FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 31 jul 2023, 00:37

Da je neko slucajno pitao ublehu Dogana, sta je on htio da postigne i sta je zamislio sa ovom formacijom i ovim rasporedom igraca, evo glave ako bi znao odgovoriti.
Da smo veceras izasli 4-2-3-1 Šahinovic, Beganovic, Soldo, Anicic, Radovic, Zeljkovic, Vrancic, Avramovski, Kyeremech, Guliashvili i Renan, pobjeda sigurno ne bi izostala.
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 31 jul 2023, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 31 jul 2023, 00:37

FKSDoGroba je napisao/la:
31 jul 2023, 00:33
Alii je napisao/la:
31 jul 2023, 00:31
31 jul 2023, 00:29

Jesi vidio možda ko su ona dvojica što su odma otišla u svlačionicu? Čim je sviran kraj odma otišli
Renan Dal
Jos je neko bio
Haj za Renana i razumijem, ne zna da se ide na raport poslije ovakve bruke. A što to Dal odma bježi Najmanje što mogu uraditi poslije ove bruke je doći ispred sjevera i zagrlit se da svi zajedno zapjevamo.
Zato što ga totalno boli qurac i za navijače i za klub. Igra da se proda, ima podršku gdje mu treba i to je to - 'ta se ima nekom pravdati.

Treba nas biti stid što smo to dozvolili.
The saddest thing in life is wasted talent.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 31 jul 2023, 00:37

bodi123 je napisao/la:
31 jul 2023, 00:28
Odricanje Martinovića još jedna katastrofalna greška stručnjaka na čelu sa Mirvićem. Lik je Ruben Dias za sve naše trenutne štopere...
prošlu polusezonu Martinović nam bio najbolji stoper, stručnjaci ga otjerali i doveli Soldu koji je na nivou Trake. Onaj ko je prvio selekciju igrača i stvarao ovaj tim, tačno kao da je želio ovako loše Sarajevo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 31 jul 2023, 00:39

mirzatele je napisao/la:
23 jul 2023, 22:44
Ne znam čime vas je kupio Anicic protiv Torpeda. Ništa specijalno, a nije da smo igrali protiv Barselone nego protiv osrednje ekipe gruzijske lige. A i da je najbolji stoper lige, teško je vjerovati da on u ovim godinama i sa dosadasnjom historijom može izdržati sezonu bez teže povrede. Soldo uzasan bio u prvoj utakmici. Trako no comment. Besim prošle sezone pokazao svoje (ne)kvalitete
Jedan izuzetno kvalitetan stoper je pod moranje ako mislimo osvojiti ligu
Da se citiram. Prije 7 dana.

Do kad će se trpiti ovo ponašanje Varesanovica? Svi idu kod navijača mladunce u svlačionicu

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jul 2023, 00:39

scholsey je napisao/la:
31 jul 2023, 00:37
Alii je napisao/la:
31 jul 2023, 00:31

Renan Dal
Jos je neko bio
Haj za Renana i razumijem, ne zna da se ide na raport poslije ovakve bruke. A što to Dal odma bježi Najmanje što mogu uraditi poslije ove bruke je doći ispred sjevera i zagrlit se da svi zajedno zapjevamo.
Zato što ga totalno boli qurac i za navijače i za klub. Igra da se proda, ima podršku gdje mu treba i to je to - 'ta se ima nekom pravdati.

Rijetko odvratan mladic. Uz to kapiten eee kapiten, kakva sramota. I to mu nije prvi put da radi, i u mostaru je isto napravio.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 31 jul 2023, 00:39

Najveći problem igrača je psihološke prirode, ne trude se, ne trče dovoljno, nema plana nikakvog u igri...

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 31 jul 2023, 00:40

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
31 jul 2023, 00:39
scholsey je napisao/la:

Rijetko odvratan mladic. Uz to kapiten eee kapiten, kakva sramota. I to mu nije prvi put da radi, i u mostaru je isto napravio.
https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... ija/451473

Kad ide? Kopile razmaženo. Kad god sjebe šansu i krene mahat rukicama jedno dijete odustane od fudbala.

