FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
47%
Prolazak u Play off
43
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 188

Chony533
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Chony533 » 31 jul 2023, 12:31

Uinatsvima je napisao/la:
31 jul 2023, 12:17
Chony533 je napisao/la:
31 jul 2023, 12:11
Godina 2023.,Dal Varesanovic sa svoje 22. godine je projekat najveceg kluba u drzavi.

Hej projekat sa 22. godine, pa to ni na fifi nema.

Kakav je to on igrac Bog te da igra svih 90 minuta u onakvom debaklu. Pa da je Messi u najmanju ruku ne bi mi nikad igro onako…

Nisam neko od onih sto ga stalno pljuju, al brate pelja loptu nesto izvodi, pa nisi se rodio sa njom kralju…
Ja sam generacija s dalom i igrali smo skupa, njemu se oduvijek davala ta sloboda u igri da radi šta hoće doslovno, iza njega su uvijek bila dva igrača koja su defanzivno radili i za njega a on je svu slobodu imao kada bismo mi imali posjed lopte. Problem je sto je on još od omladinskih kategorija apsolutno isti i nije nista napredovao i to u seniorskom fudbalu prolazi ili rijetko ili nikako tako da čitava ekipa zbog njega ispašta. Njegov arogantni stav je suvišno komentarisati vise
Drago mi je da razumijes i zao mi je sto si prolazio kroz to brate sto si ga morao gledat vec godinama :rol:
Nisi valjda osjedio nadam se :rol:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 31 jul 2023, 12:34

holyman je napisao/la:
15 avg 2022, 22:39
Dal je kharina igrac u svim segmentima nogometne igre i trener koji kaze da ce od njega nesto biti je kharina gora od njega.
Vasoskog sam podrzavao do dana kada je rekao da ce Dal biti reprezentstivac.
Svi znamo gdje liverpul salje svoje akademce, sigurno ne u Sarajevo.
Moradoh se citirati, tacno prije godinu dana :kafa:
NEMA NAZAD

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 31 jul 2023, 12:41

MortemHz je napisao/la:
31 jul 2023, 12:26
Hajdeee je napisao/la:
31 jul 2023, 11:58
Dal je "divlji" igrac. Igra neke svoje utakmice, simultanke.
On ne postuje taktiku, ili jako jako malo. On ne ucini bilo sta da neko od njegovih saigraca uz njega bude kvalitetniji.
Slican tip igraca i mentalni sklop Fanima. Stim sto je Fanimo imao barem razoran sut. Ali i on je igrao neke svoje simultanke, mimo ekipe, taktike, kolektiva.
Da ali Fanimo je mogao nešto i sam kreirati, ovaj neuhranjeni jado zavisi od svakog igrača a kad je sam onda se zabija u protivnike. Trebali smo mi njega tušnuti odmah dok smo imali neku ponudu pa ako može neka se razvija negdje drugo.
To već nije njegov problem nego el prezidente nas misli da ga se može prodati da veće cifre. Bilo je ponuda za njega sigurno, pa ako je i 400k eura bilo trebao se prodati definitivno. Biznismen koji jednostavno ne zna o fudbalu nista ili jako malo. Pravi trenutak za prodaju se mora znati, osjetiti.

Isto tako, kao što sam pisao i kad su se dovodili igraci ne sistemski:
Viveros ok dobar igrac, ali već imaš Kyeremeha koje nam je u top 3 igrača. Dakle nepotrebno nego ti je izletio pa daj ga.
Penaranda dajes mu platurinu i bacas grah da vrati formu a pri tome imas Ziljkića tu i sasvim dobar becup u Guliashviliju.
Za te pare na platurine i obeštečenja valjda se mogao naći kvalitetan, prekvalitetan štoper i ubica na 10 ako ce se vec ista formacija forsirati.

Jednostavno izbalansirati ekipu, a ne dovoditi kako ti koji igrac "ispadne".

Drugi par cipela gdje je fulio je ostavljanje Mirze, ustvari prvenstveno postavljanje istog, pa sad opet imamo situaciju dok se novi trener upozna i implementira svoje zamisli.. Na hajr s nama !

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 31 jul 2023, 12:44

Iako sam protiv imenovanja Husa po peti put kao trenera i najviše bih volio da nas preuzme Šimundža ili Tomić sad bi rado i Husa samo da više ne gledam kako igraju kao da su napušeni. Ovaj nivo nezainteresiranosti, bezidejnosti, psihološke odsutnosti nikad nisam vidio u ozbiljnom fudbalskom klubu, treba ovo sve dobro prodrmat novi trener, kao i sportski direktor aBd...

