FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 07 jul 2023, 11:08

Alii je napisao/la:
07 jul 2023, 11:05
Dave je napisao/la:
07 jul 2023, 11:02
spezial je napisao/la:
07 jul 2023, 11:01

slika

Apsolutno, eventualno boju ove zute linije promijenit i sminka nema dalje. Jednostavno a efektno :thumbup:
Umjesto vučice, Vučka 🤣
🤣Bijele linije sa strane

i jesmo za bijele linije haha. Samo bordo boja, bijele cize.. Mozda dvije tri varijante stucni - bordo, bijele, crne.
I umjesto vucice nasu odbojkasku loptu s grba :cool:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 07 jul 2023, 11:13

muhamedhulk je napisao/la:
07 jul 2023, 11:03
i ovo gore realno jednobojno. kao i nike. :D
mada meni ne smeta, samo bijele linije trebaju i to je to!
U cast sefa strucnog staba

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 07 jul 2023, 11:13

JavierBosnia je napisao/la:
07 jul 2023, 10:45
spezial je napisao/la:
07 jul 2023, 10:37

Sve jasno, nema iluzija da ce dizajner u adidasu sjest pa crtat dres za sarajevo maksuz. Ali velika je razlika i izmedju ovog nekog mocnog dizajna, i samo bordo majice ko sto smo nike nosali iste 3-4 godine. Treba i iz ovog kataloga znat probrat :mrgreen:
Glavni problem nastaje kada u katalogu imas milion crvenih, plavih, zutih, a bordo dresova tek nekolicina :mrgreen:
Bas iz tog razloga mi ne treba da ganjamo ove tipa Puma, Adidas, Nike i slično, nemaju neki izbor bordo dresova na lageru. Mogao se sigurno Umbro završiti ili New Balance, vidim da su se malo proširili. Evo vidim i Dinamo prešao na Castore bas radi dizajna.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 jul 2023, 11:48

boki86 je napisao/la:
07 jul 2023, 11:10
bordobijeli je napisao/la:
07 jul 2023, 10:22
BordoBBoja je napisao/la:
07 jul 2023, 10:14

Oni jedva da odu na kosevu kad je dzabaluka, a ne po gruziji da skacu
Opet dječija prica koje veci navijac. Svaka cast za Hz sto idu u Gruzijiu isto tako mislim da je bojkot bezveze.
Sretno svima koji putuju u Gruziju, Vamos Rajvosa.
Smorise vise druze, imam osjecaj da bi najsretniji bili da se nismo kvalifikovali, samo da mirzu otjeraju :facepalm:
Pisali smo zimus da ne treba letiti pred rudu sa tim bojkotom ali nazalost tada odluke vruce glave donesene bez puno promisljanja.Za bojkot nikad u zivotu nisam bio ali misljenja sam ako se nije bojkotovalo u doba Sabrine,Kasuma,Hadzica i kompanije koji su sacinjavali najgoru upravu u historiji kluba i doveli nas do toga da nam prvi 11 u ligi cine djeca+Heba,Dupovac,Krle,Palic kao glavni igraci,nema smisla ni sada.Napokon licimo na klub u svakom smislu a pogotovo u sportskom segmentu gdje napokon placamo odstete za kvalitetne strane igraci koji nisu nimalo jeftini.Niko od nas nije bio za Mirzu pa ni ja ali covjek je odradio dobar posao i jos uvijek radi.To mi je mnogo bitnije od neki izjava prije 10 godina za koje sw izvinuo.Isto tako za Ziljkica nisu mi bile bitne neke bezveze slike jer sam svejstan sta nam moze donijeti na terenu a to je pokazao i niko vise ne spominje sliku tu.Vi ste ludi ako mislite da 90% bivsi igraca Slobode,Zrinjskog,Sirokog,Borca koji dodju kod nas nisu sve najgore o nama mislili i pricali dok su igrali za te klubove.To je strasno koliko su nas mrzili,ne znaci ako to nije dokumentovano i snimljeno da nije tako.Znam 100% za jedan primjer evo necu imenovati,bivsi igrac,ponikao kod nas,proveo 5+ godina u prvom timu,otisao u drugi klub u BiH i sve najgore o nama pricao.A dijete kluba hahahaha.Prema tome,glupost je fatati se za nekakve izjave jos uvijek ako se vec javno izvinuo.
Steta velika,sve sluti na jednu dobru sezonu i umjesto da se svi ujedinimo zbog nekog tjeranja inata i ega to nece biti slucaj iako je svima jasno da niko ne bojkotuje vec su samo momci sa sjevera presli na druge tribine.U sustini niko ne bojkotuje.Ismir nije ko prethodne uprave i on zbog nicijeg pritiska nece posustati.Ajla i Mirza idu tek kad krene lose i kad pokazu da nisu za Sarajeva.Tek tad ce ih pustiti,a prije toga zbog necijeg hatra sigurno ne.Shvatite da je klub privatizovan,covjek daje svoje pare,ogromne pare i nece dozvoliti da mu niko odredjuje nista i da mu se ulica pita kako i sta.To nije sica ljudi,to su milioni i milioni

