FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 jul 2023, 17:21

montolivo18 je napisao/la:
23 jul 2023, 17:19
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
23 jul 2023, 17:07
Sad je i zvanično ono sto sam govorio u vremenu iza nas.
Danas smo poslali malog Bajrića da se kali u nižu ligu. Naime, sljedeće sezone nastupaće za Slobodu. Sreća pa u gradu imamo niželigaša pa će nam igrači koje pošaljemo biti tu na oku, ne moramo ih slati puno u Srebrenik.
Skupljamo filijale po federalnoj.
Šta pričaš ti? Bajrić je potpisao jednogodišnji ugovor s nama i nema nikakve veze s Tuzla Cityjem, samim tim nije na nikakvoj posudbi.
Polako ljudino, skupi prvo informacije pa onda odgovaraj.
Nije sve uvijek onako kako izgleda na prvu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 jul 2023, 19:01

Zaista se moramo uozbiljiti maksimalno.Nosimo teret ili breme jedinog premijerligaša Tuzlanskog(Podrinjskog) Kantona.Po popisu iz 2013 TK je imao 445.028 stanovnika.Usporedbe radi, Republika CrnaGora po popisu iz 2020 ima 621 873 stanovnika.Prva iga Crne Gore broji 10 klubova.Dakle ,era Tuzla Cityja je počela,valja se stalno truditi da dugo dugo,potraje uz Božiju pomoć.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2023, 16:32

Kako je potvrđeno za Faktor mečevi Zrinjski - Posušje, Široki Brijeg - Borac i Željezničar - Igman neće se igrati ovog vikenda. Kako nam je objašnjeno, Mostarci, Banjalučani i Plavi sa Grbavice tražili su odgodu zbog nastupa u Evropu, a Fudbalski savez BiH je uvažio njihove zahtjeve.
Zrinjski će tražiti odgodu i protiv nas.Onda poslije pauze idemo Širokom pa nam dolazi naš Husref sa Sarajevom.Željo će ispasti do 26. 08.Ne zato što ja želim, nego zato što 3.(pred)kolo ,ako prođu drugo, donosi jačeg protivnika
p.s.
Željezničar će u slučaju pobjede u dvomeču sa Neftcijem u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika duela Bešiktaš - Tirana

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 jul 2023, 15:25

Dok čekamo Gošk.

"NIKAD GRADSKI DERBI! - Sloga Simin Han - Sloboda Tuzla" .I ostadosmo bez gradskog derbija:urnebes: :urnebes: :urnebes:

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 25 jul 2023, 23:17

tuzlac je napisao/la:
23 jul 2023, 19:01
Zaista se moramo uozbiljiti maksimalno.Nosimo teret ili breme jedinog premijerligaša Tuzlanskog(Podrinjskog) Kantona.Po popisu iz 2013 TK je imao 445.028 stanovnika.Usporedbe radi, Republika CrnaGora po popisu iz 2020 ima 621 873 stanovnika.Prva iga Crne Gore broji 10 klubova.Dakle ,era Tuzla Cityja je počela,valja se stalno truditi da dugo dugo,potraje uz Božiju pomoć.
Ko će biti gledaniji, federalac ili premier ligaš😊
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 26 jul 2023, 07:37

Onaj Arenin reporter Gabela reče da za vikend Arena prenosi dvije utakmice i to u subotu Veleža a u nedjelju Sarajevo.
Možda moja tv bude u Gabeli ili valja čekati i dalje do Širokog.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 jul 2023, 14:50

SVAKA ČAST.
Fenomenalna Lana Pudar plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Japanu, u trci 200 metara delfin!
Sjajna bh. plivačica oduševila je u polufinalu kvalifikacija, gdje je s vremenom 2:06.60 bila ubjedljivo prva, računajući obje polufinalne grupe.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 jul 2023, 14:55

HPCompaq je napisao/la:
25 jul 2023, 23:17
tuzlac je napisao/la:
23 jul 2023, 19:01
Ko će biti gledaniji, federalac ili premier ligaš😊
MI ĆEMO BITI GLEDANIJI.Ipak PL donosi kvalitetnije protivnike i utakmice.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 jul 2023, 14:59

Beledija je napisao/la:
26 jul 2023, 07:37
Onaj Arenin reporter Gabela reče da za vikend Arena prenosi dvije utakmice i to u subotu Veleža a u nedjelju Sarajevo.
Možda moja tv bude u Gabeli ili valja čekati i dalje do Širokog.
ARENA PRIČA SVOJU PRIČU.MI SMO NA MY -TV.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 jul 2023, 15:15

Prelijepi su dresovi
i šortsevi za narednu sezonu.

xxzulaxx
Kontakt:

Post Postao/la xxzulaxx » 26 jul 2023, 16:18

tuzlac je napisao/la:
26 jul 2023, 15:15
Prelijepi su dresovi
i šortsevi za narednu sezonu.
za nas iz dijaspore, imali se gdje kupiti na internetu?

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 27 jul 2023, 08:13

Ako ima neko Info iz kluba, kakva je situacija sa kadrom?? Hoce li doci jos neki napadac? Mislim da ne smijemo uci u sezonu samo sa Hadzicem. Veliki rizik, a zna se da se on lahko povrjedi.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 27 jul 2023, 15:13

Cirkus ova tema kod nas. Nema ko da ti odgovori....kakvi smo mi forumasi. Svake 2-3 dan neko nesta napise.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 27 jul 2023, 16:10

Hazre je napisao/la:
27 jul 2023, 15:13
Cirkus ova tema kod nas. Nema ko da ti odgovori....kakvi smo mi forumasi. Svake 2-3 dan neko nesta napise.
Tako je kako je Hazre.
Većina nas info dobije preko medija ili ovdje na forumu.
Nemoj se sikirati za napadača, dobar je Hadžić...krila trebaju da rade i to je to.
U slučaju povrede ili kartona u špicu može biti uspješan i Migi ili Mašović koji mi se posebno sviđa..šteta što nema tv prenosa da se pogleda kakvi smo i šta da očekujemo u narednom periodu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jul 2023, 16:46

Nema prenosa iz Gabele???

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jul 2023, 17:39

Ne pišu ljudi , čekaju start prvenstva.Ako bude solidna igra i dobri rezultati onda ćemo da hvalimo. U suprotnom ,paljba.Ja sam optimista i za start i za sezonu uopšte.Nisu me zbunile utakmice ili rezultati protiv Širokog i Zvijeude 09.Pa ni pobjede protiv Konjica i GOŠKA ,kao ni remi na Grbavici. Imali smo i prošlog ljeta super rezultate u pripremnim utakmicama.Pravo lice našeg tima vidjet ćemo u nedjelju.Desila se velika promjena.Azmir je odlučio da smanji izdatak za naš klub.Otišli su svi sa većim plaćama sad su došli oni koji su pristali igrati za manje pare. Po TM smo pali preko milion Evra.Ali fudbal je ipak samo igra.Niko ništa ne može unaprijed tvrditi kad je nastupajuća sezona u pitanju.Iznose se želje ili se mudro šuti.Ulaskom Goška i Zvijezde 09 uz Igman i Slogu od prošlog ljeta, povećao se broj klubova koji če se od početka boriti za opstanak.Uz njih dodajem Posušje.Mi smo na onom sedmom mjestu na kojem smoi završili prošlu sezonu.Ja vjerujem da ćemo u ovoj, sa starim i novim momcima imati kvalitet i osvajati bodove, te se na vrijeme odmaći od opasne zone.Tada se u neku ruku igra lakše jer je manji pritisak.Gore su Široki,Velež,Željo,Sarajevo,Borac i Zrinjaki. Široki je potpiso saradnju sa Hajdukom i odmah dobio kvalitetnog trenera ,dojučerašnjeg trenera Juniora Hajduka.Vjerovatno je tako i sa igračima na pozajmici.Dobra je ova odluka da se igrači s prostora bivše države ne smatraju strancima.Do sad je Zrinjski imao po 10 igrača sa Hrvatsko- Bosanskim državljanstvom. Mi smo se okrenuli Sandžaku,što je po meni odličan potez.MAŠOVIĆ,BIHORAC,DELIMEĐAC,SEJDOVIĆ uz "nepoznanicu" Ordagića ,pa Hodžića,Nikića,Ristića,Kobiljara,Abdulahovića,(Kolumbijca?) i"Slovenca"-Jašaragića ,čine dobru grupu fudbalera sa kojom Bošnjaković može mnogo napraviti.Volio bih da cepnemo Sarajevo dok su u gabuli,to bi bio mastan zalogaj.Zatim,Željezničara umornog od Bešiktaša(nadam se).Želja mi je da budemo osvježenje naredne sezone.Da Ordagić bude "Modrić" naše lige.Kapiten treba da ostane Fejzić a zamjenik Karjašević.Nadam se da smo angažovali trenera golmana jer nije se igrati kad su golmani u pitaju.Do duše isto je i sa centarforom.Hajde pauza zbog kartona može ga zamijeniti Pantelić,Mašović,ali nedao Bog Dragi povrede.Onda valja čekati zimsku pauzu.Neka lopta krene ,vakat je.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jul 2023, 17:48

FEJZIĆ DOTJERAO LINIJU ,NEMA GOVORA.SAMO MU RUKAVICE NISU BAŠ,ISTO KO ONE ZA BAŠČE. :urnebes:
slika
ŽELIM MU DA, NJEGOVA MREŽA OSTANE NETAKNUTA U GABELI.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 27 jul 2023, 17:56

Hazre je napisao/la:
Drug opusteno, ne znam sve i da dodje neki napadac sad je ti vec kasno. Neces ga imati do 4/5 kola, jos ako nije odradio pripreme samo bacanje para. Imamo Hadzica i Jasaragica, ako je mogao zabiti u Sloveniji 8 holova valjda bar toliko moze inkod nas. Nek upise i Hadzic 10-tak pogodaka to bi bilo dobro i zadovoljavajuce. Mislim da imamo ekipi sa kojom mozemo skupiti 45-50 bidova, sad za sta ce biti dovoljno to ne znam
Elvir Baljic

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 27 jul 2023, 18:07

Hazre je napisao/la:
Rado bih ostavio neki komentar, - ali nemas na sta.
Dva mjeseca priprema imali smo jedan poluminutni intervju sa Bosnjakovicem sa pocetka priprema na Kupresu.

Hajde sto je Husic digao ruke I ne zeli da vise prica o klubu, ali izgleda da je i svima u klubu zabranio da bilo sta govore za medije.

Realno sve upucuje na gasenje odnosno ispadanje u nizi rang.
Nadam se da nisam u pravu.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 27 jul 2023, 18:15

emir012 je napisao/la:
27 jul 2023, 18:07
Hazre je napisao/la:
Rado bih ostavio neki komentar, - ali nemas na sta.
Dva mjeseca priprema imali smo jedan poluminutni intervju sa Bosnjakovicem sa pocetka priprema na Kupresu.

Hajde sto je Husic digao ruke I ne zeli da vise prica o klubu, ali izgleda da je i svima u klubu zabranio da bilo sta govore za medije.

Realno sve upucuje na gasenje odnosno ispadanje u nizi rang.
Nadam se da nisam u pravu.
Nisi u pravu, nije zabranjeno davati izjave , ali mi muku mucimo godinama sa odnosom ''klub-navijac'' Nije to nista novo. Ne znam po cemu si zakljucio da se ide na gasenje ili ispadanje, ali svakako nije to ni cilj niti put kojim ide ovaj klub. Jednostavno nemamo nekoga ko se bavi tim medijskim djelom, da popravi to, da dovede na nivo pravog kluba. Odredjene stvari svakako idu kroz "sito" jer onaj ko finansira moze i da odlucuje. Trenutno je tako kako je, nisam ni ja licno zadovoljan sa tim, ali klub nema veliki broj zaposlenih ljudi koji bi to mogli popraviti. Ja sam licno trenutno manje prisutan u klubu, nemam vremena zbog svojih obaveza,odmori tako da sve se svelo na dva -tri covjeka.
Elvir Baljic

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.