FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Zutti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zutti » 10 jul 2023, 12:59

Samozdravlje je napisao/la:
10 jul 2023, 12:45
Zutti je napisao/la:
10 jul 2023, 12:26
10 jul 2023, 12:19
Prvaci smo svijeta u pljuvanju svega domaćeg.
Avram dobar, al u qrcu. Milion KM nas koštala (plate,doprinosi,banja i doktori) 2 gola i 2 asis. Gdje su ponude za tog mađioničara?
Anicica niko ne spominje, ali Dal Varesanovic je konstantno na stubu srama. Momak medju 4 najbitnija igrača sto igramo Evropu. Da se Varesanovic preziva Hiros ili Tomic, na koljenima bi molili da ostane.
Da se Avram preziva Varešanović, ne bi smio izaći na ulicu, a kamo li na Kosevo.
Ne pljuje niko Dala jer se preziva Varesanovic i jer je "nase dijete". Pod većom lupom jest, bolje rečeno svaki pas mu se gleda, al da ga neko kritikuje zbog prezimena i slicno, to nije tacno. Jednostavno momak je los, vecim dijelom provedenog vremena na terenu je uzasan. Na 1 dobar potez ide 5 užasnih. Nije se jednom desilo da Dal napravi 3-4 glupe greske i da saigraci krenu galamit na njega jer jednostavno te gluposti pocinju izludjivati. Te price da ga se kritikuje samo zbog prezimena su za malu djecu
Dobro mladiću nek si u pravu, a gdje je 40 utakmica koje Avram provede na tribinama. Gdje je Anicic koji odigra 45' i 44".
Meni je krivo što padamo na priču forumasa pojedinih menadžera i vrti se ista mantra Krle, Avram Tito, a Dal ******.
Treba samo bit realan, kad je neko los - los je. Nebitno kako se ko preziva, odakle je i kakve kredite ima od prije. Dal je los, a Avram je trenutno bolji i treba imati prednost. Anicica je smijesno spominjat. Taj čovjek ni na treningu ne igra...
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 jul 2023, 12:59

bordobijelisampion je napisao/la:
10 jul 2023, 12:42
boki86 je napisao/la:
10 jul 2023, 12:21
JavierBosnia je napisao/la:
10 jul 2023, 11:31
Dvije stvari najvise zamjeram na novim dresovima koji su mi odlicni i vjerovatno najbolji u ovom nekom novijem periodu.
1. Brojevi su ipak preveliki i trebalo bi ih malo smanjiti za nijansu po meni bolje izgleda
2. Grb - izgleda kao da ga je neki lokalni krojač prišio za 2 minute. Puno je tu opcija, moze se prišiti ali gusto sa koncem (blackburn i vitesse), moze se nalijepiti kao Eibar i Liverpool, kompletno sivenje kao Argentina, i vjerovatno najskuplje kao neka vrsta plastificiranja grba kao Real Madrid. Kako god ima razlicitih rjesenja mislim da su nasi odabrali najjeftinije i najgore.

To su stvari koje se mogu ispraviti, pa eto ako neko od nasih ovo bude citao, ili neko odavde neka proslijedi nasima, sitnice koje mogu puno znaciti

slika
slika

slika
Nek nam naprave hologram, kao transparentno :damn: pusti bolan, prva serija koju smo dobili, nece to biti nista spektakularno. Ti nas poredis sa argentinom i liverpulom
Upravu je čovjek 100%
Evo u ova zadnja 3 dresa koja imam stvarno je grb najgori kvalitet moguci. Siguran sam da nisu toliko veliki troškovi i volio bi da se bar jedna metoda koje je Javier naveo iskoristi. Argentina i Liverpul ti ovdje nemaju veze, pa sigurno pola premijerligaša imaju kvalitetniji materijal za grb.
Avram dobar, al u qrcu. Milion KM nas koštala (plate,doprinosi,banja i doktori) 2 gola i 2 asis. Gdje su ponude za tog mađioničara?
Anicica niko ne spominje, ali Dal Varesanovic je konstantno na stubu srama. Momak medju 4 najbitnija igrača sto igramo Evropu. Da se Varesanovic preziva Hiros ili Tomic, na koljenima bi molili da ostane.
Da se Avram preziva Varešanović, ne bi smio izaći na ulicu, a kamo li na Kosevo.
Boldirano je istina. Dal je zabio par bitnih golova za evropu, ali svojim pasovima, šutevima u nebesa, driblinzima kroz noge, trčkaranjem, itd. toliko uspori igru i sigurno nam sam oduzme 1-2 gola svaku utakmicu. Neki kao da su zaboravili da je momak igrao katastrofalno prije utakmica sa Zrinjskim, Veležom, itd.
Širokom, Borcu prelijepi golovi, pa i protiv Želje se nadje na pravom mjestu.
Ma yebo svakog pojedinca,Klub je bitan. I ucinak / po tome koliko košta igrač. U startu nam ni jedan domaći ne valja, izuzev Djokanovica :tokralju: . Pljuvali Kovu, sad Šahinovica.
Jasno da svaki domaći nije za FKS, ali velicati ranjenike u nebesa nije ok
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 10 jul 2023, 13:04

