Da se malo osvrnema na taktičke... ma kakve takticke, nesposobnosti osobe koja se vodi kao trener FK Sarajevo.
Dakle, prvu tekmu krece sa golmanom koji se tek prikljucio ekipi iako ima golmana koji je tu vec dvije sezone. Zatim kreće sa stoperskim paroom koji ima jednu mozda tekmu iza sebe skupa. Na bekove mu s ovom taktikom da stavis karlosa i kafua iz najboljih dana ne bi izgledali drugacije od ove nase dvojice, jer on nema ni jednu ideju u glavi a ne na terenu kako da mu igraju bekovi sem da ih tjera da spartaju gore dole i da obojica budu u zavrsnici napada... sto je samoubistvo. Zatim ponovo spajanje Balte i Vrancica i Dala, oprobana formula za poraze...
Igra nam se svodi na to da igraci sami skontaju sta da rade u datom trenutku. To je suprotno svemu sto trazi trenerski posao. Trenerski posao je takav da se vecina posla svodi na uvjezbavanje automatizma kod igraca tako da znaju u datom trenutku sta trenbaju... "lijeva noga, lijeva noga" i "ostani gore ostani gore" ... definitivno nisu automatizmi!
Igra ne postoji, ne znamo napraviti pritisak, igramo iskljucivo na tranziciju jer ideja za drugo ne postoji. A onda u revanšu ide novi salto mortale naseg stratega...
Izlazi sa novim golmanom, kojeg je imao i za prvu utakmicu, izlazi sa novim stoperskim parom i sa novim veznim redom... mila majko.
I sto je najjace iako se radi o suprotnim osobinama igraca od prve utakmice, on igra isto.
I pazite sad, zasto on nikad nece postati treener. pROtvi zeljeznicara je dobio upute da napada bekove i da brani golman, kojem treba sutirati sto vise... Dodje utakmica, mi nista od toga ne uradimo, a on "iznenadi" protivnika tako sto izvede isti sastav kao protiv sirokog... iako su te ekipe i utakmica suprotnost jedna od druge...
I pazite ovo, sjecate se derbija 2-2.... iste izmjene je i tad napravio i tada je izbacio skakaca a uubacio mustafica i tada primamo isti gol u istoj minuti... i to je dokaz da covjek nema kapacitet ni da radi ni da napreduje niti slicno... Jer ako si u jednoj takvoj utakmici kiks napravio na identican nacin, ti to opet uradis. Meni je sinoc drago da su ljudi vidjeli kolika je razlika u igri kada je tu Dal a akada je avramovski... covjek je doktor fudabala, manje za evropske tekme ali za ovu ligu je br1. Na zalost mi moramo da gledamo Dala koji i sinoc pokazuje da je bas onako kapitenski igrac za sebe
Protivnici su ga procitali, napravili rokadu i unistili ga, on je to mozda i vidio ali njegov kaapacitet da promjeni nesto ne postoji... on moze samo se nadati da ce "nesto uletiti" i da kasnije kuka na presu kako mu prijete i hoce da kidnapuju dijete...
Na zalost, tuga je da ovakav covjek je dobio skoro godinu dana da se igra sa ovakvom ekipoom, tajming izmjena, izmjene, smisao i sve to je van svake fudbalske logike... i niko se ne nasladjuje ovime, ovo sto mi pisemo je prcanje vas kojima smo crtali sve ove stvari 7 mjeseci a vi se sprdali i ko šakali u čoporima navaljivali na svaku kritiku...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli