BH klubovi u Europi 23/24

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

GoskGabela
Kontakt:

Re: BH klubovi u Europi 23/24

Post Postao/la GoskGabela » 20 jul 2023, 14:40

mosarajvosa83 je napisao/la:
20 jul 2023, 14:26
GoskGabela je napisao/la:
20 jul 2023, 14:23
MortemHz je napisao/la:
20 jul 2023, 13:30

Nije postojalo tad takmičenje, da jeste mi bi ušli u grupne faze samo godinu prije osnivanja konferencijske lige.
Eh da je babi k.. bila bi dedo.
Bili ste višestruki prvaci pa niste ušli u skupine nijednom, lako je pametovat.
Od svih klubova da sutra budu prvaci možda bi jedino Sarajevo uz Zrinjski imalo status nositelja u prvom pretkolu.
Mada i status nositelja ne mora značiti ništa, recimo ove godine je Zrinjski mogao naletit na Rakow
Sretno svim klubovima.
Pa mi smo u tom tezem formatu igrali playoff sa Dinamom Kijev,da je ovaj format to su grupe Kupa Uefa,mi pricamo o novom formatu.
Pa udjite sad kad ste mocni, u nas uvijek samo neka priča.
Evo Zrinjski je prošle godine došao od 2. pretkola Konferencije do PlayOffa
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 jul 2023, 14:44

MortemHz je napisao/la:
20 jul 2023, 12:43

Pa i vi ste bili prvaci, pa kako niste ušli u te skupine?
Nije postojalo tad takmičenje, da jeste mi bi ušli u grupne faze samo godinu prije osnivanja konferencijske lige.
Od svih klubova da sutra budu prvaci možda bi jedino Sarajevo uz Zrinjski imalo status nositelja u prvom pretkolu.
Mada i status nositelja ne mora značiti ništa, recimo ove godine je Zrinjski mogao naletit na Rakow
Sretno svim klubovima.
Pa upravo to, nismo jer je format takmičenja bio drugačiji - konferencijska liga nije postojala. Sada Zrinjski prođe jedno pretkolo i oni su u play-offu dok smo mi morali proći sva četiri, drugačije je vrijeme bilo. Vidjet ćemo koliko mi možemo ako opet postanemo prvaci.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 jul 2023, 14:46

20 jul 2023, 14:40

Sretno svim klubovima.
Pa mi smo u tom tezem formatu igrali playoff sa Dinamom Kijev,da je ovaj format to su grupe Kupa Uefa,mi pricamo o novom formatu.
Mi smo dolazili od prvog pretkola do playoffa LP i kupa Uefa. Mozemo mi i sad doci do playoffa,al nama dodje Celtic,Atalanta,Borusija itd tako da se mozes slikat.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 20 jul 2023, 14:51

bordobijelisampion je napisao/la:
20 jul 2023, 14:37
Suvorov je napisao/la:
20 jul 2023, 14:30
MortemHz je napisao/la:

Nemojte da se lozite, ne bi bio isti zrijeb.
Bio bi još lakši kralju
Generalno da, ali to ne bi garantovalo prolazak. Mozda biste u prvom kolu umjesto Velsana izvukli nekog nezgodnog autsajdera koji bi vas izbacio, kasnije umjesto Buducnosti u Zenici nekog u gostima i to je kraj evropskog puta.

Vece bi bile sanse za grupe svakako, ali ovdje se cesto pise u fazonu da bi igrali grupe 100% da je bila Konferencijska liga tad, a nije bas takoo.

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 20 jul 2023, 14:52

20 jul 2023, 14:46
20 jul 2023, 14:40

Mi smo dolazili od prvog pretkola do playoffa LP i kupa Uefa. Mozemo mi i sad doci do playoffa,al nama dodje Celtic,Atalanta,Borusija itd tako da se mozes slikat.
Pa jbga svako vrijeme nosi svoje. Nekad si mogao osvojit Ligu prvaka ako izbacis 5 timova u dvomeču.
Šta sad treba reći lako je Zvezdi bilo nisu morali kroz skupine 1991?
Sad je sustav takav kakav jest, al činjenica ostaje kako je BiH jedna od rijetkih država u Europi koja nije igrala nijednu grupnu fazu UEFA natjecanja.
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 20 jul 2023, 14:53

Suvorov je napisao/la:
20 jul 2023, 14:51
Suvorov je napisao/la:

Bio bi još lakši kralju
ali ovdje se cesto pise u fazonu da bi igrali grupe 100% da je bila Konferencijska liga tad, a nije bas takoo.
a ustvari je bas tako
NEMA NAZAD

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 jul 2023, 14:54

Suvorov je napisao/la:
Suvorov je napisao/la:

Bio bi još lakši kralju
Generalno da, ali to ne bi garantovalo prolazak. Mozda biste u prvom kolu umjesto Velsana izvukli nekog nezgodnog autsajdera koji bi vas izbacio, kasnije umjesto Buducnosti u Zenici nekog u gostima i to je kraj evropskog puta.