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 31 jul 2023, 00:40

Seipronto je napisao/la:
31 jul 2023, 00:39
Najveći problem igrača je psihološke prirode, ne trude se, ne trče dovoljno, nema plana nikakvog u igri...
Ovo hodanje traje sezonama.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 31 jul 2023, 00:40

LegendKiller je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
31 jul 2023, 00:28
Odricanje Martinovića još jedna katastrofalna greška stručnjaka na čelu sa Mirvićem. Lik je Ruben Dias za sve naše trenutne štopere...
prošlu polusezonu Martinović nam bio najbolji stoper, stručnjaci ga otjerali i doveli Soldu koji je na nivou Trake. Onaj ko je prvio selekciju igrača i stvarao ovaj tim, tačno kao da je želio ovako loše Sarajevo.
Bukvalno, komandovao covjek odbranom, imali smo lidera, trenutno ga nemamo. I sto je interesantno, nismo odavno imali efikasnijeg stopera 12 tekmi 2 gola. Sad na prekidu nema ko da skoci. Ako nije gdje potpisao, neka ga moli da se vrati kako umije i zna.
Zadnja izmjena: Gomis99, dana/u 31 jul 2023, 00:41, ukupno mijenjano 1 put.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 31 jul 2023, 00:41

Seipronto je napisao/la:
31 jul 2023, 00:36
Ne znam kako su do one mjere bezidejni, bukvalno stane sa loptom malo se provrti u krug i izgubi je lošim pasom ili mu jednostavno pobjegne. Odbrana nikakve uigranosti, nema hemije, fizička sprema na nivou Vrbanjuše... Trebat ce ovdje mnogo rada kad dodje novi trener da otkloni ove silne nedostatke.
A izvini, ko im je to pokazao? Šta se čudite? Ovako nam je sve odavno. Ko da riješi tu bezidejnost, da uigra odbranu, prekide, tranziciju, iznošenje lopte, da radi s svakim igračem da izvuče njegov maksimum? Neće to igrači sami raditi, za to ima trener. Ja još nigdje nisam vidio da igrači sami razrade taktiku i urade nešto. Sve je to posao trenera, zato se dobri treneri plaćaju masno.

Zamisli dođeš negdje da radiš, šef ti ništa ne zna objasniti i ti onako kao kloc zadnji lutaš po firmi, tamo-vamo, nešto raduckaš, a u biti ništa. Kad imaš šefa koji dođe i kaže to i to trebaš, tako i tako, to ne smiješ, to smiješ, ti ćeš to uraditi. Sve bez jasnih uputa je mrcvarenje. Tako ti je i u fudbalu. Igrači da mogu sami sebe naučiti, to bi i uradili, ne bi niko dovodio trenera i plaćao ga bezveze.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 31 jul 2023, 00:42

GalileoGalilei je napisao/la:
31 jul 2023, 00:41
Seipronto je napisao/la:
Ne znam kako su do one mjere bezidejni, bukvalno stane sa loptom malo se provrti u krug i izgubi je lošim pasom ili mu jednostavno pobjegne. Odbrana nikakve uigranosti, nema hemije, fizička sprema na nivou Vrbanjuše... Trebat ce ovdje mnogo rada kad dodje novi trener da otkloni ove silne nedostatke.
A izvini, ko im je to pokazao? Šta se čudite? Ovako nam je sve odavno. Ko da riješi tu bezidejnost, da uigra odbranu, prekide, tranziciju, iznošenje lopte, da radi s svakim igračem da izvuče njegov maksimum? Neće to igrači sami raditi, za to ima trener. Ja još nigdje nisam vidio da igrači sami razrade taktiku i urade nešto. Sve je to posao trenera, zato se dobri treneri plaćaju masno.

