Ne pišu ljudi , čekaju start prvenstva.Ako bude solidna igra i dobri rezultati onda ćemo da hvalimo. U suprotnom ,paljba.Ja sam optimista i za start i za sezonu uopšte.Nisu me zbunile utakmice ili rezultati protiv Širokog i Zvijeude 09.Pa ni pobjede protiv Konjica i GOŠKA ,kao ni remi na Grbavici. Imali smo i prošlog ljeta super rezultate u pripremnim utakmicama.Pravo lice našeg tima vidjet ćemo u nedjelju.Desila se velika promjena.Azmir je odlučio da smanji izdatak za naš klub.Otišli su svi sa većim plaćama sad su došli oni koji su pristali igrati za manje pare. Po TM smo pali preko milion Evra.Ali fudbal je ipak samo igra.Niko ništa ne može unaprijed tvrditi kad je nastupajuća sezona u pitanju.Iznose se želje ili se mudro šuti.Ulaskom Goška i Zvijezde 09 uz Igman i Slogu od prošlog ljeta, povećao se broj klubova koji če se od početka boriti za opstanak.Uz njih dodajem Posušje.Mi smo na onom sedmom mjestu na kojem smoi završili prošlu sezonu.Ja vjerujem da ćemo u ovoj, sa starim i novim momcima imati kvalitet i osvajati bodove, te se na vrijeme odmaći od opasne zone.Tada se u neku ruku igra lakše jer je manji pritisak.Gore su Široki,Velež,Željo,Sarajevo,Borac i Zrinjaki. Široki je potpiso saradnju sa Hajdukom i odmah dobio kvalitetnog trenera ,dojučerašnjeg trenera Juniora Hajduka.Vjerovatno je tako i sa igračima na pozajmici.Dobra je ova odluka da se igrači s prostora bivše države ne smatraju strancima.Do sad je Zrinjski imao po 10 igrača sa Hrvatsko- Bosanskim državljanstvom. Mi smo se okrenuli Sandžaku,što je po meni odličan potez.MAŠOVIĆ,BIHORAC,DELIMEĐAC,SEJDOVIĆ uz "nepoznanicu" Ordagića ,pa Hodžića,Nikića,Ristića,Kobiljara,Abdulahovića,(Kolumbijca?) i"Slovenca"-Jašaragića ,čine dobru grupu fudbalera sa kojom Bošnjaković može mnogo napraviti.Volio bih da cepnemo Sarajevo dok su u gabuli,to bi bio mastan zalogaj.Zatim,Željezničara umornog od Bešiktaša(nadam se).Želja mi je da budemo osvježenje naredne sezone.Da Ordagić bude "Modrić" naše lige.Kapiten treba da ostane Fejzić a zamjenik Karjašević.Nadam se da smo angažovali trenera golmana jer nije se igrati kad su golmani u pitaju.Do duše isto je i sa centarforom.Hajde pauza zbog kartona može ga zamijeniti Pantelić,Mašović,ali nedao Bog Dragi povrede.Onda valja čekati zimsku pauzu.Neka lopta krene ,vakat je.