NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Ceka nas zestoka borba sa rahicem za 12. mjesto 

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- limvolikce1945
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Veoma jaka provjera protiv ekipe koja će se ekspresno vratiti u društvo najboljih klubova u Hrvatskoj. Ljudi su svjeziji, bili su 10 dana na Kupresu i vidi se da su spremniji i trkacki mocniji od nas. Nama su falili Horic, Isakovic dva stopera koja bi igrala, tako da smo u zadnjoj liniji bili veoma oslabljeni. Mislim da je kod nas publika nerealna i da ljudi previse ocekuju od Čelika. Duvnjak i igraci su publiku navikli na pobjede u nizim ligama i sada se svaki gleda kroz prizmu da se odmah pljuje bez obzira protiv koga igramo.
Mislim da se ekipa mora skloniti iz Zenice par dana jer cijele pripreme su u našem gradu i to nije dobro za ekipu. Duvnjak je rekao da dolazi napadac i da cemo u srijedu igrati protiv neke ekipe u gostima, ali ne i koje.
Sve u svemu dobra provjera, dobra posjeta i odlicna partija Durme. Ostali su se borili, dali sve od sebe ali to je sve prosjek
Mislim da se ekipa mora skloniti iz Zenice par dana jer cijele pripreme su u našem gradu i to nije dobro za ekipu. Duvnjak je rekao da dolazi napadac i da cemo u srijedu igrati protiv neke ekipe u gostima, ali ne i koje.
Sve u svemu dobra provjera, dobra posjeta i odlicna partija Durme. Ostali su se borili, dali sve od sebe ali to je sve prosjek
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Ne bih se složio da su svježiji. Oni su u 4 dana odigrali 3 utakmice. U petak, dan prije naše utakmice, ista ekipa je igrala utakmicu protiv Tomislava, a u srijedu su igrali protiv HNK Rama. Na terenu su možda izgledali svježije ali to pripisujem izgledu naših momaka koji vjerovatno i dalje nisu fizički spremni.dinodino2019 je napisao/la: ↑30 jul 2023, 09:44Veoma jaka provjera protiv ekipe koja će se ekspresno vratiti u društvo najboljih klubova u Hrvatskoj. Ljudi su svjeziji, bili su 10 dana na Kupresu i vidi se da su spremniji i trkacki mocniji od nas. Nama su falili Horic, Isakovic dva stopera koja bi igrala, tako da smo u zadnjoj liniji bili veoma oslabljeni. Mislim da je kod nas publika nerealna i da ljudi previse ocekuju od Čelika. Duvnjak i igraci su publiku navikli na pobjede u nizim ligama i sada se svaki gleda kroz prizmu da se odmah pljuje bez obzira protiv koga igramo.
Meni se kao navijaču samo nije svidjelo što Međuseljac igra krilnu poziciju a na klupi smo u tom momentu imali 4 igrača koja su mogla igrati krilo (Durmiš, Šarić, Hrelja i Piljug). U sredini nije bilo kreativnosti nikako.
Ovako kad sagledam sve i nije loše. Potajno smo svi priželjkivali pobjedu, lepršavu igru, ali protivnik je odličan za naš rang takmičenja i nije dozvolio to. Ruku na srce i realan rezultat, na obje strane je bilo velikih prilika.
Bit će odlično u srijedu odigrati gostujuću utakmicu jer prva prvenstvena je gostujuća. Protiv Laktaša pokušati pobijediti radi psihološkog momenta. Nije loše ni ovo, samo Čelik!

Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
-
- Kontakt:
Vardo da se riješi ovih svojih gluposti bio bi vrhunski igrač.
Durmo svjetski. Da mu je Bog dao još 10cm na njemu bi milione uzeli.
Prvo poluvrijeme i nekako, drugo su nam **** znanje.
Durmo svjetski. Da mu je Bog dao još 10cm na njemu bi milione uzeli.
