Navijaci ce i zivot dati
Al Zeljo veceras mora zaigrati
IDEMO
Pošto pročita največu moguču glupost morao sam napisati ovom klocu kako kaže da je iz Starog grada, mjesto Bistrik O.Š Moris Moco.TeaM87 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:25Ne, nego hocu da kazem da smo bili vecina dok su Sarajlije zivile u SG i Centru, sad kad su Sarajlije otisle, a doslje naselile, sad ste vi vecina. Hocu da kazem da vecina sarajevskih starosjedilaca navija za Želju, sto je i logicno.Torino je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:21Hočeš da kažeš da ste večina u SG i Centru?TeaM87 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:18
Haj ne pricaj nebuloze, bas me zanima odakle si ti kad pricas da doseljenici navijaju za Želju, nisu ti preci iz Sarajeva garant. Moji su stotinama godina unazad iz Sarajeva, iz Starog Grada i naravno da navijaju za Želju, prije rata (WW II, a i prije ovog naseg) je Stari Grad navijao za Želju i to svaki Sarajlija zna. Na Bistriku prije rata nije bilo 3 kuce da za sarajevo navijaju. Ovo sve znam jer su moji iz Starog Grada, a i ti ako imas dedu/pradedu pitaj slobodno za koga se prije navijalo u Starom Gradu. ****, za koga ce mi pradedo navijat 30ih ili 40ih nego za Želju, tako da ko god je koljenima unazad iz Sarajeva uglavnom navija za Želju, ima i vas, ali u manjoj mjeri.
Druga stvar je sto se doselilo papaka i poslije WW II i poslije naseg rata pa radi lakse identifikacije pocnu navijat za manji sarajevski klub, pa eto sad ispade Stari Grad navija za sarajevo, sto je glupost nevidjena.
Nema to veze sa Bošnjacima, vjerom ili nacijom. Tih godina je režim koji je nastajao, osnivao klubove, mislim na 1945, 46 i 47 da bi imao potpunu kontrolu, jer ove već postojeće nije mogao kontrolisati, tipa Hajduk, Željezničar, Velež, Budućnost, BSK, Vojvodina, HAŠK.TeaM87 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 12:04Napisao sam da UDBA nije dala da bosnjacki grad ima veliki klub, jer da vi niste osnovani bili bismo itekako veci klub nego sad, za koji bi u tom slucaju navijali i bosnjaci, pa bismo onda bili veliki bosnjacki klub, ali eto zbog vas (citaj UDBE) nit smo nesto bili veliki, nit bosnjacki.
Ti s takvim rijecnikom nisi Bistrika ocima vidio, sa takvim ne vodim diskusije.muki79 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 17:13Pošto pročita največu moguču glupost morao sam napisati ovom klocu kako kaže da je iz Starog grada, mjesto Bistrik O.Š Moris Moco.
Pošto se pametan praviš nisu dvije kuče u naselju Bistrik navijale za futavce odvratne i nikad niste smjeli iči na tekmu niz Bitsrik ili potok več tranzitom do svoje šugavice klocu jedan. Kuča koja i dan danas navija za vas futavce iz zvane vlaške mahale što je piljaru držo u miru živi i dan danas tu poznata starosdeiocima pod nazivom vlaška mahala kako smo je zvali do današnjih dana ili Okrugla
Vi ste bolesni ljudi. Pa ovo je mitomanija lvl cetnici. **** rezim koji je potamanio na desetine hiljada ljudi jer su mu se protivili, ali 5-6 pisljivih klubova je tu neki inat tjeralo? Mentalno oboljeli mitomani.Virtu4l je napisao/la: ↑20 jul 2023, 17:30Nema to veze sa Bošnjacima, vjerom ili nacijom. Tih godina je režim koji je nastajao, osnivao klubove, mislim na 1945, 46 i 47 da bi imao potpunu kontrolu, jer ove već postojeće nije mogao kontrolisati, tipa Hajduk, Željezničar, Velež, Budućnost, BSK, Vojvodina, HAŠK.TeaM87 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 12:04Napisao sam da UDBA nije dala da bosnjacki grad ima veliki klub, jer da vi niste osnovani bili bismo itekako veci klub nego sad, za koji bi u tom slucaju navijali i bosnjaci, pa bismo onda bili veliki bosnjacki klub, ali eto zbog vas (citaj UDBE) nit smo nesto bili veliki, nit bosnjacki.
Sarajevo je bilo planirano da bude rame uz rame sa velikom četvorkom, ali kako sada, tako i tada - nisu znali da iskoriste ono što im se pruža. Osim te dvije namještene titule (Predrag Pašić priznao da je jedna namještena).