Ma jah, star je Avram za tebe jel da
Mladje sladje

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 jul 2023, 13:06

10 jul 2023, 12:59
bordobijelisampion je napisao/la:
10 jul 2023, 12:42
boki86 je napisao/la:
10 jul 2023, 12:21

Nek nam naprave hologram, kao transparentno :damn: pusti bolan, prva serija koju smo dobili, nece to biti nista spektakularno. Ti nas poredis sa argentinom i liverpulom
Upravu je čovjek 100%
Evo u ova zadnja 3 dresa koja imam stvarno je grb najgori kvalitet moguci. Siguran sam da nisu toliko veliki troškovi i volio bi da se bar jedna metoda koje je Javier naveo iskoristi. Argentina i Liverpul ti ovdje nemaju veze, pa sigurno pola premijerligaša imaju kvalitetniji materijal za grb.
Boldirano je istina. Dal je zabio par bitnih golova za evropu, ali svojim pasovima, šutevima u nebesa, driblinzima kroz noge, trčkaranjem, itd. toliko uspori igru i sigurno nam sam oduzme 1-2 gola svaku utakmicu. Neki kao da su zaboravili da je momak igrao katastrofalno prije utakmica sa Zrinjskim, Veležom, itd.
Širokom, Borcu prelijepi golovi, pa i protiv Želje se nadje na pravom mjestu.
Ma yebo svakog pojedinca,Klub je bitan. I ucinak / po tome koliko košta igrač. U startu nam ni jedan domaći ne valja, izuzev Djokanovica :tokralju: . Pljuvali Kovu, sad Šahinovica.
Jasno da svaki domaći nije za FKS, ali velicati ranjenike u nebesa nije ok
Sto jedan forumas iznad rece, da je fudbaler vise bi volio igrati sa Avramom negoli Dalom. Pametnom dovoljno, bio on Srbin, Bosanac, sin Pasica ili Cale, tako je kako je. Pusti tu sentimentalnost kad je nama ekipa s njima u sastavu 50% manje opasna, dosta vise budemo predvidivi i dvojac u sredini pogine radi “Batistute” sa brojem 10.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 10 jul 2023, 13:10

Kakvi fudbalski virouzi i maestri, vrsni poznavaoci, vec oni znaju sve a brzo zaboravljaju 😂
U novi boj ...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 jul 2023, 13:14

Zutti je napisao/la:

Treba samo bit realan, kad je neko los - los je. Nebitno kako se ko preziva, odakle je i kakve kredite ima od prije. Dal je los, a Avram je trenutno bolji i treba imati prednost. Anicica je smijesno spominjat. Taj čovjek ni na treningu ne igra...
To je to, realano. Zdrav i u formi Avram u 11, Dal klupa. Nije problem. Problem je ići iz krajnosti u krajnost.
-Prvo išlo : mladunče Zalizanog, nula, pa Sofija. ..
Drugo poslije dobrih igara: Pisaj nas Dalaraaaa, ode on na milion € itd.
Sad kad je pauza opet ponižavanje i žal za parama.
Moj stav je od nikog ne praviti kult dok bas ne zasluži kao Ahmo,Rahman,Mujakic,Djokanovic, VRANČIĆ, RENAN,......