Prvo poluvrijeme i nekako, drugo su nam **** znanje.
- Zenicanin988
- Kontakt:
Slazem se skoro sa svim napisanim, tako sam to i ja vidio. FALI NA KREATIVAC, SLABO SE VEZEAllGunsBlazing je napisao/la: ↑30 jul 2023, 00:40Sibenik nije ekipa iz istog ranga kao Celik, vec su dva ranga razlike. Mi smo dosli iz treceg u drugi, ali tek dosli, a oni ispali iz prvog, ali tek ispali.
Tako da, kada uzmemo tu cinjenicu u obzir, bili smo odlicni. Ovo je i dobra lekcija za nase igrace jer su vidjeli da nema vise prostora od par sekundi za razmisljanje. Imas malo vremena, ili ce te zatvoriti.
9ka Sibenika pokazala kako treba igrati spic koji nije fizicki jak, ali je zato prebrz i tehnicki sasvim dobar na lopti. Durmis ako je bio pametan, prvo poluvrijeme je s klupe imao odlican pregled toga kakav bi on igrac trebao biti.
Durmo odlican, sto vise i ne cudi. Kad se sjetim onih sto su ga pljuvali, mogu samo da ga poljube u celavicu.
Bekovi solidni, moze i bolje, ali su davali znakove zivota, sto je posebno bitno za Davuda.
Dzeno zato nit je jak, nit je brz, jedino sto je borben, ali sta vrijedi kad si pet puta isao klizeci, a ni jednom nisi uzeo ni loptu nit si napravio faul. Momak iz Klisa ipak bolji i smireniji.
Vardo opet nije bio tako los, ali svo vrijeme neka rasprava nesto na ivici tuce. Totalno nepotrebno. Ako sta imas rec, reci to na terenu.
Mehic je ok, ali ja stvarno ne znam zasto on prelazi pola terena? Drzi se onog sto znas, a to je udari i uzmi loptu. Kakvo driblanje i neko guranje u napad.
Zuna ok, samo previse komplikuje. Nije toliko dobar dribler da sebi moze dopustiti da ga dvojica napadaju. Mora brze.
Talha ok, samo ga nema u odbrani, u duelima je los, loptu dugu ima, ali mora malo i povuci koji put loptu, ne moze svaki put na prvu.
Ali ne bi vise trebao biti na krilu. Moglo proci u DLC sa sporijim igracima, vise nece. Profilisati ga kao ofanzivnog veznog, drugog spica.
Karalic je odlican dok ne ugleda liniju sesnesterca.
Bronja je nesto pokusavao, ali su ga pojeli fizicki.
Durmis davao znakove zivota. Trazio loptu, driblao cak i prolazio.
Da budem iskren, nije mi jasno sta su ljudi ocekivali? Sibenik jaci, ali realno njihov drugi rang nije isto sto je nas. Ni blizu. A opet se vracam na ono da nismo istog ranga, za 6 mjeseci cemo biti, sad jos nismo.
Jedino sto mi je zasmetalo jeste sto smo imali 10 situacija gdje je nas igrac mogao doci do lopte, ali nisu smjeli. Tako se fudbal ne igra.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Malo jest glupo bilo da Medzuseljac igra krilo pored toliko krklni igraca u ekipi,realno on to nemoze igrat to se i jasno vidjelo, on je igracbpoteza oko sesnesterca za finte suta i asistencije nikako za trkova probijanja po strani.
Jedini kod nas koji su sinoc trkacki parirali su Bronja koji je trcao kao lud ganjao loptu borio se i Sivi ovo ostalo mora podic fizicku spremu za ovaj nivo takmicenja.
Ima jos 15 dana dovoljno da se jos spremimo i bicemo konkurentni za vrh 100%
Jedini kod nas koji su sinoc trkacki parirali su Bronja koji je trcao kao lud ganjao loptu borio se i Sivi ovo ostalo mora podic fizicku spremu za ovaj nivo takmicenja.