Zamisli dođeš negdje da radiš, šef ti ništa ne zna objasniti i ti onako kao kloc zadnji lutaš po firmi, tamo-vamo, nešto raduckaš, a u biti ništa. Kad imaš šefa koji dođe i kaže to i to trebaš, tako i tako, to ne smiješ, to smiješ, ti ćeš to uraditi. Sve bez jasnih uputa je mrcvarenje. Tako ti je i u fudbalu. Igrači da mogu sami sebe naučiti, to bi i uradili, ne bi niko dovodio trenera i plaćao ga bezveze.
Kralj plaća za Penarandu masne pare a problem dobrog trenera dovest. Što ga bolan ne šutnu iz kluba već u maju joooooj pa šta si jadan vidio u ovom šaneru

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jul 2023, 00:42

Nabijem svakog ko kaže da je ovo do igrača, da su plaćenici, da neće da igraju, da su ovakvi i onakvi. Stoji da ima nerezonskih odluka u toku utakmice, to svakako stoji i to se nikad neće iskorijeniti. Za sve ostalo, kriv je ISKLJUČIVO TRENER.

Non stop trubim da nemamo osnovne elemente igre, da ne možemo lopte prenijeti i da nemamo ništa uigrano. Ovo večeras je nešto najjadnije što sam ja dugo gledao, doslovno nemamo nijednu ebenu ideju, već igrači igraju napamet i pokušavaju nešto svoje, jer nemaju trenera koji će im reći šta će raditi na terenu.
Jeste li vi stvarno glupi i to ne vidite ili? Nije kriva ni loša fizička sprema, ni razmaženost, niti plaćenost, krivo je jedino to što nemamo trenera već odavno. Varešanovića ne računam, sve isto je bilo, samo nas je prosralo na individualni kvalitet. Dogana ne krivim, lik tu radi reda.
Kad igrači budu dobili dobrog trenera ala Šimundža, kad čovjek uigra i ucrta im ideju, šta će ko raditi na terenu, kako će se linije pomjerati, gdje ko i šta radi u kojem trenutku, kako će iznijeti loptu, kako će se postaviti na prekidu, u odbrani, u tranziciji, tad će i biti rezultata. Sve dok igrači budu na terenu ne budu znali ulogu, poziciju i šta čine na terenu, ja ih neću kriviti.

Ovdje se sutra mora imenovati trener i to čim prije, kako bi čovjek počeo da radi, jer ovdje ima bruku posla. Ovo je još jedan dokaz koliko je stanje loše i koliko nemamo igre, syebada prava. Čim prije imenovati trenera (Šimundža nadam se) i krenuti na posao. Još jedan alarm Mirviću da to ozvaniči što je prije moguće.

Ja nisam nimalo iznenađen ovim. Ne mlatite gluposti oko nekih nebitnih stvari, već se fokusirajte na glavnu - TRENER. Igrači bi prvi voljeli da dobijamo, ali kad ne zna niko šta mu je uloga, dobiješ ovaj đumbus. Kad te neko ne usmjeri dobro, još uz to protivnik poklopi, to automatski znaći da na terenu izgledaš kao mrtav, da se ne trudiš, da si slab fizički, što naravno nije istina. Loša vam je perspektiva i ugao gledanja stvari.
Tako je.

Zakljucak ili ti ga conclusion - pod HITNO TRENER!
Ranom zorom da iskoci clanak uz jutarnju kafu.
Mi nemamo nikog u komandi, raspustena vojska.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 31 jul 2023, 00:43

Nisam pratio postove, interesuje me je li Kyeremeh bio u ofsajdu u prvom poluvremenu kad su on i Renan na golmana krenuli ?

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 31 jul 2023, 00:43

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
31 jul 2023, 00:35
Amcho1 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
31 jul 2023, 00:14

I ako bude takvih odmah u javnost sa imenima direktno a trenera zaštititi. Boli njih, sutra je prvi i na bankomatu lagano većina od 10 do 20 hiljada za ispadanje u prvom pretkolu i poraz na svom stadionu u fantastičnoj atmosferi od nekakve Sloge. Da im odbiješ 30 do 50 posto od plate ne bi ti Bayern boda uzeo u sljedećih 90 minuta.
100%, samo po novčaniku. Mirviću ako čitaš, pregledaj opet utakmicu i vucibatinama odbij 50% od plate, objavi to javno. Sarajevo postalo ekstra mjesto za uhljebiti se, daj samo da se šarne Ugovor, i par godina banja. Ne može to tako, svi moraju trpiti posljedice, a igrači prvi na spisku. Moraju znati gdje su došli i za koga igraju. Poz
Nisu sve bosnje u ekipi ali s kim si gdje si i takav si. Ovdje samopare rade, oduzmi od plate pa se ti majstore saberi u glavi, treniraj, meditiraj, klanjaj, moli se da bio i fizicki i psihicki na nivou koji se trazi u ovom klubu, ako ne mozes - idi sam.
A i igraci ce se medjusobno konfrontirati, pogotov ce na udaru biti onaj sto najvise pravi sranja na terenu. Jer svi ispastaju.
Samo jezik novca koristiti
Tako je i ako dobiješ 10 minuta tih deset minuta ima da izgoriš, u suprotnom saldo na računu će biti umanjen. Kažem ti ni klupiranje ne pomaže kad im je dobro, samo po novčaniku udarati. Jedu hljeb iz Sarajeva, a kako vraćaju, laganica/kafanica. Ako si gledao Željo Neftchi, zadnjih 10 minuta bez ikakve formacije izvrtili su Želju samo tako, zato što imaju dobre igrače, a ima ih i Sarajevo, samo što au u Sarajevu u zoni konfora i ubi ih kurcoobolja. Poz
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jul 2023, 00:46

31 jul 2023, 00:41
Seipronto je napisao/la:

Sve ok ali da li njima treba trener (nemamo ga u biti samo 7 dana) da im kaže da se trebaju boriti i uraditi šta mogu za pobjedu protiv 10 puta slabije ekipe? Imaju li išta u tim glavurdama, neku dozu odgovornosti makar radi te plate koju primaju? Znači ne očekujem neke smislene akcije, evo reći ćemo da je to trenera, šta je sa ostalim stvarima?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 31 jul 2023, 00:46

Nabijem svakog ko kaže da je ovo do igrača, da su plaćenici, da neće da igraju, da su ovakvi i onakvi. Stoji da ima nerezonskih odluka u toku utakmice, to svakako stoji i to se nikad neće iskorijeniti. Za sve ostalo, kriv je ISKLJUČIVO TRENER.

Non stop trubim da nemamo osnovne elemente igre, da ne možemo lopte prenijeti i da nemamo ništa uigrano. Ovo večeras je nešto najjadnije što sam ja dugo gledao, doslovno nemamo nijednu ebenu ideju, već igrači igraju napamet i pokušavaju nešto svoje, jer nemaju trenera koji će im reći šta će raditi na terenu.
Jeste li vi stvarno glupi i to ne vidite ili? Nije kriva ni loša fizička sprema, ni razmaženost, niti plaćenost, krivo je jedino to što nemamo trenera već odavno. Varešanovića ne računam, sve isto je bilo, samo nas je prosralo na individualni kvalitet. Dogana ne krivim, lik tu radi reda.
Kad igrači budu dobili dobrog trenera ala Šimundža, kad čovjek uigra i ucrta im ideju, šta će ko raditi na terenu, kako će se linije pomjerati, gdje ko i šta radi u kojem trenutku, kako će iznijeti loptu, kako će se postaviti na prekidu, u odbrani, u tranziciji, tad će i biti rezultata. Sve dok igrači budu na terenu ne budu znali ulogu, poziciju i šta čine na terenu, ja ih neću kriviti.

Ovdje se sutra mora imenovati trener i to čim prije, kako bi čovjek počeo da radi, jer ovdje ima bruku posla. Ovo je još jedan dokaz koliko je stanje loše i koliko nemamo igre, syebada prava. Čim prije imenovati trenera (Šimundža nadam se) i krenuti na posao. Još jedan alarm Mirviću da to ozvaniči što je prije moguće.

