FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

curvanord
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la curvanord » 21 jul 2023, 17:09

Zašto šuti instagram profil bordo_prijatelji 🤣🤣🤣 ??

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 jul 2023, 17:14

A realno mi nemamo ofanzivno igraca kvaliteta onoga br.8 kod Gruzijaca.Malen,nisko tezište,dovoljno brz,tehnika,stvarno odlican igrac,kod nas sem Kyeremeha svi moraju imati xx dodira sa loptom pa da je proslijede dalje,to je mrtav fudbal odavno.

Precjenjeni smo definitivno,samoubistvo je kad igraju Balta i Vrancic zajedno,i uvijek kad igraju skupa imamo problem sa iznošenjem lopte,jedna od najvecih razloga loše partije,i uvijek ovako izgledamo kad njih dva skupa igraju i na to dodaš mrtvu desetku koja glumi napadaca užas,sredina ne postoji tada,samo faza odbrane i napada. Vrancic je uz Zeljkovica drugi igrac,vidjelo se i kroz pripreme i tamo prvu utakmicu kako smo mogli loptu iznjeti bez da je nabijamo.

Neko je napisao da ova ekipa mora igrati 4 3 3 bez desetke i to je definitivno tako,Zeljkovic-Buljubasic-Vrancic je trojka koja mora skupa igrat ako iole hocemo da igramo fudbal.Sve ostalo je truhlo.

Vidim da Zrinjski je pod Rendulicem isto poceo da igra bez desetke fudbal s tim sto oni imaju problem da imaju malo dizel veznjake sad,mi imamo puno bolje igrace za igrati tako.Ovo sa desetkom je izgubilo smisao svaki.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 21 jul 2023, 17:17

Anicic sinoc sa jednom nogom odigrao perfektno od svih nasih stopera.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 21 jul 2023, 17:18

miky_hz je napisao/la:
21 jul 2023, 17:14
A realno mi nemamo ofanzivno igraca kvaliteta onoga br.8 kod Gruzijaca.Malen,nisko tezište,dovoljno brz,tehnika,stvarno odlican igrac,kod nas sem Kyeremeha svi moraju imati xx dodira sa loptom pa da je proslijede dalje,to je mrtav fudbal odavno.

Precjenjeni smo definitivno,samoubistvo je kad igraju Balta i Vrancic zajedno,i uvijek kad igraju skupa imamo problem sa iznošenjem lopte,jedna od najvecih razloga loše partije,i uvijek ovako izgledamo kad njih dva skupa igraju i na to dodaš mrtvu desetku koja glumi napadaca užas,sredina ne postoji tada,samo faza odbrane i napada. Vrancic je uz Zeljkovica drugi igrac,vidjelo se i kroz pripreme i tamo prvu utakmicu kako smo mogli loptu iznjeti bez da je nabijamo.

Neko je napisao da ova ekipa mora igrati 4 3 3 bez desetke i to je definitivno tako,Zeljkovic-Buljubasic-Vrancic je trojka koja mora skupa igrat ako iole hocemo da igramo fudbal.Sve ostalo je truhlo.

Vidim da Zrinjski je pod Rendulicem isto poceo da igra bez desetke fudbal s tim sto oni imaju problem da imaju malo dizel veznjake sad,mi imamo puno bolje igrace za igrati tako.Ovo sa desetkom je izgubilo smisao svaki.
hvala Allahu - to je sva problematika. Sve zarad projekta je to. Lose lose lose
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 21 jul 2023, 17:18

aleole je napisao/la:
21 jul 2023, 16:24
a sta mislite da smo doveli đumica i duljevica ili mozda kvesica pa i savica
umjesto ovih ljetnih pojacanja da li bi ekipa bolje izgledala, umjesto silnih juznoamerikanaca.
Jel on fakat jos nije dobio nogu? sta cekaju zimu i minus 15, jel malo im do sad bilo brukanja pa hoce jos
Bas vala, bar stopera i Savica da smo doveli na dmf mi guramo samo krila jbt

Otkaz mora dobiti bas glupo je pripremio utakmicu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jul 2023, 17:21

miky_hz je napisao/la:
21 jul 2023, 17:14

To se vidi iz aviona al djaba kad su Ziljkic i Dal neprikosnoveni i ne moze bez njih. Slazem se da bi
4-3-3 bila logika recimo vezna Zeljković, Buljubašić, Vrancic i naprijed Francis, Renan Guly mislim da bi dobili mnogo na pokretljivosti i brzini igre a mogli bi igrati i dobar presing.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 21 jul 2023, 17:22

Dzaba prica i o nasoj ili necijoj kvaliteti kad je tebi neznalica i narkomancina raspala na klupi.