Ima jos 15 dana dovoljno da se jos spremimo i bicemo konkurentni za vrh 100%
Ma ova ekipa ne moze vise od 10 mjesta i to je to. Bajke za malu djecu su borba za vrh sa juniorima pazara, slobode i sarajeva...
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- limvolikce1945
- Kontakt:
Daj nam sad nekog kantonalca da ih nabijemo, da se malo moral digne... 

Ne znam na osnovu čega si to zakljucio, jedan od najlosiji igrača prosle sezone kojeg je publika zvižducima i dernjavom na Duvnjaka istjerala 2-3 puta iz igre.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑30 jul 2023, 10:47Vardo da se riješi ovih svojih gluposti bio bi vrhunski igrač.
Okret, pokret i ima ubrzanje kao tenk JNA proizvodnja god. 1955.
Sva sreća pa imamo Horića i Isakovića na toj poziciji.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Medjuseljac nula, svaka jaca ekipa protiv koje budemo igrali, to ce biti katastrofa, a sve su jace ekipe u ovoj ligi. Dajem mu max 3 utakmice koje ce poceti, onda ide klupa. Tanak, slab, pored toga ima samo tehniku koja ga ne moze spasiti. Smajic ne smije poceti nijednu tekmu u ligi, ide u prazno, klize bezveze. Karalic od svih tih igraca odskace, gdje me iznenadio da moze nesto da uradi. Skoro u svakoj pripremnoj je bio solidan.
Talha u duelima nikakav, ali kad je mijenjanje strana u pitanju, stvarno to dobro radi, precizan, tehniku finu ima.
Vardo seljak.
Durmo najbolji, ostalo nemam sta komentarisati.
Talha u duelima nikakav, ali kad je mijenjanje strana u pitanju, stvarno to dobro radi, precizan, tehniku finu ima.
Vardo seljak.
Pa protiv svake jače ekipe je Međuseljac briljirao, ne znam šta si ti gledao do sad? Ne možeš reći tanak i slab kad je svaki kontakt nad njim bio faul. Momčić zna da kad s leđa dobije udarac da odmah pada jer svaki sudija tada svira faul. Jučer je igrao na dvije neprirodne svoje pozicije, ako si pratio barem jednu utakmicu u prethodne 3 godine znao bi to.nickiZe88 je napisao/la: ↑30 jul 2023, 11:25Medjuseljac nula, svaka jaca ekipa protiv koje budemo igrali, to ce biti katastrofa, a sve su jace ekipe u ovoj ligi. Dajem mu max 3 utakmice koje ce poceti, onda ide klupa. Tanak, slab, pored toga ima samo tehniku koja ga ne moze spasiti. Smajic ne smije poceti nijednu tekmu u ligi, ide u prazno, klize bezveze. Karalic od svih tih igraca odskace, gdje me iznenadio da moze nesto da uradi. Skoro u svakoj pripremnoj je bio solidan.
Vardo seljak.
Za ostalo se mogu složiti s tobom.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Fali momku snage, nece se moci svaki kontakt svirati ako upadne. A pada u svakom kontaktu.laudrop je napisao/la: ↑30 jul 2023, 11:27Pa protiv svake jače ekipe je Međuseljac briljirao, ne znam šta si ti gledao do sad? Ne možeš reći tanak i slab kad je svaki kontakt nad njim bio faul. Momčić zna da kad s leđa dobije udarac da odmah pada jer svaki sudija tada svira faul. Jučer je igrao na dvije neprirodne svoje pozicije, ako si pratio barem jednu utakmicu u prethodne 3 godine znao bi to.nickiZe88 je napisao/la: ↑30 jul 2023, 11:25Medjuseljac nula, svaka jaca ekipa protiv koje budemo igrali, to ce biti katastrofa, a sve su jace ekipe u ovoj ligi. Dajem mu max 3 utakmice koje ce poceti, onda ide klupa. Tanak, slab, pored toga ima samo tehniku koja ga ne moze spasiti. Smajic ne smije poceti nijednu tekmu u ligi, ide u prazno, klize bezveze. Karalic od svih tih igraca odskace, gdje me iznenadio da moze nesto da uradi. Skoro u svakoj pripremnoj je bio solidan.
