FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

BordoBBoja
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoBBoja » 19 jul 2023, 18:01

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
19 jul 2023, 17:58
BordoBBoja je napisao/la:
19 jul 2023, 17:55
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
19 jul 2023, 17:47

Znam da bi i ti sa mnom ali drugom prilikom :mrgreen:
Radije bih s taldzijom gledao nego s tobom
Ne znam sto sam ti zanimljiv pa mi stalno odgovaras. Nemoj vise ziv bio
Qme od 10 postova 7 bude tvojih
Statistika

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 jul 2023, 18:10

Nekadašnji direktor belgijskog Kortrijka, Matthias Leterme, je po prvi put govorio o odlasku iz redova ovog belgijskog kluba.

Leterme je napustio Kortrijk u aprilu 2021. godine jer se nije slagao sa idejama vlasnika kluba, malezijskog milijardera Vincenta Tana koji je u svom vlasništvu imao i FK Sarajevo.

- Najveći razlog što sam dao otkaz je nedostatak poštovanja i zajedničkih interesa vlasnika kluba i njegove desne ruke, Ken Chooa koji je bio u Kortrijku dvaput u posljednje četiri godine. Uzeli su ‘‘zdravo za gotovo‘‘ da smo uvijek uspješni bez da nam oni daju ijedan euro, rekao je Leterme za medije u Belgiji i dodao:

- Tan nije investirao ništa. Podržao je klub sa pozajmicama, ali kada pogledate u posljednjih osam godina, nije investirao nijedan euro. Kada sve izračunate, dođete do jasne računice da nije dao nijedan euro Kortrijku.

Istakao je da se nije slagao sa kupovinom igrača iz drugih klubova u vlasništvu malezijskog milijardera jer bi tu najmanja korist pripala belgijskom sastavu.

- Što se igračkog kadra tiče, dovodili smo igrače iz Tanovih drugih klubova, poput Nihada Mujakića i Tomislava Barbarića iz Sarajeva, Idrissa Saadija smo posudili iz Cardiffa, a cjelokupnu platu je preuzeo Kortrijk da bi na kraju dva miliona eura od njegovog transfera u Strasbourg, pripalo Cardiffu. Žao mi je, ali to nije investicija u klub. Ne slažem se sa tim. To je isto kao da stavlja novac iz svog lijevog u desni džep. Odluku o odlasku sam donio i ne žalim zbog njeg. Vlasnik je bio tu kada sam donio tu odluku i svjestan je svega, završio je on.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 19 jul 2023, 18:14

Nikad nije bilo ovakvo interesovanje za utakmicu protiv ovako neatraktivnog protivnika. Solidne su bile posjete i u ligi na Kosevu. Mislim da je marketing zadnjih pola godine bas na nivou

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 19 jul 2023, 18:25

kengur je napisao/la:
19 jul 2023, 18:01
Zeko87 je napisao/la:
19 jul 2023, 16:16
Sramota me pogledati Manijake, ispraćaju momke na aerodrom, dišu svi ko jedan ,naša navijačka skupina po birtijama bodri šatro ekipu. Ego je čovjekov najveći neprijatelj.
Zadnja recenica je apsolutna istina. Mirvic kad shvati realnost, ce promijeniti svoje odluke, siguran sam. Do tada nema potrebe supljirati o bojkotu i siriti patetiku. Sve je detaljno objasnjeno bar desetak puta. Ko hoce u bojkot neka ide, ko nece nema problema.
Teoretski pričamo. Mirvić kaže ok, pogriješio sam, poslušaćemo Horde, ispoštuje zahtjeve, dovede novog trenera po ukusu tribine...za pola godine ga stane, počne se opet tjerati kao i prethodnih 50 trenera i šta onda ?

Koji će to trener htjeti doći u klub kojeg tribina tjera kad im počne ići na živce ? Ko će to izdvajati milione za plate i transfere i slušati šta kaže grupa od 300-400 momaka?

Meni je lično gori istok zbog negative koju proizvodi godinama, ja lično idem na zapad. Djetinjstvo sam proveo na sjeveru , momačke neke godine na istoku, sada kao porodičan čovjek idem na zapad.

Želim samo da imamo atmosferu oko kluba kao BVB, gdje imaš navijačku tribinu, veliku posjetu i bezuvjetnu podršku klubu. Od BVB-a se baš da puno toga naučiti. Imaju sve osim rezultata godinama, rasprodaju sve talente na prvu jaču ponudu, izgubiše titulu bezveze, al sumnjam da će žuti zid biti zatvoren ikad.

