BH klubovi u Europi 23/24

Orden43
Kontakt:

Re: BH klubovi u Europi 23/24

Post Postao/la Orden43 » 21 jul 2023, 21:22

Kome smeta atomsko Sarajevo ?
Crni Cerak 🐦‍⬛

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 21 jul 2023, 21:28

Virtu4l je napisao/la:
21 jul 2023, 19:38
jasta je napisao/la:
21 jul 2023, 19:07
Njima Sarajevo, Zrinjski i ostali zvuče kao nama Urartu, Torpedo....itd.
:salut: :salut:
Meni se cini da su svi armenci prosli svoje protivnike sem Urartua :mrgreen:
Njihova liga ima 4 ozbiljna kluba koja imaju proracun veci od Sarajeva a ostalo je u rangu Stupcanice.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 21 jul 2023, 21:38

Sarajevo postalo klasicni sibicarski klub na celu sa Ismirom. Kad se sjetim utakmice sarajeva u kaknju, lik ulazi na stadion za 4-5 kockastih glava kao obezbjedjenje pred svoje navijace, strasno eto. Jos u klub im se uvukle ostale sarajevske kockaste glave, sinoc tuca na tribini, prozivanja... oprat ce ovog Ismira da nece znati gdje je, a on digne li sidro mogu lagano kljuc u bravu.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 21 jul 2023, 21:42

redbull93 je napisao/la:
21 jul 2023, 21:38
Sarajevo postalo klasicni sibicarski klub na celu sa Ismirom. Kad se sjetim utakmice sarajeva u kaknju, lik ulazi na stadion za 4-5 kockastih glava kao obezbjedjenje pred svoje navijace, strasno eto. Jos u klub im se uvukle ostale sarajevske kockaste glave, sinoc tuca na tribini, prozivanja... oprat ce ovog Ismira da nece znati gdje je, a on digne li sidro mogu lagano kljuc u bravu.
U filmu Groundhog Day (Dan Mrmota) Bill Murray glumi voditelja koji ode u jedan gradic da napravi reportazu, ali mu se desi da zaglavi u time loopeu, to jest jedan te isti dan mu se neprestano ponavlja, i nije u stanju da izadje iz toga. Onako, lagan film, nista posebno. Ne preporucujem, nego ga spominjem zbog te sizifovske kazne koja je tu saljivo prikazana, a FK Sarajevu je realnost.

Svake, ali bas svake godine, isto. Pripreme vrhunske, pojacanja boli glava, uzimaju titulu, napadaju grupe, smiju se ostalima, deru razne Fiorentine, dizu plate, prave iskorake... i onda trehnu, ali trehnu tako da sve i jednu kost polome. Sto je najgore, oni ni iz ovog fijaska sa sestom ekipom Gruzije nista nisu naucili. Da su mogli nauciti, do sad bi naucili. Opet ce se naloziti isto ovako iduce godine. Zapravo ne iduce godine, nego vec na zimu, i opet ce trehnuti na isti nacin. Propasti nece, spasa im nema.
Zadnja izmjena: Amidzatvojnajdrazi, dana/u 21 jul 2023, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
1921

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 21 jul 2023, 21:43

redbull93 je napisao/la:
Sto bi kljuc u bravu ako npr Mirvic napusti? Ja to ne vidim, samo bi uletio neki drugi investitor. Ako ga nema, onda jednostavno napravis jeftiniju ekipu i pomiris se sa tim dok se ne nadje neko rijesenje. Najgore kad krive onu direktoricu, pa trenera, a fakticki je Mirvic glavni krivac. On ih je sve postavio.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 21 jul 2023, 21:48

dejavu je napisao/la:
21 jul 2023, 00:25
:rol: :rol: :rol:

Nije moje da pisem o ovome i mislim da smo vas dovoljno podjeb.avali, ali usrali ste nam dobru priliku da napredujemo i da imamo veci drzavni koeficijent samo radi interesa pojedinaca i necijih sinova.
Zamisli tesko radis i zaradis pare u inostranstvu, da bi neki mahalasi glumili tvoje prijatelje i izradili te. Pa koliko moras biti corav da ne vidis da te dere neka zalizana gnjida i neke „legende“ kluba. Ja bi se zapitao u cemu je problem kad imas najskuplju ekipu u ligi + nosioci u prvom pretkolu i onda si jednina ekipa koja nije u drugom pretkolu od svih predstavnika BIH.
Siguran sam da bi Velez uspio bar do drugog pretkola da su izborili evropu.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 21 jul 2023, 21:50

