Vaterpolo u BiH

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

suissebih
Kontakt:

Re: Vaterpolo u BiH

Post Postao/la suissebih » 02 jul 2010, 07:19

VK Mladost Sarajevo je u subotu, 19.06. bila gost VK Banja Luka te je sa domaćinima odmjerili snage u juniorskoj i katetskoj konkurenciji.

http://vkmladost-sarajevo.****/

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 20 jul 2010, 10:48

Kakvi su rezultati,cujem i da ste u Neumu takodje gostovali;izgleda sve stalo oko vaterpola...

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 30 sep 2010, 08:24

Iz istorije VK Mladost - Sarajevo i vaterpola u BiH. Neki podatci i slike do kojih sam uspio doći.

http://vkmladost-sarajevo.****/ ... evo-i.html

Nije Bitno
Kontakt:

Post Postao/la Nije Bitno » 22 jan 2011, 11:49

Vaterpolo u Banjaluci u velikoj ekspanziji
Melburnski Lesinar

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 31 jan 2011, 11:59

Koja ekspanzija i u Banja Luci i u Sarajevu;nabroj mi molim te edukovane trenere koji rade sa djecom,ne samo u vaterpolu,nego i u plivanju.Slucajno znam da se u BL sve oko Cate vrti,a u Sarajevu 6 klubova,a samo Bosna ima edukovane trenere da rade sa djecom,u drugim klubovima ni plivati ne znaju treneri,a kamo li da djecu vode.....najgore je sto roditelji nemaju pojma o vodenim sportovima,pa im ovi ublehari mogu prosipati price kakve hoce.
Evo u Sarajevu bazen radi vec dvije godine,u Banja Luci preko godinu,i gdje su ikakvi rezultati,(ne vrhunski,nego bilo kakvi)samo tapkaju u mjestu i djeci(roditeljima) pare uzimaju

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 31 jan 2011, 14:46

Za druge ne znam niti me interesuje, ali VK Mladost - Sarajevo ima edukovanog trenera, profesora sporta koji itekako zna da radi sa djecom i neozbiljno je davati paušalne kritike kako su svi "ublehari".

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 01 feb 2011, 14:46

Ma ovdje niko pojma nema niti o plivanju niti o vaterpolu uopsteno.Gledao sam utakmice lige prosle godine u Sarajevu kada je Bosna gazila sve po 20 razlike.Pola igraca niti pravila ne zna,neki i slabo plivaju,sve je to na dosta losem nivou.U Banja Luci vrte 20-ak djece i koja god Sarajevska ekipa dodje oni igraju za sve timove u BL.Nema saveza,oko klubova se vrte ljudi koji se nikad nikakvim sportom nisu bavili,a kamo li vaterpolom.
Dolazile su u Sarajevo najjace svjetske ekipe pa se na bazenu skupi jedva 50-ak gledalaca.cak ne dodju niti djeca koja treniraju.
Za kraj ponovo kazem nema struke.To sto je neko zavrsio fakultet za sport ne znaci da moze biti vaterpolo(ili u bilo kojem drugom sportu) trener.Mislim da je na cijelom faksu imo 6 casova vaterpola i to je to.....nidje veze.

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 01 feb 2011, 17:09

VK Mladost ima trenera koji je diplomirao na vaterpolu, ali to koliko škola kome znaći neću komentarisati. Naravno da nemamo trenere kakve imaju naši susjedi, niti imamo tradiciju kada nismo ni imali vaterpolo do u nazad 2 godine, ali svi treneri koji su aktivni u sarajevskim klubovima uglavnom su sa određenim igrački iskustvom (Hrvatska, Srbija, Crna Gora) preuzeli te uloge u svojim timovima i nikako ne treba podcjenjivati znanje koje imaju i trud koji ulažu za razvoj ovog sporta.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 07 feb 2011, 02:06

U okviru drugog kola vaterpolo lige Kantona Sarajevo, koje je u subotu (05.02.2011) odigrano na Olimpijskom bazenu “Otoka”, postignuti su sljedeći rezultati:

- PVK Akademija "B“ – GKVS Sarajevo 10-2 (nastupali igrači rođeni 1997. godine i mlađi, mlađi kadeti)

- VK Torpedo – VK Mladost 18-8 (nastupali igrači rođeni 1994. godine i mlađi, mlađi juniori)

- GKVS Sarajevo – PVK Akademija “B” 17-6 (nastupali igrači rođeni 1994. godine i mlađi, mlađi juniori)

U prvoj utakmici mlađi kadeti PVK Akademija “B” pobijedili su GKVS Sarajevo rezultatom 10:2 (3:0, 3:0, 2:1, 2:1).