Pravi navijači nikad neće ostaviti klub, a boriće se na milion drugih načina. Fula je furati se na BBB, a i fula je da se Mirvić fura na Mamića.

Samo FKS!
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 19 jul 2023, 18:34

Off topic: Prvak Farskih ostrva tuce Ferencvarosa hahaha
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 19 jul 2023, 18:34

Zeko87 je napisao/la:
19 jul 2023, 18:25
kengur je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:
19 jul 2023, 16:16
Sramota me pogledati Manijake, ispraćaju momke na aerodrom, dišu svi ko jedan ,naša navijačka skupina po birtijama bodri šatro ekipu. Ego je čovjekov najveći neprijatelj.
Zadnja recenica je apsolutna istina. Mirvic kad shvati realnost, ce promijeniti svoje odluke, siguran sam. Do tada nema potrebe supljirati o bojkotu i siriti patetiku. Sve je detaljno objasnjeno bar desetak puta. Ko hoce u bojkot neka ide, ko nece nema problema.
Teoretski pričamo. Mirvić kaže ok, pogriješio sam, poslušaćemo Horde, ispoštuje zahtjeve, dovede novog trenera po ukusu tribine...za pola godine ga stane, počne se opet tjerati kao i prethodnih 50 trenera i šta onda ?

Koji će to trener htjeti doći u klub kojeg tribina tjera kad im počne ići na živce ? Ko će to izdvajati milione za plate i transfere i slušati šta kaže grupa od 300-400 momaka?

Meni je lično gori istok zbog negative koju proizvodi godinama, ja lično idem na zapad. Djetinjstvo sam proveo na sjeveru , momačke neke godine na istoku, sada kao porodičan čovjek idem na zapad.

Želim samo da imamo atmosferu oko kluba kao BVB, gdje imaš navijačku tribinu, veliku posjetu i bezuvjetnu podršku klubu. Od BVB-a se baš da puno toga naučiti. Imaju sve osim rezultata godinama, rasprodaju sve talente na prvu jaču ponudu, izgubiše titulu bezveze, al sumnjam da će žuti zid biti zatvoren ikad.

Pravi navijači nikad neće ostaviti klub, a boriće se na milion drugih načina. Fula je furati se na BBB, a i fula je da se Mirvić fura na Mamića.

Samo FKS!
Teoretski gledamo. Doživimo rezultatski fijasko, odemo u 3 lijepe i Mirvic digne ruke i potražuje od nas ovo sto je ulozio? Šta onda? Isti ovi sto se kao sprdaju sa navijačima kluba za kojeg navijaju će Mirvicu da se sjete uze i šire porodice a od Hordi da nesto urade po tom pitanju. Ima ljudi koji ne padaju na neke Viverose i dresove, nego gledaju malo dublje u sve to, malo vise oprezniji. Ja ne mogu da vjerujem da se ovdje loze na sve ovo, kao da nismo prošli već 100 puta ovo i nije nas zayebao samo ko nije htio.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 19 jul 2023, 18:35

Aduka87 je napisao/la:
19 jul 2023, 18:34
:rol: :rol:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 19 jul 2023, 18:39

Aduka87 je napisao/la:
bitnije nam je sto prvak Gruzije vodi protiv prvaka Kazahstana, sudeci po ovom dvomecu, ako prodjemo Torpedo ne bi trebalo da je Aktobe nesto puno kvalitetniji
Pyro is not a crime !

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 19 jul 2023, 18:47

Dinamo Tbilisi vodi Astanu

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 19 jul 2023, 18:48

FKSDoGroba je napisao/la:
19 jul 2023, 18:35
Aduka87 je napisao/la:
Eo 3:0 gube, sta ti je fudbal, sve je moguce ljudi.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 19 jul 2023, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 19 jul 2023, 18:49

0-3 Klasvik dere u gostima Ferencvarosa, oprez sutra

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 19 jul 2023, 18:49

Moram ponoviti jer sam fakat ponosan pred sutrašnju utakmicu, ove godine je sve sinhronizirano i na vrijeme odrađeno:

-plasman u evropu nakon katastrofalnog prvog dijela sezone,
-prezani rok,
-pripremne utakmice i stream,
-dobavljač opreme,
-marketing pred tekme,
-cijena karata,
-novi dresovi za kupovinu u fan shopovima,
-renoviranje svlačionica, press room-a da ne nabrajam dalje...,
-čišćenje kompletnog stadiona.