Vardo seljak.
Za ostalo se mogu složiti s tobom.
Lako je bilo u kantonu i DLC, ovdje ce imati problem. Jos pogotovo sto ga je stavio na krilo i nekakva pokusavanja Dufija da rotira nesto, a igraca na tim pozicijama ima dovoljno. Ali eto vidjet cemo sve kad krene sezona.
Nije bas tako solodno dobro je momak igrao svaku tekmu ,gori od njega je bio Arnautovic citavu polusezonu pa opet nebi tako grubo pisao ,Durmis npr isto polusezonu ,Vardo je solidan top za npr 3 stopera.avenija je napisao/la: ↑30 jul 2023, 11:22Ne znam na osnovu čega si to zakljucio, jedan od najlosiji igrača prosle sezone kojeg je publika zvižducima i dernjavom na Duvnjaka istjerala 2-3 puta iz igre.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑30 jul 2023, 10:47Vardo da se riješi ovih svojih gluposti bio bi vrhunski igrač.
Okret, pokret i ima ubrzanje kao tenk JNA proizvodnja god. 1955.
Sva sreća pa imamo Horića i Isakovića na toj poziciji.
Sinoc poreed napadaca Sibenika morao i nasej Smajica cuvat
Ma bit će čistka na polusezoni, imamo igrače nažalost koji max. mogu dobaciti do DLC i koji su dostigli vrhunac u karijeri.Kakav Vardo 2 utakmice u sezoni odigra dobro, svake polusezone po jednu dobru partiju i čorava kokoš ubode zrno.Molit boga da Isaković bude kolko tolko u formi i da ga puste s posla.Mnogo fulamo sa pojačanjima, sve ja razumijem dovoditi golobradu jaliju, ali pojačanja nam sjede po klupama, a u prvoj postavi nemas kvalitet.Gdje su ti pojačanja koje si doveo prije par mjeseci Zukić, Mujić, Huzbašić, Arežina..
Ovo sve što smo doveli nisu pojačanja, prvo treba opravdat to ime i da se pokažeš, pa onda zaključit jel pojačanje, sem Hrelje i Horića.Kod nas općenito u bh fudbalu koga god dovedeš je pojačanje, a ono oslabljenje i na kraju bude izađi pojačat ćeš ekipu.
Ovo sve što smo doveli nisu pojačanja, prvo treba opravdat to ime i da se pokažeš, pa onda zaključit jel pojačanje, sem Hrelje i Horića.Kod nas općenito u bh fudbalu koga god dovedeš je pojačanje, a ono oslabljenje i na kraju bude izađi pojačat ćeš ekipu.
Zadnja izmjena: Celicni, dana/u 30 jul 2023, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.
puno se potencira to da je sibenik jak, tek ispali iz lige, vrcaju se ekspresno itd.
Mi to znamo, a njihov trener fino rece da su svi igraci otisli, nova ekipa, sami sebi nepoznanica i da ce nakon nekoliko kola znati na cemu su.
Moralo je malo bolje jucer, posebno 2. pol gdje su nas fizicki pojeli.
Pisao sam na poluvremenu, ima nade za nas, ali bice potrebno dosta strpljenja, tesko ce ova ekipa biti u top 3, osim ako je 'starci' ne povuku, a trebali bi.
Durmo odlican.
Bekovi solidni.
stoperi ne smiju vise poceti zajedno, vjerujem da i nece.
sarajlijica odlican pregled igre, strasna duga lopta, ocito fali snage malo.