Ja nisam nimalo iznenađen ovim. Ne mlatite gluposti oko nekih nebitnih stvari, već se fokusirajte na glavnu - TRENER. Igrači bi prvi voljeli da dobijamo, ali kad ne zna niko šta mu je uloga, dobiješ ovaj đumbus. Kad te neko ne usmjeri dobro, još uz to protivnik poklopi, to automatski znaći da na terenu izgledaš kao mrtav, da se ne trudiš, da si slab fizički, što naravno nije istina. Loša vam je perspektiva i ugao gledanja stvari.
Koliko je sarajevo potrosilo trenera to je nenormalno vec,
Dublji je problem od trenera.
Sto psihološki padaju tako lako? Sto ne igraju pojacanje? Sto igraci ne pokazu istu snagu kao u drugim klubovima?
Treba potpuni remont od korjena, stalno isti greske, stalno u krugu se vrtimo, koliko smo potrosili trenera to je bolestno vec, Leotar igman zeta kukesi sloga, zaria mislami, libertas, gosk, torpedo, nije to slucajnost sve, sve to ima svoje
Eto nek dodje šimundža pa cemo i njemu manu trazit pa cemo ga otjerat sa nekim igracima, pa cemo vratit husrefa i opet cemo ga otjerati i tako stalno u krugu,
nismo ozbiljan klub, nemamo plan i viziju kako i sta dalje, cukaricki i ona backa topola imaju bolji plan od nas, mi otjeramo musu za beganovica, martinovic otjeras a trako ti igra, onaj anicic non stop povreda, ma daj bolan u cemu ti, Dublji je problem od trenera i od svega
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 31 jul 2023, 00:47

Kod dovođenja igrača u budućnosti treba praviti ugovore po učinku, tolika i tolika ti je plata, ako budeš ima xy golova i xy asistencija dobivaš još toliko novca, za osvojen kup još jednu platu, za osvojenu ligu 14 plaća dobivaš, ako se osvoji DK 15 plaća. U slučaju ne zalaganja i pravljenja problema dobivaš jedno upozorenje i 15% manju platu, drugo upozorenje 45% manju plaću, u slučaju trećeg letiš iz tima.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 31 jul 2023, 00:48

ne kontam više ovo zazivanje šimundze?ne vidim neku šansu da će doći kako vrijeme prolazi

VVVBK

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 31 jul 2023, 00:51

Svakom normalnom treneru ce trebati pola godine da sredi ovu ekipu i sprovede svoje zamisli na teren.

Medjutim mi nismo sredina koja moze toliko cekati, pa ce tako ici yebavanje majki recimo Simundzi ako dodje.
Vrtimo se u krug svega mi. Al me krugiraaaa
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 31 jul 2023, 00:51

Slazem se sa skoro svim sto je napisano zadnjih 10 stranica.
Ne treba covjek biti sportski strucnjak da vidi gdje skripi.
Nije ni tribina ni forum slijep vidi se iz aviona ko zna "lopte" a ko nije za iste.

Pocela je sezona i iskreno sad mi je jasno sto smo ispali od Torpeda. Ovo je cisti amaterizam danas.
Ljudi visociji za glavu od nas mi se satrasmo ubacivajuci.
:puke:

Ova situacija sa Dalom me neodoljivo podsjeca na situqciju sa Radovcem.

Mene je strah da je ovo samo pocetak. :hmmmmm:
Prvo treba bit realan ! Ko ce ti imalo dobar doc vodit ove invalide ?
Sezona tek pocela a nama trebaju 2 extra stopera da uopste mozemo ostat u konkurenciji za vrh tabele.
Mene je strah da cemo gledat reprizu proslogodisnje polusezone pa da cemo od zime opet najavljivat borbu za evropu.

Bez 2 kvalitetna stopera i dobrog trenera mi necemo zavrsit medju prvih 5 na polusezoni !

I treba prestat davat ove bahate izjave na pressicama samo nalozimo protivnika protiv nas a mi ko rizla tanki.
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, head88, nedimmmm1337, nokee, TETRAPAK i 55 gostiju.