FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 159

Manijakdolopate
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Manijakdolopate » 24 jul 2023, 19:33

Molim vas da stvari gledate realno, nama u ovom trenutku trebaju igrači kojima je cilj da izgore i stvore promociju klubu ali i sebi bolji angažman.

U brzoj tranziciji koju smo počeli forsirati, Hiroš koji carini loptu nam nikako ne bi godio, stil igre koji ne trpi fore sa školskog poligona, to je zadnje u MDK prolazilo.

Igrač je kojeg priželjkujemo, dio njegove plate je veci nego Amoahova cijela i on bi gledao sebe kao zvijezdu u svlačionici a gdje god je bio nije igrao više od 3 mjeseca na ekstra nivou.

Igrač koji može dati gol, potezom izbaciti ali i dobiti crveni kada se najmanje nadaš. Prepotentni igrači nam ne trebaju, treba nam neko ko će da grize, ko iz federalne ili iz neke pustinje dolazi nama i kome je plata 4-5 milja sve na Svijetu a ne poniženje.

Mi smo Aru prizivali i čekali toliko, samo mu crveni tepih nismo prostrli a na kraju više Raif Zeba na terenu bio od njega i učinak imao.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 jul 2023, 19:41

Prvo skoci pa reci hop.

Sacekaj da aBd inshAllah prodjemo Neftu pa onda Bekšu i ljigave ljigavštine turke.

Znaci zaletili ste se, nemoj da nam se snifaros popisa na festu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 24 jul 2023, 20:00

Pozz raja, da li za KL vazi 10ogodisnja..
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 24 jul 2023, 20:02

Vidim neki su komentarisali Bešiktaš. Tursku ligu pratim od 2016. kada je Edo (sa kojim sam u rodbinskoj vezi) sa Bašakšehirom počeo nizati dobre rezultate. Turska liga je u naglom padu, prije svega zbog činjenice da projekat razvoja lige i dovođenja zvučnih imena nikad nije zaživio, a sada su taj projekat preuzeli Arabija i SAD. Samim tim, klubski fudbal je u naglom padu već sezonama, bez ikakvog uspjeha na Euro sceni. Grupe imaju osigurane zbog ranijih uspjeha Galate i donekle Fenera i upravo Bešiktaša.
Sam Bešiktaš je imao sušu od jedne godine u Evropi, prije svega jer su tada još uvijek jaki bili Konya i Bašakšehir u kojeg je Erdogan pumpo pare dok inflacija nije pojela Tursku, te čudo sezone Trabzon. Ove sezone igraju Evropu čisto iz razloga što su navedene ekipe ispuhale, Trabzon se nakon osvajanja trofeja i igre u Evropi, nije sastao kako treba, a Konya je igrala na vrat na nos. Bašakšehir, kao što rekoh, inflacija pojela njihovu najveću kasu, Erdogana. Uz to jedna lijepa priča Karagumruka nije uspjela doživjeti vrhunac, prije svega jer su bili doveli Pirla kao trenera, a kasnije financijski nisu mogli parirati vrhu.
Na kraju, ako želimo bilo šta, bilo kakav iskorak, pa majka mu stara, moramo se tući i prolivati krv i znoj koliko god možemo i trebamo za prolaz. Tako da da, vjerujem i dalje da je Bešiktaš tanak, bez obzira na cijenu, i da me ne bi iznenadilo da ih Tirana izbaci, a iako prođu Tiranu, da im mi onda skinemo skalp.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 24 jul 2023, 20:05

Tihi je napisao/la:
24 jul 2023, 20:00
Pozz raja, da li za KL vazi 10ogodisnja..
Važi drug, ne važe sezonske ako te zanima.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 24 jul 2023, 20:12

O tome se treba razmisljati tek ako nekim cudom izbacimo nefcija.

U cetvrtak cemo odmah vidjeti na cemu smo. Samo da ne primimo opet neki glup gol ili da nam ne iznude crveni karton jer su brzi dosta, a i zutih se treba paziti dosta igraca jer ne bi igrali uzvratnu.

