tu utakmicu moramo pobijediti, sve nam se nakon nje otvara.
Dok je Misimovic bio u klubu, onda kad smo uzeli zadnji trofej. Jbga kup nekad si omaložavao a sad molis Allaha za isti.
Vremena se mijenjaju, uspomene ostaju.
Fk Željezničar- arhiva postova stranica pod brojem 15718.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Nema to veze sa Misimovićem. Kup me ne zanima kad se borimo za titulu, jer nas taj ritam srijeda/subota unakazi, a Evropa je u takvim situacijama svakako obezbijeđena.MocMahale444 je napisao/la: ↑07 jul 2023, 07:40Dok je Misimovic bio u klubu, onda kad smo uzeli zadnji trofej. Jbga kup nekad si omaložavao a sad molis Allaha za isti.
Vremena se mijenjaju, uspomene ostaju.
Fk Željezničar- arhiva postova stranica pod brojem 15718.
Sad me itekako zanima jer u prvenstvu nemamo nikakve šanse.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da se zauvijek stane sa lažima!lolipop je napisao/la: ↑06 jul 2023, 15:20Sta bi od nekadasnjeg Zelje biste trebali pitati vikendasa iz Trebinja. Njega i njegovu svitu. Kada su barbarski preuzimali klub 2018. pojedinci ste slavili. Sada uzivajte. A nas Zeljo sitnim koracima ide naprijed, ali bitno je da guramo naprijed. Vidimo se u cetvrtak Zeljovci, budite dio spektakla.avalPacidoroP je napisao/la: ↑06 jul 2023, 11:38Uz dužno poštovanje prema tebi, dno dna smo dotakli ko navijači i pomirili se da smo jedna ekipa za 6-8 mjesta na tabeli, kada su nam želje igrači kao Ajdin Mujagić.Hansestadt je napisao/la: ↑06 jul 2023, 11:30
Ne znam sto se ne pokusa sa bivsim juniorom Mujagicem.
Šta bi od nekadašnjeg Želje...![]()

💙Željo mi te volimo,kako god završio💙
Ne znam samo posjecujes li stadion cesce. Mozda ti ne bi skodilo. Ne biti za Senada ne znaci biti za najveceg grobara kluba u poslijeratnoj historiji. A dodji danas pitaj sta misle o njemu na bilo kojoj tribini stadiona.Cunami87 je napisao/la: ↑07 jul 2023, 10:08Da se zauvijek stane sa lažima!lolipop je napisao/la: ↑06 jul 2023, 15:20Sta bi od nekadasnjeg Zelje biste trebali pitati vikendasa iz Trebinja. Njega i njegovu svitu. Kada su barbarski preuzimali klub 2018. pojedinci ste slavili. Sada uzivajte. A nas Zeljo sitnim koracima ide naprijed, ali bitno je da guramo naprijed. Vidimo se u cetvrtak Zeljovci, budite dio spektakla.avalPacidoroP je napisao/la: ↑06 jul 2023, 11:38
Uz dužno poštovanje prema tebi, dno dna smo dotakli ko navijači i pomirili se da smo jedna ekipa za 6-8 mjesta na tabeli, kada su nam želje igrači kao Ajdin Mujagić.
Šta bi od nekadašnjeg Želje...![]()
![]()

- dubioza144
- Kontakt:
Jel Santos jos slobodan mogli smo ga sarnut
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Levin i 10 gostiju.