FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
79
35%

Ukupno glasova: 226

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 29 jul 2023, 00:25

Lucas je napisao/la:
29 jul 2023, 00:09
Samozdravlje je napisao/la:
29 jul 2023, 00:04

Bogati sta je Avramovski odigrao za lijepe pare u FKS. Nažalost izranjavan, a vjerovatno je dobar čovjek.
Očito će Dal biti taj koji će trpiti vrijeđanja . Golove davao Listici,Zrinjskom,Zelji,Torpedo, Borcu 2×1.
Nema mu babe, ako je to problem. Koji to igrač je prošle polusezone odigrao svaku dobro ili je dao veći učinak od Dala Varesanovica?
Problem je sto je Avramovski i zdrav i spreman, sjedio na klupi da bi Dal igrao desetku. Pusti ga da sveže desetak utakmica na svojoj poziciji, pa cemo vidjeti. Evo ti primjer zadnje utakmice protiv Torpeda, Dal igrao, Avramovski ostao na klupi, na kraju je Dal bio jedan od tragičara. Da je Avramovski poceo na svojoj poziciji, siguran sam da bi prošli dali.
Kad je bio zdrav,a da nije igrao? Najviše minuta Avram odigrao kod Bivšeg. Učinak, pogledaj svoje komentare protiv Zrinjskom, Listiće , a nadi gdje si euforija po pitanju Avramovskog.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 29 jul 2023, 00:28

29 jul 2023, 00:25
Lucas je napisao/la:
29 jul 2023, 00:09
29 jul 2023, 00:04

Bogati sta je Avramovski odigrao za lijepe pare u FKS. Nažalost izranjavan, a vjerovatno je dobar čovjek.
Očito će Dal biti taj koji će trpiti vrijeđanja . Golove davao Listici,Zrinjskom,Zelji,Torpedo, Borcu 2×1.
Nema mu babe, ako je to problem. Koji to igrač je prošle polusezone odigrao svaku dobro ili je dao veći učinak od Dala Varesanovica?
Problem je sto je Avramovski i zdrav i spreman, sjedio na klupi da bi Dal igrao desetku. Pusti ga da sveže desetak utakmica na svojoj poziciji, pa cemo vidjeti. Evo ti primjer zadnje utakmice protiv Torpeda, Dal igrao, Avramovski ostao na klupi, na kraju je Dal bio jedan od tragičara. Da je Avramovski poceo na svojoj poziciji, siguran sam da bi prošli dali.
Kad je bio zdrav,a da nije igrao? Najviše minuta Avram odigrao kod Bivšeg. Učinak, pogledaj svoje komentare protiv Zrinjskom, Listiće , a nadi gdje si euforija po pitanju Avramovskog.
Meni je žao što smo se i Muse riješili prije EU utakmica, mislim da bi ono krilo torpeda pojeo za doručak. Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 jul 2023, 00:30

Amcho1 je napisao/la:
29 jul 2023, 00:20
Moja želja bi bio Ante, mada je Husref trenutno najbliže klupi i podržat ću ako bude. Još uvijek se vaga.

Dal je dobar igrač kojem je potreban objektivan trener da ga usmjeri i kada treba ohladi. Pored toga je mlad i ima još prostora za napredak. Treba neko ko će mu reći kada nešto nije ok, ukoliko ne budeš radio to i to i ako ne uradiš to i to, narednu utakmicu si na klupi. Mora osjetiti i nagradu i kaznu, mora zarađivati minute, a da je talenat budite sigurni da jeste.
To je realan komentar :thumbup:
Kakav će biti u budućnosti , samo Bog Dragi zna,ali momak poslije teške povrede (i tad zabio za pobjedu-Posusje) bio medju 2-3 najbitnija igrača, ako ne i najbolji.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 jul 2023, 00:37

holyman je napisao/la:
29 jul 2023, 00:16
Svi izostavljaju baltu iz prve postave a top 3 je u ekipi, volim ga kako jede protivnike u nasoj ligi, samo placu i faul traze
Igrač koji daje sve od sebe, vuče na Stanojevica i Rahmana. Samo spor i Zeljkovic mu konkurencija.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 29 jul 2023, 00:37

Dal ce morati nadmašiti učinak iz prošle sezone, da bi ga prodali u nekom od narednih prelaznih rokova. Prošlosezonski broj golova i asistencija nije bio mali (+ gol Torpedu), ali opet je bio nedovoljan da bi neko poslao konkretnu ponudu.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 29 jul 2023, 00:38

