FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Pa ovaj post treba pinovati na vrh stranice i da ljudi vide kakve amebe, protuhe, interesne grupe, glupani pišu i obitavaju u društvu. Vučić je mala maca za ovu sendvič brigadu.
Kakav manjak samosvijesti i samokritičnosti moraš imati za ovo, i za plasiranje ovakvih stvari.
Fakat se zapitam šta je u glavama ovakvih ljudi, pa se onda vratim u prošlost, pa mi budu jasni stereotipi poput onog glupi bosanac, džaba sve kad se ne može iskorijeniti...
Kakav manjak samosvijesti i samokritičnosti moraš imati za ovo, i za plasiranje ovakvih stvari.
Fakat se zapitam šta je u glavama ovakvih ljudi, pa se onda vratim u prošlost, pa mi budu jasni stereotipi poput onog glupi bosanac, džaba sve kad se ne može iskorijeniti...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Neka je Faruka sto dalje od kluba. Ne samo sto je mahalas na kvadrat, nego ga je i vrijeme davnih dana pregazilo.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Smatram da ne bi bilo loše kontaktirati Marka Topića. Ne mora biti trener ali neka funkciju, korektiv, pomoćnik…
-
- Kontakt:
Evo opet prizivanje Hadzibegica. Imatel barem malo mozga ili nesto slicno? Sta ce on na poziciji direktora,trenera,sta ce on da nauci,unaprijedi? Neka se drzi po strani,neka ppkazuje ljubav preko tv kamere kao i do sada. Kad nam je trebao bjezao je kao kuga od kluba.
Kao što rekoh jučer Mirza će uskoro dobiti nogu, nisam očekivao da će biti ovako brzo, ali dobro je.
Od svih spomenutih Ante Šimundža je po meni najbolji izbor, čovjek ima titule, dokazan, u prošloj sezoni osvojio trofej, nema tu puno priče. Međutim, poznavajući do sada ove priče ne vjerujem da će to biti ijedan od do sad spomenutih sjesti na klupu, no vidjet ćemo.
Od svih spomenutih Ante Šimundža je po meni najbolji izbor, čovjek ima titule, dokazan, u prošloj sezoni osvojio trofej, nema tu puno priče. Međutim, poznavajući do sada ove priče ne vjerujem da će to biti ijedan od do sad spomenutih sjesti na klupu, no vidjet ćemo.
btw. možda ovaj Nijemac zbog Čauševića, vidjet ćemo.72220 je napisao/la: ↑22 jul 2023, 19:29Kao što rekoh jučer Mirza će uskoro dobiti nogu, nisam očekivao da će biti ovako brzo, ali dobro je.
Ono što je dobro jeste činjenica da će novi trener imati poprilično lagodnu situaciju po dolasku. Jest da će imati malo treninga do prve utakmice, ali Sloga Doboj na domaćem terenu sa povratkom HZ i siguran sam velikim brojem simpatizera ne bi trebala biti problem. Onda slijedi vjerovatno kolo pauze za nas i 14 dana za pripremu naredne domaće utakmice protiv Posušja. Praktično novi trener imat će prostor za odrađivanje kompletnih priprema. Sedam dana pauze pa gostovanje u Tuzli, potom Velež kući pa Gošk. Više od mjesec dana će proći bez nekog baš teškog izazova. Reklo bi se idealno vrijeme za preuzimanje dužnosti šefa stručnog štaba u FK Sarajevo.
-
- Kontakt:
Kenozoik87 je napisao/la: ↑22 jul 2023, 18:43Mirza Varešanović, jedini trener Sarajeva koji je u eri Ismira Mirvića ispunio cilj koji mu je postavljen, a kao nagradu za urađeno prihvaćena je njegova ostavka.
SEZONA 21/22
Goran Sablić - došao u nezavidnoj situaciji, znalo se da će sezona biti turbulentna, očekivao se izlazak u Europu i pokušaj da se dođe do nekog trofeja, svojim postavkama i formacijama je masakrirao ekipu i izbio nam bruku bodova.
Aleksandar Vasoski - preuzeo na polusezoni, dobro otvaranje, poslije je izgubio konce i počeo prosipati bodove
Dženan Uščuplić - preuzeo pred kraj prvenstva, izgubio kup
Sva 3 trenera su uticala na to da se izgubi Europa i trofej i da se nijedan zacrtani cilj ne ostvari.
SEZONA 21/22
Feđa Dudić - dobio maksimalnu podršku navijača i odriješene ruke u dovođenju igrača. Cilj je bio borba za trofeje (titula i kup) Za kratak period izbio nam bruku bodova, napravio ogroman zaostatak za Zrinjskim i ostavio nas bez kupa. Dakle u startu nas ostvio bez borbe za oba trofeja.
Emir Obuća - prelazno rješenje, izbio nam bodove protiv ekipe koja je ispala iz lige.
Treneri nisu ispunili svoj cilj
Mirza Varešanović - dolazi na klupu u nikad goroj polusezoni kluba, ogroman zaostatak za prvim mjestom, ispali iz kupa, ogroman zaostatak za mjestom koje vodi u Europu. Navijači su mu okrenuli leđa, radio je pod najvećim pritiskom od svih ostalih trenera. Cilj je bio izboriti Europu - Mirza je to uspio.
Dolaze pripreme, Sarajevo odigra perfektno, vidi se ogroman napredak u igri.
Dolazi Europa, novi cilj je bio treće pretkolo. Sarajevo je u dvomeču protivnika doslovno samljelo, sa preko 30 šuteva ka golu. Sarajevo je bilo dominantno u oba meča, ali daleko gori tim je prošao i to je fudbal. Evidentno je da Sarajevo nije ispalo zbog Mirze, nego zbog nedostatka sporstke sreće jer je Sarajevo nadigralo Torpedo u svakom segmentu fudbalske igre.
Mirza je jedini trener kluba u eri Ismira Mirvića koji je ispunio postavljeni cilj i kojem nije dozvoljeno da se bori niti za jedan trofej (naredna sezona).
Mirza je ispao gospodin, ponudio je ostavku nakon ispadanja iz Europe jer nije ostvaren cilj ne zbog Mirze, nego zbog igrača koji promašuju nemoguće, nije me to iznenadilo jer je on vojnik i ratnik kluba, iznenadilo me je što je Mirvić prihvatio ostavku jedinog trenera koji je uspio nešto da ostvari.
Mirza hvala ti na svemu, veliki čovjek, veliki gospodin i najbolji trener u Mirvićevoj eri. Ovi navijači te ne zaslužuju, pravit će se Mirza od blata to vam garantujem. Prvi kiks i odmah će se novi trener pljuvati.
SARAJEVO TO SI TI, MIRZA VAREŠANOVIĆ!!!
Kenozoik87 je napisao/la: ↑22 jul 2023, 18:43
SARAJEVO TI **** MATER I ŽENU ZAJEDNO SA 100.000 NAVIJAČA, MIRZA VAREŠANOVIĆU!!!
Ja volim volim volim samo tebe...
BŽKŠ
BŽKŠ
Da da odlican je Tomic, ne znam koliko je realan, mislim da ga je i Dinamo htio.NisamInSajder je napisao/la: ↑22 jul 2023, 18:13I zar je trebalo da uništiš čitav pripremni dio držanjem Mirze na klupi. Što je najgore, da si se provukao nekako, da se nije desio onaj slobodnjak, Mirza bi i danas bio tu, uprkos što su ovi 70% dvomeča bili bolja ekipa. Dakle, Mirza bi i dalje nastavio uništavati rezultate i igru kluba. To je samo dokaz da je ovo reaktivan klub, uprava, tek nakon što se nešto desi radi se o tome, 6 mjeseci je Mirza bio tu, nije se uspjela akcija uspostaviti i on je zadržan. I 7 dana prije prvenstva, kada je ekipa formirana, nažalost bez ikakvog plana, pitanje je i kako je ekipa radila fizički na pripremama. Kako god novom treneru su uništio barem ovaj uvodni dio sezone.
Novog trenera moraš izabrati pažljivo i birati onog kojem više odgovara ovaj trenutni roster, dakle da se ne pravi mnogo promjena. Jer ubijeđan sam da ko god dođe, tražit će bar 2-3 igrača, a neke će otpisati. Vidim dosta vas piše Selimbegovića, manijak je, jedino je to pitanje, da li bi pogazio tu stranu i ovdje došao, a siguran sam da je vrlo dostupan. Što se njega tiče, moralo bi ovdje dosta promjena u rosteru da se desi i da vidiš njegov fudbal, pogotovo u veznom redu i štoperima. Čovjek koji igra reaktivni fudbal, dosta trke, visoko podignut na terenu. Presing. Sve se to sviđa, ali fali takvih igrača u klubu, trebalo bi bar 2 prelazna da to fino legne, dakle dugoročno odličan potez bi on bio, njegove kiks rezultate vrijedilo bi i trpiti u naredne dvije godine.
Do sada su izašli od imena, Čačić, znam i kojom linijom, ali mislim da nema od ovog ništa, a i bio bi loš potez. Treći dan bi se on posvađao sa svima u klubu, relativno loš potez. Hadžibegić još gora opcija. Milojević, vrlo dobra opcija. Ipak, valjalo bi obratiti i druge, recimo Goran Tomić je idealan trener za nas, odlično razvija mlade, gura moderan pristup i imao bi rezultat zasigurno. Sigurno bi vrijedilo obaviti pregovore sa Zlatanom Bajramovićem, Dino Skender, Ivan Javorčić (odlična opcija).
Ivan Javoricic isto tako. Ne znam bas za Zlatana Bajramovica, ja nebi njega..
Ima tu dosta dobrih imena, ja samo molim Boga da se ovaj put ne fuli jer bi to bio totalni fijasko.
Kenozoik87 je napisao/la: ↑22 jul 2023, 18:43Mirza Varešanović, jedini trener Sarajeva koji je u eri Ismira Mirvića ispunio cilj koji mu je postavljen, a kao nagradu za urađeno prihvaćena je njegova ostavka.
SEZONA 21/22
Goran Sablić - došao u nezavidnoj situaciji, znalo se da će sezona biti turbulentna, očekivao se izlazak u Europu i pokušaj da se dođe do nekog trofeja, svojim postavkama i formacijama je masakrirao ekipu i izbio nam bruku bodova.
Aleksandar Vasoski - preuzeo na polusezoni, dobro otvaranje, poslije je izgubio konce i počeo prosipati bodove
Dženan Uščuplić - preuzeo pred kraj prvenstva, izgubio kup
Sva 3 trenera su uticala na to da se izgubi Europa i trofej i da se nijedan zacrtani cilj ne ostvari.
SEZONA 21/22
Feđa Dudić - dobio maksimalnu podršku navijača i odriješene ruke u dovođenju igrača. Cilj je bio borba za trofeje (titula i kup) Za kratak period izbio nam bruku bodova, napravio ogroman zaostatak za Zrinjskim i ostavio nas bez kupa. Dakle u startu nas ostvio bez borbe za oba trofeja.
Emir Obuća - prelazno rješenje, izbio nam bodove protiv ekipe koja je ispala iz lige.
Treneri nisu ispunili svoj cilj
Mirza Varešanović - dolazi na klupu u nikad goroj polusezoni kluba, ogroman zaostatak za prvim mjestom, ispali iz kupa, ogroman zaostatak za mjestom koje vodi u Europu. Navijači su mu okrenuli leđa, radio je pod najvećim pritiskom od svih ostalih trenera. Cilj je bio izboriti Europu - Mirza je to uspio.
Dolaze pripreme, Sarajevo odigra perfektno, vidi se ogroman napredak u igri.
Dolazi Europa, novi cilj je bio treće pretkolo. Sarajevo je u dvomeču protivnika doslovno samljelo, sa preko 30 šuteva ka golu. Sarajevo je bilo dominantno u oba meča, ali daleko gori tim je prošao i to je fudbal. Evidentno je da Sarajevo nije ispalo zbog Mirze, nego zbog nedostatka sporstke sreće jer je Sarajevo nadigralo Torpedo u svakom segmentu fudbalske igre.
Mirza je jedini trener kluba u eri Ismira Mirvića koji je ispunio postavljeni cilj i kojem nije dozvoljeno da se bori niti za jedan trofej (naredna sezona).
Mirza je ispao gospodin, ponudio je ostavku nakon ispadanja iz Europe jer nije ostvaren cilj ne zbog Mirze, nego zbog igrača koji promašuju nemoguće, nije me to iznenadilo jer je on vojnik i ratnik kluba, iznenadilo me je što je Mirvić prihvatio ostavku jedinog trenera koji je uspio nešto da ostvari.
Mirza hvala ti na svemu, veliki čovjek, veliki gospodin i najbolji trener u Mirvićevoj eri. Ovi navijači te ne zaslužuju, pravit će se Mirza od blata to vam garantujem. Prvi kiks i odmah će se novi trener pljuvati.
SARAJEVO TO SI TI, MIRZA VAREŠANOVIĆ!!!

E kakva budala majko moja.
-
- Kontakt:
Koja je ovo New era po redu 

- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Za nadati se da ce turbulencije prestati.. idemo ispocetka ponovo. Mesa ima vrhunskog samo je sad potrebnu pitu napraviti. Koji god trener da dodje ne znam sta bi mogao traziti.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Umri Mirza kurvin sine.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
-
- Kontakt:
Da se hoce barem smiriti situacija,krenut barem malo normalno,slozno mada cisto sumnjam,mora opet nesto da bude jer drugacije nismo naucili.
Moja želja je Vladimir Petković. A Realnost je Husref.
Bordo bijeli za život cijeli!!
Trenutno korisnika/ca: Ado_77, alacious, Amidzaa, bordospartanac, Hajdeee, jurisicduska, Kera1403, Seipronto i 70 gostiju.