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 24 jul 2023, 20:13

sto se mene tice, prevazidjena su moja ocekivanja samim plasmanom u evropu, a pogotovo prolaskom minska. ne zelim reci da isticem bijelu zastavu pred dvomec sa nefcijem, ali necu ni padati u neku euforiju, maks ozbiljno se takticki pripremiti za njih i truditi se ispostovati dogovoreno na terenu, pa sta bude. sumnjam da su bas toliko jaki da nam mogu "ogaditi" fudbal, bitno je da mi ne pravimo amaterske greske i sve je moguce.

prezentacijom borbe na terenu, odigravanjem ocito uigranih akcija, duplim blokom nazad, brzom tranzicijom u napad, stvaranjem sansi... pokazali bi nam da igrom idemo naprijed i vjerujem da i ispadanjem u ovoj fazi ne bi previse splasnula euforija, koja trenutno vlada, jer bi se vidjenjem naprijed navedenog imali cemu nadati u nasoj pl.

kako god, srce na teren i sretno Zeljo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jul 2023, 20:26

Ulaznice se na Piku prodaju po 100 maraka. :roll:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 24 jul 2023, 20:27

Manijakdolopate je napisao/la:
24 jul 2023, 19:33
Molim vas da stvari gledate realno, nama u ovom trenutku trebaju igrači kojima je cilj da izgore i stvore promociju klubu ali i sebi bolji angažman.

U brzoj tranziciji koju smo počeli forsirati, Hiroš koji carini loptu nam nikako ne bi godio, stil igre koji ne trpi fore sa školskog poligona, to je zadnje u MDK prolazilo.

Igrač je kojeg priželjkujemo, dio njegove plate je veci nego Amoahova cijela i on bi gledao sebe kao zvijezdu u svlačionici a gdje god je bio nije igrao više od 3 mjeseca na ekstra nivou.

Igrač koji može dati gol, potezom izbaciti ali i dobiti crveni kada se najmanje nadaš. Prepotentni igrači nam ne trebaju, treba nam neko ko će da grize, ko iz federalne ili iz neke pustinje dolazi nama i kome je plata 4-5 milja sve na Svijetu a ne poniženje.

Mi smo Aru prizivali i čekali toliko, samo mu crveni tepih nismo prostrli a na kraju više Raif Zeba na terenu bio od njega i učinak imao.
Po cemu ti vidis da mi forsiramo brzu tranziciju? Meni vise izgleda kao da mi pokusavamo da kontrolisemo igru bez i sa loptom, i polako gradimo igru.

Tifo
Kontakt:

Post Postao/la Tifo » 24 jul 2023, 20:30

NoDi80 je napisao/la:
24 jul 2023, 19:15
Zeljinodijete1921 je napisao/la:
24 jul 2023, 19:12
Odgođena utakmica sa Igmanom…
Steta mislim da nismo to trebali raditi bez ozbira na sve
Prava prilika da se naucimo jacim tempom igrati
I da dignemo klub na veci nivo
Al hajd valjda basic zna bolje
Steta bgm, trebali smo i tu Grbavicu napunit, a uz hajp i protivnika do vrha, pa da se svi dobro upitaju ko je najveci klub u drzavi!

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 24 jul 2023, 20:31

To nije greška kluba to je do poganog mentaliteta našeg naroda... sad je sve bilo regularno i klub je maksimalno ispoštovao gdje su samo članovi sa aktivnom članarinom mogli kupiti karte... dalje sto ovi preprodaju jbg ne moze se uticati na to...

Koliko su prosli put zeznuli kad su protiv minska rekli da mogu samo clanovi kupovati karte a onda prodavali svima bez da su provjeravali clanarine sad je sve bilo posteno i transparentno...