Ovdje pojedino prave legendu od dala bez obzira kolko je glupo to sto radi na terenu. U zadnjih par godina nije mi ni u top 3 igraca koja su igrala na toj poziciji. Ima tu materijala, ali u glavi nesto kao Nedim Hadzic. Zavrsice negdje nekim transferom, za 3 godine ga vidim u Slobodi ili TC, daj Boze da griješim i da procepi al da Bog da. Samozdravlje, ne zakivaj ga u zvijezde, nije level Avramovskog i to je to. Skupa smo ovdje branili Mustafica, ali za Dala fakat nema vise smisla. Odavno sebicnijeg igraca nisam vidio. To valjda polazi iz kuce jer mu je i otac takav.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Blento
Kontakt:

Post Postao/la Blento » 29 jul 2023, 00:40

29 jul 2023, 00:16
Blento je napisao/la:
29 jul 2023, 00:08
Dal je odlican igrac. Treba mu dobar trener da ga vine u zvijezde. Raja ga uzela na zub zbog oca.
Ma svako malo bilo "Pisaj me Dale Varesanovicu". Treba se vratiti na postove kad zabi Listici na Kosevu. Bila ludnica onakav gol glavom rijetko viđen u PL. Bio dilirijum, ala Handzic protiv Radnika.
Zbog ovakvih komentara i nema nam napretka. Sem Djokanovica (a znao se gubiti) svi Akademci su prošli torturu.
Mujakic nije valjao,pa kad ga Turci uzese ovdje fešta , a možda smo titulu izgubili radi stopera.
Ma jedini problem je njegovo prezime. Da neki prekodrinski ili susjedski igrac ima igru i statistiku kao on ovdje bi ga proglasili najboljim poslijeratnim igracem FKS.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 29 jul 2023, 00:44

AngelDiMaria je napisao/la:
29 jul 2023, 00:38
Ovdje pojedino prave legendu od dala bez obzira kolko je glupo to sto radi na terenu. U zadnjih par godina nije mi ni u top 3 igraca koja su igrala na toj poziciji. Ima tu materijala, ali u glavi nesto kao Nedim Hadzic. Zavrsice negdje nekim transferom, za 3 godine ga vidim u Slobodi ili TC, daj Boze da griješim i da procepi al da Bog da. Samozdravlje, ne zakivaj ga u zvijezde, nije level Avramovskog i to je to. Skupa smo ovdje branili Mustafica, ali za Dala fakat nema vise smisla. Odavno sebicnijeg igraca nisam vidio. To valjda polazi iz kuce jer mu je i otac takav.
kad se samo sjetim kako zasmeta Renanu u Gruziji pa onda kad ne doda u revansu loptu Frencisu
frajer se mnogo qurci ali bez ikakvog pokrica
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 jul 2023, 00:45

Lucas je napisao/la:
29 jul 2023, 00:37
Dal ce morati nadmašiti učinak iz prošle sezone, da bi ga prodali u nekom od narednih prelaznih rokova. Prošlosezonski broj golova i asistencija nije bio mali (+ gol Torpedu), ali opet je bio nedovoljan da bi neko poslao konkretnu ponudu.
E mladiću tu se krije kontradiktornost, dakle potencijalna prodaja i profit. Hajmo produžiti i prodati ljudinu Avrama, maltene 1,5 g. bez učinka za ulozeno. Avram zna lopte, ali za FKS štetočina (izvinjavam se na izrazu,ali je).

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 29 jul 2023, 00:52

benko21 je napisao/la:
29 jul 2023, 00:44
kad se samo sjetim kako zasmeta Renanu u Gruziji pa onda kad ne doda u revansu loptu Frencisu
frajer se mnogo qurci ali bez ikakvog pokrica
Da je bezobrazan, itekako
Da je dobar igrač, jeste
Da je zabio puno bitnih golova i finišu sezone, jeste
Mislim sve to pije vode i ovo što pišete vi koji ga pljujete i ovi koji ga dižu u zvijezde. Nit je vala igračima nit je odron. A istina je da se gleda drugim očima jer je Varešanović i nema potrebe negirati to. Evo ja se sjećam na derbiju da Renan njemu baš nije gurnuo loptu za 1 na 1 sa golmanima kod 2:0, da je to Dal uradio pričalo bi se i dan danas o tome.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 29 jul 2023, 00:58

