AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 jul 2023, 23:32

milanist je napisao/la:
28 jul 2023, 23:18
Nemoj bogati da ostaje i da se pati, jer pati i nas, nek ide gdje hoce pa nek pati onda koliko zeli. Nema hajra od njeg to se odavno vidjelo. Jos ako se bude saltalo na 4-3-3 nema on mjesta nikako u ekipi, a i kako igra prije bi pustio Messijasa nego njeg. Nek ide dok se moze jos koja para uzeti, inace ako oszane nece biti ni za ku..c sljedece godine....

Rom, kako znas da je Pioli dobio sve sto je htio ? pa pisalo se skoro ovjde kad je se povezivao Morata sa Milanom da je izricito misterova zelja. Eto dodje Okafor umjesto Morate, znaci nije njegova zelja. Htio je i SMS-a, dobio je Raijndersa. Ne bi bas rekao da svu sve njegove zelje, ali eto da pustimo to sad da vidimo kako ce hedlat pa cemo onda drvlje i kamenje :mrgreen:
Zato što je svaki igrač potvrdio da je prije potpisa razgovarao sa Piolijem. Ako lažu oni, lažem i ja. :mrgreen:

Luca Pellegrini je navodno blizu Milana. Back up za Thea.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 jul 2023, 23:35

Romagnoli13 je napisao/la:
28 jul 2023, 23:32
milanist je napisao/la:
28 jul 2023, 23:18
Nemoj bogati da ostaje i da se pati, jer pati i nas, nek ide gdje hoce pa nek pati onda koliko zeli. Nema hajra od njeg to se odavno vidjelo. Jos ako se bude saltalo na 4-3-3 nema on mjesta nikako u ekipi, a i kako igra prije bi pustio Messijasa nego njeg. Nek ide dok se moze jos koja para uzeti, inace ako oszane nece biti ni za ku..c sljedece godine....

Rom, kako znas da je Pioli dobio sve sto je htio ? pa pisalo se skoro ovjde kad je se povezivao Morata sa Milanom da je izricito misterova zelja. Eto dodje Okafor umjesto Morate, znaci nije njegova zelja. Htio je i SMS-a, dobio je Raijndersa. Ne bi bas rekao da svu sve njegove zelje, ali eto da pustimo to sad da vidimo kako ce hedlat pa cemo onda drvlje i kamenje :mrgreen:
Zato što je svaki igrač potvrdio da je prije potpisa razgovarao sa Piolijem. Ako lažu oni, lažem i ja. :mrgreen:

Luca Pellegrini je navodno blizu Milana. Back up za Thea.
Pa jbg normalno je da ce razgovarati, sto ne mora znaciti da je bio prvi pik trenera :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 28 jul 2023, 23:37

Beduin je napisao/la:
28 jul 2023, 23:28
Mozda je imao previse zelja pa npr. izmedju Okafora i Morate prevagnuo ovaj prvi. 😂
Morata izgleda predugo cekao LOA a izgleda da je i na ECP-u pao na screeningu :mrgreen:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 jul 2023, 00:12

milanist je napisao/la:
28 jul 2023, 23:37
Beduin je napisao/la:
28 jul 2023, 23:28
Mozda je imao previse zelja pa npr. izmedju Okafora i Morate prevagnuo ovaj prvi. 😂
Morata izgleda predugo cekao LOA a izgleda da je i na ECP-u pao na screeningu :mrgreen:
Nije uspio dobiti ni SAP# a vec se odustalo od njega. 😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 29 jul 2023, 04:28

Šalu na stranu, dugo nismo imali ovako zanimljiv i produktivan mercato preko ljeta. Stvara se potencijal da haramo narednih 5-6 godina u Seriji A, ako se ova mlada ekipa održi na okupu. Mister Pioli, sad je sve do tebe, majstore, nemoj nam ovo zajebati 👍😊🍺

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 29 jul 2023, 04:48

As reported by Corriere Dello Sport, Pioli will no longer just be a head coach but rather a manager. This means that he will not just be in charge of the first team, but also be involved in the transfer market strategy planning.