Mehicu ne treba dati loptu uopste, a kamoli slobodu da dribla, igraj ono sto znas i suti, ne glumi igraca kad nisi.
Zuna dobar, ali komplikuje, barem 5-6 puta je gradio i izgubio loptu.
Ali nema kuveta, zna momak lopte, ali ovo u mesarskoj ligi nece proci.
Karalic zna, ali vec nakon prve greske pada i boji se svoje sjene, jucer je morao zabiti jedan gol.
Nadam se dobrom i motivisanom Horicu, zdravom Karicu, Feni u nekoj ok formi i iskusnom pojacanju(napadacu).
Mi to znamo, a njihov trener fino rece da su svi igraci otisli, nova ekipa, sami sebi nepoznanica i da ce nakon nekoliko kola znati na cemu su.
Moralo je malo bolje jucer, posebno 2. pol gdje su nas fizicki pojeli.
Pisao sam na poluvremenu, ima nade za nas, ali bice potrebno dosta strpljenja, tesko ce ova ekipa biti u top 3, osim ako je 'starci' ne povuku, a trebali bi.
Durmo odlican.
Bekovi solidni.
stoperi ne smiju vise poceti zajedno, vjerujem da i nece.
sarajlijica odlican pregled igre, strasna duga lopta, ocito fali snage malo.
Mehicu ne treba dati loptu uopste, a kamoli slobodu da dribla, igraj ono sto znas i suti, ne glumi igraca kad nisi.
Zuna dobar, ali komplikuje, barem 5-6 puta je gradio i izgubio loptu.
Ali nema kuveta, zna momak lopte, ali ovo u mesarskoj ligi nece proci.
Karalic zna, ali vec nakon prve greske pada i boji se svoje sjene, jucer je morao zabiti jedan gol.
Nadam se dobrom i motivisanom Horicu, zdravom Karicu, Feni u nekoj ok formi i iskusnom pojacanju(napadacu).
- limvolikce1945
- Kontakt:
Ali je vrhunski igrač, samo što je po snazi još junior, jbg. nekima treba duže da ojačaju, neki kraće. I nije tačno da će biti svako guranje s leđa faul nad njim, velik je tu raspon tolerancije do prekršaja, jednostavno mora biti stabilan na nogama, u tom slučaju velika je karijera pred njim. Ako to ne popravi za godinu dvije, teško će mu biti kasnije. To su ti česti problemi s juniorima, recimo i ovaj Talha ima sličan problem, dobar je, ali mu fali da bude jači u duelima. Bronja je po prirodi to prevazišao već u juniorima, čekamo da vidimo kakav je tehnički i ima li njuh za gol, realno protiv Šibenika i nije imao neke lopte da to pokaže.
- BatistutA19
- Kontakt:
Sinoc je bio rezime utakmice otprilike sve su slicni komentari osim Truhle njeg na racunam to on nabija pritisak Slobodi 

Sve u svemu mora covjek bit zadovoljan sinoc,Sibenik jest svjeziji i bolji bio ali nismo ni mi bili ni blizu loseg cak po meni odlicno 1 poluvrijeme a 2 poluvrijeme oni promijenise sistem ,onda one zamjene pa svadje igraca uz njihovu stativu 2 poluvrijeme cista nula i dok se ti naviknes na sve to kraj utakmice. 1 poluvrijeme je bilo dobrih sansi za nas a oni su vecinom imali sanse nakon katostrofalnih gresaka nasih u sredini uz njihovu brzu tranziciju i uz odbrane Durme nismo gol primili ..Njihova 2 liga je ipak jaca od nase i kad pocne liga i kad se to slozi dobro mislim da Saric, Hrelja,Talha pokazat se da su pojacanja prava i mozda jos neko ispliva u prvi plan.
Nadam se da ce uskoro taj fan shop pocet sa radom i famozna deblokada i rijesit 300 k i top 5 na tabeli za mene sezona ispunjenja.