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 jul 2023, 13:18

BordoBBoja je napisao/la:
10 jul 2023, 13:04
Ma jah, star je Avram za tebe jel da
Mladje sladje
Eto to smo mi, u nedostatku argumenata pokušaj vrijeđati i ismijavati. Da si živ i zdrav ljudino.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 10 jul 2023, 13:21

10 jul 2023, 13:14
Zutti je napisao/la:

To je to, realano. Zdrav i u formi Avram u 11, Dal klupa. Nije problem. Problem je ići iz krajnosti u krajnost.
-Prvo išlo : mladunče Zalizanog, nula, pa Sofija. ..
Drugo poslije dobrih igara: Pisaj nas Dalaraaaa, ode on na milion € itd.
Sad kad je pauza opet ponižavanje i žal za parama.
Moj stav je od nikog ne praviti kult dok bas ne zasluži kao Ahmo,Rahman,Mujakic,Djokanovic, VRANČIĆ, RENAN,......
Kod nas se plasman na kraju sezone odredjuje na osnovu jedna pripremne utakmice. Sta dalje da pricamo u vezi hvaljenja i pljuvanja igraca?
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 jul 2023, 13:23

Prvaci smo svijeta u pravljenju legendi od svake sline. Prvo lupetas o Avramo jer ni ti ni niko ne zna njegovu platu. Drugo zaboravljas da je mladjahni dalkan isto bio povtijedjen pa ne racunas koliko nas je to kostalo.
Znaci kad se Avram povtijedi on je to namjerno da zayebe klub, a kad se slina povrijedi onda se suti.
Avramovski s jednom nogom i jednim plucnim krilom je za slinu dalkana Inesta !!! Gdje su ponude za maga kojeg svi guraju od jluba do repke ? Samo Backa Topola davala 150k i tjt. Sto se ne proda taj maestro kojeg ne volimo zbog prezimena ???
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 jul 2023, 13:27

Ne može Dal u prime-u povrijeđenom Avramu vode donijeti kad je fudbalsko znanje u pitanju.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 10 jul 2023, 13:28

Bosniak10 je napisao/la:
10 jul 2023, 12:49
Bravo! :thumbup:

Nema naroda koji je više ljubomoran na uspjeh svog naroda od bošnjaka na kugli zemaljskoj. Tolika je ta ljubomora velika da se ti ljudi mrze i žele im sve najgore i tačno se gleda i najsitniji detalj da im se sve od do psuje.
Kakve gluposti vi pisete. Koja ba ljubomora?? Ljudi pisu o onom sto vide. Vide koliko je Dal bahat i bezobrazan igrac, da igra doslovno za sebe i svoju statistiku. I Sofijino curenje u gace. Naravno da kod vecine navijaca ima i do tog sto mu je babo trener, s tim pritiskom su se nosili i Kranjcar u Hrvatskoj, i Lampard u Engleskoj, i Susic u reprezentaciji, i Petkovic u Srbiji... Budi mangup pa pokazi od cega si na kraju balade. Budi Lampard a ne Petkovic.
De mi jos samo reci da smo ljubomorni jer je Sarajlija. Koja glupost. Ako konzument komentarise da nesta nije uredu, to ne znaci da je ljubomoran na uspjeh tog neceg niti da bi on radio bolje. Ako ja kazem da Vispak cokoladice ne mogu pric kvalitetom Milka cokoladama, to ne znaci da bih ja napravio bolju cokoladu niti da sam ljubomoran na ljude iz Vispaka. Jednostavno ja kao konzument imam to misljenje. Takodje i ja kao navijac mogu komentarisat ono sto vidim na terenu, kao i svako ovdje.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 10 jul 2023, 13:30