Grupu podrzavam i svaciji stav podrzavam.Kome se ne dolazi nek ne dolazi,nikakav problem.Svako ima svoje,ali nije uredu da se vrsi pritisak i ovdje psuje i vrijedja ljudima koji ne navijaju ni za Mirzu,ni za pojacanja vec za Sarajevo i zbog toga dolaze na utakmice.Krajnje klosarski.Ako vam se bojkotuje bojkotujte,nikad nikoga nisam vrijedjao za to samo govorim da je po meni bezveze,niko nista ne dobija,nece dobiti sto traze,a bezveze klub ispasta.Po ovome ispadne bojkotuje se samo Mirvic.Mirza nije trener na gostovanjima?Ajla nije direktorica na gostovanju?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 jul 2023, 11:54

Ljudi nikako ne shvataju nas mentalitet. Dok klub, drzava, bilo koja struktura tone, niko se ne obazire. Kad dodje do dna, kad dodje 5 do 12, tad se svi ujedine i stanu. Manijaci su ujedinjeni jer je to sve sto im je ostalo. Sloboda kad je ispala u nizi rang, pun Tusanj bio svaku tekmu u federalci. Velez kad je ulazio u Premijer ligu, hiljade Mostaraca islo na sva gostovanja i pratili ih. Celik sad u kantonu pratilo vise raje nego pola Premijerligasa. Ljudi vise vole da pokazu neka mu.da i ljubav i stavove kad je najteze, nego kad si neki prosjek. Da Sarajevo sutra ispadne u kanton, ja garantujem da bi bilo vise raje na tekmama nego u svim sezonama izmedju 15/16 i 18/19. Tad smo bili mrtvi prosjek lige i to nikom nije interesantno. Zeljo ako ikad ispadne u nizi rang na ovaj ili onaj nacin, na svakoj tekmi ce bit 10000+ navijaca. Kazem vam, pogledajte Celik i Slobodu. Svugdje je to isto.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 07 jul 2023, 12:02

Ista suplja po milioniti put...

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 07 jul 2023, 12:04

napoleon72 je napisao/la:
07 jul 2023, 11:54
Ljudi nikako ne shvataju nas mentalitet. Dok klub, drzava, bilo koja struktura tone, niko se ne obazire. Kad dodje do dna, kad dodje 5 do 12, tad se svi ujedine i stanu. Manijaci su ujedinjeni jer je to sve sto im je ostalo. Sloboda kad je ispala u nizi rang, pun Tusanj bio svaku tekmu u federalci. Velez kad je ulazio u Premijer ligu, hiljade Mostaraca islo na sva gostovanja i pratili ih. Celik sad u kantonu pratilo vise raje nego pola Premijerligasa. Ljudi vise vole da pokazu neka mu.da i ljubav i stavove kad je najteze, nego kad si neki prosjek. Da Sarajevo sutra ispadne u kanton, ja garantujem da bi bilo vise raje na tekmama nego u svim sezonama izmedju 15/16 i 18/19. Tad smo bili mrtvi prosjek lige i to nikom nije interesantno. Zeljo ako ikad ispadne u nizi rang na ovaj ili onaj nacin, na svakoj tekmi ce bit 10000+ navijaca. Kazem vam, pogledajte Celik i Slobodu. Svugdje je to isto.
sta je pisac htio reci? pa nama kad je bilo 5 do 12 i kad su se konferencije zajednickog kmecanja i kukanja sazivali (Sabrina, Kasum itd) nisam vidio da smo se ujedinili, nego sad covjek dosao i rukama i nogama kopa, leti po svijetu, zavrsava transfere, ekipu kompletirao 10 dana prije pocetka prvenstva. Igraci biraju Sarajevo umjesto nekog skotskog Heartsa a mi gle cuda, progledali! zlobnici u klubu, neprijatelji kluba.
Brate ogledalo kluba je na zelenom terenu a ne procesi u pozadini, u administraiciji. Jel tebe interesuje proizvodnja argete, ko je tehnicki direktor, marketing direktor pa onda odlucis da kupis ili ti se svidja ukus i tad kupujes?

a poznavajuci raju sa Sjevera, pogotovo ove starije, siguran sam da ce razumnu i najbolju odluku doniijeti. Ovo ostalo je sve, gdje svi turci tu i mali mujo

da dodam: Sjetite se kad smo cekali poziv Amidze ko bijednici, ne poziv, nego da nas prozove i to na viber :urnebes:
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 07 jul 2023, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 07 jul 2023, 12:13

Nisam se oglasavao na temu hz i bojkota do sada al mi je vise preko kur*a price ko sta smije, a ko ne. Jedni o hordama pricaju kao da su vlasnici istih, pa palamude ovdje ko je relevantan, a ko nije. Drugi isto tako grde horde i pricaju sta treba da rade, a sta ne. Ljubav prema voljenom klubu i jesi li navijac ili nisi se mjeri po tome na koliko je ko gostovanja bio, sto mi je smijesna prica pravo. Svaka normalna i realna osoba ce reci da je smijesan nacin bojkota kada cuje zbog cega se bojkotuje i ne dolazi na utakmice. Evo da je situacija u bilo kojem klubu kao kod nas i da je bojkot zbog tamo neke Ajle, a ulaganju u klub su nevjerovatna za nase uslove i vidi se da klub napreduje i igracki i rezultatski realno sve i jedan nas navijac bi rekao pa jesu li ovi normalni i imaju li imalo mozga zbog nacina na koji bojkotuju ( ne dolaze na domace utakmice da pruze podrsku svojim igracima). Jer navijaci dolaze da navijaju i bodre igrace, zbog boljih rezultata kluba, a ne ljude koji rade po nekim funkcijama u klubu. Siguran sam u to da svaki pravi navijac Sarajeva, pa cak i clan grupe horde zla ce reci da mozda i nije trebao da bude ovakav bojkot ( ne dolazak na domace utakmice ), jer realno ima puno, puno drugih nacina borbe protiv ljudi koji rade i zaradjuju hljeb u FK Sarajevo, a navijaci nisu zadovoljni sa njima. Iskreno se nadam da ce se horde sto prije vratiti na tribinu i nastaviti bojkot na drugi nacin, a ne ne dolaskom na domace utakmice. Ako su imalo razumni i realni i vide da nase Sarajevo napreduje u svakom mogucem smislu, od ulaganja, igrackog kadra, transfera, rezultata pa majka mu stara daj da smo ko jedno, da taj ko ulaze u klub vidi da cijenimo to sto radi. Najvise mi je krivo igraca, pogotovo ovih novih sto su dosli, jer bi igra i borba na terenu bila pa mogu slobodno reci bar 40% na vecem nivou kad grmi sa sjevera, a ne atmosfera ko u pozoristu.
Nemojte sta zamjeriti braco po klubu, ali sam samo realan i objektivan.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 jul 2023, 12:31

cookiech je napisao/la:
07 jul 2023, 12:04

Ja razumijem da je hordama trn u oku i Ajla i Mirza, iskreno i sam sam bio protiv njih i bila mi je zelja da budu otjerani. Ajla sa svojim bezobraznim ponasanjem po instagramu i fb samo je stetu nanijela a nisam vjerovao ni u Mirzu, da ce ista uspjeti u Sarajevu ali razuvjerio me, cak je uputio i izvinjenje.. Sto mi je cudno za Ajlu da ona to nikada nije uradila a zakuhala je dobro.

15:28 kako nije?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jul 2023, 12:35

Kaže da preferira igrat centralnog napadaca,dobro se ipak moglo vidjeti na onim klipovima da je ipak više spic igrac.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Neutralan77
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan77 » 07 jul 2023, 12:38

Zukanovic je napisao/la:
07 jul 2023, 09:42
Jest ovo za Adidas sigurno?

