FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlanskinacin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlanskinacin » 10 jul 2023, 20:02

Skojevska je napisao/la:
10 jul 2023, 19:21
tuzlanskinacin je napisao/la:
10 jul 2023, 19:17
Skojevska je napisao/la:
10 jul 2023, 19:15

Dalipagić, Mumunović, Abdulahović (golmani), Hadžibeganović, Vulić, Dakić, Baltić, Janjić, Ćivić, Aličić, Mujkić, Kalesić, Dervišagić, Ardonis Mućaj, Vazda, Salanović, Sejranić, Panjeta, Bajrić, Kapetanović, Novak, Delić, Mujić, Kovačević, Saletović...
Hvala puno dosta igrača je to na istim pozicijama. Jesu li neki na probi?
Proba jasta niko nije siguran da ce ostati preko 30 igraca i jos ce doci u narednim danima.
Ima kvalitetni i iskusnih imena za ovu ligu, ali treba to još malo već vidim da će se još dosta promijeniti igrački kadar.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 10 jul 2023, 20:04

I mujkan evo dao je par izjava i ovo mu je puni, nadam se da sto prije dolazi Nala il bilo ko drugi oa da bar malo kulturnije izjave oicnemo dobivat ispred kluba
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 10 jul 2023, 20:05

klasik je napisao/la:
10 jul 2023, 20:04
I mujkan evo dao je par izjava i ovo mu je puni, nadam se da sto prije dolazi Nala il bilo ko drugi oa da bar malo kulturnije izjave oicnemo dobivat ispred kluba
bio je Nalić na stadionu. :D

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 10 jul 2023, 20:11

Koji cirkus drzi ders a tange u pozadini :rol: :rol:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 10 jul 2023, 20:12

Ma pola ce ovih otpast ako ne i vise, ima puno mladih igraca
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 10 jul 2023, 20:18

Abdulahović, Muminović, Vulić, Čivić,Dakić,Kalesić, Mućaj, Dervišagić, Vazda, Kapetanović, Husejinović, Baltić, Hadžibeganović uz par pojačanja (Dilaver, Mujagić, štoper i eventualno još neke Nalićeve želje) biće to sasvim dovoljno.

slobodaiztuzle
Kontakt:

Post Postao/la slobodaiztuzle » 10 jul 2023, 20:19

:rol: :rol: :rol: Svi su igrali pomalo samo anes vazda
kontra četnika kontra ustaša kontra sda nacionalista!
075

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 10 jul 2023, 20:19

Na golmanskim pozicijama sa ova 3 golmana smo daleko najkvalitetnije popunjeni u ligi. Tako da mislim da sa golmanima nisu mogli bolje i da tu trebaju ugovore potpisat i završit sa tom pozicijom. U slučaju ostanka Kape uz Ćivića ostali smo na istim lijepim bokovima kao u zadnje dvije PL sezone što nije loše s obzirom na rang. Desno Harun ali mislim da se tu mora dovesti neko ko će mu činiti konkurenciju. Zanimljiva su i štoperska imena za ovu ligu a i sa iskustvom u istoj Vulić, Panjeta, Baltić i Mujkić. Vezni red me jako brine Saletović, Delić, Husejinović, Vazda, Kalesić to je ok ali mora još tu kvalitete biti. Ako Vranješ ima želju obavezno ga zvati i uz njega još minimalno jedan do dva vezna al kvalitetna. Što se tiče spiceva sa Dilaverom i uz onog sa spiska što se proziva na D te još nekog ne znam da li sa spiska ili nekog ko će doći da će biti to to. A što se tiče krila mislim da smo tu pravo tanki, a evo ja bih ako ništa volio vidjeti igrače poput Škrijelja, Tatara (Kerim).

Mora se bit realan i reci da je ovo rang niže i da se ne može dovesti 11 PL igraca, PL igrače smo trebali dovoditi kad smo bili u PL pa ne bi ispali, sad je kasno za to već sastaviti kvalitetnu ekipu za ovaj nivo uz kojeg kapitalca tipa Vranješ (koji mora ostati, ako ovi ista znaju) možemo se vratiti u PL.

Trener koji nas je sa tankim pravo tankim sastavom ostavio u PL a u nekim trenutcima se i borio za Evropu nam ne godi u Federalnoj. Vrlo kvalitetan trener za ovaj rang.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 10 jul 2023, 20:25

Sta kaze, ono sto vam ja kazem, to ce bit tako. Ne treba vam nikakav papir. :rol: :rol: :rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jul 2023, 20:26

montolivo18 je napisao/la:
10 jul 2023, 20:18
Abdulahović, Muminović, Vulić, Čivić,Dakić,Kalesić, Mućaj, Dervišagić, Vazda, Kapetanović, Husejinović, Baltić, Hadžibeganović uz par pojačanja (Dilaver, Mujagić, štoper i eventualno još neke Nalićeve želje) biće to sasvim dovoljno.
Nece Mujagic doci. Ode u Austriju
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 10 jul 2023, 20:27

10 jul 2023, 20:19
Na golmanskim pozicijama sa ova 3 golmana smo daleko najkvalitetnije popunjeni u ligi. Tako da mislim da sa golmanima nisu mogli bolje i da tu trebaju ugovore potpisat i završit sa tom pozicijom. U slučaju ostanka Kape uz Ćivića ostali smo na istim lijepim bokovima kao u zadnje dvije PL sezone što nije loše s obzirom na rang. Desno Harun ali mislim da se tu mora dovesti neko ko će mu činiti konkurenciju. Zanimljiva su i štoperska imena za ovu ligu a i sa iskustvom u istoj Vulić, Panjeta, Baltić i Mujkić. Vezni red me jako brine Saletović, Delić, Husejinović, Vazda, Kalesić to je ok ali mora još tu kvalitete biti. Ako Vranješ ima želju obavezno ga zvati i uz njega još minimalno jedan do dva vezna al kvalitetna. Što se tiče spiceva sa Dilaverom i uz onog sa spiska što se proziva na D te još nekog ne znam da li sa spiska ili nekog ko će doći da će biti to to. A što se tiče krila mislim da smo tu pravo tanki, a evo ja bih ako ništa volio vidjeti igrače poput Škrijelja, Tatara (Kerim).