Hansestadt je napisao/la:
21 jul 2023, 21:43
redbull93 je napisao/la:
Sto bi kljuc u bravu ako npr Mirvic napusti? Ja to ne vidim, samo bi uletio neki drugi investitor. Ako ga nema, onda jednostavno napravis jeftiniju ekipu i pomiris se sa tim dok se ne nadje neko rijesenje. Najgore kad krive onu direktoricu, pa trenera, a fakticki je Mirvic glavni krivac. On ih je sve postavio.
Poznati smo kao liga sa puno investitora. Ova dosadasnja promjena vlasnika sarajeva je bila na jaranskoj osnovi, izmedju sebe mijenjali vlasnicka prava. A ako se desi da ode, sto sam uvjeren da ce doci do toga, pitanje je samo kad. Onda ostaju ovi igraci sa enormno velikim platama, ostaju sarajevu, a ne mirvicu, ko ce to sve platiti?

Kako god klub ide losim putem, jest da su uvalili mnogo para u klub, cak i za regionalne standarde, ali valja to opravdati i vratiti investiciju. Pored svega toga, klub je zatvoren i okrenuo je ledja navijacima.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 21 jul 2023, 21:56

redbull93 je napisao/la:
21 jul 2023, 21:50
Hansestadt je napisao/la:
21 jul 2023, 21:43
redbull93 je napisao/la:
Poznati smo kao liga sa puno investitora. Ova dosadasnja promjena vlasnika sarajeva je bila na jaranskoj osnovi, izmedju sebe mijenjali vlasnicka prava. A ako se desi da ode, sto sam uvjeren da ce doci do toga, pitanje je samo kad. Onda ostaju ovi igraci sa enormno velikim platama, ostaju sarajevu, a ne mirvicu, ko ce to sve platiti?

Kako god klub ide losim putem, jest da su uvalili mnogo para u klub, cak i za regionalne standarde, ali valja to opravdati i vratiti investiciju. Pored svega toga, klub je zatvoren i okrenuo je ledja navijacima.
Mislim da se navijaci Sarajeva najvise boje istine, a to da je Mirvic zakazao. Jer ako se on slucajno okrivi za nesto, a on je glavni krivac, jer je on postavio ljude na kljucnim pozicijama, onda taj strah o nekom krahu ih dovodi do toga da krive direktoricu, trenera i ostalo, a Mirvic se sve pita na kraju. Covjek totalna neznalica u svijetu fudbala. Dovodi igrace da kaze da ih je platio 150.000 eura, a vrijede realno ko free transfer igraci iz domace lige. Sarajevo je veliki klub, sa dosta navijaca, onda jednostavno se rijesis neznalice, stanse uz klub sa nekoliko sponzora, rijesis se skupih igraca i napravis jeftiniju ekipu(imas i akademiju), dok se neko drugi kvalitetan ne ponudi.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 21 jul 2023, 22:07

LegendaIvica je napisao/la:
21 jul 2023, 21:48
dejavu je napisao/la:
21 jul 2023, 00:25
:rol: :rol: :rol:

Nije moje da pisem o ovome i mislim da smo vas dovoljno podjeb.avali, ali usrali ste nam dobru priliku da napredujemo i da imamo veci drzavni koeficijent samo radi interesa pojedinaca i necijih sinova.
Zamisli tesko radis i zaradis pare u inostranstvu, da bi neki mahalasi glumili tvoje prijatelje i izradili te. Pa koliko moras biti corav da ne vidis da te dere neka zalizana gnjida i neke „legende“ kluba. Ja bi se zapitao u cemu je problem kad imas najskuplju ekipu u ligi + nosioci u prvom pretkolu i onda si jednina ekipa koja nije u drugom pretkolu od svih predstavnika BIH.
Siguran sam da bi Velez uspio bar do drugog pretkola da su izborili evropu.
Ja zaista ne mislim da je ovaj Mirvic kvaran lik. Vjerujem da ima ciste namjere, a tvrdnje da pere pare i bavi se nekakvim kriminalom su po meni glupost, i nisam nikad vidio dokaze za to. Meni se on cini kao frajer koji nikad nije bio popularan ni omiljen, ni medju rajom ni medju zenama... nigdje. Ali je napravio pare, i sad to hoce da nadoknadi i da se svidi ljudima, pa trosi nemilice na FKS. Ukratko, odredjeni kompleksi ga muce. Nije ni to problem samo po sebi, daj Boze da svaki klub ima 3-4 takva "kompleksasa" da krse milione.