100%. Igraci dobili vec adidas opremu za trening.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 07 jul 2023, 12:38

Sto posto 2 dobra posta.
Trebaju horde sjesti za sto sa mirzom, ajlom i Mirvicem i da porazgovaraju, da nadju zajednicko rjesenje. Ne trebaju imati ego i da bude kao necemo nista dok dvojac ne ode iz kluba. Treba biti razuman, sjesti i popricati. Treba saslusati i drugu stranu price, nije to nikakva sramota, sramota je biti tvdoglav u necemu a nemas argumente. Mirza ni meni nije drag, ali sad da se covjek osudjuje za ono sto je izjavio prije 15 godina je apsurd, pri tome se je jos i izvinuo par puta i to treba uvazavati. Prije sam isto tako napisao pa da je ubio covjeka za 15god bi izasao na slobodu kao slobodan covjek.
Treba naci rjesenje radi kluba koji napreduje a klub je iznad svih nas i klubu treba dati neuslovnu podrsku.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 07 jul 2023, 12:40

JavierBosnia je napisao/la:
07 jul 2023, 12:31
cookiech je napisao/la:
07 jul 2023, 12:04

Ja razumijem da je hordama trn u oku i Ajla i Mirza, iskreno i sam sam bio protiv njih i bila mi je zelja da budu otjerani. Ajla sa svojim bezobraznim ponasanjem po instagramu i fb samo je stetu nanijela a nisam vjerovao ni u Mirzu, da ce ista uspjeti u Sarajevu ali razuvjerio me, cak je uputio i izvinjenje.. Sto mi je cudno za Ajlu da ona to nikada nije uradila a zakuhala je dobro.

15:28 kako nije?
Jedna receniza kvazi izvinjenja, i onda cijelo vrijeme sukanje i vadjenje iz konteksta. Bezobrazna, neodgojena, nadrkana drska kuja.

Od kada je dobila odredjene instrukcije, ocigledno, i prestala , tj smanjila svoje oglasavanje po inst i medijima, i atmosfera je bar malo drugacija.

Krava se prosipala i brukala sebe i klub svaki dan, bukvalno. Plus svakih par sati iskakala iz pastete.

Je.bo joj zeljeznicar familiju cijelu. Jednom zelje.znicar, uvijek zeljeznicar.

Ovim svojim dijalektom, gutanjem slova, vokabularom...i vidi se da je odrasla uz taj nakaradni klub.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 07 jul 2023, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 07 jul 2023, 12:41

Kevin je u Cometu

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 07 jul 2023, 12:45

Zukanovic je napisao/la:
07 jul 2023, 12:41
Kevin je u Cometu
Uh dobro je, konto sam da će bit neko peglanje jer mu je prvi angažman u Europi al' svaka čast ljudima koji su zaduženi za to. :bow:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 07 jul 2023, 12:50

miky_hz je napisao/la:
07 jul 2023, 12:35

Kaže da preferira igrat centralnog napadaca,dobro se ipak moglo vidjeti na onim klipovima da je ipak više spic igrac.
Ocigledno ono sto se i vidjelo. Covjek je po svemu spic, egzekutor. Ovdje su mnogi na tu konstataciju da po svim snimcima djeluje da je klasicni spic, krenuli u skoro napade - krilo je, krilo je, krilo je.

Brate, mozda je krilo PO POTREBI. Po svemu drugome sto se dalo vidjeti preko videa, a i ono malo sto je igrao na pripremama, lik je spic.

Valjda se bude mogao uklopiti u ulogu krila. Nadam se iskreno.
- FKS -

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 07 jul 2023, 13:08

Da se razumijemo, ja sam obični navijač, kupim sezonsku, člansku, dres i neke sitnice. Od prošle godine nisam jer nisam bio zadovoljan načinom rada, isto tako ove godine još uvijek nisam produzio člansku, bar do početka slijedece godine.
Mogao sam s klubom potpisati ugovor za Cashback aplikaciju, gdje bi svi navijači dobili uz člansku, gratis karticu, gdje i klub i navijač profitira. Ugovor bio spreman, došlo do promjene u klubu i propalo sve. Imam i ja razlog evo da bojkotujem, jer sam mogao sjediti kući i hladiti mu*a a da pare same dolaze, ali to nije način.