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 31 jul 2023, 12:44

nokee je napisao/la:
31 jul 2023, 12:41
MortemHz je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:
On ne postuje taktiku, ili jako jako malo. On ne ucini bilo sta da neko od njegovih saigraca uz njega bude kvalitetniji.
Slican tip igraca i mentalni sklop Fanima. Stim sto je Fanimo imao barem razoran sut. Ali i on je igrao neke svoje simultanke, mimo ekipe, taktike, kolektiva.
Da ali Fanimo je mogao nešto i sam kreirati, ovaj neuhranjeni jado zavisi od svakog igrača a kad je sam onda se zabija u protivnike. Trebali smo mi njega tušnuti odmah dok smo imali neku ponudu pa ako može neka se razvija negdje drugo.
To već nije njegov problem nego el prezidente nas misli da ga se može prodati da veće cifre. Bilo je ponuda za njega sigurno, pa ako je i 400k eura bilo trebao se prodati definitivno. Biznismen koji jednostavno ne zna o fudbalu nista ili jako malo. Pravi trenutak za prodaju se mora znati, osjetiti.

Viveros ok dobar igrac, ali već imaš Kyeremeha koje nam je u top 3 igrača. Dakle nepotrebno nego ti je izletio pa daj ga.
Penaranda dajes mu platurinu i bacas grah da vrati formu a pri tome imas Ziljkića tu i sasvim dobar becup u Guliashviliju.
Za te pare na platurine i obeštečenja valjda se mogao naći kvalitetan, prekvalitetan štoper i ubica na 10 ako ce se vec ista formacija forsirati.

Drugi par cipela gdje je fulio je ostavljanje Mirze, ustvari prvenstveno postavljanje istog, pa sad opet imamo situaciju dok se novi trener upozna i implementira svoje zamisli.. Na hajr s nama !
Igrace dovodi kao ja na FMu, kompletiram ekipu pa onda pocnu iskakat oni free agenti i zao mi ih ostavit pa ih dovedem. Za 2 mjeseca pola tima unhappy. Kod nas isto, koji ce nam qrac 17 krila a nijedan kvalitetan stoper. Totalno nebalansirana ekipa.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 31 jul 2023, 12:44

Ponovo se rješenja traže u sklanjaju pojedinaca. Ko god misli da će nam svanuti kad Dalu ugledamo leđa, vara se. Isto smo mislili i sa Hebibom pa šipak...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Kenozoik87
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik87 » 31 jul 2023, 12:45

Mene samo zanima kako je ova ekipa zaboravila pobjeđivati na individualni kvalitet. Pa pod Mirzom "neznalicom" su se utakmice pobjeđivali na individualni kvalitet a pod "profesorom" nešto ne ide. Nije profa kriv ništa, biće da su individualci zakazali.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 31 jul 2023, 12:46

Neko je napisao da smo dali gol iz ofsajda, to nije istina. Cist go smo dali. Dal V. nije bio u ofsajdu kod onog zicera, i to su nam digli ofsajd. Na pregledu nema Keremehov ofsajd, isto mislim da nije bio jer sam u liniji bio .

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jul 2023, 12:46

Zeko87 je napisao/la:
31 jul 2023, 12:44
Ponovo se rješenja traže u sklanjaju pojedinaca. Ko god misli da će nam svanuti kad Dalu ugledamo leđa, vara se. Isto smo mislili i sa Hebibom pa šipak...
nek nas postedi svojih bravura makar ispali
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 31 jul 2023, 12:48

Dogan da je avion ;

slika
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jul 2023, 12:51

nokee je napisao/la:
31 jul 2023, 12:41
MortemHz je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

Ja znam za ponude od 250K i 400K a Zukanović koji je više upućen kaže da je bila jedna od 600K. Nisi igrao Europu, nisi uzeo trofej i to je neka naša realnost dok ne bude taj famozni iskorak i tu smo trebali odmah reagovati ali neće Mirvić, čovjek je uvjeren da je on neki mega giga talenat. I ja bi volio 1M eura za njega i mogli smo to tražiti pa koliko ko ponudi ali uz bolju statistiku i da smo barem dogurali do 3. pretkola, sve ostalo nije moguće i pored toga što je relativno mlad i ofanzivan.
Ostavljanje Mirze na klupi je najveća moguća greška jer je on prošao pripreme sa ovom ekipom. Koji god trener da dođe on u startu može reći ljudi ja sam došao na gotovu ekipu i ne mogu ništa preko noći i bio bi u pravu. Sve i da Ante ili neko drugi ima 3 poraza zaredom kako ću ja imati obraza njega ''tjerati'' kad dođe na ovo što imamo sad? Daleko, daleko najveća greška. Dala kao jednog od 30 igrača samo ostaviš na klupi ako nije u formi ali trenera i taj sistem ne možeš tako mijenjati. Nije da nismo svi pisali kako će biti i nažalost tako i bi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 31 jul 2023, 12:53

