FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ziljkić van Tadić in Laganini 

-
- Kontakt:
Ma bit ce oko 10 000 mozda hiljada vise mozda manje.
Ako ne bude sjevera,istok ce se rasprodati do cetvrtaka.
Ko misli na istok nek obezbjedi kartu sto prije.
Ja se nadam minimum 15 hiljada,nocni termin ,lijepo vrijeme.
Ko misli na istok nek obezbjedi kartu sto prije.
Ja se nadam minimum 15 hiljada,nocni termin ,lijepo vrijeme.
- Objektivac1946
- Kontakt:
Kada smo već kod karata, kada u prodaju idu zna li se?
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!
Treba penale vježbat!
Slijedeće sedmiceObjektivac1946 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 21:58Kada smo već kod karata, kada u prodaju idu zna li se?
ISTINA ZA VEDRANA!
- ExchangeOffice
Kupi klub, ulozi miliome, kupuj igrace pa sa budemo lacostoljubci.Lakoste je napisao/la: ↑14 jul 2023, 18:54Navijaci Ismira, osnujte fan klub Ismiroljubcif0rest1946 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 18:48Mirvicu samo tako nastavi, svi vlasnici to tako rade samo bosnji smeta i sto ulaze i sto se snima za insagram i sto bodri ekipu!!!!!!
Ma ne zasluzujemo mi Allahami ovo.
Kakvi pacijenti, to nije istina

Ono bi najsretnije bilo da smo pred gasenjem, nabijem sve i jednog BP.
Narcis jer ga uposlenik FK Sarajevo snima

- NisamInSajder
- Kontakt:
Želio bih se nadovezati na kretanje. Naši se jako puno kreću, oba beka su konstantno gore-dole, krila također, jako puno se spuštaju pomoći odbrani, vezni isto se relativno dosta kreće, drže te svoje zone, Varešanović se također dosta kretao, plivao, bilo ga svugdje, ali samo kada imamo loptu, kada je posjed kod protivnika ništa. Renan također, nekoliko puta se spuštao na naših 35-40 metara ili po loptu ili da odigra fazu odbrane. Ne bi me čudilo da si više pretrčao ekipa od Torpeda. Problem je što naši ne znaju šta da rade, ko gdje treba biti, kuda trčati, kako igrati. Nekoliko puta se sinoć desilo, da jedan igrač se nudi i traži loptu, ali pas prema njemu siječe igrač koji dolazi iz faze odbrane i želi da se priključi napadu. I tako nekoliko puta, kretnjom igrači sjeku čiste putanje pasa prema nekom od veznjaka. Glupo trčimo, to je glavni problem. Glupo trčiš jer ekipa nije uigrana, a da bi nešto mogao uigrati moraš imati taktiku, ni tog nemamo.GalileoGalilei je napisao/la: ↑14 jul 2023, 21:161. Nemojte sad pričati kako je trebao Šahinović početi, jer bi mali izgorionpod pritiskom. Sve i da je Mirza gurnuo Šahinovića, pisali bi da je trebao početi Rogić. Zamisli još da je onakvu grešku napravio Šahinović, pa gorio bi forum. Rogić je dobar golman, ali jednostavno se svima dese neke loše stvari. Momak ima znanje, vidi se na njemu, ali je pao psihički. To je normalno, jer je i on insan.
2. Pogrešna se uradila priprema za utakmicu.
3. Krenulo se silovito, što podržavam. Da je bilo sreće i znanja, zabili bismo im najmanje dva komada za pola sata. Sve bi to bilo drugačije da je ušla jedna lopta na vrijeme, ali sad sve pričamo hipotetički, ne možemo to vratiti. Nakon toga, trebalo se krenuti mirnije i pametnije. Napadi su se trebali graditi strpljivije i hrabrije, a ne svaku loptu rizično vraćati Rogiću.
Dalje.. Igračima se mora utuviti u glavu da se konstantno moraju kretati, otvarati, nuditi, bilo šta. Ne može se lopta onako iznositi, gdje se svi sakriju, pa stoperi i Vrančić ne znaju šta će s loptom, pa kruže i vraćaju do besvijesti. Mora se kretati, prilaziti, izvlačiti protivnika, formirati famozni trokut, pa praviti višak. Nigdje još u svjetskom fudbalu nisam vidio da stoper uzme loptu, a igrači svi gore otišli i zaštekali. Ostavljaš na cjedilu igrača kod kojeg je lopta i rizikuješ zicer.
Mora se igrati pametnije, to je bit svega. Mora trener tim da zna rukovoditi, pa da zna igračima prenijeti kada da se napadne, kada da se obori tempo, kada da se povuku, koga više da pritisnu itd. Od trčanja u prazno nema ništa, samo se istrošiš prije. Cilj je napraviti što više pametnih kretnji, a da uradiš zacrtani cilj, a sačuvaš snagu za nastavak utakmice. Mi se zaletili, crkli u 30-toj, istrošili se, nismo zabili gol, samo ga primili. Šta si postigao? Ništa. To su karakteristike velikih i ozbiljnih ekipa i po tome se one razlikuju od prosječnih.
4. Mirza glupan je katastrofalno vodio utakmicu. Prva i glavna stvar da levat nije reagovao i osvježio lijevu stranu sve do kraja utakmice, a Gruzijci su čitav meč napadali samo po toj strani. Ne mogu da vjerujem da to nije vidio i da se kockao s tim čitavu tekmu.
Također, pustio je da se ekipa pati sve do zadnjih 15-20 minuta, nije se sjetio da osvježi linije. Na kraju je uveo trojicu odjednom i samo oborio ritam utakmice.
Potom, na poluvremenu je trebalo mijenjati odbranu i praviti rokade, jer je ono bio odron u prvom poluvremenu, iako sam ja mišljenja da je najveći krivac za lošu odbranu upravo on, jer je ne zna uigrati i zategnuti.
Zadnje.. Ostavio je Dala haman čitavu utakmicu, iako je ovaj odigrao kriminalno. Sad će svi reći "pa dao je gol".. Neka je zabio hat-trick, njemu svaka čast na golu i ulijetanju, ali je qarina teška. Brdo pogrešnih pasova, gubljenja lopti, mlataranja rukama, a o zadatcima u odbrani da ne govorim. Ukoliko bude Avramovski dostupan za revanš, grijeh je da ne zaigra od prve minute.
Bojim se da ćemo mi opet u ligi primati punog golova. Velika rupa ostaje u sredini, defanzivni blokovi su nam kao sir šuplji, bekovi idu previsoko. Znam da u današnjem fudbalu bekovi igraju veliku ulogu u igri prema naprijed, ali nama bekovi konstantno vise gore, a na tome nam se i zasniva čitava igra.
Daj Bože da će se šta promijeniti, ali nisam optimist.
Vidjećemo šta će biti u revanšu, po meni su šanse 50-50. Mnogo sam se puta u prošlosti opekao, tako da sam samo realističan. Guravo će biti ako opet ne damo gol na vrijeme i ako nešto krene po zlu, tu kola odoše nizbrdo. Strah me našeg mentaliteta, koji je nula bodova.
Također, što kažeš, nema ekipe koja će ostaviti loptu štoperu i zabiti se negdje po terenu. Ima, nekoliko ekipa igra pozicioni nogomet, gdje bukvalno čekaš da lopta dođe u tvoju zonu, ali tada su ekipe mnogo kompaktnije, igra se uže, pa i sporije. Dok je sinoć, oba beka krila čuvaju aut liniju, veznjaci su tu negdje na sredini od aut linije i centra, Varešanović pliva po terenu, Renan dolazi da odigra neki pas i onda gubiš igrača prema naprijed, jer nisam niti jednom vidio da je neko od štopera ispratio Renana na takve kretnje. I takva nam je igra bila i cijelu prošlu polusezonu.
Za dugoročno nisam.optimista, nemaš igru, taktiku, jasne principe ni nakon 6 mjeseci, principe koji su uz ovaj igrački kadar logični i funkcionalni. Živjet ćemo od indvidualnog kvaliteta i ponekog prekida i to je to. U odbrani na sreću pa šta bude.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Sad opet na miru pregledo tekmu. Durakovic u prvom par dobroh progravanja,nabacaja,al sta je ono onako lose u odbrani. Onaj iz Torpeda ga je vozao kao budalu,nije znao gdje au mu noge a gdje tijelo,ne postavlja se dobro,ne ide na loptu niti pokusava samo se vrti oko igraca,dobro smo prosli kakva je promaja sa njim tu bila. Realno lik mu je djecu pravio.
Malo pretjerujete sa Dalom, ok nije briljirao ali nije bio toliko ni loš, više manje korektan. Grešaka je imao ništa više od drugih, a zamjerka loše je radio defanzivu. Čuj kažu nema veze što je dao gol, jel realno da to izjavljujete. ? Pa Morinjo kaže, a to možete naći na netu, dobrog igrača ne čini tijelo nego mozak, kada igrač pravi greške on obično pada/tone, a ako igrač napravi 3/4 greške i nakon toga postigne gol to je jak igrač i takvi se izdvajaju. Zamjerka Dalu na defanzivi, ofanzivno skroz korektno kao i ostali, naravno gol je dodatni plus. I ako je loša defanziva bila od Dala , nije on niti bili ko iz ofanzivne linije kriv za primljene golove, golovi idu na dušu najvise bekovima i golmanu, Trako ne može ganjati krilo. 

Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Da inace fudbal se igra tako, svako za sebe ... napadaci za sebe, vezni za sebe a stoperi za sebe.. da da , jees al u pjetlicimaAmcho1 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 22:56Malo pretjerujete sa Dalom, ok nije briljirao ali nije bio toliko ni loš, više manje korektan. Grešaka je imao ništa više od drugih, a zamjerka loše je radio defanzivu. Čuj kažu nema veze što je dao gol, jel realno da to izjavljujete. ? Pa Morinjo kaže, a to možete naći na netu, dobrog igrača ne čini tijelo nego mozak, kada igrač pravi greške on obično pada/tone, a ako igrač napravi 3/4 greške i nakon toga postigne gol to je jak igrač i takvi se izdvajaju. Zamjerka Dalu na defanzivi, ofanzivno skroz korektno kao i ostali, naravno gol je dodatni plus. I ako je loša defanziva bila od Dala , nije on niti bili ko iz ofanzivne linije kriv za primljene golove, golovi idu na dušu najvise bekovima i golmanu, Trako ne može ganjati krilo.![]()
odbranu igra 10 igraca i golman
napad igra 10 igraca i golman
ekipa treba da bude KOMPAKTNA a ne prosuta ko riza po terenu
DAL koliko kvalitetno igra vidi se po ponudama i potraznji
22 godina, livrpool, dinamo, sarajevo, repka, forsiranje do besvjesti i?
Kada jedan veznjak , a desetka je veznjak, ispadne iz sredine, logicno da ostane propuh... kad aides 4 x u kontru 4 na 4 ili 5 na 4 i sl i ti prodas loptu ili se zabijes u protinika, vjerovatno onda ekipa pada psihicki i fizicki
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- belosevic23
- Kontakt:
Ja mislim da se Martinovic pojeo od sramote kad vidi da su ga Trakom zamijenili. Nekad klub mora stati iza igraca i kad se dese takve stvari da trenerom, popricati, izgladiti zarad dobrog rezultata. Ponavlja nam se ista stvar sa Mujakicem. Mislim da sebi zrinjski ovo ne bi nikad dozvolio
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nije Martinović zamijenjen Trakom, ne znam otkud vam to?belosevic23 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 23:04Ja mislim da se Martinovic pojeo od sramote kad vidi da su ga Trakom zamijenili. Nekad klub mora stati iza igraca i kad se dese takve stvari da trenerom, popricati, izgladiti zarad dobrog rezultata. Ponavlja nam se ista stvar sa Mujakicem. Mislim da sebi zrinjski ovo ne bi nikad dozvolio
Soldo je doveden umjesto Ilije, pa valjda ste mogli skontati da je i on lijevak kao i Ilija. Trako je sad upao u prvih 11 umjesto Besima.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Da sam trener protivnicke ekipe,samo sto vise probat ba Traku napadat ili na Durakovica zagarantovan gol. Bas nesigurni,nikakvi sto se defanzive tice.
Pa to su radili citavo drugo poluvrijeme, samo ce nastavitimosarajvosa83 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 23:26Da sam trener protivnicke ekipe,samo sto vise probat ba Traku napadat ili na Durakovica zagarantovan gol. Bas nesigurni,nikakvi sto se defanzive tice.
Zna li se kad ce dresovi u prodaju?
- belosevic23
- Kontakt:
Onda je Trako upao samo sto je desnjak. To mu je izgleda i jedina vrlina. Nazalost, pravimo greske iz godine u godinu a tezimo nekom uspjehu. Meni bi bilo draze da je taj isti Trako 100 puta bolji od Ilije i Vinka, jer je nase dijete.. ali tako se razultati ne postizuGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 jul 2023, 23:21Nije Martinović zamijenjen Trakom, ne znam otkud vam to?belosevic23 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 23:04Ja mislim da se Martinovic pojeo od sramote kad vidi da su ga Trakom zamijenili. Nekad klub mora stati iza igraca i kad se dese takve stvari da trenerom, popricati, izgladiti zarad dobrog rezultata. Ponavlja nam se ista stvar sa Mujakicem. Mislim da sebi zrinjski ovo ne bi nikad dozvolio
Soldo je doveden umjesto Ilije, pa valjda ste mogli skontati da je i on lijevak kao i Ilija. Trako je sad upao u prvih 11 umjesto Besima.
A iskreno ne vidim ni kako je Vinko nesto bolji od Ilije
Trenutno korisnika/ca: amypitar, mnon46, nedimmmm1337, Pena, plisek, Rajvosa4ever, Rule_hz i 70 gostiju.