FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

Aduka87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aduka87 » 13 jul 2023, 21:16

joker90 je napisao/la:
13 jul 2023, 21:15
Bez jednog top stopera mi mozemo sanjati titulu.
+1
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 13 jul 2023, 21:17

Postavka preofanzivna, bekovi izginuli do 30, Dal i Ziljkic neozbiljni, falio Avramovski, jedini destruktivac Zeljkovic( a nije ni on), Rogic je bio nesiguran, ali nije kriv ni za jedan gol, u drugoj utakmici bolje cuvati njihovo desno krilo..

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 13 jul 2023, 21:18

pierce je napisao/la:
prezivili gruziju. ovo sto igraju ziljkic i dal je za zadnjih 20 minuta na bunker, moramo imati drugi plan. soldo los, trako los, rogica pojela trema, durakovic igrac manje, zeljkovic dosta bolji u ofanzivi od balte, vrancic lagano, beganovic i kyeremeh nisu jos profunkcionisali, dosta se gube i nema mnogo otvaranja, oliveira nije ni imao lopti, ali nije nesto ni prostor otvarao... uglavnom ne zna se ko pije ko placa, po meni fali avram da to uveze... prenos rade debili - ne mogu shvatiti da nas ne intersuje da vidimo snimak zanimljivog trenutka, vec da gledamo sve... imaju infrastrukturu za paralelan prenos, ali ocito jedan komentator...
Diletanti. Jedan komentator radi dvije uzastopne utakmice koje se čak u jednom dijelu preklapaju pa to se nije radilo nikad.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 jul 2023, 21:19

joker90 je napisao/la:
Bez jednog top stopera mi mozemo sanjati titulu.
To je apsolutno tacno. I po svaku cijenu se rijesiti Anicica i Trake fkt samo bezveze primaju platu.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 13 jul 2023, 21:22

Preforsirali smo bekove
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 jul 2023, 21:24

Beganović-Šerba-Soldo-Radović mora biti zadnja linija

Napadu se nema šta prigovoriti ali odbrana je havarija bila danas

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 13 jul 2023, 21:24

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 jul 2023, 21:13
Antikloc je napisao/la:
13 jul 2023, 21:09
Nasi najvazniji igraci su Ziljkic i Dal. Nas rezultat se krece od toga koliko su njih dvojica dobro odigrali i postigli. Mi zamjena za njih nemamo.Mustafic,bogalj Avram sve alibi igraci,oni kad su najbolji,nece rijesiti nista. Dal je kad je najgori,kad je los kao danas,donio nam je zlatni remi.
Nasa slabost je totalna neuigranost. Mi smo danasnju vaznu utakmicu poceli sa 4-5 debitanata. Ukljucujuci veoma vaznu poziciju golmana. To se ozbiljnoj ekipi sa evropskim ambicijama ne smije desavati. Tu je puno krivice do Debila Dudica,koji je trebao izgraditi tim kako za ovo sezonu pred nama,tako i za Evropu. No to je propalo. Treba ici dalje.
Sto je zabrinjavajuce je los debi Viverosa. Ne obecava a puno se u njega polaze i ulaze.
Realno,mi smo klasu ispred Torpeda,sa malo sportske srece,ovo bi trebali relativno lako proci. Aktobe je opet za klasu bolji od ovih.
Nas tim se nece uigrati i poceti davati svoj puni kapacitet prije sredine septemba. Onda mozda bude kasno !!
Ti jos nisi svjestan da s dalom damo 2 gola a bez njega bi u sastavu dali 4. Medjutim on nam je donio ZLATNI remi :urnebes: Kazem jos jednom, prekucao je ovu ligu. Vrijeme mu je
Zaslijepi te mrznja. Ko bi ti dao cetri gola ??
Avram je cijelu proslu sezonu dao 1 ( jedan gol ) Mustafic isto mi se cini 1 gol. Dal je nas daleko najbolji igrac,ovisimo o njemu. To je govorio i forsirao i Marinovic,Sablic,Vasoski,Dudic svi jos vise od Mirze. Ja bih volio da mi imamo boljeg i kvalitetnijeg,kompletnijeg igraca ali ga nemamo.
Desetke su najskuplji i najvazniji igraci. Dal je brz mlad,daje golove,dribla prolazi,ide pravo na gol, Daje golove nogom,glavom. Nema Mirvic para da kupi boljeg igraca od njega. Tan mozda ima para ali ih dati nece.
Za Dala je najbolje da ode, da napreduje,da zaradi veliku lovu ali za nas nije. Mi takvog igraca kupiti ne mozemo a da ga akademija izbaci,treba godina i godina. Nikoga na vidiku !!
Eno kupili smo Penita,po mahali kosta 50 hiljada mjesecno,nespreman. Kupili Kevina,malo jeftiniji ,protiv Domzala nula,danas nula.
Sabur,samo sabur.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 13 jul 2023, 21:25

