Ko je bolan davao milion eura za Dala?? HahahahkenoHZ je napisao/la: ↑10 jul 2023, 13:57Pošto se o bojkotu više ne smije pisati, dresove smo protabirili, pojačanja više nema, e hajmo se vratiti na svima dragu temu, a to je mlađahni DV i poređenje sa Avramom.NazorUso je napisao/la: ↑10 jul 2023, 13:23Prvaci smo svijeta u pravljenju legendi od svake sline. Prvo lupetas o Avramo jer ni ti ni niko ne zna njegovu platu. Drugo zaboravljas da je mladjahni dalkan isto bio povtijedjen pa ne racunas koliko nas je to kostalo.Samozdravlje je napisao/la: ↑10 jul 2023, 12:19Prvaci smo svijeta u pljuvanju svega domaćeg.
Avram dobar, al u qrcu. Milion KM nas koštala (plate,doprinosi,banja i doktori) 2 gola i 2 asis. Gdje su ponude za tog mađioničara?
Anicica niko ne spominje, ali Dal Varesanovic je konstantno na stubu srama. Momak medju 4 najbitnija igrača sto igramo Evropu. Da se Varesanovic preziva Hiros ili Tomic, na koljenima bi molili da ostane.
Da se Avram preziva Varešanović, ne bi smio izaći na ulicu, a kamo li na Kosevo.
Znaci kad se Avram povtijedi on je to namjerno da zayebe klub, a kad se slina povrijedi onda se suti.
Avramovski s jednom nogom i jednim plucnim krilom je za slinu dalkana Inesta !!! Gdje su ponude za maga kojeg svi guraju od jluba do repke ? Samo Backa Topola davala 150k i tjt. Sto se ne proda taj maestro kojeg ne volimo zbog prezimena ???
Pa da repliciram svom omiljenom forumašu.
Kad je to tako, gdje su ponude za Avrama? Pošto do Olova očigledno nije došla informacija, Bačka je davala milion eura (1.000.000 EUR).
Niko na ovom forumu nije gori i pokvareniji od tebe, svaki post ti je srozavanje Dala. Kažeš nije zbog prezimena, ali fakat ne kontam više šta je tvoj problem da si toliko opčinjen Dalom. Jel' ti možda skinuo trebu, ili si možda gay koji je zaljubljen u njega pa te muči neuzvraćena ljubav, šta li.
Ja znam da bi ti volio da je obrnuta situacijia između Dala i Avrama, ali nije. Brojevi ne lažu pomiri se sa time, pa šta god mislio.
PS
U odgovoru probaj biti kreativniji, bez spominjana branjenja, pudlica, jagodica... Samo argumenti.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- PeppermintSA
- Kontakt:
Donekle mogu razumjeti pljuvanje po Mirzi. Mislim, ne mogu, ali mogu razumjeti da postoji konkretan povod. Okej. Ali ne kapiram ovo pljuvanje po Dalu. Naše dijete, rođen tu, ponikao tu prije nego što je otišao vani, prošle polusezone je imao nekoliko dobrih partija, zabio je brdo važnih golova, itd. Kakvih je sve polovnjaka prodefilovalo kroz Sarajevo, ni trećinu pljuvacine nisu doživjeli. Meni je samo dovoljno da se sjetim Pejovica - najgori igrač u istoriji FKS, došao iz picke materine, i pri tom još tužio klub umjesto da je on platio sto mu je neko dozvolio da nosi nas dres.
-
- Kontakt:
Vrančić, Renan,Francis, Ziljkic došli zdravi i uz malu pomoć Varesanovica ostvarili 4 mj. (naravno ne zadovoljava FKS, ali okolnosti bile kakve su bile i ok).
Zašto nikad niko od nas u negativnom kontekstu ne spominje prvu četvoricu. Jedno je znati, a drugo je učinak. Nikad nisam rekao da Crepulja ne zna, ali se čuvao i u finišu ugovora odigrao za 10 i unovcio ljecenje po Termama.
