Sve dok se savez ne uozbilji nema ovde napretka.
Samo treba pogledat strukturu takmicenja i piramidu BH fudbala.
U kojoj to drzavi 36 klubova igra drugu ligu?
Savez je maceha i glavni grobar bh fudbala. Broj stranaca smanjili na 3, kao eto mi imamo jaku bazu igraca...Moglo bi to da ti imas uslove, skolovanu struku i jaku infrastrukturu za razvoj domacih igraca.
Da su pametni pa da lijepo naprave 2. ligu sa 12 klubova i tu ograniciti broj stranaca. Onda Liga 3 i 14 klubova iskljucivo domaci igraci...Klubovi iz premijerke bi tu mogli slati omladince na posudbe, na kraju krajeva moze i njemacki sistem da B ekipe igraju drugu/trecu ligu sto da ne? Da se usvoji taj zakon o sportu, kako bi se privukao eventualni neki strani investitor...
Liga 10, 6 stranaca, exyu igraci se tretiraju kao domaci i bez u21 pravila. Pa ko hoce da promovise domace igrace nek izvoli.
Ja bi radije gledao Santosa, Brandaoa, Famina, Renana, Wagnera,Dialibu itd itd makar znaju igrat lopte. Ovi domaci slabo, jer nema ko da ih nauci
Nece nikad bh fudbal biti jak u Evropi jer nema puno para u Bosni, ali sigurno moze bolje od ovoga.
Medjutim, sve dok savez ne pokrene tu pricu i ne krene u ozbiljnu rekonstruckiju bh fudbala imamo sta imamo..pisaj ga
Sretno svima ,i da se ne izofirate ko mi prosle hefte