FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 200

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 23 jul 2023, 13:30

Walterrorist je napisao/la:
23 jul 2023, 13:26
Zgevenger je napisao/la:
23 jul 2023, 13:22
23 jul 2023, 13:14
Ovo je katastrofa, ovakvu neorganizovanost po pitanju prodaje karata nisam nigdje vidio, red skoro do pekare As i ja treba jos da stojim u redu po ovoj vrucini. Prosli put nisam stigao kupiti ulaznice a jos sam clan, a necu stici kupiti izgleda ni sada...ovo je kap koja je prelila casu bar sto se mene tice, mene vise Grbavica nece vidjeti nikad.
Nažalost tako je, kako je. Nije kasno da staneš u red i kupiš kartu, a ako misliš da si bolji po nečemu od ostalih koji čekaju, onda nisi fer. Meni je milion stvari vezano za Želju preljevalo čašu, je.bi ga, otpijem malo i nastavim. Znam da kad bi rekao takvo nešto što si ti rekao, da bi samo sebe zaje.bo. Srce bi me vuklo na Grbavicu, a ja kofol karakter se zareko da neću više. A ako te srce ne vuče i ako stvarno možeš tako, onda nikom ništa. Sretno!
Ma krivo mi brate opet necu stici pogledati evropsku tekmu na Grbavici jer ne mogu stici do karte, a uz to sam jos druga smjena na poslu jednostavno nemam kad da stojim po par sati u redu e to me boli...ono krivo mi al bas bas bas, uhvati me huja, explozija...
Zbog ovakvih slucajeva mi je bas zao. Pod hitno online prodaju uvesti, nije to nista pretjerano komplikovano.
1921

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2023, 13:30

Nemoj samo te azijske drzave vise da izvlacimo
Dosta je Baku sto cemo dva putan igrati
Daj sta vamo Plzen, Sofija, Djurgarens, lech, cluj, pa i rijeka moze
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Zgevenger
Kontakt:

Post Postao/la Zgevenger » 23 jul 2023, 13:30

23 jul 2023, 13:26
Zgevenger je napisao/la:
23 jul 2023, 13:22
23 jul 2023, 13:14
Ovo je katastrofa, ovakvu neorganizovanost po pitanju prodaje karata nisam nigdje vidio, red skoro do pekare As i ja treba jos da stojim u redu po ovoj vrucini. Prosli put nisam stigao kupiti ulaznice a jos sam clan, a necu stici kupiti izgleda ni sada...ovo je kap koja je prelila casu bar sto se mene tice, mene vise Grbavica nece vidjeti nikad.
Nažalost tako je, kako je. Nije kasno da staneš u red i kupiš kartu, a ako misliš da si bolji po nečemu od ostalih koji čekaju, onda nisi fer. Meni je milion stvari vezano za Želju preljevalo čašu, je.bi ga, otpijem malo i nastavim. Znam da kad bi rekao takvo nešto što si ti rekao, da bi samo sebe zaje.bo. Srce bi me vuklo na Grbavicu, a ja kofol karakter se zareko da neću više. A ako te srce ne vuče i ako stvarno možeš tako, onda nikom ništa. Sretno!
Ma krivo mi brate opet necu stici pogledati evropsku tekmu na Grbavici jer ne mogu stici do karte, a uz to sam jos druga smjena na poslu jednostavno nemam kad da stojim po par sati u redu e to me boli...ono krivo mi al bas bas bas, uhvati me huja, explozija...
Sve razumijem, posalji člansku nekome ko je u redu i nek ti kupi. Meni i ženi je drug kupio tako, jer nisam u Sarajevu trenutno.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 23 jul 2023, 13:31

Kada ce izaci skracena lista potencijalnih u 3 pretkolu ?
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2023, 13:32

Kamaga11 je napisao/la:
23 jul 2023, 13:31
Kada ce izaci skracena lista potencijalnih u 3 pretkolu ?
Sutra ce izac protivnik, a listu vec imas
Sutra je zrijeb za trece pretkolo
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jul 2023, 13:41

NoDi80 je napisao/la:
23 jul 2023, 13:32
Gdje ima skraćena lista?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 23 jul 2023, 13:41

Zar je potrebno gledati izvlacenje? Znamo vec da ce biti neki Izraelci :rol:
1921

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 23 jul 2023, 13:42

Zna li ko zašto nisu u prodaji karte za zapad?

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 23 jul 2023, 13:44

TeroweNth je napisao/la:
23 jul 2023, 13:42
Koliko znam da je zapad puko jos u 10

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 23 jul 2023, 13:45

TeroweNth je napisao/la:
23 jul 2023, 13:42
Jesu bile, samo sto dosta zapada ode sponzorima, bivsim igracima, specijalnim gostima itd.
1921

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 23 jul 2023, 13:47

Specijalnim gostima hahahaahahahah

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 23 jul 2023, 13:48

Hulahopka je napisao/la:
23 jul 2023, 13:47
Nisi odavno pucao kontre jesi li pozelio ? :D :D

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 23 jul 2023, 13:49

Hulahopka je napisao/la:
Da. Eto dodje ti na proslu premijer vlade i dojucerasnji selektor, treba li im tarabu stavit mozda? **** te u usta retardirana :rol:
1921

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 23 jul 2023, 13:50

Kamaga11 je napisao/la:
23 jul 2023, 13:48
Hulahopka je napisao/la:
Nisi odavno pucao kontre jesi li pozelio ? :D :D
Specijalni gosti za ovu utakmicu Goca Trzan i Jala.brat haha. Nego frajer uopće ne zna gdje idu gosti a gdje se prodaju karte. Huligan s sportsporta
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 23 jul 2023, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 23 jul 2023, 13:51

braco je napisao/la:
22 jul 2023, 16:43
KONTRASVIH je napisao/la:
21 jul 2023, 13:40

@braco imas li kakvu analizu Neftcija, od koga prijeti najveca opasnost?
Neftçi PFK
slika

Statistički najbolji pojedinci u prethodnoj sezoni u ligi, kupu i europi:

slika

Ljetni prelazni rok:

slika

O dolascima ću u igračkom dijelu pisati, a što se tiče odlazaka bitno je reći da su im otišla oba standardna štopera tj. Kvirkvelia i Stanković. Obojica su odigrali preko 3000 minuta prošle sezone. Što se tiče ostalih odlazaka, to su igrači koji nisu imali ozbiljniju minutažu. Iako ovaj Brazilac Saldanha stoji u odlasicma, on ostaje na posudbi do 31. decembra ove godine.

Čisto napomena da neću baš svakogi igrača u rosteru spomenut, već one koji će najvjerovatnije igrati sudeći po pripremnim utakmicama i one koje imaju neke klubove u CV-u van Azerbejdžana.

GOLMANI

slika

Ivan Brkić - nama poznato ime iz naše lige dok je branio odlično za Zrinjski. Na svim pripremnim je branio u prvoj postavi, tako da nema dileme da je on njihova jedinica.

Emil Balayev - realno koga boli qrac za rezervnog golmana. Spomenut ću ga čisto jer je redovan reprezentativac A selekcije Azerbejdžana, gdje je rezervni golman. Upisao je inače 14 nastupa za njihovu A reperezentaciju. Inače on je jedna od pridošlica ovog ljeta.

ODBRANA

slika

Yuri Matias - Brazilac sa slike je jedno od njihovih pojačanja ovog ljeta, a dolazi iz Cluja. Ima 28 godina, igra na poziciji štopera i sigurno je doveden za prvih 11 s obzirom da sam spomenuo da su ih napustila dva standardna štopera. Igrao je prošle sezone redovno za Cluj i zabio je čak 6 golova tako da na to treba obratit pažnju.. U karijeri je nastupao i za rumunski Gaz Metan, iranski Tractor gdje je odigrao 2 utakmice i za tadašnjeg portugalskog drugoligaša Coimbru gdje je odigrao nekih 50-ak utakmica.

Höccat Haqverdi - igrač koji igra i štopera i desnog beka, a redovan je član A reprezentacije Azerbejdžana, iako je rođen u Iranu, gdje i proveo najveć dio karijere. Igra redovno u prvih 11 reprezentacije, nekad štopera, nekad desnog beka. Još jedan iskusan igrač od 30 godina, a igrao je samo u azerbejdžanskim i iranskim klubovima.