A ne mogu da vjerujem za prenos, znaci vise se prenosila domaca utakmica iz komsiluka gdje je skoro sva raja otisla da gleda utakmicu, a skoro se nikako nije prenosila gostujuca utakmica iz Gruzije

ExchangeOffice

Post Postao/la ExchangeOffice » 13 jul 2023, 21:26

Fk Zeta Golubovci i Bamdović Dejan se pred ocima ukazase

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 jul 2023, 21:27

Jbt dresovi fakat Bordo 🇶🇦
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 jul 2023, 21:29

FoSte95 je napisao/la:
13 jul 2023, 21:24
Beganović-Šerba-Soldo-Radović mora biti zadnja linija

Napadu se nema šta prigovoriti ali odbrana je havarija bila danas
Upravo tako, ono desno krilo ih tamburalo pravo. Zato ih odmah napasti žestoko i dati dva brza gola, danas je to isto trebalo biti ali promašiše šanse.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 jul 2023, 21:29

Prvo poluvrijeme odigrano extra a gubimo,drugo poluvrijeme dobijamo a odigramo dosta loše,teško dva dobra sastavit :mrgreen:

Rezultat dobar na kraju,pozitivan.

Loš tajming za debi Rogica definitivno,cak mislim da je protiv Domžala branio Šahinovic? Ako je to bila generalka a jeste trebalo je to tako ostaviti,ali dobro sad lahko je biti general poslije bitke pa govoriti sta je trebalo.

Ocekivano je da ce ova ekipa imati problema pozadi na ovaj nacin igranja dosta me igra podsjetila na vrijeme kad smo igrali pod Dudicem,ono svi u napad a pozadi puše,bekovi visoko,i onda kad se izgubi lopta ostane cijeli teren bukvalno da se brani gdje su stoperi visoko.Zbog toga mi kao ima logike što ganja kao manje brze stopere,ali mislim da nije baš pametno tako igrati i toliko srljati.Treba to malo usporiti i definitivno veceg stopera gurati nemogu ova dva skupa,cak mi je Soldo dosta više mlak od Trake,treba tu jedna momcina sa autoritetom.

Vjerujem da ce to dosta lakše biti u revanšu,prva nam je utakmica oni su u takmicarskoj formi i to se najbolje osjetilo onda kada nas je popustila ona uvodna svjezina.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 13 jul 2023, 21:29

Sta rece komentator na hr areni, da ima uhapsenih HZ, zna li neko nesto vise ?
Sarajevo ljubavi moja.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 jul 2023, 21:30

Antikloc je napisao/la:
Antikloc je napisao/la:
Nasi najvazniji igraci su Ziljkic i Dal. Nas rezultat se krece od toga koliko su njih dvojica dobro odigrali i postigli. Mi zamjena za njih nemamo.Mustafic,bogalj Avram sve alibi igraci,oni kad su najbolji,nece rijesiti nista. Dal je kad je najgori,kad je los kao danas,donio nam je zlatni remi.
Nasa slabost je totalna neuigranost. Mi smo danasnju vaznu utakmicu poceli sa 4-5 debitanata. Ukljucujuci veoma vaznu poziciju golmana. To se ozbiljnoj ekipi sa evropskim ambicijama ne smije desavati. Tu je puno krivice do Debila Dudica,koji je trebao izgraditi tim kako za ovo sezonu pred nama,tako i za Evropu. No to je propalo. Treba ici dalje.
Sto je zabrinjavajuce je los debi Viverosa. Ne obecava a puno se u njega polaze i ulaze.
Realno,mi smo klasu ispred Torpeda,sa malo sportske srece,ovo bi trebali relativno lako proci. Aktobe je opet za klasu bolji od ovih.
Nas tim se nece uigrati i poceti davati svoj puni kapacitet prije sredine septemba. Onda mozda bude kasno !!
Ti jos nisi svjestan da s dalom damo 2 gola a bez njega bi u sastavu dali 4. Medjutim on nam je donio ZLATNI remi :urnebes: Kazem jos jednom, prekucao je ovu ligu. Vrijeme mu je
Avram je cijelu proslu sezonu dao 1 ( jedan gol ) Mustafic isto mi se cini 1 gol. Dal je nas daleko najbolji igrac,ovisimo o njemu. To je govorio i forsirao i Marinovic,Sablic,Vasoski,Dudic svi jos vise od Mirze. Ja bih volio da mi imamo boljeg i kvalitetnijeg,kompletnijeg igraca ali ga nemamo.
Desetke su najskuplji i najvazniji igraci. Dal je brz mlad,daje golove,dribla prolazi,ide pravo na gol, Daje golove nogom,glavom. Nema Mirvic para da kupi boljeg igraca od njega. Tan mozda ima para ali ih dati nece.
Za Dala je najbolje da ode, da napreduje,da zaradi veliku lovu ali za nas nije. Mi takvog igraca kupiti ne mozemo a da ga akademija izbaci,treba godina i godina. Nikoga na vidiku !!
Eno kupili smo Penita,po mahali kosta 50 hiljada mjesecno,nespreman. Kupili Kevina,malo jeftiniji ,protiv Domzala nula,danas nula.
Sabur,samo sabur.