Ili ce zaista Mirvic ispast kreten pa nece ni uruciti otkaz ni njemu ni plasticnoj, ili trenutno planira kako u budzet uglaviti optremnine i novog trenera - pogotovo ako dobrog trenera trazi.

Ukoliko Mirvic ne makne ove u iducih 48h (znaci subota i nedjelja jos), znaci da on odobrava sve i podrzava. S tim da je trebao reagovati jos sinoc i da on licno odrzi pressicu gdje ce nam saopciti dodjeljene otkaze.

Al’ eto malo mi je nade preostalo da je i on s dobrim namjerama.
1946

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 jul 2023, 17:27

Zašto li je Mirvić isključio komentare na objavama :hmmmmm:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 21 jul 2023, 17:28

Šta će sada sa rosterom. Prenatrpan napad igračima a malo utakmica. Nekoga će se morati rješavati

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 jul 2023, 17:30

FoSte95 je napisao/la:
21 jul 2023, 17:28
Šta će sada sa rosterom. Prenatrpan napad igračima a malo utakmica. Nekoga će se morati rješavati
Kobac smislja plan za to. Ima dubokouman a ostar pogled kojim mozes lubenicu da sijeces. Mora izdobriti nesto iz tog pogleda...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jul 2023, 17:32

FoSte95 je napisao/la:
Ja bi prodao ziljkica i Dala

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 21 jul 2023, 17:34

bordobijeli je napisao/la:
21 jul 2023, 17:32
FoSte95 je napisao/la:
Ziljkića ne smiješ prodati jer nemaš lijevo krilo, Penaranda, Ikić, Giuliashvili su mi nesigurni totalno.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 21 jul 2023, 17:37

mnon46 je napisao/la:
21 jul 2023, 17:34
FoSte95 je napisao/la:
Ziljkića ne smiješ prodati jer nemaš lijevo krilo, Penaranda, Ikić, Giuliashvili su mi nesigurni totalno.
Ikić ako će igrati kao sinoć, bolje da ode.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 21 jul 2023, 17:41

Ne mozes prodati proizvod/uslugu ako nemas kupca !!! Stvar ponude i potraznje. Ti nudis mlohavog sincinu, ali niko ga ne zeli...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 jul 2023, 17:41

mnon46 je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Normalno da mozes,ako neki trener nije u stanju sa ovom ekipom nesto da napravi onda nije ni trener. Sta treba 20 odbrambenih,20 krila itd ovo sto imamo je i vise nego dovoljno.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 21 jul 2023, 17:42

Nakon prespavane noci i nakon sto su se utisci slegli moram da kazem da je Mirza licno izgubio ovu utakmicu. I da je glavni krivac radi ispadanja. Ne mogu da shvatim da 3 minute prije kraja pravi 3 izmjene gdje mjenja stopera, i vadi zadnjeg veznog koji je i najvisi igrac i ubacuje ofanzivnog niskog veznog igraca, znaci umjesto da zatvori utakmicu i privede je kraju on ubacuje ofanzivnog igraca, sto je samo po sebi auto go. Primamo go iz jedine moguce situacije a to su prekidi koje smo jako dobro branili citavu utakmicu sa Baltom i Anicicem. Nakon sto su izasli iz prvog narednog prekida mi primamo gol. Mirza je pokazao u ovom dvomecu da nije na nivou da vodi ekipu i da su sva ova silna pojacanja bezkorisna ukoliko se ne dovede neko ko zna sta radi.
Mirza nakon ove utakmice mora zavrsiti sa Sarajevom i moramo naci novog trenera koji zna sta je taktika, sta je napad, sta je odbrana, da zna prepoznati situaciju i momentum u odredjenim trenucima igre. Sada je sve na upravi kluba, moraju naci dobro rjesenje po pitanju trenera jer jedino tada mozemo postati ozbiljan klub. Dzaba nam i sva pojacanja koja smo doveli kad nema niko to da uigra i da postavi taktiku kako treba. Nadam se vec u ponedeljak da nece biti tu i da cemo dobit novog sefa struke.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 21 jul 2023, 17:43