Vece bi bile sanse za grupe svakako, ali ovdje se cesto pise u fazonu da bi igrali grupe 100% da je bila Konferencijska liga tad, a nije bas takoo.
Uvijek kad su te podgrupe i koji timovi tj njih 4 ili 5 budu opcija,uvijek najtezeg smo izvlacili.

SirobMo
Kontakt:

Post Postao/la SirobMo » 20 jul 2023, 15:06

Ušli bi i mi 1982-ge da nismo zabranjeni... De ne pričajte gluposti.
Bili su potpuno drukčiji formati, nije bilo preliminarne faze, drukčiji je bio način računanja nositelja, drukčiji broj timova u svakom pretkolu, BiH prvak je nekoliko puta kretao iz drugog pretkola umjesto iz prvog (ne jer smo bili bolji kao liga, nego jer je takvo pravilo bilo). Da je format kao sad tko zna koga bi tko izvukao i dokle bi dosao.
Kad je Sarajevo igralo playoff sa Dinamo Kijevom, taj playoff je bio trece (zadnje) prekolo, znaci da je sadasnji format ne bi isli direkt u grupe jer bi bilo jos jedno pretkolo iza. Uostalom, eto bas te 2007-08 ste u drugom pretkolu izbacili Genka koji uopce nije bio prvak Belgije, znaci s njim niste ni mogli igrati po novom formatu, jer su sad prvaci i neprvaci razvojeni.

Ne kazem ja da ne bi usli 100%, mozda bi. Vrlo vjerojatno bi bar netko od nas usao do sad, ali je glupo napisat usli bi mi sigurno tad i tad.
Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si
-HŠKZ-

SirobMo
Kontakt:

Post Postao/la SirobMo » 20 jul 2023, 15:08

holyman je napisao/la:
20 jul 2023, 14:53
Suvorov je napisao/la:

Bio bi još lakši kralju
ali ovdje se cesto pise u fazonu da bi igrali grupe 100% da je bila Konferencijska liga tad, a nije bas takoo.
a ustvari je bas tako
Koje to godine bi 100% netko usao u grupu?
-HŠKZ-

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2023, 15:09

20 jul 2023, 14:54
Uvijek kad su te podgrupe i koji timovi tj njih 4 ili 5 budu opcija,uvijek najtezeg smo izvlacili.
Jašta ste. Izvačili nekakve Marsaxlokke, Connahse, Rangerse, Libertase, Kukešije, Zete, Zarije i kompaniju. Pa su vas i oni izbacivali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 20 jul 2023, 15:11

Da je sad laksi put, jeste. Da bi neko vec usao da je prije bio ovakav sistem, vjerovatno bi. Ali glupo je nagadjati sad sta bi bilo kad bi bilo. Cinjenica je da Zrinjski ako udje u grupe to ce biti najveci uspjeh neko bh. kluba na europskoj sceni.
1921

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 20 jul 2023, 15:13

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
20 jul 2023, 15:11
Da je sad laksi put, jeste. Da bi neko vec usao da je prije bio ovakav sistem, vjerovatno bi. Ali glupo je nagadjati sad sta bi bilo kad bi bilo. Cinjenica je da Zrinjski ako udje u grupe to ce biti najveci uspjeh neko bh. kluba na europskoj sceni.
Bas tako i prestanite vise s glupostima, sta bi bilo kad bi bilo :)
Ima li neko nekih informacija o danasnjim protivnicima, ima li nekih povreda nesto ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 20 jul 2023, 15:17

Prvaku PLBIH je 70x olakšano da udje u grupe nekog od evropskih takmičenja.
Najprije sto igraš samo protiv prvaka i ne možeš izvući Newcastle i sl.timove iz liga 5 pa i one ispod njih...a najveća olakšica je uvođenje novog takmičenja - konf.lige gdje je prvacima mnogo olakšano da se bar domognu ovog takmičenja. Cak i tu, ako se ne varam, kad ispadneš u niže takmičenje ideš stazom prvaka i igraš protiv slabijih protivnika i ne možeš izvući Fiorentinu, Alkmar, Club Brugge i sl.timove?!
Mnogo, mnogo je lakše doći do grupe prvaku nego je to prije bio slučaj.
Evo sada Zrinjski ima zagarantovanih jos 6 utakmica u Europi taman ih svih 6 izgubio.

U conf.ligi je i dalje teško.

Sretno sarajevskim timova za prelijepu noć u Šeheru.

SirobMo
Kontakt:

Post Postao/la SirobMo » 20 jul 2023, 15:25

hurem je napisao/la:
20 jul 2023, 15:17
Najprije sto igraš samo protiv prvaka i ne možeš izvući Newcastle i sl.timove iz liga 5 pa i one ispod njih...a najveća olakšica je uvođenje novog takmičenja - konf.lige gdje je prvacima mnogo olakšano da se bar domognu ovog takmičenja. Cak i tu, ako se ne varam, kad ispadneš u niže takmičenje ideš stazom prvaka i igraš protiv slabijih protivnika i ne možeš izvući Fiorentinu, Alkmar, Club Brugge i sl.timove?!
Evo sada Zrinjski ima zagarantovanih jos 6 utakmica u Europi taman ih svih 6 izgubio.