Uprava sta jos treba prvom prilikom kad bude mogla potpisat profesionalni ugovor sa Durmom i skoro smo svi ofulali u njegov razvoj i hvala bogu da smo ofulali i to je dokaz da mi nekad mlatimo praznu slamu o igracima i nemamo pojma opcenito svi.Uz Nurkovica je puno napredovo i usavrsio se.
Za Subotu nadam se opet finoj posjeti protiv Laktasa i utakmicu kao da je prvenstvena bez nekih izmjena puno i na rezultat ici.
Sve u svemu mora covjek bit zadovoljan sinoc,Sibenik jest svjeziji i bolji bio ali nismo ni mi bili ni blizu loseg cak po meni odlicno 1 poluvrijeme a 2 poluvrijeme oni promijenise sistem ,onda one zamjene pa svadje igraca uz njihovu stativu 2 poluvrijeme cista nula i dok se ti naviknes na sve to kraj utakmice. 1 poluvrijeme je bilo dobrih sansi za nas a oni su vecinom imali sanse nakon katostrofalnih gresaka nasih u sredini uz njihovu brzu tranziciju i uz odbrane Durme nismo gol primili ..Njihova 2 liga je ipak jaca od nase i kad pocne liga i kad se to slozi dobro mislim da Saric, Hrelja,Talha pokazat se da su pojacanja prava i mozda jos neko ispliva u prvi plan.
Nadam se da ce uskoro taj fan shop pocet sa radom i famozna deblokada i rijesit 300 k i top 5 na tabeli za mene sezona ispunjenja.
Uprava sta jos treba prvom prilikom kad bude mogla potpisat profesionalni ugovor sa Durmom i skoro smo svi ofulali u njegov razvoj i hvala bogu da smo ofulali i to je dokaz da mi nekad mlatimo praznu slamu o igracima i nemamo pojma opcenito svi.Uz Nurkovica je puno napredovo i usavrsio se.
Za Subotu nadam se opet finoj posjeti protiv Laktasa i utakmicu kao da je prvenstvena bez nekih izmjena puno i na rezultat ici.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Znaci, nismo odigrali jos ni jednu utakmicu 1FL, ali vec znamo koji igraci to nece moci igrati? Iako su recimo ti nasi igraci bili najbolji u DLC?
Aliju uopste ne treba snaga, eto Arezina bio najjaci igrac u ekipi. Treba Duvnjak da ga ostavi na njegovoj poziciji, a ne da ga stalno pomjera jer treba nekog drugog uglaviti. Ali je nas najbolji ofanzivni vezni, Zuna, Talha i ostali nek igraju iza. Alija je pokvarilo sto ga je Duvnjak u nedostatku igraca koristio na krilu, a on bio dobar, pa centralni vezni, on dobar. Dodje Arezina pomjeri ga, Zuna malo proigra, pomjeri ga. Sad Talha, pomjeri ga. A dok ga je pomjerao, Ali nas najefikasniji igrac.
Aliju uopste ne treba snaga, eto Arezina bio najjaci igrac u ekipi. Treba Duvnjak da ga ostavi na njegovoj poziciji, a ne da ga stalno pomjera jer treba nekog drugog uglaviti. Ali je nas najbolji ofanzivni vezni, Zuna, Talha i ostali nek igraju iza. Alija je pokvarilo sto ga je Duvnjak u nedostatku igraca koristio na krilu, a on bio dobar, pa centralni vezni, on dobar. Dodje Arezina pomjeri ga, Zuna malo proigra, pomjeri ga. Sad Talha, pomjeri ga. A dok ga je pomjerao, Ali nas najefikasniji igrac.
Celik!3,2,2.
Duvnjak vec tri prelazna roka fula igrace i ne zna dovesti pojacanje. Neka vodi juniore, pojest ce ga mrak u prvoj ligi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.