Ili cemo reci da prvi covjek kluba laze. Ovo je svakako odlicna stvar koja je naslijedila malo nakon otkaza M&Mu. Inace bi se celavi vukao kroz isprike i svoje kripticne poruke medijima i tako sebi nekako osigurao novu sezonu u slucaju faila koji je realno trebao biti i ove sezone. Samo njegova sreca pa prizma i plusvalenza postojase
Epika je mnogo jaca i top4 ne smije ni pod koji slucaj doci u pitanje. A iskr i prolazak grupe u UCLu bi trebao biti imperativ ako ne naletimo na neku grupu smrti.
U coppi smo svejedno tradicionalno krs, pa nek bude sta bude tu.
Unico amore sei!
❤️🖤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jul 2023, 11:14

AjsKjub je napisao/la:
29 jul 2023, 04:48
As reported by Corriere Dello Sport, Pioli will no longer just be a head coach but rather a manager. This means that he will not just be in charge of the first team, but also be involved in the transfer market strategy planning.
Bas tako kako i pise, da ce biti umijesan i u transfere a ne da on odlucuje o imenima. Skoro su pisali o tome pa sam sa kolegom Romom isto pisao ovdje kako ce to da funkcionise. U kratkim crtama, Pioli kaze na koju poziciju zeli igraca, Moncada pronadje potencijalno pojacanje a zavrsnu rijec i kupovinu ima Furlani.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 jul 2023, 11:45

Samo me zanima gdje su oni koji su govorili da će Gerry pare od prodaje Tonalija staviti u džep?
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jul 2023, 11:54

Tu smo, i ja sam licno govorio da se bojim da pare od prodaje Sandra nece zavrsiti u dzepu Gerija, ali eto pozitivno nas iznenadise ( mada im jos ne halalim Sandra :D)

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 29 jul 2023, 11:57

Ja sam se popisao i napisao da su me pozitivno iznenadili sto su produzili ugovor Leau i sto su ulozili dobivene novce od Tonalija....
Ne znam u cemu je tvoj problem??? Sta bi ti htio dokazati tim postom???

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 29 jul 2023, 11:58

Romagnoli13 je napisao/la:
29 jul 2023, 11:45
Samo me zanima gdje su oni koji su govorili da će Gerry pare od prodaje Tonalija staviti u džep?
Šta si ti sve pisao pa od toga ništa na kraju nije bilo :mrgreen:

To je bila opravdana sumnja. Sad su dokazali da neće biti tako. Odlično., idemo dalje.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 29 jul 2023, 11:59

Da te Rom.napomenem i tebi slicne, sta je sa hvalisanjem Caldare i Romagnolija??? Buducnost Milana i Italija narednih 15 godina??? Najbolji stoperski par na svijetu????Gdje su tvoji postovi o hvalisanju Calabrije????
Da ne pricam price o CDK....

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 29 jul 2023, 12:02

Sandra im nikad neću halaliti,al mora se priznati da su odradili dobar mercato. Uz malo ulaganje ekipa je dosta jača. Vidjet ćemo još kako će to izgledati na terenu.
Ma ne trebate ulaziti u te nepotrebne diskusije. Svi mi prognoziramo i svi griješimo. Zajedničko nam je da svi želimo dobro nasem Milanu i zato smo tu.
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jul 2023, 12:04

Ajde ne morate odmah po covjeku drvlje i kamenje, svi mi ovdje imamo promasaja sto se tice predvidjanja, neko vise neko manje :D

Eto ja sam licno se bojao i pisao da ce pare od Tonalija zavristi u dzepu vlasnika, ali oni me demantovase, sto je fino, ne bunim se :D
Sto se tice pojacanja, i dalje tvrdim da to izgleda dobro/odlicno na papiru za sad, a teren ce pokazati da li su prava pojacanja ili ne. To moramo jos cekati.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 29 jul 2023, 12:09

muxa je napisao/la:
29 jul 2023, 12:02
Sandra im nikad neću halaliti,al mora se priznati da su odradili dobar mercato. Uz malo ulaganje ekipa je dosta jača. Vidjet ćemo još kako će to izgledati na terenu.
Ma ne trebate ulaziti u te nepotrebne diskusije. Svi mi prognoziramo i svi griješimo. Zajedničko nam je da svi želimo dobro nasem Milanu i zato smo tu.
Slazem se sa tobom ali bi dodao da nisu prodali Tonalija i da su samo Pulisica i Cheka doveli kapa do poda, ostali nisu ni trebali dolaziti....to bi bio puuun pogodak ovako sto bi ti rekao stomak mi se okrece na prodaju Tonalija...
Kada sam bio protiv Sam.cijeli stadion svako malo pjeva o Sandru, ne moze se to opisati I PRODAJU GA....
Puuuuu na kardan nabijem Amere.....