Osvajac zlatne lopte pomislih. Zaslijepi me mrznja ali mrznja od neefektivne igre. Mrzi me da Sarajevo igra kao da je na tempomatu, to jedino.. a taj argument mrznja je bez veze jer nemam povoda za tim. Mozda mrznja od lose igre to da
nek zaradi para, i moja je zelja.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 jul 2023, 21:30

masterfan je napisao/la:
13 jul 2023, 21:11
Da li ce Penaranda biti u ekipi u uzvratnoj utakmici?
Štaće ti ?

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 13 jul 2023, 21:31

Nakon svega nisam toliko razočaran, naravno moglo je bolje ali ima druga utakmica i nije loš rezultat. Prvih 30minuta atomski fudbal, da je jedna ušla i pročepila druga bi bila priča. Obzirom koliko su defanzivno igrali naš napad je izgledao odlično. Vraćamo se kući neporaženi i siguran sam ako se uštima odbrana da pobjeda neće doći u pitanje. Po ritmu u drugom poluvremenu se vidjelo se da Torpedo igra ligu, da je nama prva jača utakmica. Uglavnom moglo je bolje ali dobro je.
SVI NA KOŠEVO

Zna li se kako su Horde?

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 13 jul 2023, 21:32

Ne do dragi Bog nekome pružiti podršku, ne do Bog. Delač je primio još komičniji gol, pa je postao ljubimac svih navijača. Rogić je dobar golman, ali je jednostavno bio poljuljan nakon onog primljenog gola. Tačno se na njemu vidjelo da je sav u strahu i da s mukom igra. Pružite momku podršku papci jedni, budite jednom u životu ljudi i stavite se na tu nečiju poziciju u datom trenutku. Bitno je da ga popljujete, narednu kad skine nešto, biće Ter Stegen. Sve više mi se gade ljudi ovdje, nema 1% empatičnih ljudi.

Moraju se popraviti neke stvari do revanša. Mora se poraditi na kretnji bez lopte, pa da možemo iznijeti loptu s svoje polovine. Mora se igrati pametno i strpljivo, a ne letiti na sve strane i izgoriti u želji. Puno letimo, ostavljamo rupe, tamo-vamo, to nije odlika ozbiljne ekipe. Prava ekipa mora znati kad istrčati na presing, kad smiriti tempo, kad jurišati itd. Mi s konstantom ovakom trkom ćemo umrijeti na svakoj tekmi do 50 minute. Krenuli smo sasvim fino i morali postići bar jedan gol. Mora se poraditi na odbrani, te prvom i drugom bloku, a ne da nam je svaki protivnikov prelazak centra opasnost za gol. Također, morao se iskorisiti prostor koji nam je ostavljen u drugom dijelu. Ono što me haos nerviralo je kilavost kad se krene u napad ili kontru, mora to dosta brže.

Ono što je naš najveći problem je mentalitet. Jednostavno, ako ne zabijemo na vrijeme i ako se desi da primimo gol, mi potonemo skroz. Nemamo taj mentalitet i to je to, a to se teško mijenja.

Pohvale idu za Zeljkovića, oduševio me kako je odigrao. Vrančić na nivou, ostali okej, ništa specijalno.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 13 jul 2023, 21:33, ukupno mijenjano 1 put.

masterfan
Kontakt:

Post Postao/la masterfan » 13 jul 2023, 21:32

fks74 je napisao/la:
13 jul 2023, 21:30
masterfan je napisao/la:
13 jul 2023, 21:11
Da li ce Penaranda biti u ekipi u uzvratnoj utakmici?
Štaće ti ?
Igrac koji moze sam nesto uraditi uvijek valja.

betrezengorbachev
Kontakt:

Post Postao/la betrezengorbachev » 13 jul 2023, 21:33

Zna li neko jel sve uredu sa hz?
Djecak koji raste zavolio te tad! ⭐⭐⭐⭐⭐

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 jul 2023, 21:33

Antikloc je napisao/la:
Antikloc je napisao/la:
Sabur,samo sabur.
Jos da nije stranac...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Ferroviere1987, Lecler, misstianopenaldo, Pact1921, perodeformero, senad82, Serha i 47 gostiju.