Za vrijeme utakmice napisali ste preko 30 stranica. Ide li iko od vas na tekme ili vam je forum život, pa umjesto gledanja tekme vi refrešujete forum?
🇵🇸

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 31 jul 2023, 12:55

Kenozoik87 je napisao/la:
31 jul 2023, 12:45
Mene samo zanima kako je ova ekipa zaboravila pobjeđivati na individualni kvalitet. Pa pod Mirzom "neznalicom" su se utakmice pobjeđivali na individualni kvalitet a pod "profesorom" nešto ne ide. Nije profa kriv ništa, biće da su individualci zakazali.
Pošto već par puta ponavljaš slično u nadi da ćeš ispasti pametan..

Naližete nam se muda i ti, i ljigavi samoprozvani trener, i izdanak Liverpoolove akademije sa EU pasošem koji je besplatno došao u Sarajevo i koji je samo u očima vas ljigavih debila neki talenat.
The saddest thing in life is wasted talent.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 31 jul 2023, 13:00

Torino je napisao/la:
31 jul 2023, 12:53
Za vrijeme utakmice napisali ste preko 30 stranica. Ide li iko od vas na tekme ili vam je forum život, pa umjesto gledanja tekme vi refrešujete forum?
Fascinanti Boga mi "navijaci", tjera igrace, pljuje horde, zna sve o taktici, zna sve o klubu a ne ide na tekme. Cuj 30 stranica napisano u toku utakmice, impresivan podatak :rol:

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 31 jul 2023, 13:01

Stoko odvratna jel tog narkomana nije dobila ekipa koja je 6. u **** Gruziji i jel ga nije ono napumpao Husrefov Igman 4-2 :?

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 31 jul 2023, 13:04

scholsey je napisao/la:
31 jul 2023, 12:55
Pošto već par puta ponavljaš slično u nadi da ćeš ispasti pametan..

Naližete nam se muda i ti, i ljigavi samoprozvani trener, i izdanak Liverpoolove akademije sa EU pasošem koji je besplatno došao u Sarajevo i koji je samo u očima vas ljigavih debila neki talenat.
dosao bukvalno da ozivi karijeru i tako nam vraca. Sramota za nas klub tolike historije i tradicije da "ONO" bude kapiten.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 31 jul 2023, 13:05

Jedan gol preko Trake primili, drugi preko Zeljkovica, dva niska stopera. Ali nisu ni oni krivi, neko ih je stavio da cuvaju frajera od 1,90cm. Ocaj, skauting protivnika nula bodova. Sto je interesantno slicnu priliku iz bolje malo pozicije glavom je imao Catakovic, al brat je preko gola nabi. J..ebi ga njihov zabije mozda ima 2 3 milje plate, a nas Hamza koji ima preko 5 sigurno ne moze ni naopako. U sustini postavlja se pitanje u ovoj ligi da li bas trebaju toliko skupa pojacanja kad te ponisti Sloga na sred Koseva. Realno znamo za Maria da je majstor i to pokazuje, ali po meni opet nedovoljno s obzirom da je igrao bundes ligu i premier ligu. Ili se covjek utopio u ovo sivilo, nije zaboravio igrati sigurno. Ovo je fenomen sta se nama desava.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 31 jul 2023, 13:08

Gomis99 je napisao/la:
31 jul 2023, 12:46
Neko je napisao da smo dali gol iz ofsajda, to nije istina. Cist go smo dali. Dal V. nije bio u ofsajdu kod onog zicera, i to su nam digli ofsajd. Na pregledu nema Keremehov ofsajd, isto mislim da nije bio jer sam u liniji bio .
Vratio sam ja sinoć kad se kući vratih Kyeremehovu situaciju, jest offside.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 31 jul 2023, 13:10

mnon46 je napisao/la:
31 jul 2023, 13:08
Gomis99 je napisao/la:
31 jul 2023, 12:46
Vratio sam ja sinoć kad se kući vratih Kyeremehovu situaciju, jest offside.
Hvala brate, mi smo ubijedjeni bili da on nije bio u ofsajdu.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 jul 2023, 13:13

Torino je napisao/la:
31 jul 2023, 12:53
Isto sam htio pitati, na mjestu pitanje svakako.
Jel sve dijaspora što komentariše, jer nema šanse da se nakuca toliko komentara sa stadiona, net je užasan, a i gledaš valjda utakmicu bem ga.
Ili gora varijanta, ne ide se na utakmice, a tu si u gradu :roll:
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, iliyaa8, insimadop, keli, Tarapi i 94 gosta.