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jul 2023, 12:38

Kad ćete konačno shvatiti da je i sam Tonali pristao na transfer i da ga niko nije otjerao na silu? :zzz:

Nakon početnog razočaranja, sad mi više ne smeta njegova prodaja jer su zahvaljujući tome apgrejdali ekipu na svim kritičnim pozicijama i napravili nas bar 30% jačim timom nego prošle sezone. Da se mogu vratiti u prošlost, uvijek bih izabrao ovakav ishod događaja.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 29 jul 2023, 12:46

milanist je napisao/la:
29 jul 2023, 11:14
AjsKjub je napisao/la:
29 jul 2023, 04:48
Bas tako kako i pise, da ce biti umijesan i u transfere a ne da on odlucuje o imenima. Skoro su pisali o tome pa sam sa kolegom Romom isto pisao ovdje kako ce to da funkcionise. U kratkim crtama, Pioli kaze na koju poziciju zeli igraca, Moncada pronadje potencijalno pojacanje a zavrsnu rijec i kupovinu ima Furlani.
A manager has complete control over his staff, transfers and player contracts unless, of course, they're working under a meddling owner. While a head coach just trains and picks the team, with the owner or director of football taking the pressure off them by dealing with the rest.
Nije bas tako kao sto si napisao. Koristeci analitiku oni naprave listu potencijalnih kandidate i predoce to treneru te ga upoznaju s igracima s te lista a on se odluci koga ce dovesti. Cardinale hoce da Milan funkcionise kao EPL klub i to nije tajna.
milanist je napisao/la:
29 jul 2023, 12:04
Eto ja sam licno se bojao i pisao da ce pare od Tonalija zavristi u dzepu vlasnika, ali oni me demantovase, sto je fino, ne bunim se :D
Novac ne moze tek tako zavrsiti u dzepu vlasnika jer je Milan dionicarsko drustvo i jedina opcija je isplata dividenda sve ostalo je zaobilazenje zakona. A i rekao sam ti nisu dzaba ulupali milijardu da bi rasprodali sve igrace i izvukli par stotina miliona to nema nikakvog smisla.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 29 jul 2023, 12:52

rope11 je napisao/la:
29 jul 2023, 12:38
Kad ćete konačno shvatiti da je i sam Tonali pristao na transfer i da ga niko nije otjerao na silu? :zzz:

Nakon početnog razočaranja, sad mi više ne smeta njegova prodaja jer su zahvaljujući tome apgrejdali ekipu na svim kritičnim pozicijama i napravili nas bar 30% jačim timom nego prošle sezone. Da se mogu vratiti u prošlost, uvijek bih izabrao ovakav ishod događaja.
Tonali je pristao i otišao, kao što si napisao niko ga nije natjerao na to.

Ekipa je sad daleko jača. A još će najmanje 3 igrača doći.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jul 2023, 13:00

meepo je napisao/la:
29 jul 2023, 12:46
A manager has complete control over his staff, transfers and player contracts unless, of course, they're working under a meddling owner. While a head coach just trains and picks the team, with the owner or director of football taking the pressure off them by dealing with the rest.
Jeste tako bi bila definicija, sto nije nuzno da ce i biti upravo u Milanu. Ne da mi se sad traziti, ali bukvalno je pisalo ovako kako sam i ranije rekao. Pioli kaze koja pozicija treba da se pojaca, Moncada trazi igrace a Furlani zavrsava i aminuje dovodjenje. Sad vjerujem da ima tu jos dogovora izmedju njih tri, ali ono sto zelim da kazem je da nije u fazonu Pioli kaze dovedite mi ovog ili onoh i oni dovedu, kao sto se nekad ovdje zeli predstaviti.

Druga stvar sto se tice para od Tonalia, itekako su oni mogli da ne potrose to. Sto se tice prodaje igraca, cekaj zimu ili sljedece ljeto, pa cemo da vidimo ko ce od ovih 'nedodirljivih' da ode :D

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 29 jul 2023, 13:10

Da napravimo anketu na vrhu koja sljedeca dva bitna igraca napustaju Milan??? Lista da bude: Maignan, Leao, Theo

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []