Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 20 jul 2023, 14:27

slika

slika

Navijaci ce i zivot dati
Al Zeljo veceras mora zaigrati

IDEMO

muki79
Kontakt:

Post Postao/la muki79 » 20 jul 2023, 17:13

TeaM87 je napisao/la:
20 jul 2023, 11:25
Torino je napisao/la:
20 jul 2023, 11:21
TeaM87 je napisao/la:
20 jul 2023, 11:18

Haj ne pricaj nebuloze, bas me zanima odakle si ti kad pricas da doseljenici navijaju za Želju, nisu ti preci iz Sarajeva garant. Moji su stotinama godina unazad iz Sarajeva, iz Starog Grada i naravno da navijaju za Želju, prije rata (WW II, a i prije ovog naseg) je Stari Grad navijao za Želju i to svaki Sarajlija zna. Na Bistriku prije rata nije bilo 3 kuce da za sarajevo navijaju. Ovo sve znam jer su moji iz Starog Grada, a i ti ako imas dedu/pradedu pitaj slobodno za koga se prije navijalo u Starom Gradu. ****, za koga ce mi pradedo navijat 30ih ili 40ih nego za Želju, tako da ko god je koljenima unazad iz Sarajeva uglavnom navija za Želju, ima i vas, ali u manjoj mjeri.

Druga stvar je sto se doselilo papaka i poslije WW II i poslije naseg rata pa radi lakse identifikacije pocnu navijat za manji sarajevski klub, pa eto sad ispade Stari Grad navija za sarajevo, sto je glupost nevidjena.
Hočeš da kažeš da ste večina u SG i Centru?
Ne, nego hocu da kazem da smo bili vecina dok su Sarajlije zivile u SG i Centru, sad kad su Sarajlije otisle, a doslje naselile, sad ste vi vecina. Hocu da kazem da vecina sarajevskih starosjedilaca navija za Želju, sto je i logicno.
Pošto pročita največu moguču glupost morao sam napisati ovom klocu kako kaže da je iz Starog grada, mjesto Bistrik O.Š Moris Moco.
Pošto se pametan praviš nisu dvije kuče u naselju Bistrik navijale za futavce odvratne i nikad niste smjeli iči na tekmu niz Bitsrik ili potok več tranzitom do svoje šugavice klocu jedan. Kuča koja i dan danas navija za vas futavce iz zvane vlaške mahale što je piljaru držo u miru živi i dan danas tu poznata starosdeiocima pod nazivom vlaška mahala kako smo je zvali do današnjih dana ili Okrugla

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2023, 17:30

TeaM87 je napisao/la:
20 jul 2023, 12:04
Napisao sam da UDBA nije dala da bosnjacki grad ima veliki klub, jer da vi niste osnovani bili bismo itekako veci klub nego sad, za koji bi u tom slucaju navijali i bosnjaci, pa bismo onda bili veliki bosnjacki klub, ali eto zbog vas (citaj UDBE) nit smo nesto bili veliki, nit bosnjacki.
Nema to veze sa Bošnjacima, vjerom ili nacijom. Tih godina je režim koji je nastajao, osnivao klubove, mislim na 1945, 46 i 47 da bi imao potpunu kontrolu, jer ove već postojeće nije mogao kontrolisati, tipa Hajduk, Željezničar, Velež, Budućnost, BSK, Vojvodina, HAŠK.

Sarajevo je bilo planirano da bude rame uz rame sa velikom četvorkom, ali kako sada, tako i tada - nisu znali da iskoriste ono što im se pruža. Osim te dvije namještene titule (Predrag Pašić priznao da je jedna namještena).

Hajduk se jedini uspješno borio protiv sistema i njihovih sedam titula prvaka su istinsko dostignuće. Pored njih, još smo samo mi i Vojvodina uspjeli osvojiti titule van režimskih klubova. Ipak, Hajduk je bio i ostao simbol te borbe, pored svega što su mu radili, uspio je sedam puta osvojiti titulu prvaka.

Recimo prvi sekretar FK Torpedo (danas FK Sarajevo) je bio Franjo Budimir koji je bio crème de la crème UDBE, djed čuvenog generala HVO Živka Budimira. Znamo da je funkcija sekretara u tom vremenu bila najvažnija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 20 jul 2023, 17:32

muki79 je napisao/la:
20 jul 2023, 17:13
TeaM87 je napisao/la:
Torino je napisao/la:
20 jul 2023, 11:21

Hočeš da kažeš da ste večina u SG i Centru?
Ne, nego hocu da kazem da smo bili vecina dok su Sarajlije zivile u SG i Centru, sad kad su Sarajlije otisle, a doslje naselile, sad ste vi vecina. Hocu da kazem da vecina sarajevskih starosjedilaca navija za Želju, sto je i logicno.
Pošto pročita največu moguču glupost morao sam napisati ovom klocu kako kaže da je iz Starog grada, mjesto Bistrik O.Š Moris Moco.
Pošto se pametan praviš nisu dvije kuče u naselju Bistrik navijale za futavce odvratne i nikad niste smjeli iči na tekmu niz Bitsrik ili potok več tranzitom do svoje šugavice klocu jedan. Kuča koja i dan danas navija za vas futavce iz zvane vlaške mahale što je piljaru držo u miru živi i dan danas tu poznata starosdeiocima pod nazivom vlaška mahala kako smo je zvali do današnjih dana ili Okrugla
Ti s takvim rijecnikom nisi Bistrika ocima vidio, sa takvim ne vodim diskusije.
FKŽ !