PVK Akademija B: Mašić, Skopak, Stjepanović 2, Bećović 1, Silajdžić, Glišić, Buzuk, Isanović 2, Hadžić, Zekić, Đipa 5. Trener: Babić

GKVS Sarajevo: Karačić, Erbez, Muharemović, Belan, Biščević, Šečić, Tursunović, Bota, Kamočaji, Lemeš 2 (c), Korugić, Opijač, Bajrović. Trener: Krekić

U trećoj utakmici koja je bila na rasporedu od 15:00 h, mlađi juniori GKVS Sarajevo nadigrali su svoje vršnjake iz PVK Akademija “B” visokim rezultatom 17:6 (3:1, 4:2, 5:2, 5:1).

Izuzetno disciplinovanom i agresivnom odbranom, te brzim kontranapadima, “Sarajlije” su riješile pitanje pobijednika u ovom meču.

Najefikasniji pojedinci utakmice bili su Tahmaz sa šest (6), te Idrizović i Krdžević sa po četiri (4) gola. Tokom cijele utakmice posebno su se istakli golmani oba tima, a veliku pozornost mnogobrojne publike privukle su atraktivne intervencije mladog Ridžala iz GKVS Sarajevo.

Također, treba istaći i vrlo kvalitetne debitantske nastupe Bubića, Imamovića i Komara u kapicama “Sarajlija”.

GKVS Sarajevo: Ridžal, Mahmutagić, Špoljarić, Komar, Imamović, Krdžević 4, Bubić, Lukovac 2, Tahmaz 6, Idrizović 4 (c), Agić, Šanta 1, Deronjić, Erlagić. Trener: Mustur

PVK Akademija B: Kozlina, Stjepanović 1, Žilić 1, Babić 1, Kulović, Hadžić, Mezit 1, Aganović, Ninkov, Zornić, Isanović 2, Đipa, Silajdžić. Trener: Babić

Utakmice na Olimpijskom bazenu “Otoka” pratilo je oko 300 gledalaca, što je najveća posjeta vaterpolo lige do sada. Utakmice se igraju svake subote u periodu od 13 do 17 sati.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 07 feb 2011, 12:28

Bogami po ovom tekstu kao da su igrali samo momci iz GKVS,kao da drugi nisu igrali.Bio sam i pratio sve utakmice,i nekako kada saberem jedino gdje se mogu ocekivati bilo kakvi rezultati su djeca 97 godiste i mladje(mladji kadeti) od ovih ostalih tesko da moze sta kvalitetno izaci.Opet naglasavam needukovani treneri,sto se vidjelo pojedini ne znaju nista postaviti od igre,a na zalost neka od djece i jedva plivaju.
Ovo jos uvijek nije realno,vidjecemo kada se nasa djeca suprostave vrsnjacima iz okruzenja(Hrvatska,Crna Gora, Srbija) kako se kvalitetno i strucno radi.

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 13 feb 2011, 18:03

Sta je sa VK Bosnom? Prestala sa radom?
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 13 feb 2011, 18:04

Sarajevo gu.zi sve redom, najbolji pored njih Bosna, pa ih ovi nagu.ze 10-15 razlike :mrgreen: :mrgreen:
al Sarajevo ima trenera ludog, nenormalnog :mrgreen:
Nil Satis Nisi Optimum

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 13 feb 2011, 20:01

Number1 je napisao/la:Sarajevo gu.zi sve redom, najbolji pored njih Bosna, pa ih ovi nagu.ze 10-15 razlike :mrgreen: :mrgreen:
Nisam bas siguran,ali imaju neki rezultati od lige jos prosle godine,nije se bas Sarajevo protiv Bosne proslavilo.......
Posto pratim vaterpolo kao sport dugi niz godina,a i igrao sam nekad (dolazim sa Jadrana) vjerujte mi samo djeca 97 i mladji mogu nesto napraviti(uz kvalitetan rad edukovanih trenera) ostalo,odnosno stariji je cisto gubljenje vremena,rekreacija klasicna,ali eto neka se desava nesto bolje da su u sportu nego na ulici...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 13 feb 2011, 20:07

Number1 je napisao/la:Sarajevo gu.zi sve redom, najbolji pored njih Bosna, pa ih ovi nagu.ze 10-15 razlike :mrgreen: :mrgreen:

- PVK Akademija "B“ – GKVS Sarajevo 10-2 (nastupali igrači rođeni 1997. godine i mlađi, mlađi kadeti)

Pa ne razvaljuju bas previse......

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 18 feb 2011, 12:59

Sutra nastavak vaterpolo prvenstva KS

Olimpijski bazen Otoka

13:00 sati:
GKVS Sarajevo - VK Torpedo (kadeti - 96 godište)

14:00 sati
VK Orka - GKVS Sarajevo (juniori 91 - godište)

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 01 mar 2011, 11:21

Da ponovim pitanje: moze li mi iko objasniti sta je bilo sa VK Bosna? Moze i putem pp.