Mora se bit realan i reci da je ovo rang niže i da se ne može dovesti 11 PL igraca, PL igrače smo trebali dovoditi kad smo bili u PL pa ne bi ispali, sad je kasno za to već sastaviti kvalitetnu ekipu za ovaj nivo uz kojeg kapitalca tipa Vranješ (koji mora ostati, ako ovi ista znaju) možemo se vratiti u PL.

Trener koji nas je sa tankim pravo tankim sastavom ostavio u PL a u nekim trenutcima se i borio za Evropu nam ne godi u Federalnoj. Vrlo kvalitetan trener za ovaj rang.
Zaboravio si spomenuti Stefana Janjića. Njega se sjećam još iz Radnika, bio je odličan i sigurno će biti pojačanje.

Također za Kalesića bi dodao da je prošle sezone bio jedan od boljih veznjaka.
Zadnja izmjena: montolivo18, dana/u 10 jul 2023, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 10 jul 2023, 20:29

DamirT je napisao/la:
10 jul 2023, 20:26
10 jul 2023, 20:18
Nece Mujagic doci. Ode u Austriju
Isto sam čuo,ali nije jedini krilni igrač. :thumbup:

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 10 jul 2023, 20:29

10 jul 2023, 20:27
10 jul 2023, 20:19

Zaboravio si spomenuti Stefana Janjića. Njega se sjećam još iz Radnika, bio je odličan i sigurno će biti pojačanje.

Također za Kalesića bih dodao da je prošle sezone bio jedan od boljih veznjaka.
Jest Janjića sam zaboravio navesti iako sam ga računao u glavi al dug tekst pa sam zaboravio neke i sa spiska sigurno brzo pisao.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 10 jul 2023, 20:30

Ja sam ih sa prozivke prebrojao 16 kao u21 igrace.
Zanimljiv mi je ovaj Salanovic iz Gorazda u21 je igrac vezni vec 80 utakmica u Prvoj ligi FBiH.
Dalipagic golman isto u21 zanimljiv.

Krila definitvno treba bolja.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 10 jul 2023, 20:34

Skojevska je napisao/la:
10 jul 2023, 20:30
Ja sam ih sa prozivke prebrojao 16 kao u21 igrace.
Zanimljiv mi je ovaj Salanovic iz Gorazda u21 je igrac vezni vec 80 utakmica u Prvoj ligi FBiH.
Dalipagic golman isto u21 zanimljiv.

Krila definitvno treba bolja.
Ja ih još nisam sve analizirao vidiš njega nisam naprvu primjetio onda možemo proći i sa jednim veznim al uz Vranješa.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 10 jul 2023, 20:37

Nema ga na spisku a na slikana Jasmin Osmic je tu, Hadzibeganovic desni bek, Osmic desno krilo i mi rijesili desnu stranu i to odlicno

ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 10 jul 2023, 20:41

klasik je napisao/la:
10 jul 2023, 20:37
Nema ga na spisku a na slikana Jasmin Osmic je tu, Hadzibeganovic desni bek, Osmic desno krilo i mi rijesili desnu stranu i to odlicno

To vidis nije losa ideja, i na veznog Saletovica i rješio si U21 sa jako dobrih u21 igracima za ovu rang takmicenja.
Vidit cemo ko ce ostati od njih.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 10 jul 2023, 20:42

Jedno od značajnijih pojačanja koja je Sloboda trebala dobiti u borbi za ekspresni povratak u Premijer ligu BiH trebao je biti golman Tarik Abdulahović, za kojeg se očekivalo da bude na današnjoj prozivci Slobode.

Ipak, Abdulahović naredne sezone neće nositi dres Slobode, a za naš portal objasnio je šta se desilo.

"Tačno je da su postojali pregovori sa Slobodom, ali nismo se uspjeli dogovoriti oko uslova i ja naredne sezone neću nositi dres Slobode. Zahvaljujem se gospodinu Senadu Mujkanoviću na korektnom razgovoru, a Slobodi želim puno sreće i uspjeha u novoj sezoni, te naravno, brz povratak u Premijer ligu BiH", poručio je Abdulahović.

Informacijama sa Tušnja dodajmo i vijest da će najvjerovatnije Said Husejinović i Stojan Vranješ i sljedeće sezone braniti boje Slobode.

Dva iskusna veznjaka su blizu dogovora sa Upravom kluba i trebali bi i sljedeće sezone biti glavni oslonac ekipe u drugom rangu bh. fudbala.

Husejinović (35) je prethodne sezone odigrao 25 utakmica za Slobodu, upisao je četiri asistencije i dodao tri pogotka dok je Vranješ (36) u 22 utakmice upisao po šest golova i asistencija.

Volkan
Kontakt:

Post Postao/la Volkan » 10 jul 2023, 20:53

Tanko je ovo sto se tice prozivke danas, treba tu jos kvalitetnih igraca koji ce praviti prevagu u momentima kad treba. Dosta nepoznatih imena, steta za ovog golmana Abdulahovica veoma dobar kvalitetan golman.
🔴⚫ FK Sloboda Tuzla 🔴⚫

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.