Hrđavom i dlake smetaju!!!

Sutra svi kao jedan ako Bog da proslavimo prolaz dalje💪💪💪

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 jul 2023, 18:53

skoJaa je napisao/la:
Zeko87 je napisao/la:
19 jul 2023, 18:25
kengur je napisao/la:

Samo FKS!
Teoretski gledamo. Doživimo rezultatski fijasko, odemo u 3 lijepe i Mirvic digne ruke i potražuje od nas ovo sto je ulozio? Šta onda? Isti ovi sto se kao sprdaju sa navijačima kluba za kojeg navijaju će Mirvicu da se sjete uze i šire porodice a od Hordi da nesto urade po tom pitanju. Ima ljudi koji ne padaju na neke Viverose i dresove, nego gledaju malo dublje u sve to, malo vise oprezniji. Ja ne mogu da vjerujem da se ovdje loze na sve ovo, kao da nismo prošli već 100 puta ovo i nije nas zayebao samo ko nije htio.
Ako je tako trebali smo odma cim je dosao protestvovati?

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 19 jul 2023, 18:54

Nesto gledam, ovim Makedoncima Albanci vode glavnu rijec. Shkendija, Shkupi, Struga, na Kosovu Balkani, ima ih ko mrava svugdje, zayebani Albanci

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 19 jul 2023, 19:10

Reporter na Novoj BH kaže da je do jutros prodato 14k karata, ali nema ažurirane informacije koliko je u toku dana otišlo
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jul 2023, 19:13

Iz Torpeda na Koševo stigli prepuni samopouzdanja i jasnom porukom: "Sutra ćemo pobijediti Sarajevo"

Nakon prvog susreta koji je okončan 2:2, srbijanski čuvar mreže očekuje nešto oprezniju utakmicu s obje strane.

"Naravno da nam je želja da pobijedimo i prođemo. Vidjeli smo u prvoj utakmici koliko je bila interesantna, ali mislim da neće biti toliko šansi kao u prvoj. Mišljenje o ekipi Sarajeva je isto. Znali smo o kakvom timu je riječ i nadam se da će biti onako kako smo se spremali", rekao je Kljajić.

Iskusni čuvar mreže je nastupao sa nekoliko nogometaša koji su igrali za Sarajevo, ali nije se posebno raspitivao. Ipak, otkrio je gdje je Bordo tim najjači, a gdje naslabiji prema njegovom viđenju.

"Nisam se raspitivao, ali sa Haskićem sam dosta dobar, jer smo igrali skupa u Japanu i govorio mi je da je Sarajevo napravilo dosta dobru ekipu. Sarajevo je u napadu najkvalitetnije, a u odbrani imaju dosta prostora da se napadnu", istakao je.

Konačno, priznao je da Torpedo nogometaše plaća bolje nego većina klubova u Srbiji.

"Platežna moć je bolja nego u većini klubova kod nas, a to je bila jedina prava ponuda koju sam u tom trenutku dobio i zato sam je prihvatio", rekao je Kljajić.

S druge strane, trener Torpeda Steve Kean mišljenja je da njegov tim može proći dalje ukoliko ponovi igru kao u drugom poluvremenu iz Kutaisija.

"Stručni štab Sarajeva je analizirao prethodnu utakmicu i siguran sam da su svjesni šta ih očekuje. Biće mnogo buke, biće fantastična atmosfera, ali to vidim kao prednost. Zadovoljstvo je doći ovdje, ali ako budemo igrali kao u Gruziji u drugom dijelu, imamo dobre šanse da ostvarimo plasman dalje", rekao je Škot, dodavši:

"Analizirali smo se međusobno, smatram da neće biti iznenađenja, ali bi igrači s klupe mogli imati veliki utjecaj na utakmicu. Moramo puno trčati, to će također biti veoma važno", poentirao je.

Susret Sarajevo - Torpedo Kutaisi igra se u četvrtak s početkom u 21 sat na stadionu "Asim Ferhatović Hase" uz direktan prijenos na MY TV, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jul 2023, 19:16

THEC je napisao/la:
19 jul 2023, 18:39
Aduka87 je napisao/la:
bitnije nam je sto prvak Gruzije vodi protiv prvaka Kazahstana, sudeci po ovom dvomecu, ako prodjemo Torpedo ne bi trebalo da je Aktobe nesto puno kvalitetniji
Primiše 2 gola za nepune 2 minute.. :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 19 jul 2023, 19:18

MortemHz je napisao/la:
19 jul 2023, 19:16
THEC je napisao/la:
19 jul 2023, 18:39
Aduka87 je napisao/la:
Primiše 2 gola za nepune 2 minute.. :mrgreen:
haha evo sad vidjeh :D...a inace sam gledao prvu utakmicu, i osim posjeda lopte Astana mi nista specijalno bolje nije djelovala od ovih Gruzijaca, stavise imali su gosti nekih solidnih pokusaja iz kontri i polukontri ali ugl nije izgledalo kao da je neka velika razlika izmedju te dvije ekipe, sto me je iskreno iznenadilo, jer sam ocekivao da ih Astana rastavi, i tako su i krenuli u tekmu i onda samo stali
Pyro is not a crime !

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 19 jul 2023, 19:26

Evo posjete kod Aktobea u prvenstvenoj tekmi

slika

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 19 jul 2023, 19:28

@Zeko, iako teoretski - tvoje pretpostavke (aksiomi) nisu tacne. Nije i nece Horde odredjivati ko ce biti trener pored investitora. Horde su ukazale na dvije osobe koje su jako lose po klub i trazile da Mirvic razmotri svoje odluke. On ne boravi ovdje 365 dana u godini jer je poslovan covjek u USA, tako da je on nazalost slusao nekoga ko je mahala i vrlo maliciozan po nas klub. Kad mu se pokazala lista razloga ON nije htio da popusti zbog svog ega. I sada Horde nece da guraju nikakva imena ali nemoj dusmane ili trenere tipa morza.

Sto se tice Ayle em sto nikada u zivotu nije vodila fudbalski klub nego je i navijac tvojih rivala. Sta bi se desilo da Real ili Barca postave direktora iz protivnickog tabora ? Zapalili bi klub. A o tome da se ona bruka i da nema pojma sta radi i da ne pricamo. U zadnje vrijeme se manje javlja.

Horde su se opekle sa Sabrom i vidi gdje smo sada. Trebale su nam godine da se oporavimo a tu sansu da ti neko pokloni 25 miliona za 5 godina (glupi Nam) vise neces dobiti kao i vrijeme koje se vise nikada ne moze vratiti. Ako klubu zelis dobro - logicno je da upozoravas i nakon nedavnog debakla gdje nas je drolja dovela do bankrota, Horde trebaju sutiti ?

Kao jedan od rijetkih koji sam bio protiv Sabre i tada mi je VECINA govorila, ako valja Namu valja i nama. Na kraju Nam izjavi da nije imao pojma sta se desava do zadnjih par mjeseci kad je digao sidro, a Sabra nas je dovela do bankrota. Iduca laz - "mislis da bi Nam dozvolio da ga Sabra krade". Sabra cim je otisla je kupila stan od love koju je "zaradila". Zip, Denchi i ostatak njenog tima je branio deal sa Seatovima, ismijavali ostale a clanovi Hordi, Joker, Pantelija, jos par raje i ja smo upozoravali na lopovluke. Na kraju Zip promijeni nick i eto ga opet ali sada je placen od Ayle. Naravno i grupa je nova.

Deja Vu ?

Ima istorijat svih poruka pa se sve lako provjeri.

Grijesis ako mislis da su Horde "ostavile" klub. Prije ce ga svi ostali ostaviti nego oni jer su oni ludjaci. Oni su izabrali taj nacin bojkota, ali vecina bi radije da Horde prave njima ugodjaj za vrijeme tekme iako bi bas svojim dolaskom pravili vecu stetu. Svi koji su podrzavali Sabru su doprinjeli da klub dodje pred bankrot. Hajro je bio protiv i zato ga sada Zip mrzi i jos ne moze da nu oprosti, kao ni BP-u i Hordama. Vecina je ovdje govorila "dajte joj vremena", i "sve hocete preko noci", "hocete li da opet idemo na virsle", ..... Vecina sadasnje raje su tom podrskom postali saucesnici ali su se usutili ko' kurve kad smo krahirali. I sada opet oni "vole Sarajevo" i dolaze na tekme, da sebi ugode. Isto kao sto 80% raje glasa za svoje torove a onda kuka kao nam nista u drzavi ne valja, jer ne kontaju da su oni ti koji su za to odgovorni. Sada je to vecina populacije. To je definicija Bosnje. Mozemo mi zvati Horde radikalnim ali bar nisu kurbani.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Anpa, bhfanatic14, johntravolta123, SamoDaKazeem i 60 gostiju.