29 jul 2023, 00:45
Lucas je napisao/la:
E mladiću tu se krije kontradiktornost, dakle potencijalna prodaja i profit. Hajmo produžiti i prodati ljudinu Avrama, maltene 1,5 g. bez učinka za ulozeno. Avram zna lopte, ali za FKS štetočina (izvinjavam se na izrazu,ali je).
Pa Dal je projektovan za prodaju, Ajla je jos prije kraja prošle sezone rekla da ce Dal biti prodat ovo ljeto i da ce se izabrati najbolja ponuda i za klub i za Dalov daljni razvoj. Evo august na pragu, danas pocinje Premijer liga, njegove prodaje nema ni na mapi.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 jul 2023, 01:02

Ma nikog ja ne zakivam u zvjezde, gluho bilo. Pojedinac kao i svaki drugi koji kad ode neće članske kupiti, ali omalovažavati ono što sam nabrojao je nefer. Koji zadnjih par godina,31.10."20 došao ,teška povreda i nije se lahko vratiti. Otac mu je teret bio. Da u par situacija sebičan, ok, to stoji. Mogao bi mu dobar trener pomoći, a možda i to "projekt " je pritisak sad već igraču u 23 to ne bi trebao biti problem. Vrijeme će pokazati.
Cijena : Ucinkom = pokazatelj interesa FKS

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 jul 2023, 01:06

Lucas je napisao/la:
29 jul 2023, 00:58
Lucas je napisao/la:
Pa Dal je projektovan za prodaju, Ajla je jos prije kraja prošle sezone rekla da ce Dal biti prodat ovo ljeto i da ce se izabrati najbolja ponuda i za klub i za Dalov daljni razvoj. Evo august na pragu, danas pocinje Premijer liga, njegove prodaje nema ni na mapi.
Nije projektovan od Babe, kod Dudica više igrao. Možemo i ovako : projektovan, nije uspjelo, na posudbu.
Nek nam Avramovski bude projekat.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 jul 2023, 01:13

Samudza kad podpise treba ga pustit ko rotfajlera sa lanca i skinutom brnjcom.. nek tjera koga hoce i postavlja koga hoce.. ja vjerujem posle prvog treninga on ce Dalu sam donijet papire puket cvjeca u uputit ga da kupi u sb srednju skolu i upise fakultet neki..

I sugurno simudza nece pristat da nas vodi ako bude ismir rekao imamo mi projekat u jednom igracu kojeg zelimo da guramo kaj se zove Mirvic Dal hvala vakm gospon mirvic na ukazivanom vremenu good buy

A ako bude igro pod Antom podrzat ga

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 29 jul 2023, 01:15

Momak kakva je to profilna?

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 29 jul 2023, 02:25

hz033 je napisao/la:
28 jul 2023, 21:17
Znaci u nedelju lagano na zapad i obavezno ponijeti set :mrgreen:

slika
Ko ovaj sal nema, nije navijac :rol:

Pocivao u miru Vedran. Rip! Utakmica se moze igrati nije umro u nedjelju. Bog nek mi oprosti
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 29 jul 2023, 02:33

Lucas je napisao/la:
29 jul 2023, 00:58
Lucas je napisao/la:
Opet oni o babi i sinu i pricama. Ljudi, decko kad je u sastavu imamo igraca manje. Mene to boli gledati, da je Messi pa hajde.
Avram nije dao gol ni asistencije ne mora ali kad ga vidim kako se spusti po loptu na centar (da pomogne vrancicu balti zeljkovicu) okrene igraca jednog, ne komplikuje, ide lopta dalje ko otrov. 90% opasna. Ima tu nekih drugih stvari sem golova i asistencije. I nuhanovic samir je dao gol u derbiju, sjeca li ga se ko?
Dal treba drugu poziciju i ne nazor guranje svaku tekmu. To je to i na kraju je bilo par dobri analiza dalovih neigara. Nek se dozove ekipu stavi na prvo mjesto i prosrat ce i njega.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 jul 2023, 02:48

Koliko je vremena proslo odkako je PENA podpisao..

Nemagu da vjerujem da mu treba 4 mjeseca da bi bio spreman.. cinimi se da posle potrgani krizni ligamenata igraci kad pocnu trenirat za 12-14 sedmica budu ok da igraju..

Nije valjda pena nazuljio casicu od koljena tokom guzenja.. jedan nebio imas i drugi poza

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 29 jul 2023, 07:30

SVI NA KOŠEVO!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MarkViduka
Kontakt:

Post Postao/la MarkViduka » 29 jul 2023, 08:12

BordoBBoja je napisao/la:
29 jul 2023, 01:15
Momak kakva je to profilna?
slika
Kakvi navijači, takav i klub !!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, BungaBum, Dave, Gomis99, Pitar6785, Tatamata1946 i 85 gostiju.