Hajduk se jedini uspješno borio protiv sistema i njihovih sedam titula prvaka su istinsko dostignuće. Pored njih, još smo samo mi i Vojvodina uspjeli osvojiti titule van režimskih klubova. Ipak, Hajduk je bio i ostao simbol te borbe, pored svega što su mu radili, uspio je sedam puta osvojiti titulu prvaka.
Recimo prvi sekretar FK Torpedo (danas FK Sarajevo) je bio Franjo Budimir koji je bio crème de la crème UDBE, djed čuvenog generala HVO Živka Budimira. Znamo da je funkcija sekretara u tom vremenu bila najvažnija.
Ja vjerujem da je razlog ovaj sto sam ja naveo, jer sto onda nisu Hajduku uvalili tako neki komunisticki isprdak kao sto su nama fk sarajevo? Ne znam, gledano historijski kroz sve segmente zivota, vjerujem da se nije dalo da grad sa najvise bosnjaka ima uspjesan fudbalski klub.Virtu4l je napisao/la: ↑20 jul 2023, 17:30Nema to veze sa Bošnjacima, vjerom ili nacijom. Tih godina je režim koji je nastajao, osnivao klubove, mislim na 1945, 46 i 47 da bi imao potpunu kontrolu, jer ove već postojeće nije mogao kontrolisati, tipa Hajduk, Željezničar, Velež, Budućnost, BSK, Vojvodina, HAŠK.TeaM87 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 12:04Napisao sam da UDBA nije dala da bosnjacki grad ima veliki klub, jer da vi niste osnovani bili bismo itekako veci klub nego sad, za koji bi u tom slucaju navijali i bosnjaci, pa bismo onda bili veliki bosnjacki klub, ali eto zbog vas (citaj UDBE) nit smo nesto bili veliki, nit bosnjacki.
Sarajevo je bilo planirano da bude rame uz rame sa velikom četvorkom, ali kako sada, tako i tada - nisu znali da iskoriste ono što im se pruža. Osim te dvije namještene titule (Predrag Pašić priznao da je jedna namještena).
Hajduk se jedini uspješno borio protiv sistema i njihovih sedam titula prvaka su istinsko dostignuće. Pored njih, još smo samo mi i Vojvodina uspjeli osvojiti titule van režimskih klubova. Ipak, Hajduk je bio i ostao simbol te borbe, pored svega što su mu radili, uspio je sedam puta osvojiti titulu prvaka.
Recimo prvi sekretar FK Torpedo (danas FK Sarajevo) je bio Franjo Budimir koji je bio crème de la crème UDBE, djed čuvenog generala HVO Živka Budimira. Znamo da je funkcija sekretara u tom vremenu bila najvažnija.
Kako nisu, uvalili su im Dinamo.
Režim je to u ovom slučaju mnogo lakše rješavao, dekretom.
Svako mi misli da su se dekretom rjesavala fudbalska pitanja je glup ko ****.
Reci to Jošku Domorockom.
Problem je što nisi nikad ni živio na memli strani kur ton jedan, a našo si da pričaš o Starom gradu i navijačima uhljupA kojih ima na pasija preskakala.TeaM87 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 17:32Ti s takvim rijecnikom nisi Bistrika ocima vidio, sa takvim ne vodim diskusije.muki79 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 17:13Pošto pročita največu moguču glupost morao sam napisati ovom klocu kako kaže da je iz Starog grada, mjesto Bistrik O.Š Moris Moco.
Pošto se pametan praviš nisu dvije kuče u naselju Bistrik navijale za futavce odvratne i nikad niste smjeli iči na tekmu niz Bitsrik ili potok več tranzitom do svoje šugavice klocu jedan. Kuča koja i dan danas navija za vas futavce iz zvane vlaške mahale što je piljaru držo u miru živi i dan danas tu poznata starosdeiocima pod nazivom vlaška mahala kako smo je zvali do današnjih dana ili Okrugla
CK KPJ naredio?
Pa kako vama moze neko da naredjuje, vi proitiv dekreta, komunista, svih mogucih rezima.
Naravno da može, jer kako ti reče u suprotnom se gubila glava. Joško ipak nije htio, udbaši i poltroni ga izbacili iz kluba. Zato je danas legenda.
Izbacili ga 6 godina nakon odbijanja prelaska u Sarajevo?
Naravno. Trebalo je malo vremena da ubace svoje ljude, služba je to. Nikad ne zaboavlja.
Joj Virto.
Trenutno korisnika/ca: Shategabri, Suki46, tutankamon1905 i 51 gost.