Svi su mi dobri i zdravi igrači isti, nebitna mi boja kože, nacinalnost.... Vrancica više gotivim od (Dala+Avram),samo zato što FKS ima višestruku korist od pravog,zdravog,iskusnog profesionalca.
Emocije usmjerite prema prvoj četvorici, jer ovog petog nećete gotiviti nikad, iz vama znanih razloga.
Zašto nikad niko od nas u negativnom kontekstu ne spominje prvu četvoricu. Jedno je znati, a drugo je učinak. Nikad nisam rekao da Crepulja ne zna, ali se čuvao i u finišu ugovora odigrao za 10 i unovcio ljecenje po Termama.
Svi su mi dobri i zdravi igrači isti, nebitna mi boja kože, nacinalnost.... Vrancica više gotivim od (Dala+Avram),samo zato što FKS ima višestruku korist od pravog,zdravog,iskusnog profesionalca.
Emocije usmjerite prema prvoj četvorici, jer ovog petog nećete gotiviti nikad, iz vama znanih razloga.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- ElCartel11
- Kontakt:
Za Dala bi najbolje bilo da ode bilo gdje.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Ma dala ljudi pljuju jer je takav tip igraca, nemas od njega puno trcanja i zalaganja, on zna bljesnuti dobrim driblingom, golom... nas narod voli igrace koji oru teren, tuku se krvare...PeppermintSA je napisao/la: ↑10 jul 2023, 14:39Donekle mogu razumjeti pljuvanje po Mirzi. Mislim, ne mogu, ali mogu razumjeti da postoji konkretan povod. Okej. Ali ne kapiram ovo pljuvanje po Dalu. Naše dijete, rođen tu, ponikao tu prije nego što je otišao vani, prošle polusezone je imao nekoliko dobrih partija, zabio je brdo važnih golova, itd. Kakvih je sve polovnjaka prodefilovalo kroz Sarajevo, ni trećinu pljuvacine nisu doživjeli. Meni je samo dovoljno da se sjetim Pejovica - najgori igrač u istoriji FKS, došao iz picke materine, i pri tom još tužio klub umjesto da je on platio sto mu je neko dozvolio da nosi nas dres.
Pejovic je bio odlican igrac sto je i pokazao u prvim tekmama, to sto covjek nije dobio plate mjesecima i sto nije htio da igra za dzaba je prica za neki drugi put...
Sigurno si u pravu. Jbg, ja sve protivnike isto posmatram, od dobojske Sloge do torinskog Juventusa. Nikog ne podcjenjujem, nikom ne dam pardona. Kako kaže ona kafanska krilatica; "Čast svakome - veresija nikome!"donDondon je napisao/la: ↑10 jul 2023, 14:01ma sta ce ti ovliki post,trebamo uci sa tekmom da su gruzijci malo jaci od mladosti DK i cao,neka mole Boga ako kuci tricu ne prime.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑10 jul 2023, 12:51Sudeći po dostupnim podacima, ovaj Torpedo igra prilično zatvoreno. Pretpostaviti je da će tako krenuti i protiv Sarajeva. Ako krenemo sa 4231, faktički pristajemo na njihov način igre. Tu će biti glavno težište na, pretpostavimo, osovini Zeljković-Vrančić i njihovoj kreaciji napada i prenošenju lopte. Analogno tome, vjerovatno će Torpedo nastojati ugušiti tu kreaciju u samom začetku. Svakako mislim da će pokušati napraviti što veći jaz između naših linija i nastojati izolovati našeg napadača, kao i ofanzivni dio. Logički odgovor bio bi približavanje naše zadnje linije veznom redu i prebacivanje iznošenja lopti na štopere. To oni i očekuju. Pustili bi našeg stopera da vuče loptu dok može, a onda bi ga prisiljavali da dugim i visokim loptama traži naše napadače i/ili isturene igrače, primoravajući ga na eventualnu pogrešku. Zato ja ne bih postupio logički, jer zaista mislim da će oni svoju taktiku podrediti tome. Ipak smo mi nepoznanica jedni drugima i u takvoj konstelaciji oprez diktira igru.