To za mahalase sam i ja mislio, da je ona klasicna nasa prica: vidjeli lokalni sibicari i klosari da je dosao dijasporac sa parama, pa krenuli da ga opeljuse. Kazem mislio, jer nakon ovih zadnjih desavanja cini mi se da su ipak krupnije stvari u pitanju. Kad ti imas nekakve sumnjive tipove koji tuku raju na tribinama kad se nesto skandira, kad ti trener gleda propalog mafijasa Facu na TikToku i zove ga na telefon da mu nesto objasni... to je sasvim druga dimenzija.
1921

PhantomBiH
Kontakt:

Post Postao/la PhantomBiH » 21 jul 2023, 22:35

Nadam se da će se navijači Sarajeva konačno opametiti. Svako pola godine se diže neki hajp, neka gubljenja. Degutantno je bilo čitati ona svršavanja.

Zrinjskom čestitke. Bolja su ekipa, ali su se očito malo opustili. Po njih na kraju dobro ispalo. Imaju ogromnu šansu i trebaju iskoristiti.

Željo imao najmanje šanse po predikcijama. Na kraju "najlakše" prošao. Taktički su bili dobri i mislim da su uzeli na trenera. Ekipa na papiru je slabija nego prošle godine, ali očito nisu mnogo mijenjali prvu ekipu, uigraniji su pa možda budu i bolji nego prošle sezone.

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 21 jul 2023, 22:53

Koliko su pitari prodali karti za drugo pretkolo pitam za jarana
Crni Cerak 🐦‍⬛

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 jul 2023, 23:49

redbull93 je napisao/la:
FK Jet Set, Instagram i tako to. Ponajmanje fudbalski.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jul 2023, 00:40

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
21 jul 2023, 22:07
Ja zaista ne mislim da je ovaj Mirvic kvaran lik. Vjerujem da ima ciste namjere, a tvrdnje da pere pare i bavi se nekakvim kriminalom su po meni glupost, i nisam nikad vidio dokaze za to. Meni se on cini kao frajer koji nikad nije bio popularan ni omiljen, ni medju rajom ni medju zenama... nigdje. Ali je napravio pare, i sad to hoce da nadoknadi i da se svidi ljudima, pa trosi nemilice na FKS. Ukratko, odredjeni kompleksi ga muce. Nije ni to problem samo po sebi, daj Boze da svaki klub ima 3-4 takva "kompleksasa" da krse milione.
U ovakvim situacijama je potrebno napraviti sistem, višegodišnji plan od kojeg se ne odstupa, rezultat na kraju mora doći. U Sarajevu to nikad nisu uradili, išli su sezonu po sezonu, bez plana i cilja.

Ja o tome pišem godinama, i samo ću na kraju reći - žali Bože para.

Vođenje kluba je specifičan posao, nije to firma pa da diriguješ i komanduješ, da tvoja mora biti posljednja po svaku cijenu. Imali smo i mi to sa Misimovićem i nije dobro završilo. Ovo sa Mirvićem je utopija, nagomilavanje igrača, veoma nestručni ljudi u klubu i oko samog Mirvića. Možda su oni lojalni, ali klub nema ništa od toga. Kad na to dodamo tanak fitilj navijača Sarajeva, katastrofa je na kraju neizbježna.

Ne možeš skršiti milione na roster a ostaviti Mirzu Varešanovića, koji se, garantujem - apsolutno ništa nije pitao oko dovođenja igrača. Uvijek ima ona, ma otpustićemo trenera to je najlakše, ali kakve koristi kad novi trener nije prošao pripreme, ne poznaje ekipu, prođe vrijeme dok se on uhoda.

U nekoj normalnoj sredini bi se još sinoć sastali čelni ljudi kluba, otpustili Varešanovića i napravili izlaz iz ove situacije. Uložio si milione, ispao od autsajdera, imaš haos na tribinama i nema se tu šta čekati. Prvenstvo nije počelo, imaš dovoljno vremena da gasiš požar i da možda na kraju ovo ispadanje bude pozitivna stvar jer je upalilo lampice na vrijeme.

Ja im i dalje želim sve najgore, ali nemam volje ni da se naslađujem onom sramotom od sinoć, posebno kad uđem na njihovu temu i čitam ono ludilo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 22 jul 2023, 00:47

Nijednom fudbaleru na svijetu ne bih pozelio da iza sebe ima navijace Sarajeva.

Pa ti ljudi bi C Ronalda demoralisali i ubili u pojam sa svojim danas jedno sutra drugo stavovima i toksicnoscu u svemu.

Sutra da Mirvah digne sidro i kaze odoh mislim da bi bankrotirali u roku 10 dana, navijaci se ne bi okrenuli za klubom.

Ismijavali su Zeljkana zimus za onu akciju, oni to ne bi uradili ni za tri zivota jer su dIvOvi i ispod casti im je da idu na najnize grane obraza da bi spasili klub koji vole.

