FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 13 jul 2023, 07:43

amypitar je napisao/la:
12 jul 2023, 23:38
Nisam bas upucen u akademiju i trenere koji vode istu.
Dosta pratim to sto pises i treba dosta toga popraviti i teziti boljem.
Ono sto mi zapra oci je da djeca Veleza I Borca se hrane u restoranima,a nasi jedu sendvice.
Naglas razmisljam ako je tako ,a sigurno da jeste,onda bi i djeca Veleza I Borca trebala preci na sendvice od salame,jer ja nisam bas upratio da njihov omladinski pogon izbacio neke ekstra talente za seniorski tim.
Ono sto ja znam I vidim ,da mi jedini u drzavi kupujemo talente,prodajemo ,te u seniorskoj ekipi iz akademije imamo 4,5 ekstra igraca iz te akademije.
Evo sad imamo Ljukovca,Nurkica,Celika ,Sahinovica,Mulalica ,Buljubasica itd
Ja ne znam da to ima I jedan kolektiv u drzavi.
Pa recimo da imaju problem hronicnog loseg rada sa mladim igracima. I ne uzma samo sarajevo talente vjeruj mi, nije to bas tako, borac je npr uzeo Terzica, lijevi stoper vrhunski prospekt, Velez isto ima par dobrih djecaka. Problem borca ali vise veleza je slab skauting.
I to nista nema veze sa ovim sto pisem, jer je jasno da iako po mom misljenju akademija nije ni na 40% mogucnosti koje ima, da je i dalje br1 po kvaliteti rada... samo je problem sto tipa zrinjski, velez, ulazu bar 10x manje u svoje skole fudbala,akademije, a mi evo nismo 10 godina izbacili nekog top igraca iz akademije da je otisao u lige 5 i pokazao se. Najbolji igracki materijal je niho, i eto golmanski vladan.
Ja samo kazem da to nije kao prvo zdravo, a kao drugo nije nivo kluba, kao trece nisu milijarde ni milioni.
Evo da ne bude samo to problem, imas problem (bar do prije 3 mjeseca dok sam bio u Bosni, istrosene opreme, losih rekvizita, manjka lopti, i opet svega toga ima mozda najvise u BIH ali ponavljam, nisu ostali nivo ulaganja u akademiju kao mi pa da kazemo a dobro eto sloboda ima 1000 lopti a mi nemamo.
Teren s umjestnom, ne znam jesi li ikad usao na njega, prohodao, ono ne da trosi hrskavicu i pravi pritisak na koljena, leđa, zglobove, nego jede... Teren je star evo 8-9 godina, u holandiji umjetna trava izbacena zbog enormnog rasta broja ozljeda djece, vracaaju se na prirodnu travu (ili vec jesu).
Zbog velikog broja ekipa teren se cesto dijeli izmedju dvije selekcije i slicne stvari... tako da ok, ja shvatam da neko misli da je ovo pljuvanje, i slicno, ali nije vec dobronamjerno prikazivanje stvarnosti jer ljudi cesto vide samo "best of" a ne vide suštinu. Npr talijan je stavio da svaka selekcija koja igra premjer ligu, ima kondicionog trenera, i tih 8-9 mjeseci djeca su bila vanserijski spremna, bez ozljeda. Dolaskom Borojevica, kasnije i novog sefa akademije, sve selekcije su ostale bez kondicionog, rezanje troskova. Samo je sa u19 ja mislim ostao Čilić (po meni najbolji kondicioni u drzavi daleko). Ne radi se individualno sa igracima, radi se grupno. Umjesto da se uzme 5 najperspektivnijih i da se dva puta sedmicno sa njima radii individualno, kod nas grupno se radi po 10ak igraca ito cesto oni koji "zaostaju"... bar je tako bilo, sto je promasaj...
svugdje u svijetu akademije su jako brutalna mjesta gdje se šibaju dva treninga dnevno, gdje dnaas jesi, sutra nisi, ali kada prodjes taj dio, velika je vjerovatnoca da ces na svakom testiranju lagano uci uskupinu onih koji zadovoljavaju kriterije liga 5. Kod nas djeca imaju srijedu i nedelju ili ponedeljak slobodnu... sto je nonsens, jer to nije dovoljan broj treninga ni za premjer ligu a ne neke ozbiljne lige, jer kasnije kada udje u taj svijet napora koje nije osjetio ide ozljeda za ozljedom.