Ja bih pokušao sa acentričnom kreacijom, budući da Mirza neće odustajati od uobičajene formacije. Naime, pokušao bih kreirati naše napade preko krila. Odnosno, krila bi se vraćala duboko na našu polovinu i započinjala napade. Ovo bi imalo za svrhu, ne neku strukturnu kreaciju, nego izbacivanje protivnika iz ravnoteže i izlaženja iz okvira njegovog razmišljanja, mjera i protumjera. Fokus je na bekovima! Njihovim kretanjima uz aut-liniju duboko na protivničkoj polovini, krila bi distribuirala oštre, prizemne okomite lopte uz rub igrališta. Na taj način, orijentacija i fokus protivnika okreće se od prvobitnog cilja, te se i oni odbrambeno moraju postaviti acentrično, što daje mogućnost Zeljkoviću da razbija njihovu sredinu koja bi bila više bočno orjentisana i bilo bi joj neophodno da učini par koraka da se postavi u prethodno zadatu zonu. Tih par koraka, odnosno sekunda vremena su pukotina u njihovom sistemu. Posljedično prednjem, Vrančić, pa i mladi Varešanović/Avramovski, dobivaju manevarski prostor gdje mogu loptu distribuirati, ili napadaču, ili drugom nadolazećem bočnom igraču. U tom momentu, žargonski rečeno, mi smo im "zašli za leđa" i to bi bila prilika za, recimo, rano vodstvo, te da protivnik izađe iz prvobitno zacrtanih planova i otvori utakmicu, gdje smo mi, vjerujem, u prednosti.
Ovo su neka moja razmišljanja i ideje. A za šta se Mirza odlučio, ostaje da se vidi. Iako stojim pri stavu da će operz podosta uticati na obje ekipe.
Ako cemo se njih plasit **** evropu onda,sta ce bit kad izvucemo fiorentinu bilbao ,sad lupam,al taj rang
A bolje i o tome da vazimo i dajemo ideje, nego po milioniti put o Dalu, Svrsmu, bojkotu, Husrefu... Isto nane na tehvidu. Ko zna... možda nekog inspirišemo za nešto novo i dobro.
- ElCartel11
- Kontakt:
Nesto kontam ako ne bi doveli jos jednog stopera, a Serbecic i Trako budu prikazivali igre kao proslu sezonu (nikakve) onda mozda Baltu prebaciti na stopera. Igrao je to par puta.
Ili Zeljkovica koji je u Veležu puno puta to igrao, mada bi prije Baltu, jer Zeljkovic je vazniji na sredini terena uz Vrancica. Treba nam brzi od Balte neko tu u buduce.
Ili Zeljkovica koji je u Veležu puno puta to igrao, mada bi prije Baltu, jer Zeljkovic je vazniji na sredini terena uz Vrancica. Treba nam brzi od Balte neko tu u buduce.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
avram i dal, dva razlicita igraca. avram je za zvakanje protivnicke odbrane, nesto kao playmaker. dal je nesto kao joker, ko iz drugog plana ulijece i daje gol sa neke pozicije gdje ga niko ne ocekuje, ili iz kontre neke... jedan drugom uopste nisu konkurencija, jer sarajevo napada drugacije kad je jedan ili drugi na terenu...
doktor
Evo ukratko. Dal nije uopste los igrac.PeppermintSA je napisao/la: ↑10 jul 2023, 14:39Donekle mogu razumjeti pljuvanje po Mirzi. Mislim, ne mogu, ali mogu razumjeti da postoji konkretan povod. Okej. Ali ne kapiram ovo pljuvanje po Dalu. Naše dijete, rođen tu, ponikao tu prije nego što je otišao vani, prošle polusezone je imao nekoliko dobrih partija, zabio je brdo važnih golova, itd. Kakvih je sve polovnjaka prodefilovalo kroz Sarajevo, ni trećinu pljuvacine nisu doživjeli. Meni je samo dovoljno da se sjetim Pejovica - najgori igrač u istoriji FKS, došao iz picke materine, i pri tom još tužio klub umjesto da je on platio sto mu je neko dozvolio da nosi nas dres.