10 jul 2023, 12:45
Zutti je napisao/la:
10 jul 2023, 12:26
Ne pljuje niko Dala jer se preziva Varesanovic i jer je "nase dijete". Pod većom lupom jest, bolje rečeno svaki pas mu se gleda, al da ga neko kritikuje zbog prezimena i slicno, to nije tacno. Jednostavno momak je los, vecim dijelom provedenog vremena na terenu je uzasan. Na 1 dobar potez ide 5 užasnih. Nije se jednom desilo da Dal napravi 3-4 glupe greske i da saigraci krenu galamit na njega jer jednostavno te gluposti pocinju izludjivati. Te price da ga se kritikuje samo zbog prezimena su za malu djecu
Dobro mladiću nek si u pravu, a gdje je 40 utakmica koje Avram provede na tribinama. Gdje je Anicic koji odigra 45' i 44".
Meni je krivo što padamo na priču forumasa pojedinih menadžera i vrti se ista mantra Krle, Avram Tito, a Dal ******.
A sta mislis sto ih je proveo na tribinama, da bi Mirzino kopile moglo da igra. Sta sad, zabio 2 gola u zavrsnici prvenstva i treba mu zaboraviti 300 upropastenih prilika, suteva koji su zavrsavali na Jezeru / Zetri, nasilu guranja kroz trojicu ko da je Radovac, NEZASLUZENO pocinjanje u prvih 11 i silovanja u mozak kompletnog naseg tima.

Mars i njemu i **** od oca mu, sto dalje od kluba to bolje.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jul 2023, 13:38

Ovaj Riera je dobar trener, šteta ako ode u repku, pravo bi ga volio kod nas vidjeti
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 jul 2023, 13:42

Možeš mislit igrača koji ima 21 godinu, forsira se čitavu sezonu na AMF bez ikakvih defanzivnih zadataka (nauštrb čega jedan od najboljih igrača lige ide na tribine), sređuju mu se izbori u najboljih 11, poziv u reprezentaciju...On želi otići, uprava ga želi prodati i opet se ne nađe niko da ponudi makar 300k eura za njega.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 10 jul 2023, 13:43

Brzo zaboravili kako ih je Dalara pomokrio u posljednjih nekoliko kola pa dali sebi oduska. Prvo, jadno je to vrijedjanje, kao da se nadmecete ko ce ga nazvati pogrdinijm imenom al ispadate onako jadni, kontate valjda da ste zajebani il sta vec. Sad da nebude da ga branim i ja sam mu isti psovao al kad nije igrao, medjutim pokazao je i da zna igrati a gledajuci statistiku i ono cega se covjek prisjeca iz prosle sezone je da je Dal uradio nesto a Avram nista. Ja nepamtim niti jedan dobar potez tog covjeka osim kad ga neko pomene ide pitanje, jel jos uvijek povrijedjen.

Statisika kaze:
Avram 19 utakmica , 945minuta na terenu 2 gola 1 asistencija, 14 kola povrijedjen.
Dal 30 utakmica, 1.906 minuta na terenu, 8 golova 4 asistencije, 2 kola kartoni, 1 kolo nije bio u kombinaciji.

O cemu pricamo, koliko jos Avramu treba kola da pokaze nesto. Jos 19 kola :roll: ?
U novi boj ...

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 10 jul 2023, 13:47

hz033 je napisao/la:
10 jul 2023, 13:43
Brzo zaboravili kako ih je Dalara pomokrio u posljednjih nekoliko kola pa dali sebi oduska. Prvo, jadno je to vrijedjanje, kao da se nadmecete ko ce ga nazvati pogrdinijm imenom al ispadate onako jadni, kontate valjda da ste zajebani il sta vec. Sad da nebude da ga branim i ja sam mu isti psovao al kad nije igrao, medjutim pokazao je i da zna igrati a gledajuci statistiku i ono cega se covjek prisjeca iz prosle sezone je da je Dal uradio nesto a Avram nista. Ja nepamtim niti jedan dobar potez tog covjeka osim kad ga neko pomene ide pitanje, jel jos uvijek povrijedjen.

Statisika kaze:
Avram 19 utakmica , 945minuta na terenu 2 gola 1 asistencija, 14 kola povrijedjen.
Dal 30 utakmica, 1.906 minuta na terenu, 8 golova 4 asistencije, 2 kola kartoni, 1 kolo nije bio u kombinaciji.