Naravno da je prvaku puno puno lakse uci u grupe, ostalima je realno skoro nemoguće. I istina je da je sada lakše ući nego prije uvođenja konferencijske lige.
Ali Zrinjski tih zagarantiranih 6 utakmica nije dobio dzabe vec je morao proci prvo pretkolo, a prvo pretkolo je prosao jer je bio nositelj pa izvukao lakseg protivnika. Da je bilo tko osim Zrinjskog prvak, ne bi bio nositelj jer svi imaju manji koeficijent i mogao bi u prvom pretkolu izvuci Qarabag, Ludogorets, Sheriff, Maccabi itd. A Zrinjski ima taj koeficijent jer godinama igra Europu i prolazi pretkola za razliku od drugih koji ispadaju od levata.
-HŠKZ-

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 20 jul 2023, 15:31

slika

Šurkoviću vrati se sve ti je oprošteno
Don't believe the hype.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 jul 2023, 15:31

SirobMo je napisao/la:
20 jul 2023, 15:25
hurem je napisao/la:

Naravno da je prvaku puno puno lakse uci u grupe, ostalima je realno skoro nemoguće. I istina je da je sada lakše ući nego prije uvođenja konferencijske lige.
Ali Zrinjski tih zagarantiranih 6 utakmica nije dobio dzabe vec je morao proci prvo pretkolo, a prvo pretkolo je prosao jer je bio nositelj pa izvukao lakseg protivnika. Da je bilo tko osim Zrinjskog prvak, ne bi bio nositelj jer svi imaju manji koeficijent i mogao bi u prvom pretkolu izvuci Qarabag, Ludogorets, Sheriff, Maccabi itd. A Zrinjski ima taj koeficijent jer godinama igra Europu i prolazi pretkola za razliku od drugih koji ispadaju od levata.
Ovo baš i nije tačno, a mi imamo bolje pamćenje od zlatne ribice da bi tek tako prošlo.
Zrinjski posljednjih godina ima rezultate u kvalifikacijama za evropske kupove od kojih je najbolji prošlogodišnji gdje se na minut bilo do grupne faze KL.
Bilo je prije toga svakakvih ispadanja, od ekipa koje su koeficijentom ispod.
Nevjerovatno je kako svi u prvi plan stavljaju dobre rezultate, jer će se oni loši sami obrisati.
Tako i naše komšije potrče da nam nabiju na nos Zete i Kukesije, a oni zaboravljaju od koga su sve ispadali i sramotili se.

I sve je ovo šuplja priča i nikakvi uspjesi, kad dobaciš u grupu, onda možeš reći da si uradio nešto.
Koševo Zapad

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 20 jul 2023, 15:38

U BiH nema kluba koji je igrao neko evropsko takmičenje a da nije bar nekad ispao od neke hantrage tako da nam priče vi od onih mi od onih ne piju vode.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 jul 2023, 15:43

Jesu li dosli navijaci Torpeda (ovog iz Gruzije) u Sa?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 20 jul 2023, 15:50

19vendetta87 je napisao/la:
20 jul 2023, 15:43
Jesu li dosli navijaci Torpeda (ovog iz Gruzije) u Sa?
Info koji imam je da su sve otkazali u petak, vidjet ćemo kasnije.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

SirobMo
Kontakt:

Post Postao/la SirobMo » 20 jul 2023, 15:54

Shategabri je napisao/la:
20 jul 2023, 15:31
SirobMo je napisao/la:
20 jul 2023, 15:25
hurem je napisao/la:

Ovo baš i nije tačno, a mi imamo bolje pamćenje od zlatne ribice da bi tek tako prošlo.
Zrinjski posljednjih godina ima rezultate u kvalifikacijama za evropske kupove od kojih je najbolji prošlogodišnji gdje se na minut bilo do grupne faze KL.
Bilo je prije toga svakakvih ispadanja, od ekipa koje su koeficijentom ispod.
Nevjerovatno je kako svi u prvi plan stavljaju dobre rezultate, jer će se oni loši sami obrisati.
Tako i naše komšije potrče da nam nabiju na nos Zete i Kukesije, a oni zaboravljaju od koga su sve ispadali i sramotili se.

I sve je ovo šuplja priča i nikakvi uspjesi, kad dobaciš u grupu, onda možeš reći da si uradio nešto.
Ja pričam o zadnjih 5 sezona jer se one računaju za koeficijent. U tih 5 sezona mi smo ispadali 3 puta u trecem pretkolu Europske lige (od Malmoa, Ludogoretsa i Apoela) i jednom u playoffu konferencijske od Slovana. Jednom nismo ni otisli u Europu. Iz Lige prvaka smo ispadali u tih 5 godina od Sheriffa i Spartak Trnave. Na koga od tih tocno mislis kad napises da je bilo svakakvih ispadanja?
Ako mislis na Dudelange, to je bilo prije 18 godina. Shirak je bio prije 8 pa isto ne ulazi u racunje koeficijenta. Poslije nismo ispali nijednom kad smo bili favoriti.
-HŠKZ-

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.