Medjutim, imas problem savjesti naroda da 30 godina gleda kako se rodbina gura medjusobno po firmama i institucijama, i pun ik k nepotizma. Naravno, dal da nije bio talenat, ne bi bio u dinamu i liverpoolu ali da je materijal za seniorski fudbal igrao bi bar u engleskoj 2. ili 3. ligi pa se probijati prema PL. On ima EU pasoš i time 90% vecu sansu za transfer i igranje vani, ali ni to nisu uspjeli i onda dolazi u Sarajevo.
Ok. Igrao je na pocetku "nit smrdi nit mirise", pa povreda (koliko se sjecam), i onda dolazi otac (u toj sezoni ne odosmo u evropu). Opet igra lose, ito skoro konstantno uz tek neki bljesak, a te igre nas kostaše finih bodova jer je iz 10ak uzoraka bilo jasno da kad njega nema igra je puno tecnija i bolja defanzivno. A onda ide par utakmica gdje je odigrao dobro, medjutim, dobar fudbaler je konstanta i kad se placa igrac, placa ce onaj ko ima konstantuu a ne bljeskove. Realno uguran je u repku iako ima dosta boljih igraca koji su zasluzili da igraju prije njega, guran u klubu na maximum, na kraju slabe vajde, jer vidis, kada neko placa igraca, odradi ozbiljan skauting. Jedini nacin da platis igraca koji nije ekstra kvalitet je da imas fiinu shemu i uticaj i da klub ima povjerenje u neciju procjenu kvaliteta...
I sad, reakcija na sve ovo je ljuvanje i to je ocekivano, prvo zbog oca, i nemojmo se praviti tokmaci, znamo zasto, drug, nikakvo on ČUDO nije napravio vec su u 10ak kola siroki i velez osvojili 9-10 bodova, te na kraju zrinjski osvojio duplu krunu i to 4. mejsto vodilo u evropu. Imas ekipu za koju tvrde ljudi, strucni, da je DALEKO najvkalitetnija u ligi (i jeste), i na ustrub ekipe OPET cemo izgleda da gledamo nasu 10ku kako se pokusava prodati, pritom igrati sebiicno i za sebe (borac, gol u banjaluci 4 na 2 kontra on sutira sa 22-23 metra), pa se nadati da neko "Progleda" i kupi ga. Ovu sansu i minutazu da pruzimo nekome od 17-18 godina garantujem da bi za 6 mjeseci ga prodali za 500-1.000.000 mil eura ko iz p
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
O yebote te tiiiito... Zar niste već sve rekli na tu temu?!? Kako vam se više da cijepati dlaku načetvero?
Sarajevo igra za tri dana prvi put nakon godine dana. I vi tu neku, malu, svojevrsnu svečanost trošite na međusobna podbadanja, zađevice, vrijeđanja...?! Zašto ste puni te neke unutarnje gorčine?? Ne moraju, naravno, ptice pjevati i maslačci cvijetati, ali makar malo uzajamnog poštovanja i uvažavanja.
Sarajevo igra za tri dana prvi put nakon godine dana. I vi tu neku, malu, svojevrsnu svečanost trošite na međusobna podbadanja, zađevice, vrijeđanja...?! Zašto ste puni te neke unutarnje gorčine?? Ne moraju, naravno, ptice pjevati i maslačci cvijetati, ali makar malo uzajamnog poštovanja i uvažavanja.
Yebo vas i Mirza i Dal koji vam qrac vise?? @Morto reaguj!
Nego jel vama amaterski predstaviti dresove jednog brenda a trenirati u opremi drugog brenda
Nego jel vama amaterski predstaviti dresove jednog brenda a trenirati u opremi drugog brenda

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Yebo te dresovi vise to je isprana tema u protekla dva dana. Morto reaguj

U novi boj ...
- Shategabri
- Kontakt:
Šta očekuješ, daleko smo mi od nekakve ozbiljne lige.
Budeš zadovoljan ako budu i na početku sezone, ako ne krenu tamo od 5. kola.
NORMALNO bi bilo da imaš sad u predsezoni i da kad krene Evropa bude pun fan shop svega, da se razgrabi, al jbg, tako je kako je.
Koševo Zapad
Mirvicu samo jos Mihojevica dovedi 

Ako si u stanju dovesti igrace koji su sf za ovu ligu onda moras biti u stanju odraditi i tehnicke stvari. Ovo sa opremom me podsjeca na Radnik iz Bijeljine gdje igraju u givova dresovima a na klupi im jakne i trenerke marke Joma. Al eto valjda se rijesi do cetvrtka. Msm ovdje se pise dva mjeseca za adidas, onda si u ta dva mjeseca mogo rijesiti opremu za treniranje, paradne trenerke, majce, itd, itdShategabri je napisao/la: ↑10 jul 2023, 15:08Šta očekuješ, daleko smo mi od nekakve ozbiljne lige.
NORMALNO bi bilo da imaš sad u predsezoni i da kad krene Evropa bude pun fan shop svega, da se razgrabi, al jbg, tako je kako je.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Najbolji igrac ovog Torpeda desno krilo Giorgi Arabidze. Mogli bi mi poceti i sa Radovicem da zatvara, a i odlicno je odigrao pripremne, defanzivno je vjerovatno bolji od Durakovica. Tu ce zestoka biti borba. (generalno Durakovic jeste izbor br1)
Onako gledajuci necemo mi prelako proci ovaj Torpedo. Bolji jeamo sigurno, samo max ozbiljno moramo uci od 1 minute. Mene je samo hastra naseg maga, analize protivnika i pripreme igraca.
Opet tema Dal
jel moguce? Daj ba porokajte se vise!
Bolji je Avram zmireci od ovoga, uzecemo pare na njemu i zatvori temu vise!
Onako gledajuci necemo mi prelako proci ovaj Torpedo. Bolji jeamo sigurno, samo max ozbiljno moramo uci od 1 minute. Mene je samo hastra naseg maga, analize protivnika i pripreme igraca.
Opet tema Dal

Bolji je Avram zmireci od ovoga, uzecemo pare na njemu i zatvori temu vise!
Pa i jeste skoro ista situacija, ti si ovu opremu kupio, po nekim boljim uslovima, ne znam ko je glavni distributer. Mi sa Adidasom nemamo nikakve veze, kao sto nismo imali ni sa Nike.esprit24 je napisao/la: ↑10 jul 2023, 15:18Ako si u stanju dovesti igrace koji su sf za ovu ligu onda moras biti u stanju odraditi i tehnicke stvari. Ovo sa opremom me podsjeca na Radnik iz Bijeljine gdje igraju u givova dresovima a na klupi im jakne i trenerke marke Joma. Al eto valjda se rijesi do cetvrtka. Msm ovdje se pise dva mjeseca za adidas, onda si u ta dva mjeseca mogo rijesiti opremu za treniranje, paradne trenerke, majce, itd, itdShategabri je napisao/la: ↑10 jul 2023, 15:08Šta očekuješ, daleko smo mi od nekakve ozbiljne lige.
Milion eura 

"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bordo10, bvsic, Hajdeee, insimadop, johntravolta123, mosarajvosa83, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, riki46, Sazg, Sinfoc1986, Vanja8 i 75 gostiju.