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 24 jul 2023, 20:31

Kvota na nas 2,40, na Neftci 3

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 24 jul 2023, 20:36

Ja samo da napišem poruku ovima što prodaju po nerealnim cijenama karte za utakmicu. (Ako neko od vas čita)

Hadalji, paraziti kako vas nije stid i sram se bogatiti na ime Fudbalskog kluba Željezničar? Uz to ste, pretpostavljam i članovi našeg kluba, što mi je i više sramotno. Je li vam išta svetu, i imate li respecta prema klubu, Manijacima, navijačima. Nekom ste djetetu, momku, srednjoškolcu, studentu koji je pošteno član našeg kluba ili navijaču oduzeli pravo da dođe do karte, a znate kakva je situacija u našoj državi, nismo u Monacu ili Luxemburgu da za klub navija svako ko može priuštiti skupu kartu. Možda neko hoće pošteno otići sam, sa porodicom, djevojkom, ženom odgledati normalno utakmicu, platiti kartu 7-40 KM kako Bog zapovijeda. Samo ljudima van Sarajeva ( Ze-Do kanton, Goražde, Konjic), treba minimum 70-100 KM po osobi samo taj dan da ode to Sarajeva i odgleda utakmicu. Znam raju koja dolazi u iz Krajine, njima je još gore. Platiš 200 KM da dođeš u Sarajevo jednu noć i moraš, umjesto 30 KM za dvije karte, platiti 10x većom cijenom. Fuj, ja kada idem na Allianz Arenu jeftnije prođem.

Takvima kao vama treba 10 godina zabraniti prilaz generalno Bulevaru Ivice Osima…

Kako vas nije stid, još jednom pitam?
Zadnja izmjena: Lynx, dana/u 24 jul 2023, 20:47, ukupno mijenjano 1 put.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 24 jul 2023, 20:47

Lynx je napisao/la:
24 jul 2023, 20:36
Ja samo da napišem poruku ovima što prodaju po nerealnim cijenama karte za utakmicu. (Ako neko od vas čita)

Hadalji, paraziti kako vas nije stid i sram se bogatiti na ime Fudbalskog kluba Željezničar? Uz to ste, pretpostavljam i članovi našeg kluba, što mi je i više sramotno. Je li vam išta svetu, i imate li respecta prema klubu, Manijacima, navijačima. Nekom ste djetetu, momku, srednjoškolcu, studentu koji je pošteno član našeg kluba ili navijaču oduzeli pravo da dođe do karte, a znate kakva je situacija u našoj državi, nismo u Monacu ili Luxemburgu da za klub navija svako ko može priuštiti skupu kartu. Možda neko hoće pošteno otići sam, sa porodicom, djevojkom, ženom odgledati normalno utakmicu, platiti kartu 7-40 KM kako Bog zapovijeda. Samo ljudima van Sarajeva ( Ze-Do kanton, Goražde, Konjic), treba po minimum 70-100 KM po osobi samo taj dan da ode to Sarajeva i odgleda utakmicu. Znam raju koja dolazi u iz Krajine, njima je još gore. Platiš 200 KM da dođeš u Sarajevo jednu noć i moraš, umjesto 30 KM za dvije karte, platiti 10x većom cijenom. Fuj, ja kada idem na Allianz Arenu jeftnije prođem.

Takvima kao vama treba 10 godina zabraniti prilaz generalno Bulevaru Ivice Osima…

Kako vas nije stid, još jednom pitam?
:clap:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2023, 20:49

KapitenK je napisao/la:
24 jul 2023, 20:31
Kvota na nas 2,40, na Neftci 3
Daju sansu za 1X

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 jul 2023, 20:58

Treba ih samarat to je bezobrazluk
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 jul 2023, 21:02

slika
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 24 jul 2023, 21:11

Kakav li ce sastav izac protiv ovih u kakvoj formaciji cemo izac hocel sta mijenjat Nermin :hmmmmm:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 24 jul 2023, 21:14

Meni optimizam donosi postavka utakmice u revansu i naročito reakcija nakon primljenog gola.
Umjesto da se po starom obicaju saseremo mi kao preuzeli inicijativu, vukli napade i drzali loptu. Zabili gol iz super akcije.
Samo mi zao sto se nismo pojacali u veznom redu ali sta je tu je.
Uz nevjerovatnu energiju sa tribinu, igrace koji znaju ko sta radi, bez bezveznih gresaka i uz preciznog Hamu mozemo mi pobjedit itekako.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jul 2023, 21:14

Tri puta vise aktivnih clanova od pitara :bow:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, samoFKS i 53 gosta.