Niko me ne moze ubijediti da se nema za 3 kondiciona, da se nema za hranu u restoranu, da se nema za to da svi dolaze na tekmu u istim majicama i trenerkama kako dolikuje klubu i slicne stvari... nema sanse, mislim da je to stvar ne shvatanja osim u floskulama, ozbiljnosti rada u akademiji, ali treba i pohvaliti npr ovaj prelazni rok u mladjim selekcijama posebno u15 gdje je bas dobro odradjen isti i mislim da bi nakon dosta godina ta seekcija mogla biti kvalitetna.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 13 jul 2023, 07:46

Minsk jucer u Butmiru trenirao ako nije niko stavljao

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 jul 2023, 08:16

JavierBosnia je napisao/la:
13 jul 2023, 07:46
Minsk jucer u Butmiru trenirao ako nije niko stavljao

nek im je sretno
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 13 jul 2023, 08:17

Do pobjede bordo familijo danas

IGRAJ BORDO BIJELI !!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 jul 2023, 08:20

Haver ! je napisao/la:
13 jul 2023, 07:43
Bitno je da prođemo ovo pretkolo. Sad kakav će rezultat biti večeras, hoćemo li stvoriti zalihe za revanš ili će iole biti povoljno za revanš "nije toliko ni bitno". Kad se podvuče crta sljedeći četvrtak bitno je da smo mi oni koji prolaze dalje.
Baš tako bitno je proci a sve ostalo nije bitno. Evo gledam rezultate ova dva dana u LP ma sve knap utakmice Ferencvaroš koji je ozbiljan tim 0-0 na F otocima, pa Rakow kuci 1-0, Ludogorec izgubio na Kosovu, Slovan kuci 1-1 s Luxemburzanima, pa i zrinjski je bila 50-50 utakmica. Treba se postaviti cvrsto agresivno ne raditi glupe greske to je osnovni uslov za dobar rezultat, takodje ocekujem tvrdu utakmicu 0:0,
0-1. Hajdeeeee Sarajevoooo

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 13 jul 2023, 08:28

Pantelija je napisao/la:
13 jul 2023, 07:43
Teren je star evo 8-9 godina, u holandiji umjetna trava izbacena zbog enormnog rasta broja ozljeda djece, vracaaju se na prirodnu travu (ili vec jesu).
Zbog velikog broja ekipa teren se cesto dijeli izmedju dvije selekcije i slicne stvari... tako da ok, ja shvatam da neko misli da je ovo pljuvanje, i slicno, ali nije vec dobronamjerno prikazivanje stvarnosti jer ljudi cesto vide samo "best of" a ne vide suštinu. Npr talijan je stavio da svaka selekcija koja igra premjer ligu, ima kondicionog trenera, i tih 8-9 mjeseci djeca su bila vanserijski spremna, bez ozljeda. Dolaskom Borojevica, kasnije i novog sefa akademije, sve selekcije su ostale bez kondicionog, rezanje troskova. Samo je sa u19 ja mislim ostao Čilić (po meni najbolji kondicioni u drzavi daleko). Ne radi se individualno sa igracima, radi se grupno. Umjesto da se uzme 5 najperspektivnijih i da se dva puta sedmicno sa njima radii individualno, kod nas grupno se radi po 10ak igraca ito cesto oni koji "zaostaju"... bar je tako bilo, sto je promasaj...
svugdje u svijetu akademije su jako brutalna mjesta gdje se šibaju dva treninga dnevno, gdje dnaas jesi, sutra nisi, ali kada prodjes taj dio, velika je vjerovatnoca da ces na svakom testiranju lagano uci uskupinu onih koji zadovoljavaju kriterije liga 5. Kod nas djeca imaju srijedu i nedelju ili ponedeljak slobodnu... sto je nonsens, jer to nije dovoljan broj treninga ni za premjer ligu a ne neke ozbiljne lige, jer kasnije kada udje u taj svijet napora koje nije osjetio ide ozljeda za ozljedom.

Niko me ne moze ubijediti da se nema za 3 kondiciona, da se nema za hranu u restoranu, da se nema za to da svi dolaze na tekmu u istim majicama i trenerkama kako dolikuje klubu i slicne stvari... nema sanse, mislim da je to stvar ne shvatanja osim u floskulama, ozbiljnosti rada u akademiji, ali treba i pohvaliti npr ovaj prelazni rok u mladjim selekcijama posebno u15 gdje je bas dobro odradjen isti i mislim da bi nakon dosta godina ta seekcija mogla biti kvalitetna.
Sam kazes da je akademija broj 1 u drzavi, koliko znam bio si involviran u klub pa je to relevantno. Ne znam cemu toliko pljuvanje a evo da budem kulturan pa da ne spominjem to kako je inace i meni obicaj da pljujem po bivsem poslodavcu iako njemu ide odlicno, jbg naoreduje kako god a naravno da ima stvari koje treba korigovati. Razumijem ja da ces reci kako zelis da prezentujes kompletnu sliku. Pa sto ne spomenes onda i Armina Causevica i Dogana itd koji su dovedeni da se to unaprijedi, sto ne spomenes generalno stvari koje se pokusavaju uraditi da to ide prema naprijed.
Kako to da sve i jedan trener ce za Dal-a reci da je top mladi fudbaler a ni od koga nije dobio vece pljuvanje (da izuzmem ove krezonje koji nisu relevantni u svojoj sobi). Evo ne gotivim ga ni ja,ali ima struka.
Kazes teren je star. Pa taj na avataru ti je napravio strasnu karijeru sa sljake, bukvalno. Ok necemo djecu tjerati da rade na sljaci ali daleko od toga da nemaju odliiicne uslove da nesto naprave, tako da spominjati uslove u drzavi gdje si u tom segmentu sigurno najbolji i tezis da jos to unaprijedis.. Evo ne znam sta je nego pljuvanje nepotrebno.
Al dzaba nekima nikad nista nece valjati. Razlozi za takvo nesto su razliciti, hocu da vjerujem da kod tebe nije taj koji upada u oci.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 jul 2023, 08:52

Ima li neko da mu neće proći uplata za mojuwebtv? Izbacuje neku sistemsku grešku: Neuspješna naplata putem platne kartice. Greška 5016 - RIZIK: Ukupan iznos na iznos.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 jul 2023, 08:58

Shategabri je napisao/la:
13 jul 2023, 08:52
Ima li neko da mu neće proći uplata za mojuwebtv? Izbacuje neku sistemsku grešku: Neuspješna naplata putem platne kartice. Greška 5016 - RIZIK: Ukupan iznos na iznos.
jesi li prije kupovao sta preko neta. Mora ti biti odobreno placanje od strane banke

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 jul 2023, 09:00

FCUM je napisao/la:
13 jul 2023, 08:58
jesi li prije kupovao sta preko neta. Mora ti biti odobreno placanje od strane banke
Da, između ostalog i mojuwebtv.
Koševo Zapad

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 13 jul 2023, 09:05

Nazovi banku i provjeri s njima. Ako imaš drugu karticu, pokušaj i s njom.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 jul 2023, 09:06

tabba77 je napisao/la:
13 jul 2023, 09:05
Probao i sa kreditnom, isto javlja.
Koševo Zapad

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 jul 2023, 09:14

i meni isto javlja ovo je do njih ja mislim. Nece oni uspjeti odrzati ovoliko raje sto ce uzeti. Pao je sistem kad je finale LP bilo

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 jul 2023, 09:15

Nabijem ih, a i ja te sreće da mi danas istekne tri mjeseca :evil:
Koševo Zapad

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 13 jul 2023, 09:19

Nadam se za 0:2, ali realno i 1:1 je dosta.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 13 jul 2023, 09:21

I protiv milsamia je x bio dobar u prvoj.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 13 jul 2023, 09:21

BordoArmy88 je napisao/la:
12 jul 2023, 20:29
ZutiFKS je napisao/la:
12 jul 2023, 14:42
amypitar je napisao/la:
12 jul 2023, 14:38
Pa jel prenos samo na moja tv e ,ili ima i na areni srbija. :?:
U BiH samo na MY TV. Ima i na AS1 Srb i AS3 Hrv koji nigdje legalno nisu dostupni u BiH.
Lijepa moja (plaćena) IPTV lista, sve ima, sve aaa. :kralj:

slika

Sisajte ga bht uhljebi i svi ostali operateri. :tralala:
zavidim ti :mrgreen:
U novi boj ...

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 13 jul 2023, 09:22

Ide danas: ,,Oliveira zabio forumašu @Nirton za rođendan".
Gazi bordo Dive!
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 jul 2023, 09:24

U BHTelecomu kažu nije do njih :oops:
Koševo Zapad

BordoSaga2
Kontakt:

Post Postao/la BordoSaga2 » 13 jul 2023, 09:26

13 jul 2023, 09:06
tabba77 je napisao/la:
Bilo sta vezano za bhtelecom da pokusas platiti nece proci. Sjebali su nesto.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 jul 2023, 09:30

BordoSaga2 je napisao/la:
13 jul 2023, 09:26
13 jul 2023, 09:06
tabba77 je napisao/la:

Bilo sta vezano za bhtelecom da pokusas platiti nece proci. Sjebali su nesto.
Znači neće ni jedna kartica :(

Al naravno - NJIMA NIKO NIŠTA NIJE JAVIO, NIJE DO NJIH!
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: AVNOJ, bordobijeli, dacco, nedimmmm1337, Pantelija, samoFKS i 65 gostiju.