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 20 jul 2023, 17:34

Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 17:30
TeaM87 je napisao/la:
Napisao sam da UDBA nije dala da bosnjacki grad ima veliki klub, jer da vi niste osnovani bili bismo itekako veci klub nego sad, za koji bi u tom slucaju navijali i bosnjaci, pa bismo onda bili veliki bosnjacki klub, ali eto zbog vas (citaj UDBE) nit smo nesto bili veliki, nit bosnjacki.
Nema to veze sa Bošnjacima, vjerom ili nacijom. Tih godina je režim koji je nastajao, osnivao klubove, mislim na 1945, 46 i 47 da bi imao potpunu kontrolu, jer ove već postojeće nije mogao kontrolisati, tipa Hajduk, Željezničar, Velež, Budućnost, BSK, Vojvodina, HAŠK.

Sarajevo je bilo planirano da bude rame uz rame sa velikom četvorkom, ali kako sada, tako i tada - nisu znali da iskoriste ono što im se pruža. Osim te dvije namještene titule (Predrag Pašić priznao da je jedna namještena).

Hajduk se jedini uspješno borio protiv sistema i njihovih sedam titula prvaka su istinsko dostignuće. Pored njih, još smo samo mi i Vojvodina uspjeli osvojiti titule van režimskih klubova. Ipak, Hajduk je bio i ostao simbol te borbe, pored svega što su mu radili, uspio je sedam puta osvojiti titulu prvaka.

Recimo prvi sekretar FK Torpedo (danas FK Sarajevo) je bio Franjo Budimir koji je bio crème de la crème UDBE, djed čuvenog generala HVO Živka Budimira. Znamo da je funkcija sekretara u tom vremenu bila najvažnija.
Vi ste bolesni ljudi. Pa ovo je mitomanija lvl cetnici. **** rezim koji je potamanio na desetine hiljada ljudi jer su mu se protivili, ali 5-6 pisljivih klubova je tu neki inat tjeralo? Mentalno oboljeli mitomani.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 20 jul 2023, 17:36

Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 17:30
TeaM87 je napisao/la:

Ja vjerujem da je razlog ovaj sto sam ja naveo, jer sto onda nisu Hajduku uvalili tako neki komunisticki isprdak kao sto su nama fk sarajevo? Ne znam, gledano historijski kroz sve segmente zivota, vjerujem da se nije dalo da grad sa najvise bosnjaka ima uspjesan fudbalski klub.

Helem slazemo se da su osnovani kao politicko projekat koji je bio u rukama sistema i kao takav je postao direktni i najveci neprijatelj nasem Želji, jer smo mi sve ono sto oni nisu.
FKŽ !

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 20 jul 2023, 17:38

Kao sto sam prije mjesec-dva pisao, neizmjerno mi je drago sto se na forumu vide razlike izmedju navijaca Želje i sarajeva, ne treba generalizovati i prebacivati na stvarni zivot, ali evo dovoljno je procitati ovu stranicu i vidjeti na kakvom intelektualnom nivou su navijaci Želje, a na kakvom navijaci sarajeva.

Mi iz Sarajeva to odavno znamo, ali drago mi je i da raja iz Mostara, Banja Luke, Tuzle i ostalih gradova moze vidjeti neke stvari.

Pozdrav do iduce rasprave, usitnilo...

NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA
FKŽ !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2023, 17:42

TeaM87 je napisao/la:
20 jul 2023, 17:36
Ja vjerujem da je razlog ovaj sto sam ja naveo, jer sto onda nisu Hajduku uvalili tako neki komunisticki isprdak kao sto su nama fk sarajevo?
Kako nisu, uvalili su im Dinamo.
TETRAPAK je napisao/la:
20 jul 2023, 17:34
Vi ste bolesni ljudi. Pa ovo je mitomanija lvl cetnici. **** rezim koji je potamanio na desetine hiljada ljudi jer su mu se protivili, ali 5-6 pisljivih klubova je tu neki inat tjeralo? Mentalno oboljeli mitomani.
Režim je to u ovom slučaju mnogo lakše rješavao, dekretom.
Voli te tvoje Sarajevo.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 20 jul 2023, 17:44

Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 17:42
TeaM87 je napisao/la:
20 jul 2023, 17:36
Ja vjerujem da je razlog ovaj sto sam ja naveo, jer sto onda nisu Hajduku uvalili tako neki komunisticki isprdak kao sto su nama fk sarajevo?
Kako nisu, uvalili su im Dinamo.
TETRAPAK je napisao/la:
20 jul 2023, 17:34
Režim je to u ovom slučaju mnogo lakše rješavao, dekretom.
Svako mi misli da su se dekretom rjesavala fudbalska pitanja je glup ko ****.
Svako ko na to jos doda de su se tom fiktivnom dekretu oni kao odupirali znajuci da se za to glava gubila je malouman.
Mitomani, smiju vam se ljudi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2023, 17:49

TETRAPAK je napisao/la:
20 jul 2023, 17:44
Svako ko na to jos doda de su se tom fiktivnom dekretu oni kao odupirali znajuci da se za to glava gubila je malouman.
Reci to Jošku Domorockom. :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 20 jul 2023, 17:51

Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 17:49
TETRAPAK je napisao/la:
Vazi.
slika

muki79
Kontakt:

Post Postao/la muki79 » 20 jul 2023, 17:52

TeaM87 je napisao/la:
20 jul 2023, 17:32
muki79 je napisao/la:
20 jul 2023, 17:13
TeaM87 je napisao/la:

Ti s takvim rijecnikom nisi Bistrika ocima vidio, sa takvim ne vodim diskusije.
Problem je što nisi nikad ni živio na memli strani kur ton jedan, a našo si da pričaš o Starom gradu i navijačima uhljupA kojih ima na pasija preskakala.
Što se mog riječnika tiče i ljudi koji me dobro znaju žargon i dan danas je Sarajevski papčino jedna ili tvoj naglasak ili riječnik nije iz Sarejvske regije kakose nakad zvalo a danas KS. I dan danas sam na Bistriku a nači češ me u čaršiji na kafi svaki dan kad god poželiš

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2023, 17:56

TETRAPAK je napisao/la:
20 jul 2023, 17:51
Vazi.
CK KPJ naredio?

Hvala. Samo si potvrdio sve što sam pisao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 20 jul 2023, 17:57

TETRAPAK je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 17:49
TETRAPAK je napisao/la:
Vazi.
slika
:rol: :rol:

Dzaba mitomanima pokusavas objasnit bilo sta. Ne mozes im objasnit da su igraci iz Zelje dobrovoljno prelazili u Sarajevo, a da je Domorocki nakon odbijanja prelaska u Sarajevo jos citavih 6 godina bez ikakvih problema igrao za Zelju. Izmislili su pricu o tom dekretu i robiji na kojoj je zavrsio Domorocki zbog odbijanja prelaska u Sarajevo, a 1000 puta ponovljena laz postaje "istina" :kafa:
Zadnja izmjena: Zutti, dana/u 20 jul 2023, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 20 jul 2023, 17:58

Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 17:56
TETRAPAK je napisao/la:
Vazi.
CK KPJ naredio?

Hvala. Samo si potvrdio sve što sam pisao.
Pa kako vama moze neko da naredjuje, vi proitiv dekreta, komunista, svih mogucih rezima.

Kako na jednoj strani komunistzi naredjuju, a na drugoj ih morate slusati?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2023, 18:00

TETRAPAK je napisao/la:
20 jul 2023, 17:58
Pa kako vama moze neko da naredjuje, vi proitiv dekreta, komunista, svih mogucih rezima.
Naravno da može, jer kako ti reče u suprotnom se gubila glava. Joško ipak nije htio, udbaši i poltroni ga izbacili iz kluba. Zato je danas legenda.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 20 jul 2023, 18:02

Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 18:00
TETRAPAK je napisao/la:
20 jul 2023, 17:58
Naravno da može, jer kako ti reče u suprotnom se gubila glava. Joško ipak nije htio, udbaši i poltroni ga izbacili iz kluba. Zato je danas legenda.
Izbacili ga 6 godina nakon odbijanja prelaska u Sarajevo? :rol:
Husref Musemić - Babuka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 jul 2023, 18:03

Zutti je napisao/la:
20 jul 2023, 18:02
Naravno. Trebalo je malo vremena da ubace svoje ljude, služba je to. Nikad ne zaboavlja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 20 jul 2023, 18:04

Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 18:03
Zutti je napisao/la:
Naravno. Trebalo je malo vremena da ubace svoje ljude, služba je to. Nikad ne zaboavlja.
:urnebes: :clap:
Husref Musemić - Babuka.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 20 jul 2023, 18:04

Virtu4l je napisao/la:
20 jul 2023, 18:03
Zutti je napisao/la:
Joj Virto. :mrgreen:
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Shategabri, Suki46, tutankamon1905 i 51 gost.