hibrid
Kontakt:

Post Postao/la hibrid » 07 jul 2023, 13:12

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
07 jul 2023, 12:56
boki86 je napisao/la:
07 jul 2023, 12:51
ubipara je napisao/la:
07 jul 2023, 12:38

Sto posto 2 dobra posta.
Trebaju horde sjesti za sto sa mirzom, ajlom i Mirvicem i da porazgovaraju, da nadju zajednicko rjesenje. Ne trebaju imati ego i da bude kao necemo nista dok dvojac ne ode iz kluba. Treba biti razuman, sjesti i popricati. Treba saslusati i drugu stranu price, nije to nikakva sramota, sramota je biti tvdoglav u necemu a nemas argumente. Mirza ni meni nije drag, ali sad da se covjek osudjuje za ono sto je izjavio prije 15 godina je apsurd, pri tome se je jos i izvinuo par puta i to treba uvazavati. Prije sam isto tako napisao pa da je ubio covjeka za 15god bi izasao na slobodu kao slobodan covjek.
Treba naci rjesenje radi kluba koji napreduje a klub je iznad svih nas i klubu treba dati neuslovnu podrsku.
Ma kakvo sjedanje drug, jel hoeness sjedio sa navijacima? Ili mozda abramovic. Da ne spominjem glazere koje tjeraju navijaci iz uniteda godinama, raznorazni protesti, bilo cak belaja, svasta. Na kraju dana old traford dupke pun. Kapitalizam svugdje, samo kod nas glume neku socijalu.
Poistovjecuju klub sa ajlom i mirzom, to ne ide i to je pogresno, ti su ljudi nebitni.
Zna se do koga je i ko treba da se pospe pepelom, i da krenemo svi zajedno ujedinjeni, kako bi i trebalo.
Nema se ko posipati pepelom. Da se bojkot prekidao nakon 3 vezane pobjede prosle polusezone pa hajde, rekao bi pojeli vnago. Ali sezona je zavrsena kako je i receno bez podrske kuci. Ljudi ostali dosljedni, medjutkm i klub je ispunio sto se od njih trazilo, tako da prepreka nema da se dodje na sjever
Upravo tako drug, ispostovali su sto su rekli za proslu sezonu i nisu prekidali nakon 2-3 uvezane pobjede kao sto ti rece. Ali sada dolazi nova sezona i okrece se novi list, ako zele da bojkot nastave, neka to bude, ali drugim nacinom i sredstvima, a ne ne dolaskom na domace utakmice.

A boki sto se tice celzija i uniteda, jbg tesko se mozemo mi porediti sa njima. Znas i sam kakav je nas mentalitet i razmisljanje. Kod njih da ne dodje lupam 5000 tih sto bojkotuje, bez problema ce doci drugih 5000 i zamijeniti ih, jer se svaku utakmicu se trazi karta vise, dok kod nas se dobro dobro osjeti tih 5000, jos pogotovo najvaternijih koji bodre i pjevaju 90 min.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jul 2023, 13:27

Hajdeee je napisao/la:
07 jul 2023, 12:50
miky_hz je napisao/la:
07 jul 2023, 12:35

Ocigledno ono sto se i vidjelo. Covjek je po svemu spic, egzekutor. Ovdje su mnogi na tu konstataciju da po svim snimcima djeluje da je klasicni spic, krenuli u skoro napade - krilo je, krilo je, krilo je.

Brate, mozda je krilo PO POTREBI. Po svemu drugome sto se dalo vidjeti preko videa, a i ono malo sto je igrao na pripremama, lik je spic.

Valjda se bude mogao uklopiti u ulogu krila. Nadam se iskreno.
Po mom mišljenju,poslije ove sezone koje nam predstoji i nadam se dobre sezone Renana,ide njegova prodaja(logican slijed dogadjaja) i onda ce Kevin tu da uskoci na njegovo mjestos spica,ova sezona ce mu biti kao adaptacija prvo na fudbal ovdje za kojeg i sam kaze da je drugaciji i intenzivniji više i da ce ipak trebat malo da se prilagodi istom.

Tako da neki slijed dogadjaja da ces iduce sezone kada prodaš Renan vec imati spremnu zamjenu u svojim redovima koja nece kaskati cak naprotiv.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.