FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 15 jul 2023, 16:24

MortemHz je napisao/la:
15 jul 2023, 15:50
amypitar je napisao/la:
15 jul 2023, 15:38
MortemHz je napisao/la:
15 jul 2023, 15:28
Ovog četvrtka dočekujemo ekipu Torpeda! Svi u obilježjima na Koševo 👊

Ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedjeljka 🎫 a sve informacije bit će na našim mrežama.

slika

Ima istok da gori :urnebes:
Naravno svi u bordo bijelim bojama,muka mi je kad vidim zelena ,crne, zute majice.
Bice ludnica za istok vec u ponedeljak.
Može li istok biti pun?
Kad ti brat kaze.
Ako ne bude sjevera ,istok ce se rasprodati do cetvrtaka prije utakmice.
Ja u ponedeljak akb u redu za 3 istoka
Haha jos ostalo 7997 karti,a nije ni krenula prodaja.

Herson

Post Postao/la Herson » 15 jul 2023, 16:25

Vjerovatno je neko dijete u pitanju, ovako nesto niko razuman i priseban ne bi postavio ovdje. "Svi pune stadione, samo mi seremo" :urnebes: :urnebes:

masterfan
Kontakt:

Post Postao/la masterfan » 15 jul 2023, 16:27

Zna li neko hoce li se moci uzeti online preko nekih servisa ili cu morat maksuz odletit do Sarajeva :D

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 15 jul 2023, 16:32

masterfan je napisao/la:
15 jul 2023, 16:27
Zna li neko hoce li se moci uzeti online preko nekih servisa ili cu morat maksuz odletit do Sarajeva :D
Možda budu na web stranici fan shopa.
Ne znam da li je moglo prošle sezone, ako neko može potvrditi.

slika
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 jul 2023, 16:44

MortemHz je napisao/la:
15 jul 2023, 15:50
amypitar je napisao/la:
15 jul 2023, 15:38
MortemHz je napisao/la:
15 jul 2023, 15:28
Ovog četvrtka dočekujemo ekipu Torpeda! Svi u obilježjima na Koševo 👊

Ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedjeljka 🎫 a sve informacije bit će na našim mrežama.

slika

Ima istok da gori :urnebes:
Naravno svi u bordo bijelim bojama,muka mi je kad vidim zelena ,crne, zute majice.
Bice ludnica za istok vec u ponedeljak.
Može li istok biti pun?
Bez problema
Istok 7k i zapad 5-6k bi bilo ok po meni.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 15 jul 2023, 16:46

kengur je napisao/la:
15 jul 2023, 16:05
PeppermintSA je napisao/la:
15 jul 2023, 15:13

Fudbal nije video igrica da trener vrisne “sad prepustite posjed i vratite se”, “sad preuzmite posjed i napadajte”.

Gruzijci su se na samom startu sasrali i nesvjesno vratili. Mi smo dominirali, redali prilike i to ih je tjeralo da se svi vise uvlače. Onda smo počeli pehlivanati i meljati loptu u zadnjoj liniji. To ih je navuklo da izađu visoko jer su vidjeli da smo na Vi s loptom u zadnjoj liniji. Vraćanje lopte golmanu, njegovi loši degažmani itd su im dali vjetar u krila. Počeli su da duraju loptu na desno krilo, vidjeli da užasno loše stojimo nazad, da dubinske duge lopte od 70 metara prolaze i samo su počeli to da rade. Okurazili se, mi pali i to je to.

Nema tu mnogo filozofije i pametovanja. Da smo zabili gol-dva na samom početku, na kraju bi bilo 4-5. Da zadnja linija nije diletantska, unatoč promašajima bi opet glat pobijedili - ništa od toga nema veze sa taktikama, trenerima isl već sa lošim igračima u našoj zadnjoj liniji i nesreći/dekoncentraciji kod naših prilika na samom startu.
Ostale stvari smo vidjeli vrlo slicno ali ja mislim da su promjenu postavke njihovi igraci dobili sredinom prvog poluvremena od trenera.
Meni se cinilo da Trako (iako najgori nas igrac) nije imao kome dati jer su svi vec bili pokriveni a nije on to poceo iz zabave pa nas oni pokrili.
Prihvatam da to vidimo razlicito, nema problema.