joker90 je napisao/la:
21 jul 2023, 14:59
Ja ne znam je li Beganovića trema osakatila ili šta je sinoć bilo sa momkom, ali ono je šokantan nastup. On je djelovao kao da je s termina doveden u pojedinim trenucima. Sav usplahiren, ne može da gurne loptu uz liniju Francisu na 10 metara. Mogao je i crveni fasovati za startove koliko je kasnio i glupo reagovao. Nadam se da će se dozvati i da je ovo samo loš start, ali mali Mulalić izgleda kao top opcija u poređenju sa njim trenutno. Duraković samo za nijansu manje kriminalan, a baš sam mislio da ćemo s njima imati sasvim solidne bekove za ovaj naš nivo fudbala.

Moliti Boga da ode Dal i da Vrančić bude zdrav, jer je pojam fudbalera za sve ostale u ekipi. Na stranu sad i naše svađe, trolanje, provociranje neistomišljenika, inat i sve ostalo, ali ako ostane Mirza nakon ovog, onda su ove priče oko kriminalaca, reketa, prijetnji očigledno itekako osnovane. Jer Mirvić da je i Đipketove inteligencije, pa skontao bi šta škripi i koga mora odstraniti ako ne misli bacati pare u bunar. Siguran sam da bi Mirzinim odlaskom mogao možda nešto dogovoriti sa grupom oko bojkota. Ona tuka i da ostane je manje bitna i manje zlo od narkomančine i svega što je donio u klub i oko kluba, ma da bi najbolje bilo da u paketu idu u pm!
Kad se (konacno) proda Dal, odlazi i Mirza. I tek tada mozemo ocekivati da dode normalan trener.
Problem je sto mnogi znani i neznani cekaju pare od Dalovog transfera,a da bi se to desilo on mora igrati po svaku cijenu.
Eh sad ako bi doveo normalnog trenera koji drzi do sebe i ne dozvoljava da mu neko odreduje ko ce igrati sve bi to propalo.
A u cijeloj toj melodrami ima svega i prijetnji i ucjena i svakakvih sumnjivih likova, cak ni Mirvic tu ne pita u potpunosti ali ko mu je kriv sto se uopste upetljao u takve sheme i sa takvim ljudima.
Molite Boga da mala izdrkotina sto prije ode,jer klub i ekipa su taoci u ovoj prici ali bukvalno.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 21 jul 2023, 17:44

mnon46 je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Ma prodati ga s pjesmom. Radije cu gledati Ikica koji pravolinijski trci
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 21 jul 2023, 17:44

Zna li se sta oko titule, uzimamo li i koja ekipa Mirvanina ce je osvojiti, ova sto je za evropske tekme ili domace :D
E kakvi degeni to je nestvarno, hajde sve da oko igre ne analiziram, ali ovo sa penalima a pogotovo penal serijama kod nas je postalo fascinantno godinama vec, od kuda toliki strah, nesigurnost kod izvodjenja penala. Sinoc sa tribine ne vidjeh jasno one penale naravno, ali evo vidim sad na snimku na portalu, pa ni oni nista specijalno nisu izvodili penale nego Šaha niti jednom nije stranu pogodio, a kako bi kad njihove izvodjace penala nisu ni analizirali garant.
A cini mi se neko je ovde nakon prve tekme napisao u postu izmedju ostalog "vjezbajte penale" :D

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 21 jul 2023, 17:48

Kodro nece doci (kao i bilo koji trener koji drzi do sebe) jer ne prihvata ‘uslov’ da ‘klubski projekat’ mora igrati po svaku cijenu. Taj uslov nije bio problem ni Vasoskom ni Fedji.
To je susta istina.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”