Azer Aliyev - na transfermarktu stoji da je lijevi bek, ali je izgleda igrao i puno drugih pozicija. Ove godine je debitovao za A reprezentaciju Azerbejdžana, a inače ima 29 godina. Prošle sezone je imao 1 gol i 7 asistencija. Skoro čitavu karijeru je proveo u Rusiji, a tek početkom prethodne godine dolazi u Neftci. Ima oko 70 nastupa u ruskoj premijer ligi u dresu Ufe i oko 130 nastupa u drugoj ruskoj ligi za nekoliko drugih klubova.

Azar Salahly - lijevi bek i štoper. 29 godina, ima oko 20 nastupa za A tim Azerbejdžana, a čitavu u karijeri je proveo u njihovim klubovima.

Omar Buludov - desni bek, njihovo dijete, prošle sezone redovno igrao.

VEZNI RED

slika

Emin Mahmudov - kapiten kluba, trenutni kapiten reprezentacije Azerbejdžana i prošle sezone statistički najbolji igrač ekipe sa 19 golova i 11 asistencija. Igra na pozicijama centarlnog i ofanzivnog veznog. Za repku je odigrao 40 utakmica i dao 10 golova. Ima 31 godinu. Ima preko 70 nastupa u ruskoj premijer ligi gdje je doduše zabio samo 1 gol. Bio je i kratko u Boavisti gdje se nije naigrao.

Filip Ozobič - 32-godišnji ofanzivni vezni koji im je ovo ljeto došao iz redova Qarabaga. Nakon nekoliko godina u Azerbejdžanu, dobio je njihovo državljanstvo i upisao je 11 nastupa za njihovu reprezentaciju. Očigledno s razlogom s obzirom da je godinama imao dobru statistiku u njihovoj ligi, gdje je pored Qarabaga, nosio i dres Qabale. Na našim prostorima je nastupao za Hajduk i Slaven Belupo.

Eddy Israfilov - igrač koji je počeo sve pripremne od 1. minute. Ponovo ista priča kao i kod većine njihovih igrača - iskusan igrač od 30 godina, igra za za njihovu repku, gdje je upisao preko 20 nastupa. Igra defanzivnog i centralnog veznog, a skoro čitavu karijeru je proveo u drugoj španskoj ligi gdje je upisao skoro 200 nastupa, a ima i 11 nastupa u prvoj španskoj ligi. Nosio je dresove Albacetea, Murcie, Alcorcona, Cadiza itd. Inače je rođen u Španiji, a tek prošle godine potpisuje za Neftci.

Ataa Jaber - 28-godišnji novopečeni reprezentativac Palestine, kao mlađi je nastupao za mlađe selekcije Izraela. Nastupa kao defanzivni/centralni vezni, a skoro čitavu karijeru je proveo u izraelskoj ligi. Prošle godine dolazi u Neftči. Imao je prošle sezone dobru statistiku sa 6 golova i 6 asistencija u svim takmičenjima.

Keelan Lebon - 27-godišnji Francuz koji igra na poziciji lijevog krila. Počeo je većinu pripremnih u prvoj postavi, a zabio je u 4 gola i 3 asistencija u drugoj polusezoni prethodne sezone, s obzirom da im je došao tek u januaru ove godine iz Astane gdje nije puno igrao. Igrao je i za bugarski Beroe, neke francuske trećeligaše i za Jong Utrecht u drugoj holandskoj, ali generalno mu je tanka statistika u karijeri osim ove eto prošle sezone gdje ima solidan učinak.

Kenny Saief - Amerikanac izraelskog porijekla, jedan od njihovih najopasnijih igrača. Upisao je nastupa za A repke Izraela i SAD-a, a svi su mu nastupi bili u prijateljskim. Prvo je 2016. odigrao 2 prijateljske za Izrael, a onda 2018. je odigrao 4 prijateljske za SAD, od tadad nije dobijao poziv. Igra na desnom krilu, a postigao je 8 golova i 12 asistencija prošle sezone. Prošle sezone je samo kapiten postigao više golova od njega, a sa 12 asistencija je bio najbolji asistent kluba. Odigrao je gotovo 150 utakmica u belgijskoj ligi sa preko 100 nastupa za Gent i oko 30-ak nastupa za Anderlecht. Igrao je i grupe i knockout faze lige prvaka i europa lige, gdje je bio dio one generacije Genta koja je izbacila Pochetinovog Tottenhema u knockout fazi europa lige, a on je odigrao obje utakmica 90 minuta. U ligi prvaka je prošao grupu sa Gentom i ispao u knockout fazi od Wolfsburga.
Ima preko 50 nastupa u izraelskoj ligi, preko 30 nastupa u poljskoj ligi, 9 nastupa u MLS-u za Cinncinati itd.

NAPADAČI

slika

Matheus Saldanha - 23-godišnji Brazilac sa slike koji je odigrao sve ove ljetne pripremne utakmice po 90 minuta. Došao je u januaru ove godine na jednogodišnju posudbu iz japanskog JEF Uniteda i u dresu Neftcija je za polusezonu zabio 5 golova u 20 utakmica. U 2022. godini je igrao na posudbi u kineskoj superligi, pri čemu je u 19 utakmica dao 3 gola i 5 asistencija. Prije toga je bio u drugoj japanskoj ligi u JEF Unitedu gdje nije imao neki učinak iako je odigrao 50 utakmica za njih i postigao 4 gola. U Japan je došao iz brazilske Serie A gdje je upisao preko 20 nastupa za Bahiu, a upisao je i 60 minuta u Copa Sudamericani.

Egor Bogomolskiy - gotovo je čitave pripreme na klupi proveo ali čisto ću spomenuti da je odigrao 6 nastupa za A tim Bjelorusije bez postignutog gola. Prošle sezone 4 gola i 6 asistencija u oko 1000 odigranih minuta.

Stadion - Bakcell Arena
Kapacitet - 11.000
Glavni sponzor kluba - azerbajdžanska nacionalna naftna kompanija (SOCAR)

slika

slika

slika
Hvala braco i svaka cast!
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

DobojskiManijak
Kontakt:

Post Postao/la DobojskiManijak » 23 jul 2023, 13:54

Hulahopka je napisao/la:
**** ti sve pitarsko, od prvog do zadnjeg koljena. Evo me na Grbavici u Machiatu čekam te papak , dođi

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 23 jul 2023, 13:56

Organizacija je za 10.

Na ulazu momak kontorilise posjedovanje clanske, zatim sljedeci vrsi skeniranje i provjerava validnost, dok drugi govore prodavacima koliko maksimalno ta osoba moze kupiti karti.

Bitno je imati clansku ili bar cod i bez problema se moze kupiti karta za trecu osobu iako nije fizicki prisutna

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 23 jul 2023, 13:56

AlijagaPetkim je napisao/la:
23 jul 2023, 12:08
kontrasviju je napisao/la:
23 jul 2023, 10:53
Istok i jug će se rasprodati već danas gotovo sigurno. Možda ostane par stotina karata ujutru.
Ne može se jug prodati kad ga nema u prodaji
Nema ga na tvom Lavoru, fulio si temu, jazavac :urnebes:

Cuj nema ga u prodaji, grizomud :urnebes: :urnebes:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 23 jul 2023, 13:56

Njihova grupa navijaca/simpatizera ce biti na zapadu. Ponovo ce biti sve spojeno.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2023, 14:00

Virtu4l je napisao/la:
23 jul 2023, 13:41
NoDi80 je napisao/la:
23 jul 2023, 13:32
Gdje ima skraćena lista?
Ne znam sta je za vas skrecena lista ako mislite ono na dva para ili ili onda nema
Al koliko sam cito s one liste 90% nama ide protivnik
Imamo dobre sanse prosle godine Vaduz **** izbacio Rapid Wien u playoffu
Nikad se ne zna
Bitno je neftici proc ako njih prodjemo jer imaju kooeficijent 9000 dok mi imamo 2500

Svaka cast braci na ovome iznenadio mi je 🫡

Kontra i dinamovci su bili na zapadu
Nmvz nije to neki broj
Bitno je zdenka da nam je slobodna
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.