O cemu pricamo, koliko jos Avramu treba kola da pokaze nesto. Jos 19 kola :roll: ?
19 utakmica a koliko od tih 19 sa klupe? Ili jednu igra pa jednu na tribine. Bez kontinuiteta s minutazom. Avramova lijeva noga je bolja od kompletnog Dala. Koliko je kontri napravio svojim glupostima. Koliko napada je zasrao. Odigrao 3 dobre utakmice na kraju sezone i tjt a cak i ona tekma u mostaru protiv zrinjskog prvo poluvrijeme je bilo ocaj da ne moze ocajnije. Koliko su ga isforsirali i istrpili nije nista specijalno dao.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 jul 2023, 13:49

Dobar primjer za ono što želim reći jeste Zeljkovic.
Pusten kao neperspektivan i nakon 8 godina nam postavlja uslove da zaigra za FKS.
Eto ubjedili ste me za "mladunče". Nek me Avram demantuje i ja kao i vi ću biti sretan. 10 asis., bez datog gola u narednoj polusezoni I Evropi i svi sretni. Kad je Djafic mogao u TC, a nije neki, onda može i mag.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 10 jul 2023, 13:49

mnon46 je napisao/la:
10 jul 2023, 12:20
Opet lupaš gluposti, ali razumljivo, tebi je Handžić draži nego Ahmetović.
Nemoj tako, sto su gluposti!? Covjek ima neoborivu logiku, pa druze realno koliko su nas kostali Anicic i Avramoski i koliko su doprinjeli igri i rezultatu, a koliko je kostao Dal i koliko je doprinjeo jos ga mozemo prodati,pa kolika hod da bude ta cifra. Na stranu subjektivni osjecaji ali logika i razum su neoborivi argument ovdje.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 10 jul 2023, 13:49

napoleon72 je napisao/la:
10 jul 2023, 13:28
Bosniak10 je napisao/la:
10 jul 2023, 12:49
Bravo! :thumbup:

Nema naroda koji je više ljubomoran na uspjeh svog naroda od bošnjaka na kugli zemaljskoj. Tolika je ta ljubomora velika da se ti ljudi mrze i žele im sve najgore i tačno se gleda i najsitniji detalj da im se sve od do psuje.
Kakve gluposti vi pisete. Koja ba ljubomora?? Ljudi pisu o onom sto vide. Vide koliko je Dal bahat i bezobrazan igrac, da igra doslovno za sebe i svoju statistiku. I Sofijino curenje u gace. Naravno da kod vecine navijaca ima i do tog sto mu je babo trener, s tim pritiskom su se nosili i Kranjcar u Hrvatskoj, i Lampard u Engleskoj, i Susic u reprezentaciji, i Petkovic u Srbiji... Budi mangup pa pokazi od cega si na kraju balade. Budi Lampard a ne Petkovic.
De mi jos samo reci da smo ljubomorni jer je Sarajlija. Koja glupost. Ako konzument komentarise da nesta nije uredu, to ne znaci da je ljubomoran na uspjeh tog neceg niti da bi on radio bolje. Ako ja kazem da Vispak cokoladice ne mogu pric kvalitetom Milka cokoladama, to ne znaci da bih ja napravio bolju cokoladu niti da sam ljubomoran na ljude iz Vispaka. Jednostavno ja kao konzument imam to misljenje. Takodje i ja kao navijac mogu komentarisat ono sto vidim na terenu, kao i svako ovdje.
Mani se tih priča ko da iko u klubu ne igra za sebe, gledaš tih 10% igrača kojima je draže da klub pobijedi nego da on da gol/asistenciju. Stoji to da on ne ori teren ali da nije njegovih golova bilo mi sad ne bi bilo u Evropi nego bi čekali Slogu i o njoj pričali. I poredite lika od 28 godina koji je igrao na Euru i Dala od 22 haloooo hahahah nije upitno uopste da Avram ima bolje fudbalsko znanje al on NIKAD u Sarajevo ne bi došao da mu nisu noge od stakla. I bmk ko igra da li je Dal ili Avram bitni su mi golovi i asistencije jer se samo piše i pamti pa taman da Dal kilometar pretrči po utakmicu dok daje golove apsolutno me ne zanima, to je njegov posao a ne da iznosi loptu iz našeg šesnesterca.
Zadnja izmjena: Unknown14, dana/u 10 jul 2023, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 jul 2023, 13:50

hz033 je napisao/la:
10 jul 2023, 13:43

Statisika kaze:

Pomokrio :rol: :rol:
Donio nam 6 7 bodova na kraju, prije toga nam uzeo 10+
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Amidzaa, casual033, Google Adsense [Bot], MSOZ101, napoleon72, Serha i 69 gostiju.