Hvala unaprijed.
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

suissebih
Kontakt:

Post Postao/la suissebih » 03 mar 2011, 07:07

U subotu je nastavak vaterpolo prvenstva KS. Sastaju se:

13:00 sati: VK Torpedo - PVAB (97/98)

14:00 sati: VK Mladost - GKVS Sarajevo (94/95)

15:00 sati: PVAB - VK Torpedo (94/95)

Dođite na Olimpojski bazen Otoka i podržite ovaj sport.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 04 mar 2011, 14:13

Megaloman je napisao/la:Da ponovim pitanje: moze li mi iko objasniti sta je bilo sa VK Bosna? Moze i putem pp.

Hvala unaprijed.
VK Bosna se raspala kad su prvu utakmicu izgubili na jednom turniru, ja mislim za dan grada Sarajeva... A ostali su duzni para bazenu pa su ugasili VK Bosna i osnovali Akademija "B"

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 06 mar 2011, 14:00

Jučer (05. mart 2011.) u Olimpijskom bazenu Otoka odigrane su tri utakmice Vaterpolo lige Kantona Sarajevo.

Mlađi kadeti Torpeda i Akademije B su odmjerili snagu u prvoj utakmici, koja se igrala 4 puta po 5 minuta. Više zalaganja i kvalitetniju igru pružili su dječaci Akademije B, koji su slavili rezultatom 8:2 (3:0)(2:0)(1:1)(2:1). U redovima pobjednika su se istakli Mehmedalija Đipa sa tri, te Faris Bećović i Samir Isanović sa po dva pogotka.

Klub Broj utakmica Gol razlika Broj bodova
1 Akademija B 2 18 – 4 4
2 Torpedo 1 2 – 8 0
3 GKVS Sarajevo 1 2 – 10 0
4 Mladost 0 0 0
5 Orka 0 0 0

Prvi strijelac Mehmedalija Đipa (Akademija B) sa 8 pogodaka

U drugoj utakmici, mlađi juniori GKVS Sarajevo su ubjedljivo savladali Mladost, rezultatom 24:3 (4:1)(9:0)(8:0)(3:2). Kao i u prethodnim utakmicama, briljirali su Adin Idrizović sa devet i Benjamin Tahmaz sa šest postignutih pogodaka.

Najuzbudljiviju utakmicu u dosadašnjem toku Vaterpolo lige KS, odigrali su mlađi juniori Akademije B i Torpeda. Vrlo kvalitetna igra obje ekipe i izjednačen rezultat su obilježili ovaj susret. Na kraju više sreće i iskustva su imali igrači Akademije B, koji su slavili sa 12:11 (2:3)(3:3)(2:1)(5:4). U pobjedničkom sastavu su se istakli Haris Žilić sa pet i Berin Babić sa četiri postignuta pogotka, dok su u ekipi Torpeda bolji od ostalih bili Kenan Maljić sa pet i Eney Radan sa četiri pogotka.

Klub Broj utakmica Gol razlika Broj bodova
1 GKVS Sarajevo 2 41 – 9 4
2 Akademija B 2 18 – 28 2
3 Torpedo 2 29 – 20 2
4 Mladost 2 11 - 42 0
5 Orka 0 0 0

Prvi strijelac Adin Idrizović (GKVS Sarajevo) sa 13 pogodaka, drugi strijelac Benjamin Tahmaz (GKVS Sarajevo) sa 12 pogdodaka.

Slijedeće kolo, na programu je u subotu, 12. marta tekuće godine.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 07 mar 2011, 15:59

Ko iole ozbiljnije prati desavanja oko ove lige,u uz to se i malo razumije u vaterpolo(kakvih je nazalost izuzetno malo) moze konstatovati da samo sa ovom djecom treba raditi ostalo je sve jako bezperspektivno i gubljenje vremena.Ne bih posebno zelio komentirati broj klubova i u plivanju i u vaterpolu,ali to je zaista smjesno.Kako sam cuo(i vidio) ima preko 20 plivackih i 6-7 vaterpolo klubova na bazenu.Ponovo cu postaviti pitanje(a znam odgovor) koliko je tu edukovanih plivackih trenera,sa licencama koji su prosli internacionalne seminare,a za vaterpolo da i ne govorim,ko je od trenera igrao vaterpolo na ozbiljnom nivou,pa moze svoja znanja i iskustva prenositi na djecu i mlade.Na zalost pocetak je jos uvijek(mada su dvije i po godine prosle) a kao pokazatelj (ne)rada je i poslednje kantonalno prvenstvo u plivanju na kojem su (kako sam cuo) vaterpolisti osvojili 7 medalja :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.