Kad im udjes na forum, zabezeknes se od tih izjava i ideja

Mogu slobodno rec da im se desava sve po zaslugama.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 jul 2023, 00:52

slika
Sad jedno ozbiljno pitanje...
U kakvim je talovima Fazla sa Sarajevom?
Lik vec par puta javno hvali upravu, pa Dala, a evo sad nakon debakla opet hvali Aylah :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jul 2023, 00:53

inzomni je napisao/la:
22 jul 2023, 00:47
Sutra da Mirvah digne sidro i kaze odoh mislim da bi bankrotirali u roku 10 dana, navijaci se ne bi okrenuli za klubom.
Sad ti je to vrzino kolo. On kao poslovan čovjek ne može otići sa tolikim gubicima, a i kad bi se usudio na takav potez, pala bi mrtva glava. Klub za tri mjeseca ne bi imao za plate. Pa samo Viveiros i Penaranda imaju ugovore do 2026. godine, ko bi to plaćao?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 jul 2023, 01:01

Pitari moji, dobro se sjetite gdje smo bili prije 5, 10, 15 godina, a gdje smo sad u svakom sluslu. Ne trazite mane. Pozitivn akritika uvijek dobro dodje, ali docekali smo da je klub na zdravim nogama i konacno imamo sistem. Uzivajte u narednim godinama , pobjedama i titulama. Svi na Kosevo ✌️💪

Deset dana poslije

Strah od gasenja, ko ce placati ako se Mirvic povuce i prestane placati igrace.. sto ti je "sistem".

inzomni
Kontakt:

Post Postao/la inzomni » 22 jul 2023, 01:08

Virtu4l je napisao/la:
22 jul 2023, 00:53
inzomni je napisao/la:
22 jul 2023, 00:47
Sad ti je to vrzino kolo. On kao poslovan čovjek ne može otići sa tolikim gubicima, a i kad bi se usudio na takav potez, pala bi mrtva glava. Klub za tri mjeseca ne bi imao za plate. Pa samo Viveiros i Penaranda imaju ugovore do 2026. godine, ko bi to plaćao?
Tu postoji jedna moguca varijanta: napusti klub, pozajmi im pare koje im trebaju i zvekne im kamatu pa nek se novi vlasnik dr.ka sa tim. Precica za bankrot.

Pare preko imovine ne moze namirit jer ljudi nemaju skoro nikakve imovine osim one dvije ves masine od Dulje 🤣

Nacin na koji lik posluje sa klubom u fazonu idi mi dodji mi sa ovim Tanom i kompanijom je malo je rec sumnjiv.

Pa puko je frajer bar 10 miliona u klub. Ako je vratio 10%, da pjeva. Kakav si ti biznismen kad radis na tom principu. Plus dajes dzaba karte navijacima eto samo da dodju i pravis svjesno sebi minus. I niko da se pocese?

Evo uzeo je sad Securitas, vjerovatno ce se tu namiriti sve izgubljeno.

Plus sad uvlaci Tana u pricu i neke milione za stadion. Hah...

Neobjasnjiva situacija, al bas neobjasnjiva. Jedno je sigurno: ciste i postene varijante s pocetka do kraja nema 100% kad je j pitanju taj lik.

EDIT: Za ove sto misle da pisem kao navijac Sarajeva, nek pogledaju na kojem podforumu sam aktivan😄
Zadnja izmjena: inzomni, dana/u 22 jul 2023, 01:12, ukupno mijenjano 2 puta.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 22 jul 2023, 01:11

Nastavi niz Kukesi, Zaria, Milsami..
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 jul 2023, 01:19

Cudna vrsta navijaca, lete u oblacima. Ima tu dosta i do mentaliteta. Prije 10ak dana za vrat sa mnom Anex i co kako sjevaju ponude od Anderlehta, Klub Briza, Bohuma za Dala, te kako hoce milion eura da uzmu za Ziljkica 😂😂

Jedina ponuda je bila za Guliashvilia i to iz Veleza posudba. Ostalo nista!!
Niko se od navijaca nije pitao sto imaju sest krilnih igraca, i to od njih 4 stranca.. jednog pravog veznog (Vrancic), jednog desnog beka Mulalic duza povreda, dovodis skupog golmana da sjedi na klupi Sahinovicu.
Ne znam zasto se ocekuje smjena Varesanovica, covjeku peoduzen ugovor.
Najbolji izbor vlasniku koji buba igrace, a ovaj snosi odgovornost zajedno sa Aylom. Normalno vlasnika niko ne spominje, jer znaju da bilo kakva ljutnja ili kasalj isti moze blokirati klub i dovesti ga do stecaja.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Lavcina, mosarajvosa83, Pablo11 i 24 gosta.