Zaboravih da spomenem ako nije neko vec prije mene oko kulturnih referenci o Sarajevu

Knjiga "Svjetla za daljine" - Djurasovic, pola o Vahidinu a pola o Kindzetu
Trako je prenio težište na našu polovicu bez da je to morao. Sjeti se ključnog momenta u prvom poluvremenu. Traku je primio loptu prema desnoj aut liniji na 18 metara od našeg gola, mogao je igrati iz aut liniju beku, a on se okrenuo i vratio je golmanu. Uslijedio je škripac i loš degažman u aut. Po izbačenoj lopti odigrali su na desno krilo, frajer je ušao u dribling i loše šutnuo na naš gol. Ovo čisto navodim kao slikovit primjer. U krajnjoj liniji, čak i da se saigraci ne nude, nabij je prema gore. Jok, on je vrati golmanu da je nabije.

Problem s Trakom, kao i sa Serbecicem je činjenica da nema znanja a ni hrabrosti da pokuša loptu iznijeti ili igrati prema naprijed. Apsolutno isto radi i u domaćoj ligi. To je odlika gotovo svih bh. štopera (sjeti se reprezentacije protiv Luksemburga).

hvala za referencu!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jul 2023, 16:52

miky_hz je napisao/la:
15 jul 2023, 14:15
slika

I to sve derbi utakmice i kad gori za Europu i plus Europska tekma.

Kupio mu Mirza 5 golova i 3 asistencije u najvećim tekmama naše lige i europskoj.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jul 2023, 16:57

Nije istina. A neću ti ni objašnjavati sto.

Kad ti se klub borio za Europu i u derbi utakmicama Dal ti je svojim golovima i asistencijama istu osigurao. Sad trenutno ti je golom dao aktivan rezultat za revans.

Nije nas zaklao nikad. Ništa nije uradio sto bi naskodilo ekipi kad smo gubili vise nego ostali fudbaleri. Lažete i izmišljate.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 jul 2023, 17:00

jurisicduska je napisao/la:
15 jul 2023, 16:57

Kad ti se klub borio za Europu i u derbi utakmicama Dal ti je svojim golovima i asistencijama istu osigurao. Sad trenutno ti je golom dao aktivan rezultat za revans.

Nije nas zaklao nikad. Ništa nije uradio sto bi naskodilo ekipi kad smo gubili vise nego ostali fudbaleri. Lažete i izmišljate.
Nemoj to džsba pisati, navijači uvijek nekoga uzmu na zub i j.bu, nema to veze sa igrom da je Mesi on će biti najgori. Čudna smo mi sorta.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 15 jul 2023, 17:00

Halo, Dal ti je svojim glupostima i bolom u k izbio sigurno 10 bodova u prvom dijelu, toga se ne sjećaš, da ne pričam o drugom kad je mlatio rukicama dok mi gol primamo. Zabio je i protiv torpeda, al možeš bit sretan do neba što ona njegova poprečna lopta nije pretvorena u gol, i ona soliranja, pokušaji kroz noge. Ovo pašće treba otjerati i to jr to.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jul 2023, 17:07

mnon46 je napisao/la:
15 jul 2023, 17:00

Halo, Dal ti je svojim glupostima i bolom u k izbio sigurno 10 bodova u prvom dijelu, toga se ne sjećaš, da ne pričam o drugom kad je mlatio rukicama dok mi gol primamo. Zabio je i protiv torpeda, al možeš bit sretan do neba što ona njegova poprečna lopta nije pretvorena u gol, i ona soliranja, pokušaji kroz noge. Ovo pašće treba otjerati i to jr to.
Nije.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 15 jul 2023, 17:08

miky_hz je napisao/la:
slika
Statistika nikad ne laže :thumbup:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 15 jul 2023, 17:14

Ima igraca koji igraju za ekipu. Koji svojim igranjem, sudjelovanjem i u napadu i ODBRANI, pomazu i cine da saigraci pored njih izgledaju bolje i daju svoj maksimum.

A imas i Dala, i takve poput njega. Koji igra neke svoje simultanke, bez da igra odbranu, i koji ne cino ni milimetar toga da njegovi saigraci pored njega daju dodatni kvalitet.

Ali eto statistike. Valjda silni skauti preko te statistike ga kupe napokon. E to je egzaktno. Transfer. Surovo i jedino validno.
- FKS -

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 jul 2023, 17:20

Čudi me da tu impresivnu Dalovu statistiku nisu prepoznali u nekom inostranom klubu pa ga doveli.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 jul 2023, 17:21

Samo me zanima kada Dal ode ko ide na tapet ?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 15 jul 2023, 17:23

Ma meni je pravo glupo da mi neko bezargumentovano piše kako se ja ne sjećam nečeg a analiziram svaku utakmicu u dodavanje i pretrčani metar i plus da za prosipanje bodova krivi jednog igrača koji god to bio i kako god odigrao. Odmah tu ne želim daljnji dijalog. Jer vidim da se radi o ostrašćenim ljudima.

Ko god targetira jednu osobu za poraz u kolektivom sportu koji ima 10 faktora pored finalne izvedbe na terenu po meni ne zna šta priča.

Dal Varesanovic ima svoje prednosti i svoje nedostatke. Direktno ili indirektno je napadan kao niti jedan igrač Sarajeva u njegovoj novijoj historiji i isporuci u 5 najvećih Bh utakmica i europskoj 5 golova i 3 asistencije. To moraš bit mentalna gromada. Dijete koje ništa nije uradilo nikom osim sto je Mirzin sin.

S druge strane cijenimo nekakve prolaznike koji su došli da uzmu 25 karti i odoše, koji ne znaju Ko je Asim Ferhatovic a ne cijenimo dijete cija je cijela familija bordo nego sto će mnogi od vas ikad bit.

E to mene boli. Pričati se može argumentima.

Mora popravit duel igru, mora popraviti man marking u odbrani, mora popravit koordinaciju, geometrijski bolje se kretat , mora se udebljat 5-6 kg zdravo, to sve može. Ali reci mlatarao rukama mi prosuli 10 bodova bez uvrede može samo neko ko ne zna elementarne stvari fudbala. Il bolikurac pa mi prosuli bodove, nije tačno. Nije među 20 najgorih pojedinaca prošle godine, nije među 7 najgorih na posljednjoj utakmici samo se o njemu priča.

Ja licno preferiram Avramovskog ali bio je kući čovjek. I s Baltom i Mariom Dal mora igrati već sa Zeljkovicem ima prostora za Avramovskog. I malo treba vremena da to sve nalegne.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 15 jul 2023, 17:25

fks74 je napisao/la:
15 jul 2023, 17:21
Samo me zanima kada Dal ode ko ide na tapet ?
Onaj koji bude ovako los. Onaj koji od 10 situacija 9 zayebe. Onaj koji ne zeli da trci za ekipu. Onaj koji igra samo za sebe i slicno. Eto takvi su nam sljedeci na tapeti :kafa:
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 jul 2023, 17:35

Ma naša raja bi na zub uzela Messija, Neymara i Ronalda, a da nece Dalkana.

Zato kazem najbolje za sve strane, da se on ispali negdje van granica BiH.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 15 jul 2023, 17:37

Bosniak10 je napisao/la:
15 jul 2023, 17:08
miky_hz je napisao/la:
slika
Statistika nikad ne laže :thumbup:
Ne laze, ali ne daje ni blizu potpune slike.

Sta je sa njegovim kretanjem ko muha bez glave? Svaku utakmicu je igrac manje u veznoj liniji. Defanzivno neodgovoran, skrt. Uz skrtost slobodno prirodajte i manjak fudbalske inteligencije, jer ici 4 na 1 i odluciti se za sut nece uraditi nijedan pametan igrac.

Opis "k'o bambi na ledu" je najbolji za njega kada primi loptu. Svake sekunde ocekujes da ce izgubiti posjed. I ove golove koje je zabio, imao je kod dosta njih i srece. Ove mane u igri su oduvijek prisutne kod njega. Jedina je razlika sto ima periode (na pocetku i na kraju prosle sezone) kada je davao golove, uprkos tome sto ne cini nista korisno za igrace oko sebe, a sto bi mu trebao biti primarni zadatak.

Nemam nista ni protiv njega, a ni protiv oca mu . Samo posmatram realno stanje. Odredjenog potencijala ima, ali zapitajte se malo kako je moguce da jos nigdje nije otisao pored tolikog lobija od strane: kluba, menadzera, igraca, reprezentacije, trenera i 90% nasih portala koji ga nazivaju dijamantom. Zelim mu sve najbolje, kao i svi mi ovdje. Naravno da bih volio da uspije i donese nam milione, ali to ni u jednom univerzumu nije realno.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 15 jul 2023, 17:38

Kakvo je vase misljenje kad je u pitanju opijanje igraca petkom/subotom?

Samo pitam :kafa:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Haksss, mercurial, nedimmmm1337, pierce, rimljanin90, Rule_hz, Seipronto i 100 gostiju.